Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν σας διαβαζει κανεις. Ωραια σεντονια. βρειτε δουλεια θα ειστε παραγωγικοι. 

• Like 3
Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους. την παρασκευή 15/12 παρέλαβα την F&U FL2D4304UH απο τα media markt και την δευτερα μου έβγαλε πρόβλημα στο wifi. ξαφνικά εξαφανίστηκε η επιλογή για ασύρματη συνδεση και εχει μονο την ενσύρματη. περιμένω τώρα να παει στο σερβις και να δουμε αν γινει αντικατασταση με καινούρια. οι αλλοι που παραλαβατε δουλευει κανονικα ? 

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αγόρασα την ίδια τηλεόραση, και μετά από 5-6 μέρες υπήρξε ένας Υπερκορεσμος χρωμάτων. Όλοι οι χαρακτήρες στη σειρά, φαίνονταν πορτοκαλί . Αναγκαστικά να κατεβάσω το χρώμα στο 20 (1-100 κλίμακα) .

Καταλήγω στην ερώτηση μου, επειδή είμαι άσχετος, πώς κάνεις καλιμπράρισμα στην συγκεκριμένη τηλεόραση ; Τί ρυθμίσεις της έχετε περάσει ? (Colorado / saturation / etc)

Τα φώτα σας !

• Moderators
Δημοσ.
3 ώρες πριν, stormiez είπε

Αγόρασα την ίδια τηλεόραση, και μετά από 5-6 μέρες υπήρξε ένας Υπερκορεσμος χρωμάτων. Όλοι οι χαρακτήρες στη σειρά, φαίνονταν πορτοκαλί . Αναγκαστικά να κατεβάσω το χρώμα στο 20 (1-100 κλίμακα) .

Καταλήγω στην ερώτηση μου, επειδή είμαι άσχετος, πώς κάνεις καλιμπράρισμα στην συγκεκριμένη τηλεόραση ; Τί ρυθμίσεις της έχετε περάσει ? (Colorado / saturation / etc)

Τα φώτα σας !

DOA - κανε αλλαγη αν σου κανουν.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σας, εγώ είχα πάρει 2 40άρες πρίν 3 χρόνια και οι 2 έχουν πάει για service μέσα στην εγγύηση και η μια πήγε extra time με κόστος κοντά στο 70Ε ! 

Οπότε δεν μπορώ να την προτείνω σε κάποιον. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Mr.O είπε

Καλησπέρα σας, εγώ είχα πάρει 2 40άρες πρίν 3 χρόνια και οι 2 έχουν πάει για service μέσα στην εγγύηση και η μια πήγε extra time με κόστος κοντά στο 70Ε ! 

Οπότε δεν μπορώ να την προτείνω σε κάποιον. 

2x32 άρες και πρόσφατα μια 48 άρα. οι πρώτες τουλάχιστον 3χρονια καθημερινης χρήσης χωρίς κανένα πρόβλημα και η δεύτερη την έχω 1μιση μήνα  χωρίς να έχει παρουσιάσει κάτι ώς τώρα.Οπως καταλαβαίνεις εγώ λέω τα καλύτερα,βέβαια ότι πληρώνεις παίρνεις. 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσοι την είχατε παραγγείλει, παραλάβατε; Καμία πρόσθετη γνώμη;;

Στις 12/13/2017 στις 2:06 ΜΜ, bujam1 είπε

Λοιπόν, την τηλεόραση την πήρα τελικά χωρίς να την δω να παίζει. Είχαν σε display παλιότερο μοντέλο (το 02 αντί για 04) και η εικόνα μου φάνηκε ΟΚ. Δεν είχα ποτέ μου 4K τηλεόραση (είμαι ακόμα με μια 3D 42" LG σειρά 6xx τετραετίας).

Λόγω πιτσιρικά είχα max μιάμιση ώρα για δοκιμές μέχρι να ...ξαναπακεταριστεί και να εξαφανιστεί.

Γρήγορες εντυπώσεις:

Απενεργοποίησα κάτι δυναμικά contrast/μειώσεις θορύβου κλπ και πείραξα λίγο και τις ρυθμίσεις εικόνας/χρώματος. Έβαλα και έπαιξε 5-6 4K demo video από εδώ. Όπως είπα και παραπάνω η εικόνα ήταν ΟΚ. Ακόμα και στα HD κανάλια έδειχνε ικανοποιητικά. Η απογοήτευση ήταν στα SD κανάλια που μου φαίνεται πολύ χειρότερη από την παλιά μου LG (ίσως υπάρχει κάποια ρύθμιση που δεν πρόσεξα).

Ήχος επίσης ΟΚ, συνέδεσα και την ηχομπάρα με BT και έπαιξε μια χαρά.

Βρήκα πολύ μέτριο στην αίσθηση (και στην σχεδίαση) το τηλεκοντρόλ. Αν την χρησιμοποιήσω θα ψάξω για κανένα συμβατό.

Το μενού (απ'οτι κατάλαβα σχεδόν ίδιο σε όλες τις Vestel) καλύπτει τα βασικά, αλλά δεν τρελαίνεσαι κιόλας από την ομορφιά του.

Γενικά, το συμπέρασμά μου είναι ότι η TV είναι καλό VFM (στα 299€), ξενοιάζεις και με τα 3 χρόνια της εγγύησης, αλλά δεν με έχει πείσει για να αντικαταστήσει (ακόμα) την 42" LG 4ετίας (του 600άρικου). Αν υπήρχε επιλογή με +50€ για ίδια χαρακτηριστικά, αλλά καλύτερη ποιότητα πλαστικών/κατασκευής και τηλεκοντρόλ θα την άλλαζα, αλλά όπως φαίνεται δεν υπάρχει (ακόμα)... Φαντάζομαι θέλεις κανένα 200άρι επιπλέον για να πας σε κάτι 'επώνυμο' με αντίστοιχα χαρακτηριστικά, που πλέον δεν τα δίνω.

Για την ώρα την μάζεψα και πήγε στην αποθήκη. Θα της δώσω και 2η ευκαιρία όταν ξανακάνω account στο NetFlix και θα την δοκιμάσω και με κανένα παιχνίδι από το laptop (έστω και με χαμηλές ρυθμίσεις μια και η 1050M θα ζοριστεί πάρα πολύ σε 4Κ, αλλά αν είναι να κάνω δοκιμές σε FHD μένω και στην παλιά μου TV) και μετά θα αποφασίσω ποια θα πάει στο χωριό :)

Ναι, με την εκτύπωση του email πήγα στο κατάστημα και βρήκαν την παραγγελία κανονικά στο δικό τους σύστημα. (Επιβεβαίωσαν και ότι δεν έστειλαν mail/sms κλπ). Παρολαυτά σήμερα συνεχίζει να μην φαίνεται ως αγορά στον λογαριασμό μου στο MM. Κάτι θα έχουν μπερδέψει...

Α, επίσης στο κατάστημα ο πωλητής (στο κομμάτι των τηλεοράσεων) έλεγε συνέχεια "η Funai" αυτό, "η Funai" εκείνο, οπότε υπάρχει πράγματι μια σύγχιση περί Funai και F&U ακόμη και στους 'ειδικούς' (με πολλά εισαγωγικά)

Με βάση αυτή την κριτική (κι επειδή αφενός βαρέθηκα να ψάχνω, κι αφετέρου ταλαιπωρούμαστε με την 24άρα στο σαλόνι), την τσίμπησα τελικά κι εγώ, στα 299€ από τα ΜΜ
http://www.mediamarkt.gr/el/product/_f-u-fl2d4304uh-1206723.html

Εν τέλει καλύτερα να απογοητευτώ από μια Τηλ των 299€ παρά από μια αντίστοιχη επώνυμη low-end στα +100€...τρελές απαιτήσεις δεν υπάρχουν, δεδομένο όμως ότι ο καθένας ψάχνει ό,τι καλύτερο στα χρήματα που μπορεί να δώσει.

Αν μείνουμε ικανοποιημένοι θα δώσω την Samsung 24άρα και η τελική τιμή πιστεύω θα είναι πολύ καλή.

Επεξ/σία από vgiozo
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι δουλεύοντας την λίγο ως 4k monitor από το laptop μου, έβγαλε πολύ καλή λεπτομέρεια και χρώματα σε ασυμπίεστη 4k εικόνα (παιχνίδια δεν πολυπαιζω).
Τα HD κανάλια φαίνονται ικανοποιητικά (όπως και το Netflix), αλλά στα απλά SD είναι πολύ μέτρια (καλά, εδώ που τα λέμε, δεν παίρνεις τέτοια τηλεόραση για να βλέπεις τηλεπωλήσεις).

Συνολικά δεν το μετάνιωσα (πάντα για τα χρήματα που έδωσα!), αν είχε και ποιοτικότερο τηλεκοντρόλ θα ήμουν ακόμα πιο ικανοποιημένος.

Επεξ/σία από bujam1
Δημοσ.

Εγώ λαμβάνω τηλεοπτικό σήμα μέσω καλωδίου DVB-C από τον πάροχο τηλεφώνου/διαδικτύου (HCN) και πέρα από τον πολύ μεγαλύτερο αριθμό καναλιών, νομίζω πως κι η ποιότητά του σήματος είναι καλύτερη (πιο καθαρό...ίσως εντύπωσή μου μόνο) γι αυτό είμαι κάπως αισιόδοξος επ' αυτού...

ήθελα οπωσδήποτε νά'ναι και "έξυπνη" γιατί θα ήθελα να παρακολουθώ κάποια κανάλια youtube στη κανονικη τηλεόραση

Δύο ερωτήσεις

1) τί συσκευές υποστηρίζει μέσω της θύρας usb;

Επειδή ανέφερες και τη κακή ποιότητα του τηλεκοντρόλ, έλεγα μήπως κάποιο air mouse, πιο εξελιγμένο, θα μπορούσε να λειτουργήσει, συνδέοντας το usb wifi του στη θύρα USB της τηλεόρασης.

2) Έχεις δοκιμάσει να συνδέσεις κάποιο USB HUB σε αυτή τη θύρα, ώστε πχ να συνδέσεις δύο HDD ή ένα δίσκο κι ένα ασύρματο πληκτρολόγιο;

Δημοσ.

Δεν είναι PC, και επομένως ούτε καρφωτό εξωτερικό πληκτρολόγιο παίζει (τύπου plug'n'play), ούτε δέκτης wifi να συνδεθεί (πάλι plug'n'play). Γενικά στις τηλεοράσεις (στην συντριπτική πλειοψηφία) δεν είναι τόσο απλό να τις λειτουργήσεις με third party components μιας και προτιμούν να σε "καλουπώνουν" σε δικά τους παρελκόμενα (αν φυσικά υπάρχουν αυτά κιόλας)

Η USB θύρα είναι για εξωτερικού δίσκους και φλασάκια και τίποτα παραπάνω

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση...το καλό, πάντως, σε αυτό είναι πως φαίνεται να αρκεί η μία θύρα USΒ, εφόσον είναι μόνο για αναπαραγωγή ή για εγγραφή, όπου και πάλι φαντάζομαι, θα πρέπει να βλέπεις το πρόγραμμα που γράφεις (δλδ δεν θα σε άφηνε να αναπαράγεις ένα αρχείο από τη μία θύρα USB και να γράφεις μέσω μιας δεύτερης, ώστε να ήταν δύο θύρες ταυτόχρονα αξιοποιήσιμες...οπότε πρακτι΄κα δεν χάνεις κάτι, έχοντας μόνο μία θύρα USB)

Δημοσ.

Παρέλαβα μόλις...

Αφού την ανέβασα επάνω ρίχνω μια ματιά στο κουτί, λέει TFT LED ...TFT, μα TFT εν έτει 2018; Τελευταία φορά είχα τέτοια οθόνη σε φορητό υπολογιστή το 2005...γιατί δεν αναφερόταν πουθενά στην αγγελία του ΜΜ;;

...περίμενα ένα low-end IPS πανελάκι, αλλα όχι TFT...

...κακώς μού προξενεί τόσο μεγάλη - αρνητική - εντύπωση; Είναι σύνηθες ακόμη και σήμερα; Οι TFT LED τηλεοράσεις μήπως διαφέρουν αρκετά από τις TFT που ξέραμε;

Το ένστικτό μου μού λέει να την επιστρέψω όπως είναι, χωρίς να μπω καν στον κόπο να την ανοίξω....τί λέτε;

Δημοσ.
39 minutes ago, vgiozo said:

Παρέλαβα μόλις...

Αφού την ανέβασα επάνω ρίχνω μια ματιά στο κουτί, λέει TFT LED ...TFT, μα TFT εν έτει 2018; Τελευταία φορά είχα τέτοια οθόνη σε φορητό υπολογιστή το 2005...γιατί δεν αναφερόταν πουθενά στην αγγελία του ΜΜ;;

...περίμενα ένα low-end IPS πανελάκι, αλλα όχι TFT...

...κακώς μού προξενεί τόσο μεγάλη - αρνητική - εντύπωση; Είναι σύνηθες ακόμη και σήμερα; Οι TFT LED τηλεοράσεις μήπως διαφέρουν αρκετά από τις TFT που ξέραμε;

Το ένστικτό μου μού λέει να την επιστρέψω όπως είναι, χωρίς να μπω καν στον κόπο να την ανοίξω....τί λέτε;

μην κοιτάς τι γράφει στο κουτί, δεν ισχύει, άνοιξε την να την χαρείς

Δημοσ.

Βασικά το μυαλό μου πάει μήπως είναι ΤΝ (αντί IPS / VA)...

λανθασμένα μάλλον χρησιμοποίησα πριν τον όρο "TFT", αλλά νομίζω ότι πλέον δεν χρησιμοποιείται τόσο ο όρος TFT, εμπορικά,  παρά μόνο για να να παραπέμψει σε ΤΝ...

...θέλω να πω, αν δεν είναι IPS, αν δεν VA, τότε πρέπει να είναι ΤΝ...κάνω λάθος;

Τέτοια τηλεόραση σαφώς και δεν θέλω...ίσως να κάνω ένα τηλέφωνο στην Αμοιρίδης για να το διευκρινίσω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...