bujam1 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Καλορίζικη! Άντε και στα δικά μας. Για 4K περιεχόμενο, εδώ έχει demos από διάφορες εταιρίες. Είναι ασυμπίεστα, οπότε για 1-2 λεπτά τα αρχεία πιάνουν 700MB+ αλλά αν έχεις γρήγορη σύνδεση αξίζει να κατεβάσεις μερικά για να απολαύσεις μαγεία 4Κ!
Edel Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Με κονσόλα πάνω πειτε μας πως φαίνεται !!!!!
silero Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Με κονσόλα πάνω πειτε μας πως φαίνεται !!!!! Πολύ καλά για ps4 απλό.
bujam1 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Προσοχή για όσους έκαναν ηλεκτρονική παραγγελία: Προσωπικά ΔΕΝ πήρα ποτέ ενημέρωση ούτε με SMS ούτε με mail, ωστόσο στο τηλέφωνο που τους πήρα με ειδοποίησαν ότι οι τηλεοράσεις έχουν έρθει πλέον στο κατάστημα (Πυλαία)!! Βέβαια την έχουν πλέον 449E (!! στην τύχη τις βάζουν τις τιμές; ) (369Ε στο skroutz), και ελπίζω να μη μου κάνουν 'νερά' όταν θα πάω να παραλάβω με 299Ε...
EvilEyes Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Προσοχή για όσους έκαναν ηλεκτρονική παραγγελία: Προσωπικά ΔΕΝ πήρα ποτέ ενημέρωση ούτε με SMS ούτε με mail, ωστόσο στο τηλέφωνο που τους πήρα με ειδοποίησαν ότι οι τηλεοράσεις έχουν έρθει πλέον στο κατάστημα (Πυλαία)!! Βέβαια την έχουν πλέον 449E (!! στην τύχη τις βάζουν τις τιμές; ) (369Ε στο skroutz), και ελπίζω να μη μου κάνουν 'νερά' όταν θα πάω να παραλάβω με 299Ε... Όταν ολοκληρώνεις την παραγγελία σου βγάζει αριθμό παραγγελίας, τον έχεις κρατήσει;
bujam1 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Λοιπόν, την τηλεόραση την πήρα τελικά χωρίς να την δω να παίζει. Είχαν σε display παλιότερο μοντέλο (το 02 αντί για 04) και η εικόνα μου φάνηκε ΟΚ. Δεν είχα ποτέ μου 4K τηλεόραση (είμαι ακόμα με μια 3D 42" LG σειρά 6xx τετραετίας). Λόγω πιτσιρικά είχα max μιάμιση ώρα για δοκιμές μέχρι να ...ξαναπακεταριστεί και να εξαφανιστεί. Γρήγορες εντυπώσεις: Απενεργοποίησα κάτι δυναμικά contrast/μειώσεις θορύβου κλπ και πείραξα λίγο και τις ρυθμίσεις εικόνας/χρώματος. Έβαλα και έπαιξε 5-6 4K demo video από εδώ. Όπως είπα και παραπάνω η εικόνα ήταν ΟΚ. Ακόμα και στα HD κανάλια έδειχνε ικανοποιητικά. Η απογοήτευση ήταν στα SD κανάλια που μου φαίνεται πολύ χειρότερη από την παλιά μου LG (ίσως υπάρχει κάποια ρύθμιση που δεν πρόσεξα). Ήχος επίσης ΟΚ, συνέδεσα και την ηχομπάρα με BT και έπαιξε μια χαρά. Βρήκα πολύ μέτριο στην αίσθηση (και στην σχεδίαση) το τηλεκοντρόλ. Αν την χρησιμοποιήσω θα ψάξω για κανένα συμβατό. Το μενού (απ'οτι κατάλαβα σχεδόν ίδιο σε όλες τις Vestel) καλύπτει τα βασικά, αλλά δεν τρελαίνεσαι κιόλας από την ομορφιά του. Γενικά, το συμπέρασμά μου είναι ότι η TV είναι καλό VFM (στα 299€), ξενοιάζεις και με τα 3 χρόνια της εγγύησης, αλλά δεν με έχει πείσει για να αντικαταστήσει (ακόμα) την 42" LG 4ετίας (του 600άρικου). Αν υπήρχε επιλογή με +50€ για ίδια χαρακτηριστικά, αλλά καλύτερη ποιότητα πλαστικών/κατασκευής και τηλεκοντρόλ θα την άλλαζα, αλλά όπως φαίνεται δεν υπάρχει (ακόμα)... Φαντάζομαι θέλεις κανένα 200άρι επιπλέον για να πας σε κάτι 'επώνυμο' με αντίστοιχα χαρακτηριστικά, που πλέον δεν τα δίνω. Για την ώρα την μάζεψα και πήγε στην αποθήκη. Θα της δώσω και 2η ευκαιρία όταν ξανακάνω account στο NetFlix και θα την δοκιμάσω και με κανένα παιχνίδι από το laptop (έστω και με χαμηλές ρυθμίσεις μια και η 1050M θα ζοριστεί πάρα πολύ σε 4Κ, αλλά αν είναι να κάνω δοκιμές σε FHD μένω και στην παλιά μου TV) και μετά θα αποφασίσω ποια θα πάει στο χωριό Όταν ολοκληρώνεις την παραγγελία σου βγάζει αριθμό παραγγελίας, τον έχεις κρατήσει; Ναι, με την εκτύπωση του email πήγα στο κατάστημα και βρήκαν την παραγγελία κανονικά στο δικό τους σύστημα. (Επιβεβαίωσαν και ότι δεν έστειλαν mail/sms κλπ). Παρολαυτά σήμερα συνεχίζει να μην φαίνεται ως αγορά στον λογαριασμό μου στο MM. Κάτι θα έχουν μπερδέψει... Α, επίσης στο κατάστημα ο πωλητής (στο κομμάτι των τηλεοράσεων) έλεγε συνέχεια "η Funai" αυτό, "η Funai" εκείνο, οπότε υπάρχει πράγματι μια σύγχιση περί Funai και F&U ακόμη και στους 'ειδικούς' (με πολλά εισαγωγικά)
m32s Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Α, επίσης στο κατάστημα ο πωλητής (στο κομμάτι των τηλεοράσεων) έλεγε συνέχεια "η Funai" αυτό, "η Funai" εκείνο, οπότε υπάρχει πράγματι μια σύγχιση περί Funai και F&U ακόμη και στους 'ειδικούς' (με πολλά εισαγωγικά) ή απλά βολεύει η σύγχυση στο να πουλήσουν για κάτι επώνυμο αυτό που είναι φασόν 2
m32s Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) nai kai i illuminati einai piso apo ola.profanos apo agnoia egine. αν δεν είρωνευόσουν την τύφλα σου θα είχες το χρόνο να καταλάβεις ότι αυτή η περίεργη ιστορία δεν είναι το ένα μεμονωμένο περιστατικό είναι μια συγκεκριμένη παραφιλολογία που διαρκεί και επαναλαμβάνεται με τρόπο επίμονο σε βάθος χρόνου και οι μαρτυρίες προέρχονται από ανθρώπους που είναι τυχαίες περιπτώσεις και όλες καταλήγουν στο ίδιο τροπάρι εδω από το 2014 https://www.adslgr.com/forum/threads/798949-%CE%A0%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-Android-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1%CF%82-Funai-ETB1065 20-02-14, 17:59 Πρόβλημα στο Android της ταμπλέτας Funai ETB1065 Γειά σας! Αγόρασα το τάμπλετ F&U ETB1065 όχι μόνον επειδή ήταν το φθηνότερο του καταστήματος αλλά και επειδή το όνομα Funai δεν μου είναι άγνωστο... Από την αρχή, όμως, το Αντρόιντ του εμφάνισε προβλήματα, με σημαντικότερο εκείνο όπου, πατώντας στο «ΑΓΟΡΑ» (εννοώντας το Google Play Store) να εμφανίζεται μήνυμα περί τερματισμού κάποιου από τα δύο (δεν θυμάμαι ποιο ακριβώς): ή του Υπηρεσίες Google Play ή του Google Play Store! Αναζήτησα βοήθεια και οι συμβουλές που εντόπισα, παρότι αφορούσαν ακριβώς στο ίδιο πρόβλημα με της δικής μου ταμπλέτας, δεν έφερναν αποτέλεσμα: σε κάθε πάτημα για είσοδο στν ΑΓΟΡΑ της Google, η εφαρμογή τερματιζόταν (προφανώς, κατέρρεε) και το σχετικό μήνυμα μου έδινε να πατήσω μόνον ένα «ΟΚ»! Αποφάσισα να επαναφέρω την συσκευή στις αρχικές της, εργοστασιακές ρυθμίσεις, μέσα από την επιλογή που παρέχει το Λειτουργικό Σύστημά της... Η γενική εικόνα του λειτουργικού παρέμεινε η ίδια, με την διαφορά ότι αντί να καταρρέει η εφαρμογή Google Play, αυτή τη φορά να τερματίζεται η διεργασία Launcher!!! Μάλιστα, το μήνυμα αυτό περί τερματισμού της Launcher να εμφανίζεται ταυτόχρονα με την... περιστροφή της οθόνης κατά ενενήντα μοίρες! Μόλις πατώ ΟΚ, το display επανέρχεται στον προηγούμενο προσανατολισμό του (σαν του landscape των εκτυπώσεων!). Επίσης, μετά την software επαναφορά της συσκευής, αυτή δεν απενεργοποιείται όσο είναι συνδεδεμένη με το ρεύμα αλλά κάνει επανεκκίνηση!!! Όσους συνδυασμούς κι αν έκανα, τόσο από άποψη κουμπιών όσο και άποψη χρονικής διάρκειας πατήματος των κουμπιών, το τάμπλετ αντί να τερματίζει... επανεκκινεί, όσο είναι συνδεδεμένο στο τροφοδοτικό του και στο ρεύμα! Μόλις βγάλω το τροφοδοτικό από την ταμπλετα, το πλήκτρο ON/OFF δουλεύει κανονικά και η συσκευή τερματίζει όπως αναμένεται... Παρεπιμπτόντως, η υποστήριξη της συσκευής είναι... αστεία! Όχι μόνον δεν υπάρχει επίσημο σάιτ υποστήριξης (πέραν αυτής της φτωχής περιγραφής), αλλά λες και έχει φτιαχτεί αποκλειστικά για την ελληνική αγορά!!! Μπορεί κανείς να βοηθήσει...; Συγνώμη για την μακρυγορία, αλλά προσπάθησα να είμαι όσο το δυνατόν περιγραφικότερος... Συν τοι άλλοις, η ταμπλέτα είναι δώρο από εμένα και είμαι λίγο αγχωμένος! Γιώργος αν θες το 2010 http://avclub.gr/forum/showthread.php/56573-LCD-47-F-U-%CE%AE-LG?p=1103033&viewfull=1#post1103033 08-02-2010, 18:04 FUNAI + UNITED = F&U......Ενημερωτικά η F&U είναι μια εταιρεία που προέκυψε από τις FUNAI (δηλαδή Β' ή Γ' διαλογής τοστιέρες,κρεπιέρες και κάποιες LCD TV) και UNITED (Β' ή Γ' διαλογής airconditions, μικροσυσκευές και LCD, αντίστοιχα) Χαμηλής ποιότητας, λοιπόν, προϊόντα σε χαμηλές, βέβαια τιμές. Ίσως για τον εξοπλισμό της κουζίνας σου. Για τηλεοπτικές συσκευές, όμως, η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να στραφείς σε άλλους δοκιμασμένους κατασκευαστές..... και πιο πίσω το 2007 http://www.insomnia.gr/topic/169315-funai-united-dbr-5311/ Ιαν 02 2007 09:24 πμ Funai & United DBR-5311 πες εσυ σε όλους αυτούς ότι οι ιλουμινάτι ήταν από κοντά σε όλους αυτούς τραβάει χρόνια η διασπορά μιας παραφιλολογίας που τη βλέπεις τόσο συγκεκριμένη μεν, συμπτωματική δε και δεν βρέθηκε πια ο αρκετός χρόνος για να γίνει γνωστό στην αγορά πως άλλο funai και καμία σχέση f&u.... και προφανώς καλά κάνει και αγοράζει κανείς ό,τι θέλει αρκεί να μην υπάρχει παραπληροφόρηση Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2017 από m32s 5
silero Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 αλλο παραπληροφορηση και αγνοια πωλητη και αγοραστη και αλλο η υποθεση που κανεις οτι ειναι τακτικη της εταιριας να χρησιμοποιει και να εκπαιδευει τον πωλητη σε μια πολιτικη βασισμενη στην παραπληροφορηση για να πουλησει.
m32s Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) αλλο παραπληροφορηση και αγνοια πωλητη και αγοραστη και αλλο η υποθεση που κανεις οτι ειναι τακτικη της εταιριας να χρησιμοποιει και να εκπαιδευει τον πωλητη σε μια πολιτικη βασισμενη στην παραπληροφορηση για να πουλησει. εγώ δεν κάνω υπερβάσεις ποιά εταιρεία, ποιός υπεύθυνος, ποιανού πρωτοβουλία, ποιανού συμφέρον κοκ. και μη μου χρεώνεις λόγια η παραπληροφόρηση εκ του αποτελέσματος είναι εκεί με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά οι μαρτυρίες υπάρχουν - εκτός κι αν τις αμφισβητήσουμε - και αν μένει κάτι να κριθεί είναι το γιατί υπάρχει και επιμένει μια σύγχυση κατά τα λοιπά ο καθένας είναι ελεύθερος να σκεφτεί και να έχει τις απόψεις του κι αν είμαι καχύποπτος να ζητήσω συγνώμη και να διαγράψω μια πιθανότητα αν θα μπορούσε υγ: ο δύσμοιρος υπάλληλος που τυχαία ήξερε το funai στο ένα κατάστημα ή στο άλλο, δε μπορούσε να ξετρυπώσει και το ...fujitsu ; από fu... αρχίζουν LOL Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2017 από m32s
yositosi Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) --- (off topic - διαγραφή) Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2017 από yositosi
m32s Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Sorry αλλά διαβάζω εντελώς ανακριβή και αυθαίρετα πράγματα (και βασικά ανούσια επί της ουσίας του θέματος)! Η Αμοιρίδης Σαββίδης δεν πασάρει τα προιόντα σαν Funai για μπόλικους λόγους. α) τα Funai Ελλάδα ήταν ένα ΤΙΠΟΤΑ. Ο Αμοιρίδης τα έφερε και τα έκανε "μάρκα" με τα κλιματιστικά όταν ήταν αποκλειστικός αντιπρόσωπος και τα έφερνε με το κιλό (εκείνα τα περιβόητα Made in Japan ήταν σκυλιά, και οποιοσδήποτε από τους "παλιούς" μπορεί να το επιβεβαιώσει), καθώς και το θρυλικό για την εποχή DVD+VHS combo που δεν θυμάμαι να είχε κάτι αντίστοιχο κανείς άλλος. β) Ενώ έφερνε τα Funai είχε και τη United γ) Ενώ έφερνε και τα F&U ακόμα είχε και τα Funai δ) H Funai έσπασε στα 3 πριν πολλά χρόνια. Funai USA, Funai Japan, Funai Europe/Germany και είχε τα χίλια μύρια διοικητικά αλλά και οικονομικά προβλήματα. Ειχε φύγει από τον κλιματισμό, ενώ τηλεοράσεις τεχνολογικά απαρχαιωμένες (made in Lithuania με assembly κινέζικων εξαρτημάτων), και τιμές λες και πουλούσε υπερ-επώνυμο. Οι άλλοι πουλουσαν DVD και Blu-Ray (τότε ένδοξες εποχές) και η funai στο VHS. Οταν οι άλλοι έπαιζαν σε πρώτες δειλές ιντερνετικές υλοποιήσεις (τα πρώτα smart) η Funai έβγαλε Blu-ray - και τονίζω ότι μιλάμε για Funai Europe. Όταν άρχιζε να παίζει δυνατά παντού το LED TV αυτοί προσπαθούσαν να πουλήσουν "ναυαρχίδα" LCD. Σε όλο αυτό το διάστημα των άνω των 10 χρόνων, όλη η αγορά είχε συνδέσει το όνομα του Αμοιρίδη με το Funai. Στα χάλια που είχε πέσει η Funai με τα γραφεία Γερμανία να κλείνουν και να μετακομίζει σε άλλη βάση Γαλλία (άλλαξαν όλα και όλοι) ο Αμοιρίδης τους έκοψε και κατέληξαν να προσπαθούν να δουλέψουν πρακτικά χωρίς προιόντα (ελάχιστη γκάμα με φασόν προιόντα από όσο γνωρίζω) με ΑΛΛΟΝ αντιπρόσωπο Ελλάδα, αλλά η πορεία ήταν από πριν προδιαγεγραμμένη. Τα μαγαζιά και οι υπάλληλοι σε ευκολία λόγου μεταξύ τους κρατάνε τον Αμοιριδη σαν Funai γιατί πολύ απλά γυρνάει στα καταστήματα και έχει άποψη (παιδιά που δουλεύουν σε καταστήματα αλυσίδων μπορούν να το επιβεβαιώσουν). Ακόμα και το domain funai.gr ανήκει από τότε στον Αμοιρίδη και παρόλα αυτά με τη διακοπή συνεργασίας το κατέβασε (ας το ψάξει όποιος θέλεις με whois). Ποιά σύγχιση να συμφέρει τον ίδιο να κάνει και με ποιό΄όνομα? Αυτό που δημιούργησε και το οποίο μόνο του έσβησε στο τέλος, και το οποίο έπαιζε στην αγορά στο τέλος από κάποιον "ανταγωνιστή του";; Οσοι είναι "παλιοί" αυτά τα παραπάνω τα έζησαν, και μέσες άκρες τα ξέρουν γιατί πολύ απλά σε κάποια φάση είχε γίνει καλός ντόρος στα μαγαζιά με τον "χωρισμό" αυτό και δεν αποτελούν δα και κανένα μυστικό στον κλάδο! Συγγνώμη για την παρέμβαση, και ειλικρινά χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, αλλά έχει γίνει θέμα το "τίποτα" με αναφορά για μια εταιρεία, όπως η Funai λες και είναι σημείο αναφοράς όταν έχει: Vestel... http://funai.eu/section,hdd-dvd-en και ΑΚΟΜΑ το DVD/VHS!!! : http://funai.eu/section,ultra-en νομίζω ότι ανακατεύεις μπόλικα πράγματα και σε αρκετά υπάρχει και αντίλογος όσο σκάρτη κι αν θες να είναι η Funai δεν παύει να είναι κατασκευαστής με εμβέλεια ενώ το F&U είναι ελληνικής κοπής brand που δεν κατασκευάζει αλλά εισάγει φασόν για την ιστορία προηγούμενο Ελλήνων αντιπροσώπων που έληξαν συνεργασίες με ξένα ονόματα κι εν συνεχεία εκμεταλλεύτηκαν τα brand name τέτοιο υπάρχει, μια φορά δεν μπορώ να πω αν το Funai είναι μια ακόμα ανάλογη περίπτωση για το λόγο ότι δεν έχω αποδείξεις για μη θεμιτές πρακτικές εμφανίζονται σποραδικές μαρτυρίες πως συστήνονται προϊόντα Funai κάποια που δεν είναι, εδώ κιόλας ο άλλος έχει και ερμηνεία «Funai United»... δεν ισχυρίζομαι ότι υπάρχει απαραίτητα πρόθεση στο κάθε «Funai United» ούτε ότι μπορεί να ενορχηστρώνονται από τον καθένα (εισαγωγέα, μαγαζί, υπάλληλοι κλπ) αλλά εν πάσει περιπτώσει όποια κι αν είναι η κάθε Funai αυτή έχει συγκεκριμένο μέγεθος που δε συγκρίνεται με κάτι τρίτο άσχετο, ο ξένος κατασκευαστής συνεργάζεται και δε χρωστάει σε κανένα τοπικό αντιπρόσωπο αυτό το μέγεθος, και περισσότερο ακόμα ένας εισαγωγέας κερδίζει στο μερίδιο που του αναλογεί κι αν έστω η όποια Funai είναι χάλι μαύρο, κανείς δεν έχει κανένα λόγο να κουβαλάει το όνομά της στα προϊόντα του... αυτό μόνο δεν κατάλαβα γιατί όση ελεύθερη μετάφραση και καλή θέληση να δείξει κάποιος δε βγαίνει... Τα μαγαζιά και οι υπάλληλοι σε ευκολία λόγου μεταξύ τους κρατάνε τον Αμοιριδη σαν Funai γιατί πολύ απλά γυρνάει στα καταστήματα και έχει άποψη (παιδιά που δουλεύουν σε καταστήματα αλυσίδων μπορούν να το επιβεβαιώσουν). Ακόμα και το domain funai.gr ανήκει από τότε στον Αμοιρίδη και παρόλα αυτά με τη διακοπή συνεργασίας το κατέβασε (ας το ψάξει όποιος θέλεις με whois). Ποιά σύγχιση να συμφέρει τον ίδιο να κάνει και με ποιό΄όνομα? Αυτό που δημιούργησε και το οποίο μόνο του έσβησε στο τέλος, και το οποίο έπαιζε στην αγορά στο τέλος από κάποιον "ανταγωνιστή του";; άρα είναι γεγονός που εσύ επιβεβαιώνεις, και όχι τυχαίες μαρτυρίες ότι ενυπάρχει μια σύγχυση περί Funai , το λόγο δε βλέπω να δικαιολογώ ο άλλος λέει ότι αγόρασε επειδή γνωρίζει και εμπιστεύτηκε το όνομα Funai, κι ο εισαγωγέας όπως λες ανεβάζει και κατεβάζει ονόματα που αν θέλει τα κάνει «μάρκα» άρα θεωρώ ότι πρέπει να θέλει να ακουστεί το δικό του brand «fandu» αντί για αυτό που λες στην αγορά ότι παίζει το όνομα ενός «ανταγωνιστή» υγ: αν άθελά μου έχω πει κάτι ανάρμοστο, ας μου ζητηθεί να επανορθώσω,να ζητήσω συγνώμη ή να διαγράψω μηνύματα Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2017 από m32s
yositosi Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) --- (off topic - διαγραφή) Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2017 από yositosi
m32s Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Εγώ δε θέλω να φανεί ότι έχω εμμονές,ούτε φαντάσματα ότι κυνηγώ, ούτε τίποτε. Σχολίασε ένας φίλος αυτό το ίδιο πράγμα, σχολίασα και συμφώνησα. Και ανά πάσα στιγμή και το λήγουμε, και διαγράφω και ο,τιδήποτε, και δε θα χαλαστούμε. Αλλά το «Funai United», και ο πελάτης που αγοράζει ο πελάτης που ισχυρίζεται ότι του συστήθηκε ένα brand ως Funai και μετά ανακαλύπτει ότι Funai δεν... υπάρχει, τότε δεν είναι εκεί οι «άνθρωποι του κύκλου», ούτε η υποτιθέμενη παρανόηση του πελάτη εκεί είναι κάτι όπου έχουμε θέμα, κι άσχετα κι αν ο οποιοσδήποτε ίσως θεωρεί ηθικό δικαίωμα να ρεφάρει πάνω σε ένα brand. Ο πελάτης δικαιούται την πλήρη κανονική αλήθεια σ' αυτο που ψωνίζει από πριν, και τα παρατσούκλια της αγοράς θα πρέπει να συστήνονται με τον τρόπο που το έκανες μόλις. Ουσιαστικά συμφωνείς ότι άλλο Funai και άλλο F&U-Fandu και παραπάνω συμφώνησες επίσης πως στην πράξη υπάρχει σύγχυση. Κατά τα λοιπά καλά και κάνει και έχει μερίδιο ο κάθε εισαγωγέας και μπράβο του και χαίρομαι και εγώ με την πρόοδο του καθενός, αρκεί και η αγορά να λειτουργεί εύρυθμα. κάνεις κάποιες αναγωγές που δεν ακολουθώ. Μια εταιρεία την έμαθαν όλοι στην αγορά προσωποποιημένα από τον εισαγωγέα της μιας και δεν υπήρχε στην αγορά μας πριν από αυτόν, και του γίνεται σαν παρατσούκλι η εταιρεία που πουλάει. Σταματάει να την πουλάει και έρχεται άλλος εισαγωγέας (Majar αν θυμάμαι καλά) οπότε σενάριο "δόλου" ή πρακτικής δεν παίζει γιατί πιστεύω ότι κανείς δεν χαρίζεται σε κανέναν. Το αν τα μαγαζιά και βασικά στην πιάτσα σε είχαν μάθει και σε αποκαλούσαν με ένα όνομα, και εφόσον αυτό το όνομα δεν συνδέθηκε ποτέ ξανά με κανέναν άλλο (βασικά αυτό το όνομα έσβησε), τότε λογικό είναι στους ανθρώπους του κύκλου να έχει μείνει σαν σχήμα λόγου (σαν συνήθεια). Αυτό όμως δεν δείχνει κάποια πρακτική από πλευράς εταιρείας ή οτιδήποτε άλλο, ειδικά όταν το όνομα για το οποίο γράφετε τόση ώρα είναι ένα "νεκρό" όνομα στην αγορά εδώ και καμία 10ετία πατημένη, και το οποίο πρακτικά λίγοι το ξέρουμε σαν καταναλωτές (πρακτικά μιλώντας δεν πούλησε και πέθανε). Επομένως το όφελος δεν μπορώ να καταλάβω για αυτή τη "θεωρία συνομωσίας" και το τι ουσιαστικό θα είχε να κερδίσει ο εκάστοτε εισαγωγέας. Μπήκα στον κόπο να σου αναφέρω τα παραπάνω γιατί είναι σαν να κυνηγάς φαντάσματα (μην με παρεξηγήσεις για τη φράση!), σε κάτι που ειδικά Θεσσαλονίκη μέχρι πριν λίγα χρόνια όταν άκουγε κάποιος Αμοιρίδης συνειρμικά σκεφτόταν Funai για τους λόγους που σου ανέφερα. Για να ακριβολογούμε, πριν μερικούς μήνες που είχα δει τα "επίσημα" στατιστικά πωλήσεων στην Ελληνική αγορά της GFK (και ευπρόσδεκτος ο οποιοσδήποτε να με διαψεύσει) στην αγορά τηλεοράσεων οι F&U ήταν τρίτες τεμαχιακά σε πωλήσεις μετά τις LG, Samsung πάνω από "γίγαντες" όπως Sony κλπ, μιας και το VFM κομμάτι της αγοράς είναι πολύ μεγάλο στην Ελλάδα και εκεί παίζει πολύ δυνατά... Πρακτικά λοιπόν ο ενδοιασμός μου είναι στο ότι "καλά τα λες, αλλά για ποιό λόγο να συμβούν όλα αυτά;" Φιλικά πάντα! 1. όχι φίλε μου εγώ δεν σου επιβεβαίωσα κάτι τέτοιο γιατί κάνεις μια αναγωγή. Εγώ σου ανέφερα ένα "συνήθειο" και όχι μια πρακτική (εντελώς διαφορετικά), και επισης ανέφερα ότι η "μεγάλη και τρανή εταιρεία" ούτε καν ασχολήθηκε να πάρει το domain που έμεινε στον άλλο ανεκμετάλλευτο εμπορικά! (ελέγξιμο 100%) 2. το αν ο καταναλωτής κάνει μια σύγχηση (ΑΝ και ΟΠΟΙΟΣ την κάνει δεν πάει να πει κάτι!) είναι δικαίωμα του.. που αν και λάθος του, την όλη ίντριγκα δεν μπορώ να δω για την οποία αναλωνόμαστε. Και το Dacia της Renault είναι, το αν κάποιος θεωρεί ότι αγοράζοντας ένα Dacia πήρε Renault δεν πάει να πει ότι του το πούλησαν για Renault (τυχαίο παράδειγμα καθαρά ως προς το σκεπτικό σου 3. ειλικρινά πες μου σε ποιό προιόν είδες να φέρει το όνομα Funai ή οποιαδήποτε παραπομπή γιατί εκεί κάπου σε έχασα. Και αναφέρομαι στον εισαγωγέα 4. για να μην τα λέμε μισά. Τα δυνατά μαγαζιά του έιναι Media και Κωτσος! O Κωτσος έχει τα JVC δικά του, το Media τα ΟΚ... ποιά η λογική να τον σκουντήξουν έτσι πλάγια; όπως και να έχει δεν θα σου επιβάλω κάτι και δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι θέλεις και με ότι κριτήριο θέλεις. Συζήτηση γίνεται οπότε να'χαμε να λέγαμε.
yositosi Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) --- (off topic - διαγραφή) Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2017 από yositosi
Προτεινόμενες αναρτήσεις