Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποσό που διαθέτουμε :

800-900€ (κουτί, σκληροί δίσκοι υπάρχουν απο την τωρινό pc μου)

Χρήση υπολογιστή :

ιντερνετ, ταινίες και gaming που και που μιας που βαριέμαι εύκολα (Battlefield 1 κλπ.)

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:

κανένα

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Οθόνη υπάρχει, ένα TV-Monitor Lg 21’ Full HD, αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα να το αλλάξω μετά από 6-7 χρόνια που το εχω… Θα ήθελα κάτι σχετικά οικονομικό που να βλέπω αξιοπρεπώς ταινίες και να παίζω και κανα παιχνιδάκι. Από μέγεθος κάτι πάνω από τις 21’ που εχω τώρα. Δεν ξερω αν θα με βόλευε μια Ultrawide..?

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο, ηχεία, ποντίκι?

Υπάρχει  πληκτρολόγιο Logitech K360, ποντικι Logitech Μ510, ηχεία Creative 5.1

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Θεσσαλονίκη, αλλα εννοείται πως δεν με πειράζει να αγοράσω κατι από άλλη περιοχή

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Δεν υπάρχει πρόβλημα, ας είναι και από διαφορετικά μαγαζια

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Θα το στήσω ο ίδιος

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .

Υπάρχει λειτουργικό

Να προσθέσω ότι με τις συμβουλές σας και κυρίως του adtakhs πριν 5 χρόνια περίπου αναβάθμισα το pc μου που κανει ακομα πολύ καλα την δουλεία του απλα δεν με καλύπτει στο κομμάτι gaming και λογικό είναι αφου δεν πρόσθεσα gpu επειδή τα θεωρούσα πεταμένα λεφτα τοτε. Το σύστημα μου τώρα αποτελείται από

AMD A10-5800K

Asrock Socket FM2 FM2A75 Pro4-M

G.Skill Ripjaws X 8GB DDR3 Non ECC CL10 2133MHz 

Kingston 120GB V300 ssd

Western Digital 1TB Caviar Blue

Thermaltake Power Supply 530W ATX 24 pin Hamburg

Cpu Cooler Coolermaster Hyper 212 Evo

Επίσης να πω μιας που το pc που εχω τωρα καλύπτει εν μερη τις αναγκες μου τα καινουρια κομμάτια θα αγοραστούν σιγα σιγα σε βαθως 2-3 μηνων γιατι υπαρχουν και άλλες υποχρεώσεις με σκοπο να είναι οσο γίνεται πιο ποιοτικά και να μπορούν να αντεπεξέλθουν στο μέλλον. Οπότε θα ήθελα η μητρική για παράδειγμα να μπορει να παρει και επόμενων γενιών CPU. Το τροφοδοτικό να είναι αρκετό για μελλοντικές αναβαθμίσεις και να αντεχει τα παντα. Το Cpu ας αντεχει την χρηση που θελω να κανω για αρχη και σε ένα χρονο το αλλαζω με κατι πιο δυνατο. Δεν με απασχολεί αν θα είναι AMD η INTEL αρκει να μπορω να κανω την δουλεια μου και να μπορει να παίζει ένα Battlefield 1 η ένα Battlegrounds. Προφανώς θα ηθελα να μου βγει οσο πιο οικονομικά γινεται το ολο συστημα αλλα δεν θα τσιγκουνευτώ για παράδειγμα σε τροφοδοτικό που θα το χρησιμοποιήσω και στο επόμενο setup. Κουτί εχω πάρει ηδη το Phanteks Enthoo Eclipse P400S Tempered Glass.

Ευχαριστώ και συγγνώμη για το μακροσκελές ποστ απλα ήθελα να γινω οσο πιο συγκεκριμένος γίνεται. Περιμένω τις προτάσεις σας! 

Επεξ/σία από Eskes
Δημοσ.

κατ' αρχην, αφου δεν εχεις συγκεκριμενο μπατζετ, να πουμε γενικοτερα για την πλατφορμα. να βαλουμε μια κατευθυνση πρωτιστως. 

η AMD εχει ηδη δηλωσει οτι η AM4 πλατφορμα θα υποστηριζεται μεχρι το 2020. αρα, οσες γενιες βγουν μεχρι το '20, η λογικη λεει οτι θα μπαινουν στην AM4. και αυτο, το εχουμε σαν ΔΕΔΟΜΕΝΟ, και οχι σαν εικασια. αφου εχει δηλωθει επισημα, πολλες φορες.

απο την αλλη η Intel, δεν λεει ποσο θα κρατησει την καθε πλατφορμα, αλλα συνηθως δεν την κραταει πανω απο 2 γενιες.  αρα ειναι μειονεκτημα αυτο. 

κι επειδη πλεον οι επιδοσεις ειναι πολυ καλες, ειτε AMD, ειτε Intel παρεις, θα κατσεις να υπολογισεις ολυς τους υπολοιπους παραγοντες που σε ενδιαφερουν για να καταληξεις. (δλδ ..στην .......AMD.... :-D  :-D )  

απο εκει και περα, αν δεν υπαρχει ενα -εστω στο περιπου- μπατζετ. δεν μπορει να γινει και συγκεκριμενη προταση.  ξεκινας απο επεξεργαστη του 100ευρου (R3 1200 - i3 8100), που μπορει να σε καλυπτει και ανεβαινεις οσο μπορεις. ειναι θεμα χρηματων καθαρα. δεν μπορει να σου προτεινει κανεις εναν επεξεργαστη 400ων ευρω, αν εσυ δεν εχεις την δυνατοτητα να τον αγορασεις....!!  

το ιδιο και για τα υπολοιπα κομματια. μητρικη - καρτα γραφικων, τροφοδοτικο, κλπ, κλπ....!!  

• Like 3
Δημοσ.

ναι εχεις ενα δικιο στο θεμα budget. Λοιπόν, οχι δεν θελω να φτιάξω τον υπερ-υπολογιστή. Δυστυχώς οσο διαβάζεις στο ιντερνετ τοσο μπερδεύεσαι και χανεσε μεσα στα ποστ. Το πλανο μου ειναι να παρω μια καλη μητρικη που να υποστηρίζει και τις επόμενες γενιες ειτε σε AMD ειτε σε Intel και να μην υστερήσει σε κατι σε 1-2 χρονια με την επόμενη γενιά επεξεργαστών. Σε επεξεργαστή τωρα τα λεφτα που θελω να διαθέσω ειναι μεχρι εναν ryzen 5 1600 η έναν i5-8400. Σε καρτα γραφικών εχω καταλήξει μεχρι μια gtx 1060 6gb. Οπως καταλαβαινετε ειμαι γυρω στο 200αρι για επεξεργαστη και στην μητρικη οσα χρειαστούν ωστε να μην υστερει σε τιποτα στο μελλον (οσο μελλον μπορει να εχει κατι στον τομεα της τεχνολογιας που ολα τρεχουν...) Ελπιζω να εβαλα καποια ορια ωστε να σας κανω πιο ευκολο να με βοηθησετε με τις προτασεις σας. 

Δημοσ.

κατ' αρχην, αφου δεν εχεις συγκεκριμενο μπατζετ, να πουμε γενικοτερα για την πλατφορμα. να βαλουμε μια κατευθυνση πρωτιστως. 

η AMD εχει ηδη δηλωσει οτι η AM4 πλατφορμα θα υποστηριζεται μεχρι το 2020. αρα, οσες γενιες βγουν μεχρι το '20, η λογικη λεει οτι θα μπαινουν στην AM4. και αυτο, το εχουμε σαν ΔΕΔΟΜΕΝΟ, και οχι σαν εικασια. αφου εχει δηλωθει επισημα, πολλες φορες.

απο την αλλη η Intel, δεν λεει ποσο θα κρατησει την καθε πλατφορμα, αλλα συνηθως δεν την κραταει πανω απο 2 γενιες.  αρα ειναι μειονεκτημα αυτο. 

κι επειδη πλεον οι επιδοσεις ειναι πολυ καλες, ειτε AMD, ειτε Intel παρεις, θα κατσεις να υπολογισεις ολυς τους υπολοιπους παραγοντες που σε ενδιαφερουν για να καταληξεις. (δλδ ..στην .......AMD.... :-D  :-D )  

Αν πριν 5 χρόνια είχε πάρει  intel 1155 socket 

θα μπορούσε σήμερα να βάλει έναν 3770K και να παίζει για ... χρόνια ακόμη. 

Συμβουλή δική μου. Περιμένεις 2 μήνες και παίρνεις οικονομική μητρική coffe lake με τον i5 8400.

Σε 3 χρόνια τον αλλάζεις με μεταχειρισμένο i7 8700 .

Το ίδιο θα έκανες και τώρα με τον i7 3770 , αν είχες πάρει πριν 5 χρόνια socket 1155.

• Like 2
Δημοσ.

Εχω ενα πλανο στο μυαλο μου που δεν ξερω βεβαια κατα ποσο ειναι σωστο. Να παρω για παράδειγμα για αρχη PSU,RAM, Cpu Cooler και εστω GPU τα οποια θα μπορω να τα χρησιμοποιησω ειτε με Intel ειτε με Amd, κυριως στις ram αναφερομαι αφου τα αλλα εννοείται οτι μπαινουν σε οποιο συστημα καταλήξω και τελευταια κομματια που θα αγοραστουν να ειναι η μητρική και ο επεξεργαστής.  Σκληρους δισκους εχω οποτε δεν θα αγοραστουν. Ισως στο μελλον κανενας M.2. Για τα παραπανω ελεγα για:

PSU: Corsair RMx Series 750X

CPU Cooler: NZXT Kraken X62 / Corsair Hydro H110i

RAM: G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz

GPU: Palit GeForce GTX1060 6GB Dual
Δημοσ.

Αν αναφέρεσαι στην επιλογή να αγοράσεις κομμάτια και να τα βάλεις στην ντουλάπα , χωρίς να τα χρησιμοποιήσεις,

είναι κακή ιδέα και εξηγώ γιατί ! ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΑΝΟΥΝ ΑΞΙΑ.

Αν αναφέρεσαι σε κάτι τέτοιο , βάζεις τα λεφτά στο συρτάρι και τα αγοράζεις ΟΛΑ ΜΑΖΙ όταν είναι να τα χρησιμοποιήσεις την ίδια μέρα !

Θα τα πάρεις σε καλύτερη τιμή ή θα πάρεις καλύτερα κομμάτια με τα ίδια λεφτα ή ... και τα δύο και καλύτερα κομμάτια και καλύτερη τιμή.

Υ.Γ. Η μόνη εξαίρεση μεχρι τώρα στον κανόνα αυτό έγινε με το αίσχος των μνημών . Σήμερα, είναι Χ2,5 σε σχέση με το καλοκαίρι του 2016.

• Like 1
Δημοσ.

Το τροφοδοτικό μπορείς να το κρατήσεις, δεν θα κινδυνεύει το καινούριο σύστημα. Μπορείς να ξεκινήσεις με τις ram γιατί θα αυξηθούν κι άλλο οι τιμές τους και με τη gpu. Tην 1060 μπορείς να την βάλεις και στο τωρινό σύστημα και μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις overclock τον Α10 για να μειώσεις το bottleneck. Θα μπορείς να παίξεις very high 1080p στο ΒF1 και μάλλον medium στο PUBG.
Eπίσης η 212 evo μπορεί να μπει και σε καινούριο intel (για ryzen χρειάζεται ειδικό bracket το οποίο στο στέλνει η coolermaster). Οπότε και από κει μπορείς να εξοικονομήσεις λεφτά.

Και μετά παίρνεις cpu+μητρική και κάνεις την ολική αλλαγή.

• Like 1
Δημοσ.

Το πιο Future proof μηχάνημα είναι 

α) Ενας RYZEN 1600/ 1600X επεξεργαστής  ο οποίος είναι 6-πύρηνος με 12 threads και  ξεκλείδωτος.

β) Μια οικονομική και πλήρη M-ATX μητρική σαν την ASROCK AB350M PRO 4

γ) Τουλάχιστον 8GB DDR4 3000Mhz μνήμες

δ) Εναν NVME  δίσκο στα 250 GB

ε) Σε ότι αφορά τα γραφικά, ανάλογα το ποσό που διαθέτεις. Από μια RX 560 4GB  των 120€ , μια GXT 1050 TI των 160€ , μια RX 570 4GB DDR5 των 130€ , μια GTX 1060 6GB  των 280€, μια RX 580 8GB  των 290€ .

ζ) Ενα τροφοδοτικό αξιόπιστο στα 500-550Watt.

• Like 1
Δημοσ.

Αν πριν 5 χρόνια είχε πάρει  intel 1155 socket 

θα μπορούσε σήμερα να βάλει έναν 3770K και να παίζει για ... χρόνια ακόμη. 

Συμβουλή δική μου. Περιμένεις 2 μήνες και παίρνεις οικονομική μητρική coffe lake με τον i5 8400.

Σε 3 χρόνια τον αλλάζεις με μεταχειρισμένο i7 8700 .

Το ίδιο θα έκανες και τώρα με τον i7 3770 , αν είχες πάρει πριν 5 χρόνια socket 1155.

δεν θα σχολιασουμε τι εγινε πριν 5 χρονια, γιατι 

1 δεν εχει καμια σημασια, και 

2 ηταν δικη του επιλογη. 

Δημοσ.

Αν αναφέρεσαι στην επιλογή να αγοράσεις κομμάτια και να τα βάλεις στην ντουλάπα , χωρίς να τα χρησιμοποιήσεις,

είναι κακή ιδέα και εξηγώ γιατί ! ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΑΝΟΥΝ ΑΞΙΑ.

Αν αναφέρεσαι σε κάτι τέτοιο , βάζεις τα λεφτά στο συρτάρι και τα αγοράζεις ΟΛΑ ΜΑΖΙ όταν είναι να τα χρησιμοποιήσεις την ίδια μέρα !

Θα τα πάρεις σε καλύτερη τιμή ή θα πάρεις καλύτερα κομμάτια με τα ίδια λεφτα ή ... και τα δύο και καλύτερα κομμάτια και καλύτερη τιμή.

Υ.Γ. Η μόνη εξαίρεση μεχρι τώρα στον κανόνα αυτό έγινε με το αίσχος των μνημών . Σήμερα, είναι Χ2,5 σε σχέση με το καλοκαίρι του 2016.

οχι δεν μιλαω για ντουλαπα απλα να μοιράσω τις αγορες σε 2 μηνες μιας που δεν εχω την δυνατότητα πιστωτικής. Για να μην μπερδευομαστε ομως διόρθωσα το 1ο ποστ μου και έβαλα budget. Αν με μια αγορα μου αμεσα μπορω να γλιτώσω λεφτα σε καποιο κομματι θα την κανω οπως μνημες αν τα προγνωστικά δείχνουν οτι θα αυξηθούν οι τιμες κ αλλο... Ολα τα υπόλοιπα θα αγοραστούν αρχες του αλλου μηνα το πολυ τελος. 

Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε :

800-900€ (κουτί, σκληροί δίσκοι υπάρχουν απο την τωρινό pc μου)

Χρήση υπολογιστή :

ιντερνετ, ταινίες και gaming που και που μιας που βαριέμαι εύκολα (Battlefield 1 κλπ.)

Στην παρούσα φάση το πιο vfm είναι του adtakhs.

Μέχρι να βγάλει η intel φθηνή μητρική τουλάχιστον και επειδή δε σε βλέπω και τακτικό gamer.

Δημοσ.

CPU     

https://www.skroutz.gr/s/11139197/AMD-Ryzen-5-1600.html

MOBO

https://www.skroutz.gr/s/11553176/Asrock-AB350M-Pro4.html

RAM

https://www.skroutz.gr/s/9470608/G-Skill-Aegis-8GB-DDR4-3000MHz-F4-3000C16S-8GISB.html

GPU

https://www.skroutz.gr/s/9707935/Gainward-GeForce-GTX1060-6GB-3712.html

PSU

https://www.skroutz.gr/s/314936/Seasonic-S12II-520.html

ΟΘΟΝΗ

https://www.skroutz.gr/s/8287603/LG-29UM58-P.html

Ολα μαζι με μεταφορικα κανουν 950ευρω χωρις την ορθονη 710

Δεν γνωριζω απο οθονες απλα διαλλεξα την μεγαλυτερη ultrawide με καλες κριτικες

ΡΑΜ 1στικακι των 8 γιατι αυτη την στιγμη ειναι πανακριβες αργοτερα προσθετεις αλλο ενα 

Σε λιγοτερα χρηματα μπορεις να παιξεις με την καρτα με αλλη οθονη η κ να κρατησεις το τροφοδοτικο σου να γλιτωσεις ενα 60αρι απο το seasonic

Δημοσ.

εγω αυτη την περιοδο, θα εκανα κατι λιγο διαφορετικο. 

1 ΜΟΒΟ με Χ370 για να εχω πιο σιγουρη μελλοντικη υποστηριξη σε ολες τις επομενες γενιες επεξεργαστων + καλυτερες ποιοτικα. 

2 ενα R3 1200 απλα για να μπει στο συστημα ενας CPU, οποιος ομως δεν με καθυστερει ΠΟΥΘΕΝΑ, σε νορμαλ χρηση, ουτε σε Gaming. 

3 RAM 3000+ ταχυτητας, απο 8GB σαν βαση, και αν χωραει και παραπανω.  

4 PSU  ενα καλο 500αρι ειναι μια χαρα για ολα.

5 Μια καλη μεσαια καρτα γραφικων, 1060 - 570 -580.. 

ο,τι περισσεψει απο το μπατζετ. βαλτο στο στρωμα και ξεχασε το, για 1 χρονο περιπου.

σε ενα χρονο, βγαλε το περισσευμα, πουλας τον 1200, (αντε να βαλεις και κατι ψιλα...) και πας και χτυπας εναν RYZEN 2  R2600 και κανεις ενα πισι ΤΟΥΜΠΑΝΟ........!!!!!! 

Δημοσ.

Λοιπόν συνδυάζοντας τις παραπάνω γνώμες λεω να καταλήξω στο να φτιάξω μια καλή βάση για μετέπειτα αναβάθμιση σε κανα χρονο, εξοικονομωντας κάποια λεφτά τώρα. Τα παρακάτω συνδυάζονται σωστά?

Κουτί: Phanteks Enthoo Eclipse P400S Tempered Glass 

PSU: Thermaltake Power Supply 530W ATX 24 pin Hamburg (Υπάρχει)

Μobo: Asrock Fatal1ty X370 Gaming X

CPU: AMD Ryzen 3 1200 ή Ryzen 5 1600

RAM: G.Skill Aegis 8GB DDR4-3000MHz ή με την μια να παω σε G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz

GPU: Gainward GeForce GTX1060 6GB

HDD : Kingston 120GB V300 ssd / Western Digital 1TB Caviar Blue (Υπάρχουν)

Monitor: LG 29UM58-P

ή μήπως είναι καλύτερα να εξαντλήσω το budget μου κατευθείαν, αγοράζοντας τροφοδοτικό καινούριο, μια πιο φθηνή mobo, εναν καλύτερο cpu, τις 16gb ram, έναν M.2 σκληρό? Ξερω τα πράγματα τρέχουν και καθε μερα αλλαζουν τιμες και ερχονται και καινουρια κομματια, οποτε προφανως παντα θα εισαι πισω σε κατι. Τι ειναι καλύτερο ομως να κανω αυτη την στιγμη οπως ειναι τα πράγματα τώρα? Ευχαριστώ και παλι για τον χρονο σας!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...