Retromaniac Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 στο xbox παίζει σε ultra? η 580 δίνει μ.ο. 50 άρα μάλλον όχι άρα υπάρχουν και τα settings.. Ναι, το συγκεκριμένο στο xbox x είναι στα αντίστοιχα ultra του pc.... Δεν έχουν δώσει κάτι παραπάνω στον pc. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NEKROMA Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Pc με 500 euro ουτε καν, και αμα δεν θες 4κ παρε τοτε ενα xbox one s στα199, αντε φτιαξε pc στα 199... Μην λεμε συνέχεια τα ιδια, τα pc ειναι για ολες τις δουλειές και games σαν extra και αμα θες να τα ριξεις λεφτα φτιάχνεις pc που 4κ δεν φτανουν οι κονσόλες το θεμα ειναι για μερικα δεντρακια παραπάνω ποσα θα δώσεις... Και ποσο ρευμα θα κάψεις να τα λεμε και ολα και ποσα παιχνιδια δεν θα μπορεσεις να ανταλλάξεις ποτε, ειναι πολλα τα μείον του pc σε σχεση με τις κονσολες, ολοι εδω pc εχουμε και ξέρουμε, σε γλιτώνουμε "ουσιαστικά" να πεταξεις λεφτα οπως πολλοί αλλοι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Τα benchmarks στο PC για τα ίδια παιχνίδια υπάρχουν και όποιος θέλει βλέπει ότι η GPU του One X είναι αντάξια μιας 580/1060. Και το Forza Motorsport 7 που τρέχει σε 4K/60 στο One X είναι ακόμα μια απόδειξη του ποια είναι η αντίστοιχη GPU στο PC με την 1060 να έχει 67FPS μέσο όρο. Επίσης κάτι άλλο, το οποίο όποιος ξέρει το καταλαβαίνει. Στον pc οι cpu είναι πολύ πιο ισχυρές με αποτέλεσμα, όταν δεν υπάρχει gpu load, πχ. είσαι κάπου στην πίστα χωρίς αυτοκίνητα γύρω και με λίγα graphics objects, το frame rate θα πάει στο θεό. Γιατί εκεί δεν είναι gpu limited αλλά cpu limited. Οπότε θα παρασύρει το average frame rate προς τα πάνω. Στο Xbox αντίθετα δεν θα ανέβουν τόσο τα fps (αν ήταν χωρίς vsync) σε σκηνές με λίγο gpu load. Έχει πιο constant frame rate. Οπότε το 67 που βλέπεται στην 1060, έχει πολύ μεγάλα σκαμπανεβάσμετα και σημαίνει ΟΧΙ smooth game play σε 60 fps... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logistoulis Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Ναι, το συγκεκριμένο στο xbox x είναι στα αντίστοιχα ultra του pc.... Δεν έχουν δώσει κάτι παραπάνω στον pc.Δεκτό αλλά πάντα υπάρχει κάποιο κωλοσετινγκ από την κόλαση που αν το κλείσεις θα πάρεις σημαντικά fps Επίσης στα παιχνίδια της ms έχω δει να υπάρχει adaptive ανάλυση 1000% στο gears και είμαι σχεδόν βέβαιος και για το horizon. Αυτό στο review πιθανώς να ήταν κλειστό ( αν και ούτε κι εγώ το έχω βάλει ποτέ για να δω πώς δουλεύει, δε χρειάστηκε στην ανάλυση που παίζω) Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2017 από logistoulis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Δεκτό αλλά πάντα υπάρχει κάποιο κωλοσετινγκ από την κόλαση που αν το κλείσεις θα πάρεις σημαντικά fps Επίσης στα παιχνίδια της ms έχω δει να υπάρχει adaptive ανάλυση 1000% στο gears και είμαι σχεδόν βέβαιος και για το horizon. Αυτό στο review πιθανώς να ήταν κλειστό ( αν και ούτε κι εγώ το έχω βάλει ποτέ για να δω πώς δουλεύει, δε χρειάστηκε στην ανάλυση που παίζω) Ένα άλλο είναι ότι πιθανότατα στο pc δεν ήταν σε HDR, γιατί ελάχιστα και πολύ ακριβά monitor έχουν hdr. Το hdr θέλει 40/30bit (ανάλογα αν είναι με alpha channel ή όχι) frame buffers και 10 bit/subpixel και κόβει αρκετά σε rendering speed. Επίσης θέλει και περισσότερη μνήμη. Και αυτό που είπε ο άλλος ότι δεν είναι 6 teraflops γιατί λέει είναι και η cpu μέσα, εκτός του όπου και να ψάξετε λένε μόνο για την gpu ότι είναι 6, όπως είπα η cpu είναι 0,11-0,12 teraflops. Ακόμη και να το αφαιρέσεις από το 6, είναι πολύ πιο πάνω από το 4-4,4 της 1060. Και επειδή άκουσα και το κορυφαίο ότι έχει περισσότερα teraflops η cpu γιατί είναι μαζί με την GPU!!!! απλά να πώ ότι το μόνο κοινό που έχουν είναι η shared memory, και μπορούν να ανταλλάσουν πολύ γρήγορα δεδομένα μεταξύ τους. Σε καμία περίπτωση δεν ανεβαίνουν τα teraflops της cpu επειδή τον έβαλες μαζί με μία gpu. Καλά θα ταν... Και αν κάτι ξέρω για τις κονσόλες είναι ότι η διαφορά είναι ακόμη μεγαλύτερη από τα χαρτια. Λόγω custom hardware και software optimizations. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2017 από Retromaniac Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Damachi Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Pc με 500 euro ουτε καν, και αμα δεν θες 4κ παρε τοτε ενα xbox one s στα199, αντε φτιαξε pc στα 199... Μην λεμε συνέχεια τα ιδια, τα pc ειναι για ολες τις δουλειές και games σαν extra και αμα θες να τα ριξεις λεφτα φτιάχνεις pc που 4κ δεν φτανουν οι κονσόλες το θεμα ειναι για μερικα δεντρακια παραπάνω ποσα θα δώσεις... Και ποσο ρευμα θα κάψεις να τα λεμε και ολα και ποσα παιχνιδια δεν θα μπορεσεις να ανταλλάξεις ποτε, ειναι πολλα τα μείον του pc σε σχεση με τις κονσολες, ολοι εδω pc εχουμε και ξέρουμε, σε γλιτώνουμε "ουσιαστικά" να πεταξεις λεφτα οπως πολλοί αλλοι Πριν πανε στο @ολο οι τιμες σε μνημες και καρτες με 500 euro εκανες gaming αναβαθμιση για 1080p - 2k ultra μια χαρα αλλα μη το κανουμε VS . Και κατι που χρειαζεται ακομα ειναι μια καλη 50 αρα UHD 10bit οχι οι φτηνες entry που εχουμε οι περισοτεροι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Πριν πανε στο @ολο οι τιμες σε μνημες και καρτες με 500 euro εκανες gaming αναβαθμιση για 1080p - 2k ultra μια χαρα αλλα μη το κανουμε VS . Και κατι που χρειαζεται ακομα ειναι μια καλη 50 αρα UHD 10bit οχι οι φτηνες entry που εχουμε οι περισοτεροι Έτσι είναι. Ξέρεις γιατί έχει πάει το θέμα σε vs; Αν και από την αρχή έχω πει ότι μιλάμε για 2 διαφορετικά είδη/τρόπους gaming, από τι κατάλαβα στην διάρκεια του "διαλόγου", ακόμη δεν μπορούν να χωνέψουν μερικοί ότι το xbox πέρασε τόσο πολύ σε επιδόσεις το ps4 και ρίχνουν το pc για αντίπαλο ώστε να δείξουν ότι είναι "'άχρηστη" η κονσόλα. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι το καθένα έχει το κοινό του. Όχι όλοι, μερικοί... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NEKROMA Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Εγω παντος το ειπα οποιος εχει 360 παει σε xbox x, οποιος εχει one s καλυτερα τιποτα, να είμαστε δίκαιοι η γενια αυτη εχει ξεκινήσει απο το 2012 σε λίγο πανε για φούντο, ολοι περιμέναμε να βάλουν win10 μεσα και δεν βάλανε τιποτα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Έτσι είναι. Ξέρεις γιατί έχει πάει το θέμα σε vs; Αν και από την αρχή έχω πει ότι μιλάμε για 2 διαφορετικά είδη/τρόπους gaming, από τι κατάλαβα στην διάρκεια του "διαλόγου", ακόμη δεν μπορούν να χωνέψουν μερικοί ότι το xbox πέρασε τόσο πολύ σε επιδόσεις το ps4 και ρίχνουν το pc για αντίπαλο ώστε να δείξουν ότι είναι "'άχρηστη" η κονσόλα. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι το καθένα έχει το κοινό του. Όχι όλοι, μερικοί... Ποιος έβγαλε άχρηστη την κονσόλα ; Exclusives λέμε δεν έχει. Όσο για το αν κρατάει 60FPS η 1060 στο FH7, έχει ένα σωρό βιντεάκια στο ΥΤ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Εγω παντος το ειπα οποιος εχει 360 παει σε xbox x, οποιος εχει one s καλυτερα τιποτα, να είμαστε δίκαιοι η γενια αυτη εχει ξεκινήσει απο το 2012 σε λίγο πανε για φούντο, ολοι περιμέναμε να βάλουν win10 μεσα και δεν βάλανε τιποτα... Εχουν τον kernel και το core api των 10 μέσα. Για αυτό πολλές store εφαρμογές/παιχνίδια του pc έχουν βγει για xbox. Νόμιζες ότι θα σου δίνανε full windows? Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2017 από Retromaniac 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logistoulis Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Ένα άλλο είναι ότι πιθανότατα στο pc δεν ήταν σε HDR, γιατί ελάχιστα και πολύ ακριβά monitor έχουν hdr. Το hdr θέλει 40/30bit (ανάλογα αν είναι με alpha channel ή όχι) frame buffers και 10 bit/subpixel και κόβει αρκετά σε rendering speed. Επίσης θέλει και περισσότερη μνήμη. Και αυτό που είπε ο άλλος ότι δεν είναι 6 teraflops γιατί λέει είναι και η cpu μέσα, εκτός του όπου και να ψάξετε λένε μόνο για την gpu ότι είναι 6, όπως είπα η cpu είναι 0,11-0,12 teraflops. Ακόμη και να το αφαιρέσεις από το 6, είναι πολύ πιο πάνω από το 4-4,4 της 1060. Και επειδή άκουσα και το κορυφαίο ότι έχει περισσότερα teraflops η cpu γιατί είναι μαζί με την GPU!!!! απλά να πώ ότι το μόνο κοινό που έχουν είναι η shared memory, και μπορούν να ανταλλάσουν πολύ γρήγορα δεδομένα μεταξύ τους. Σε καμία περίπτωση δεν ανεβαίνουν τα teraflops της cpu επειδή τον έβαλες μαζί με μία gpu. Καλά θα ταν... Και αν κάτι ξέρω για τις κονσόλες είναι ότι η διαφορά είναι ακόμη μεγαλύτερη από τα χαρτια. Λόγω custom hardware και software optimizations. εγώ προσωπικά δεν θα έμπαινα καν στη διαδικασία να συγκρίνω tflops διαφορετικών πραγμάτων μιας και δεν έχει καμιά σημασία για τη δουλειά που μας ενδιαφέρει και δεν είμαστε miners αυτό που γνωρίζω από πρώτο χέρι είναι τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει μια Polaris μιας και είμαι κάτοχος polaris, το optimization δεκτό ότι υπάρχει μέχρι κάποιο σημείο, αλλά πόσο boost να σου δώσει τελοσπάντων; και άντε σου δίνει κάποιο, σου δίνει και μπόλικο σου λέω εγώ όπως και να ΄χει για 4Κ σε γενικές γραμμές δεν είναι γιατί δεν είναι μόνο τα first party παιχνίδια που γίνονται optimized όσο δεν πάει (ακόμα και το σαπάκι απλό ps4 έχει uncharted 4 που αν θες τη γνώμη μου είναι από τα καλύτερα γραφικά που έχουμε δει ποτέ, αν όχι τα καλύτερα, εγώ προσωπικά δεν έχω δει ακόμα καλύτερα γραφικά πουθενά) , είναι και τα 3rd party το origins για παράδειγμα που δεν έχει και τα υπεργραφικά, τρέχει αέρα 4Κ στις πιο δυνατές κονσόλες; η 1060 ή η 580 είναι οι άμεσα συγκρίσιμες κάρτες αυτής που έχει το Χ, οι οποίες είναι σε γενικές γραμές mid range όχι κάτι σπουδαίο και ποτέ κανείς δεν τις είχε στο νου του για 4Κ τίτλους με πολλές παραχωρήσεις στις κονσόλες όμως που τα 30αρια είναι θεσμός το κάνουν δεν υπάρχει θέμα και καλά κάνουν έστω και με δεκανίκια, έστω και με σημαντικά drops αφού αυτό θέλει ο κόσμος, αλλά παρόμοιο αποτέλεσμα μπορείς να έχεις και με την αντίστοιχη κάρτα από το ράφι ενός καταστήματος δεν γίνεται κάποιο μαγικό θαύμα.. θες καλύτερο; σου λέω καλύτερο αλλά το μόνο που μπορεί να σου εξασφαλίσει το optimization είναι ότι η κάρτα θα δουλεύει πιο σωστά όπως θα πρέπει, κάτι που μπορεί να έχουν αμελήσει στο pc (γνωστή ιστορία τα κακά ports), όχι ότι ξαφνικά το ίδιο hw που ξέρεις τι μπορεί να κάνει και τι όχι ότι θα αρχίσει ξαφνικά να βγάζει περισσότερα πολύγωνα ή να κάνει πράγματα που δεν είναι σχεδιασμένο να κάνει.. από την άλλη και στα pc δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια ούτε οι κόκκινοι ούτε οι πράσινοι, οδηγοί βγαίνουν διαρκώς και βελτιώνεται και εκεί το optimization, θες με πιο αργούς ρυθμούς; ίσως, αλλά στο τέλος αυτό που πρέπει να γίνει θα γίνει εξίσου καλά και στις δύο περιπτώσεις καλώς ή κακώς τέτοιου επιπέδου hw που με το ζόρι θα τα βγάζει πέρα με κάποιους τίτλους στο launch του δεν αποκλείεται να τα φτύσει όταν τα παιχνίδια γίνουν ακόμα πιο βαριά, εκτός αν ζήσουμε ξανά το να μένουν τα πράγματα πολύ πίσω για καιρό ώστε να μπορεί να γράφει 4Κ support το κουτάκι του παιχνιδιού με μια Polaris πάντως θα ήταν 1000 φορές προτιμότερο να δίνουν και 60fps παντού (γιατί για αυτό είναι η polaris για maxed out 1080p και 60fps άντε και 1440p σου λέω σε έναν πολύ προσεγμένο τίτλο αν και αυτή δεν είναι ανάλυση τηλεόρσης ) παρά να στοχεύουν σε 30αρια και μυθικές αναλύσεις που τα βρίσκουν ζόρικα gpu με υπερδιπλάσιο κόστος εμένα αυτό με απογοητεύει και με το pro και με το x, ότι θα έπρεπε να δίνουν τη smooth εικόνα που μπορεί η polaris σε full hd, τώρα αν έχουν καημό να πουλήσουν τηλεοράσεις λίγο με νοιάζει ειδικά την σονυ που ξεκίνησε αυτόν τον αγώνα δρόμου με το προ, την κατηγορώ γιατί έχει άμεσο συμφέρον στο να ζμπρώξει και καμιά tv, γιατί τόσο καιρό έχουν βγει 4Κ αλλά πρακτικά ήταν άχρηστες οπότε έστω και με ημίμετρα προσπάθησαν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους μεταξύ άλλων Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2017 από logistoulis 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Και η 1070, ίδια τεχνολογία είναι με την 1060, το ίδιο και η 1080, όλες είναι pascal. Το να λες ότι είναι polaris άρα τοσο πάει, είναι όχι μόνο άκυρο αλλά συγνώμη, και άσχετο. Μετράει πόσα shadrers units έχουν, πόσα mhz, πόση ταχύτητα μνήμης, πόσα geometry units, και ένα σωρό πράγματα. Τα teraflops δεν είναι για mining, είναι για rendering. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logistoulis Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχει καλύτερο polaris από 580 για pc (του x είναι ελαφρώς βελτιωμένο) Κάτσε να ξαναδώ τα specs, αλλά τα flops τα βρίσκω αδιάφορα μεταξύ διαφορετικών αρχιτεκτονικών, μεταξύ ίδιων φυσικά και σημαίνει πολλά Αν το x πάντως είχε vega που είναι άλλο πράγμα θα μιλούσαμε για άλλη κλάση, αλλά αφού έχει polaris θα παίζει εκεί γύρω Το ότι η nv έχει και τη mid ranged κάρτα της και τη high end της στην ίδια αρχιτεκτονική είναι το άσχετο Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2017 από logistoulis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχει καλύτερο polaris από 580 για pc (του x είναι ελαφρώς βελτιωμένο) Κάτσε να ξαναδώ τα specs, αλλά τα flops τα βρίσκω αδιάφορα μεταξύ διαφορετικών αρχιτεκτονικών, μεταξύ ίδιων φυσικά και σημαίνει πολλά Τα flops είναι κοινή μονάδα μέτρησης. Είναι πόσες εντολές κινητής υποδιαστολής, μπορεί να εκτελέσει το δευτερόλεπτο. Η μόνη αλλαγή που γίνεται είναι αν μιλάμε για 16 bit fp, 32 bit fp ή 64 bit fp. Δεν δείχνει το απόλυτο ποσοστό διαφοράς μεταξύ 2 gpu (γιατί παίζουν και άλλα ρόλο), αλλά είναι μία καλή βάση για να συγκρίνεις αρχικά. Specs Xbox X GPU -> RX 580 32 rops -> 32 rops 2560 shaders -> 2304 (shaders) compute units 40 -> 36 texture units 160 -> 144 7bilion transistors -> 5,7 billion 326 gb/sec -> 256gb/sec 384bit mem bus -> 256 bit 1172 mhz -> 1340 mhz Σε όλα αυτά μαζί, βάζουμε ότι το xbox one x επικοινωνεί άμεσα με την cpu και το latency για τα draw calls είναι κατα πολύ μικρότερο από οποιαδήποτε κάρτα γραφικών σε οποιοδήποτε api. Επίσης η microsoft μέτρησε όλα τα bottleneck στην 580 και έκανε παραγγελία custom υλοποιήσεις για να τα αλλάξει. Αν βάζανε και την gpu στα 1340 όπως είναι στην 580, θα έσπερνε, αλλά όλοι ξέρουμε πόσο καίει μία 580. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2017 από Retromaniac 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logistoulis Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Πολύ καλά και όλα αυτά πόσο % καλύτερα εκτιμάς ότι θα κάνουν τα πράγματα σε σχέση με ένα ικανό build με μια 580; Θα έχει διπλάσιες επιδόσεις ξερωγω; Ρωτάω όχι για κάποιον άλλο λόγο αλλά για να καταλάβω αν μια πολαρις με οοοολα αυτά μπορεί να γίνει 1070 ή 1080 ή vega.. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2017 από logistoulis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα