adtakhs Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 ωραία φυσικά απάντησες στο μόνο πράγμα που πιστεύεις έχεις την παραμικρή πιθανότητα να βγεις απο πάνω (στο αν δηλαδή άλλαξες τα ποστ σου μέσω edit ) Όχι απαντώ σε όλα. Τόσα ποστ έχω κάνει . Και δεν σβήνω τίποτα. οκ χέστηκα έστω συμφωνώ ότι δεν τα άλλαξες (αν και μονο απο το παράδειγμα που κάνω quote πρόσθεσες καμια 100 νεες λέξεις.. τεσπα) κάνε τώρα ολόκληρο το ποστ μου quote και εξήγησε μου γιατί πιστεύεις πως το LGA 1151 της intel έχει καμία σχέση με το αν το LGA γενικά σαν μέθοδος packaging είναι κατώτερο απο το PGA... και γιατί αναφέρθηκες σε intel και amd... Εγώ είπα στην αρχή πως για την κατηγορία που απευθύνεται το socket η ύπαρξη PGA δεν δημιουργεί θέματα στην AMD να δώσει μια πλήρη πλατφόρμα γενικής χρήση στον καταναλωτή. Δεν είπα ότι το LGA θα μπορούσε να δώσει παραπάνω pins γιατί στην περίπτωση που το AM4 ήταν υποθετικά LGA , πάλι την ίδια δυνατότητα διασύνδεσης θα είχε αλλά σε μικρότερο χώρο. Είπα επίσης πως τα 1331 pins είναι υπεραρκετά για αυτό που ήθελε να μας δώσει . Από την στιγμή που δεν υπάρχει hypertransport διασύνδεση με την πλατφόρμα γιατί το north μπήκε στο CPU , έχει μειώσει τις απαιτήσεις διασύνδεσης και τις χρησιμοποιεί αλλιώς. Επίσης εξήγησε μου γιατί γραφείς (αν δεν το έσβησες με edit γιατι βαριέμαι να το τσεκάρω αν και πιστεύω έχω και απο αυτό quote) πως τα 4 lanes που βγαίνουν στο southbridge έχουν είναι το μονοπάτι επικοινωνίας μεταξύ του chipset και του επεξεργαστή Η AMD έφτιαξε τον Ryzen σαν Soc. Αυτό σημαίνει πως θα μπορούσε θεωρητικά να δουλέψει και σκέτος χωρίς κάποιο chip πάνω στην μητρική. Σε αυτή την περίπτωση θα είχες α) 24 Pci-e lanes για κάρτες γραφικών, για NVME δίσκους , για Audio controllers, για lan controllers κ.λ.π. β) Θα είχες στον τομέα των I/O μόνο 2X SATA III (αν δεν έβαζες 2ο NVME αλλιώς καθόλου....) και από εκεί και πέρα μόλις 4X USB 3.1 . Μια τέτοια πλατφόρμα θα ήταν λειψή, ενώ αν πήγαινε από το soc να δώσει τα πάντα θα είχε και μεγαλύτερο die size μεγαλύτερο κόστος. Στα APU RYZEN όλα αυτά τα pins που θα χρειάζονταν παραπάνω θα τα πλήρωνε τσάμπα μιας και τα APU έχουν λιγότερα lanes . Για να μπορέσει να σου δώσει πλήρη πλατφόρμα τοποθετεί chipset στην μητρική ένα από τα παρακάτω με αντίστοιχα χαρακτηριστικά . Τα chipset αυτά τα συνδέσει με 4 X PCI-E Lanes και όχι με A-Link με το north, όπως έκανε στο AM3+ Socket. Ετσι πετυχαίνει πλήρη πλατφόρμα. και εδώ πλήρες μπλοκ χαρακτηριστικών για τις APU ώστε να καταλάβεις αυτό που σου λέω για πολύ λίγα lanes στα APU και το άχρηστο κόστος που θα πρόσθετε στην πλατφόρμα κάνοντάς την μη ανταγωνιστική. που αν ήξερες βασικά πράματα δηλαδή ότι λέγονται PCI lanes δηλαδή Peripheral Component Interconnects lanes δηλαδή lanes για την διασύνδεση ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ και όχι εσωτερικών κυκλωμάτων όπως είναι το chipset!!! Απλά απο ντροπή θα σταματούσες να μιλάς. Γνωρίζω τι είναι. Σου λέω το πως δουλεύουν οι σημερινές πλατφόρμες είτε είναι Intel είτε AMD είτε HEDT είτε Midrange κατηγορίας. Ορίστε και το διάγραμμα Τέλος τι δεν καταλαβαίνεις στο ότι το PGA μπλοκάρει την συνδεσιμότητα όταν σου λένε πως ο ryzen έχει 32 lanes και εξαιτίας του pinoutdensity στο PGA βγάζει μόνο 24?? (ενώ όταν είναι σε LGA βγάζει και τα 32!!) Πιστεύω πως η AMD κατηγοριοποίησε τις πλατφόρμες και αυτό που ήθελε να μας δώσει είναι αυτό που μας δίνει με το AM4 σήμερα. Το PGA το διάλεξε σαν μια πιο οικονομική λύση . Δεν θα βλέπαμε κάτι παραπάνω αν ήταν LGA . Σκέψου πως το Socket αυτό φτιάχτηκε για να υποστηρίξει τα φτηνά APUs τα οποία ΔΕΝ θα φέρουν τόσα πολλά lanes . Αν είχε πάει τους κατασκευαστές προς σχεδιασμό μητρικών για 32 lanes από το socket θα έχανε σε κόστος πλατφόρμας σε θέματα ανταγωνιστικότητας στις μικρές κατηγορίες. Πήγε λοιπόν στην μέση οδό. Απλά πράματα δεν καταλαβαίνεις ούτε την σημασία τους ούτε την βαρύτητα τους στο θέμα απο εκει και πέρα λέγε ότι θες τον εαυτό σου μόνο κοροϊδεύεις κανέναν άλλο.
Razor333 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 δεν θα σου πω τι λέει ο κάθε τυχάρπαστος σχολιαστής , το ίδιο το άρθρο λέει "The decision to keep AM4 doesn't mean the company's 300-series chipset will be made to stretch over 3 years. The company could release newer chipsets, particularly to address 300-series chipset's main shortcoming, just 6-8 older PCI-Express gen 2.0 general purpose lanes (while Intel chipsets put out up to 24 gen 3.0 lanes)." ακου την συνεντευξη μόνος σου να δεις πως το διατυπώνει. Site: interview Που ακριβως λεει οτι δεν θα λειτουργει το pinnacle ridge refresh με x370 και b350 mobos; Δεν με ενδιαφερουν οι επιπλεον διασυνδεσεις, εχω ειδη πολυ δρομο για να τερματισω, οτι μου προσφερει το x370. Παμε να δουμε τι μας προσφερει το x370 2xκαρτες γραφικων σε 8x8x ειτε για gaming ειτε για rendering. 1xnvme π.χ. ενας 512 οτι πρεπει για λειτουργικο/εφαρμογες scratch disk για τα σκουπιδια της adobe. 8xsata με διαφορα raid modes, αν και δεν το εχω δοκιμασει θα μπορουσα να εχω 2x1tb ssd σε raid 0 για καποιο παρανοικο λογο και 4 δισκους μηχανικους σε raid 10. usb 3.1 για εξωτερικους δισκους και nas που τις υποστηριζουν. Το παρακατω πρεπει να το ψαξω το λεω με επιφυλαξη: Μας μενει ενα 4x pcie που μπορω να κουμπωσω αν θελω ακομα εναν nvme με pcie riser card, δεν ειμαι σιγουρος αν θα δουλεψει σε pcie mode και ποσο μαλλον αν θα το δει ο raid array manager της amd για να κανεις raid με τον βασικο nvme. Εναλλακτικα, μπορω να χρησιμοποιησω αυτη την pcie για αλλα εμφανταστα που μου ερχονται στο μυαλο 10GE καρτα δικτυου/fiber channel/capture card κτλ. Και μας μενουν οι μονες pcie που μπορουν να χρησιμοποιηθουν για καρτες ηχου κτλ. ΠΩΠΩ shortcoming, δεν μπορεις να κανεις ΤΠΤ με x370. 3
BabyRage Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Δεν διαφωνεί κανείς για το PGA vs LGA, απλά στην AM4 πλατφόρμα είναι by design. Αν θες παραπάνω πήγαινε σε enthusiast. Εκατό φορές ειπώθηκε. Λες να μην ξέρουν για αυτούς τους περιορισμούς στην AMD? 2
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Τακη μην ασχολείσαι με τέτοια άτομα. Αυτοι που γνωρίζουν παραθέτουν την γνωμη τους με αποδειξεις. Οι παραπάνω εχουν τυχει να διαβασουν 2 αρθρα και ξαφνικα εγιναν γνωστες. Εγω ξερω πως η amd εφερε ανταγωνισμό με τιμιες τιμές και αναβαθμισημοτητα. Σε εσας που δεν αρεσει μην αγοράσετε. Πληρωστε πακετακια μητρικων και cpu καθε χρονο. Καλο απογευμα κύριοι.
Manjaro Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Συνεχίζεις και απαντάς; really; τελευταία προσπάθεια (που την κάνω απλά για την 1% του να μην είσαι τρόλλ και του όντως να έχεις τόσο μεγάλο πρόβλημα αντίληψης στο θέμα μπας και καταλάβεις) αν δεν νιώσεις απλά αποχωρώ δεν έχει περαιτέρω νόημα και ήδη αρκετά ασχολήθηκα... Εγώ είπα στην αρχή πως για την κατηγορία που απευθύνεται το socket η ύπαρξη PGA δεν δημιουργεί θέματα στην AMD να δώσει μια πλήρη πλατφόρμα γενικής χρήση στον καταναλωτή. Όταν έχει ο επεξεργαστής σου 32 lanes και αναγκάζεσαι να συνδέσεις μόνο τα 24 απο αυτά με την μητρική = δημιουργεί θέμα στην AMD για να δώσει ολοκληρωμένα τις επιδόσεις του επεξεργαστή της.Πιο απλά τώρα μπορείς να συνδέσεις λιγότερα πράματα μεταξύ τους ΑΝ ήταν σε LGA (όπως ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ στον threadripper) θα μπορούσες να συνδέσεις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πράματα μεταξύ τους. Δεν είπα να το LGA θα μπορούσε να δώσει παραπάνω pins γιατί στην περίπτωση που το AM4 ήταν υποθετικά LGA , πάλι την ίδια δυνατότητα διασύνδεσης θα είχε αλλά σε μικρότερο χώρο. Είπα επίσης πως τα 1331 pins είναι υπεραρκετά για αυτό που ήθελε να μας δώσει . Αφού ρε φίλε ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ DIE του ryzen έχει 32 lanes τι δεν καταλαβαίνεις σε αυτό;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; δες εδώ μπαίνει ο threadripper (2 ryzen 7 ενωμένοι σε έναν) Εδώ είναι περίπου το μέγεθος ενός ryzen 7 Παρατήρησε ότι είναι πάνω κάτω το μισό μέγεθοςδες τώρα πως είναι απο κάτω Ένας ryzen 7 είναι δεξιά ένας αριστερά.Τα lanes που δίνει αυτός είναι 64 καθαρά. = 32 ο κάθε ryzen ξεχωριστά. και επιτυγχάνεται αυτό επειδή ο κάθε ξεχωριστός ryzen 7 μέσα του εξαιτίας του LGA μπορεί να δώσει περισσότερες συνδέσεις άρα και lanes.Το ακόμη καλύτερο; Εδώ ο threadripper έχει ΑΚΟΜΗ περισσότερες συνδέσεις απο τις διπλάσιες που χρειάζεται ενας ryzen 7 για να λειτουργήσει πλήρως.Γιατι προκειμένω να λειτουργήσουν σαν ένα CPU χρειάζονται επιπλέον συνδέσεις data αλλά και ρεύμα.τέλος πάμε πάλι στο βιβλίο που σου έδωσα βάζοντας σου το σημείο που μας νοιάζει (γιατι παίζει να μην διάβασες ούτε λέξη επειδή σου φάνηκαν πολλά)https://www.scribd.com/doc/147201322/What-s-LGA-BGA-PGA-DIP-Chip-Carrieres λέει στην σελίδα 3 (με αρίθμηση του PDF όχι του βίβλίου γιατι δεν μετράει τις εισαγωγικές σελίδες οπότε αριθμεί την σελίδα 3 του PDF ως 1 ) The LGA setup provides higher pin densities allowing more power contacts Αυτό σημαίνει ότι στον ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ με LGA έχεις περισσότερες επαφές άρα πάλι την ίδια δυνατότητα διασύνδεσης θα είχε αλλά σε μικρότερο χώρο. ή πολύ απλά μεγαλύτερη δυνατότητα διασύνδεσης στον ίδιο χώρο τόσο απλά. και δεν είναι υποθετικά συμβαίνει ήδη.
adtakhs Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Φίλε μου ξεφεύγεις από την ουσία των πραγματων. 1) Σου είπα πως το AM4 δεν είναι μόνο για τον summit-ridge αλλά και για τον bristol-ridge/raven-ridge . Tα chip αυτά είναι διαφορετικά και δίνουν διαφορετικό αριθμό pci-e lanes αλλά η AMD θέλησε να τα έχει σε κοινή πλατφόρμα για να μπορείς εύκολα να κάνεις upgrade από τον μικρό athlon 950 στον r7 1800x ... 2) Σε ότι αφορά τα threadripper γνωρίζω πολύ καλά τι είναι έχω δώσει και ανάλυση και μπλοκ διάγραμμα σε προηγούμενα ποστ. Και εκεί παίζει promontory chip που παίρνει 4 X PCI-E Lanes είναι το X399 . Γνωρίζω επίσης το πόσα lanes δινει , σου έχω κάνει ανάλυση. Επίσης το έχω δουλέψει το socket με Threadripper 1920X και Asrock TACHI X399 . Ελπίζω μετά τα παραπάνω να κατάλαβες τι σου λέω για τα PCI-E LANES που πάνε στο promontory. Να το έπιασες. 3) Αυτό που προσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις είναι το ότι τα πράγματα δεν πρέπει να τα βλέπεις τεχνικά αλλά τεχνοοικονομικά ! Σου είπα πως το AM4 δίνει παραπάνω συνδέσεις από όσες χρειάζεται το Ravenridge/ bristolridge και κάτι λιγότερες από ότι μπορεί να δώσει το summitridge chip. Αυτό φέρνει την πλατφόρμα σε μια δυνατότητα να μπορεί να δώσει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ μητρικές και ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά και με χαρακτηριστικά ανά κατηγορία ελαφρώς ανώτερα από τον ανταγωνισμό. Εδώ κολλάει αυτό που σου έδειξα με την πλατφόρμα της Intel. Δεν θα έβαζε λοιπόν περισσότερες συνδέσεις αν πήγαινε σε LGA. Πάλι τις ίδιες θα έβαζε για να μην ανεβάσει το κοστολόγιο κατασκευής της πλατφόρμας προς εμάς . Σκέψου οι AM4 μητρικές να είχαν 32 lanes από τον επεξεργαστή ... τι κόστος θα είχαν ........ Θα έπιαναν τα 200€ ... ενώ από την άλλη πλευρά θα ήταν η επιλογή για RYZEN APUs των 50- 60€ ... Θα την είχε πατήσει η AMD. Κανείς δεν θα αγόραζε μητρική των 200€ για να βάλει επεξεργαστή των 50-100€ ..... Οπότε το κάθε πράγμα PGA/LGA συμφέρει ανάλογα το τι θες να φτιάξεις και πόσο θες να το κοστολογήσεις. Στα Threadripper με τις μητρικές των 300-600€ , η ASROCK X399 TAICHI κόστισε από mindfactory.de 340€ , μια χαρά νόημα έχει το LGA , στο AM4 με αυτό που ήθελε να μας δώσει η AMD δεν είχε θέση. Αν επίσης έβαζε 32lanes στο AM4 ποιος θα αγόραζε threadripper με 8-πύρηνο επεξεργαστή? Κανείς. Κατάλαβες τώρα που είναι το λάθος στο σκεπτικό σου? ΤΕΧΝΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ πρέπει να το βλέπεις. Οι εταιριες θελουν υψηλές πωλήσεις με μεγάλα περιθώρια κέρδους. 1
drakoulis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Η ιντελ να πουλάει θέλει http://www.guru3d.com/news-story/tweaker-mods-z170-motherboard-and-gets-core-i3-8350-(coffee-lake)-working.html θα μπορούσε να δώσει αναβάθμιση σε αυτούς που αγόρασαν z170 και να παίζουν 7χχχ και 8χχχ cpus στο ιδιο socket αλλα τους βάζει να πάρουν z370 αν θέλουν 8χχχ cpu.
Razor333 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 -manjaro, πως εισαι σιγουρος de facto, οτι τα lanes κοπηκαν γιατι δεν εβγαιναν οι διαπαφες του 1331 και απλα δεν κοπηκαν για την προωθηση του tr4 και της workstation πλατφορμας; Επισης πως εισαι σιγουρος οτι η amd δεν κραταει καποια pins στο 1331 σε περιπτωση που ενεργοποιησει μεγαλυτερο ccx καποια στιγμη με περισσοτερα cores. Τελος μην ξεχνας οτι στο sp3 υπαρχουν οντως πολλα περισσοτερα pins, 4096 για την ακριβεια, αλλα στην πληρη μορφη του ενσωματωνει 4x2 ccx, μαζι με 128 pcie lanes και octa channel memory controller. Αν μπορουν αυτα να δουλεψουν με 4096, μπορει ανετα με 1331 pins, να δουλεψει και ο 1800x που ειναι το 1/4 αυτο του chip, πιθανοτατα αρκετα ανετα για να δουμε και περισσοτερους πυρηνες, ακομα και 8core με καποιο igpu ενεργο. Η intel εχει ενεργοποιησει με 1151 pins 6cores και το igpu και παλι εχει και 20 lanes, σκεψου τι μπορεις να κανεις με 1331 pins. 1
Oulianov Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 To είχε εφαρμόσει και η intel από το 965/975 Chipset μέχρι το Χ48 για conroe/penryn ++ Όλη η σειρά S775 που βγήκε υποστήριζε για χρόνια με bios update τις νέες γενιές επεξεργαστών . Α ναι μπράβo ειχα ξεχάσει τις ονομασιες , εγω πήγα απο conroe σε yorkfield . Γενικά νομίζω οτι για αυτό είχε επιτυχία εκεινη η σειρά επειδή κράτησε το θρυλικό 775 υπολογίσιμο διαστημα . Αυτό λογικά θα κάνει και τωρα και η AMD κατι που με βολευει απιστευτα μιας πηγα σε AM4 και τον 1600 . Πιο πριν ήμουν με τον Q9650 .
TheELF Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Η ιντελ να πουλάει θέλει http://www.guru3d.com/news-story/tweaker-mods-z170-motherboard-and-gets-core-i3-8350-(coffee-lake)-working.html θα μπορούσε να δώσει αναβάθμιση σε αυτούς που αγόρασαν z170 και να παίζουν 7χχχ και 8χχχ cpus στο ιδιο socket αλλα τους βάζει να πάρουν z370 αν θέλουν 8χχχ cpu. Και το κέρδος για την intel σε αυτό το σενάριο που ακριβώς είναι; Τόσο μεγάλος παίχτης στην αγορά των μητρικών είναι;Ποιος αγοράζει μητρικές intel; Και ακόμα και αν,ο νέος σχεδιασμός, οι αλλαγές στα εργοστάσια και το stock σε παλιά που της μένει όλα κοστίζουν λεφτά ενώ θα μπορούσε να πουλάει επί αρκετά χρόνια το ίδιο ακριβώς πράγμα στα ίδια λεφτά χωρίς να χρειάζεται να ξοδεύεται. Συν όλα αυτά είναι και αυτό που λες στο τέλος,έχει μια τεράστια ομάδα από πιθανούς πελάτες που τους αποτρέπει από το να αγοράσουν νέο επεξεργαστή... Πως οφείλεται η intel από όλο αυτό το πράμα,πως πουλάει;
ZELOMOTH Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Και το κέρδος για την intel σε αυτό το σενάριο που ακριβώς είναι; Τόσο μεγάλος παίχτης στην αγορά των μητρικών είναι;Ποιος αγοράζει μητρικές intel; Και ακόμα και αν,ο νέος σχεδιασμός, οι αλλαγές στα εργοστάσια και το stock σε παλιά που της μένει όλα κοστίζουν λεφτά ενώ θα μπορούσε να πουλάει επί αρκετά χρόνια το ίδιο ακριβώς πράγμα στα ίδια λεφτά χωρίς να χρειάζεται να ξοδεύεται. Συν όλα αυτά είναι και αυτό που λες στο τέλος,έχει μια τεράστια ομάδα από πιθανούς πελάτες που τους αποτρέπει από το να αγοράσουν νέο επεξεργαστή... Πως οφείλεται η intel από όλο αυτό το πράμα,πως πουλάει; Οκ ενα δικιο το εχεις φιλτατε αλλα δεν ξερεις τι γινεται και κατω απο το τραπεζακι..... Μπορει η ιντελ να "τα παιρνει" απο ολες τις κατασκευαστριες μητρικων ωστε να φτιαχνουν πιο συχνα νεες με αλλα τσιπσετ κτλ για αναβαθμιζουν τα "χαπακια¨καθε χρονο και με καθε κοστος! Γιατι οι κατασκευαστριες μητρικων, αυτο που ειναι να πουλησουν για να οικονομησουν πολλα και γρηγορα, ειναι μεσα στους πρωτους μηνες! Οι υπολοιποι ειναι αυτοι που αναβαθμιζουν σε 2-3 η΄ και εως 8 χρονια αρα δεν τους υπολογιζουν καν! Αφου ο,τι υπαρχει την χρονικη στιγμη που θα το παρουν αποφαση, θα το αγορασουν! Τι λεει ο celeron? 1
TheELF Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Οκ ενα δικιο το εχεις φιλτατε αλλα δεν ξερεις τι γινεται και κατω απο το τραπεζακι..... Μπορει η ιντελ να "τα παιρνει" απο ολες τις κατασκευαστριες μητρικων ωστε να φτιαχνουν πιο συχνα νεες με αλλα τσιπσετ κτλ για αναβαθμιζουν τα "χαπακια¨καθε χρονο και με καθε κοστος! Γιατι οι κατασκευαστριες μητρικων, αυτο που ειναι να πουλησουν για να οικονομησουν πολλα και γρηγορα, ειναι μεσα στους πρωτους μηνες! Οι υπολοιποι ειναι αυτοι που αναβαθμιζουν σε 2-3 η΄ και εως 8 χρονια αρα δεν τους υπολογιζουν καν! Αφου ο,τι υπαρχει την χρονικη στιγμη που θα το παρουν αποφαση, θα το αγορασουν! Τι λεει ο celeron? Τους πρώτους μήνες που βγαίνουν οι νέοι επεξεργαστές έτσι; Εκεί δεν γίνεται να μην κάνουν καλές πουλήσεις ακόμα και το ίδιο chipset να έχουν οι μητρικές θα υπάρξουν μεγάλες πουλήσεις,ρίξε μια ματιά δεξιά αριστερά στο φόρουμ πόσοι είναι με FX και 2500 ακόμα και με 755 και τίποτα phenom που αλλάζουν μια και έξω τα πάντα όλα,τόσοι τρελοί που να αλλάζουν κάθε χρόνο CPU+MOBO δεν νομίζω να υπάρχουν ώστε να αξίζει στους κατασκευαστές να λαδώνουν την ιντελ για να έχουν κέρδος,ιδίως μιας και είναι πολλοί αυτοί που φτιάχνουν μητρικές, μοιράζεται σε πάρα πολλά στόματα η πίτα... Πήρα g4560 + 1050ti.
ikillyouheal Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Φίλε Manjaro, το οτι ο Ryzen εχει την δυνατοτητα να δωσει 32 lanes ειναι γνωστο και αδιαμφισβήτητο γεγονος κανενας δεν ισχυριστηκε το αντιθετο. Το οτι περνουμε τα 24 ειναι και αυτο αδιαμφισβήτητο γεγονος, δεν φτεει το PGA σε αυτο ομως..... εχεις μπερδεψει πολιτικη εταιριας που θελει να βγαλει λεφτα και εχει κλειδωσει τα lanes επιτηδες για να πουλησει και το TR4 με τις δυνατοτητες του Pin grid array. Ο φίλος Τακης αυτο προσπαθει να σου εξηγησει με ολα αυτα τα post. Και LGA να το ειχαν κανει το AM4 παλι 24 θα σου δινανε επιτηδες ειναι θεμα πολιτικης δεν ειναι θεμα limitations. (τα 24 lanes αλλωστε για την κατηγορια αυτη ειναι ΥΠΕΡ αρκετα και ΠΑΡΑ πολλα.... αν καποιος ειναι πιο απαιτητικός παει σε παραπανω και σκαει πιο πολλα...καπιταλισμο εχουμε αν ειχαμε κατι αλλο θα βγαζανε μια universal πλατφορμα με τα παντα και θα το περναμε ολοι και θα ξεμπερδευαμε ) Μ'αρεσει που πεταχτηκε και η τσουτσου ο jgeorgiou να πει την ακυρηλα του. jgeorgiou τι εγινε φιλε με θυμασε? Εβαλα το νεο bios στην μητρικη μου και περιμενω να βγει ο Pinnacle να τον κοτσαρω πανω , ετσι απλα φιλε , ουτε καν να παρω μητρικη δεν χρειαζεται , πως σε κανει να νιωθεις αυτο το γεγονος? H ειναι ολα ψεματα ακομα παγκοσμιες συνομοσιες και φημες?. Οταν θα κανουν ολοι αναβαθμηση περνοντας μονο τον cpu τι θα λες αραγε? Καλα εγω εδω θα με θα σε ενημερωσω δε χανομαστε
ZELOMOTH Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Τους πρώτους μήνες που βγαίνουν οι νέοι επεξεργαστές έτσι; Εκεί δεν γίνεται να μην κάνουν καλές πουλήσεις ακόμα και το ίδιο chipset να έχουν οι μητρικές θα υπάρξουν μεγάλες πουλήσεις,ρίξε μια ματιά δεξιά αριστερά στο φόρουμ πόσοι είναι με FX και 2500 ακόμα και με 755 και τίποτα phenom που αλλάζουν μια και έξω τα πάντα όλα,τόσοι τρελοί που να αλλάζουν κάθε χρόνο CPU+MOBO δεν νομίζω να υπάρχουν ώστε να αξίζει στους κατασκευαστές να λαδώνουν την ιντελ για να έχουν κέρδος,ιδίως μιας και είναι πολλοί αυτοί που φτιάχνουν μητρικές, μοιράζεται σε πάρα πολλά στόματα η πίτα... Πήρα g4560 + 1050ti. Ναι ρε υποθετικα μιλησα κι εγω...Στην ουσια ποτε δεν ξερεις τι παιζεται στα μουλωχτα... Ουτε τι συμφεροντα εχει ο καθενας ακριβως και τις κινησεις του... Με γεια το εργαλειακι φιλτατε!
evzonas23 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Φίλε Manjaro, το οτι ο Ryzen εχει την δυνατοτητα να δωσει 32 lanes ειναι γνωστο και αδιαμφισβήτητο γεγονος κανενας δεν ισχυριστηκε το αντιθετο. Το οτι περνουμε τα 24 ειναι και αυτο αδιαμφισβήτητο γεγονος, δεν φτεει το PGA σε αυτο ομως..... εχεις μπερδεψει πολιτικη εταιριας που θελει να βγαλει λεφτα και εχει κλειδωσει τα lanes επιτηδες για να πουλησει και το TR4 με τις δυνατοτητες του Pin grid array. Ο φίλος Τακης αυτο προσπαθει να σου εξηγησει με ολα αυτα τα post. Και LGA να το ειχαν κανει το AM4 παλι 24 θα σου δινανε επιτηδες ειναι θεμα πολιτικης δεν ειναι θεμα limitations. (τα 24 lanes αλλωστε για την κατηγορια αυτη ειναι ΥΠΕΡ αρκετα και ΠΑΡΑ πολλα.... αν καποιος ειναι πιο απαιτητικός παει σε παραπανω και σκαει πιο πολλα...καπιταλισμο εχουμε αν ειχαμε κατι αλλο θα βγαζανε μια universal πλατφορμα με τα παντα και θα το περναμε ολοι και θα ξεμπερδευαμε ) Μ'αρεσει που πεταχτηκε και η τσουτσου ο jgeorgiou να πει την ακυρηλα του. jgeorgiou τι εγινε φιλε με θυμασε? Εβαλα το νεο bios στην μητρικη μου και περιμενω να βγει ο Pinnacle να τον κοτσαρω πανω , ετσι απλα φιλε , ουτε καν να παρω μητρικη δεν χρειαζεται , πως σε κανει να νιωθεις αυτο το γεγονος? H ειναι ολα ψεματα ακομα παγκοσμιες συνομοσιες και φημες?. Οταν θα κανουν ολοι αναβαθμηση περνοντας μονο τον cpu τι θα λες αραγε? Καλα εγω εδω θα με θα σε ενημερωσω δε χανομαστε δηλαδή η ιντελ σου δίνει παραπάνω λεινς που δεν τα χρειάζεσαι? είμαι ψιλό άσχετος δεν τρολάρω !!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα