Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν κάθομαι καν να διαβάζω το γεγονός ότι δεν καταλαβαίνεις πόσο άσχετα ειναι αυτά που γράφεις και πως πιστεύεις ότι ξεγελάς κανέναν που όντως ξέρει 2 πράματα πως δεν κάθεσαι και προσπαθείς επι τούτου να βγάλεις νόημα αποσα ψάχνεις στο google τελευταία στιγμή με ξεπερνάει.

Απλά εδώ και πόσα ποστ λες βρεςτηνλέξη έχεις μπλέξει την βούρτσα με την ιντελ. και τα lanes με τα λεωφορεία

και γενικά προσπαθείς να βγάλεις το άσπρο μαύρο με ότι λέξεις κλειδιά νομίζεις πείθουν κάποιον πως ξέρεις τι σημαίνουν..

προσπαθείς να βγάλεις συμπέρασμα χωρίς να έχεις ιδέα..

πχ είδες την γραμμούλα στην εικόνα που σου έδωσα να ενώνει τον επεξεργαστή με το τετραγωνάκι στο chipset και επειδή δεν είδες άλλη γραμμούλα (απλά γιατι η εικόνα αναφέρεται σε συγκεκριμένο πράμα και δεν ειναι ολοκληρωμένη ή ενδεικτική για την πλήρη συνδεσμολογία μητρικής επεξεργαστή ) και λες ωπ θα τον πιάσω στο έτσι.. σίγουρα αυτή η γραμμή ειναι για να επικοινωνούν αυτά τα δύο...

ότι νάναι 5 νάναι και της παρασκευής το γάλα φίλε απο την πρώτη κιόλας στιγμή.

Δεν μπορείς να καταλάβεις βασικά πράματα

μιλάμε για την διαφορά στο packaging ενός τσιπ

που δεν έχει σχέση με την αρχιτεκτονική ούτε της μίας ούτε της άλλης εταιρίας είναι απλά επιλογή για το πως θα "κουμπώνει" ένα τσιπ (οποιασδήποτε μάρκας πχ samsung) σε μια πλακέτα.

και εσύ μιλάς για intel vs AMD απο την πρώτη στιγμή δηλαδή λες άσχετα πράματα αποδεικνύοντας ότι δεν μπορείς να ξεχωρίσεις βασικά πράματα  και νομίζεις ότι λες κάτι με νόημα.

LGA επιτρέπει περισσότερες συνδέσεις στην ίδια επιφάνεια τέλος.  σελίδα 3 κάτσε και διάβασε μπας και νιώσεις https://www.scribd.com/doc/147201322/What-s-LGA-BGA-PGA-DIP-Chip-Carrieres

Εντάξει φίλε στην αρχή μας μιλάς για Northbridge πάνω στην μητρική και Hypertransport  πράγμα που δεν υπάρχει στο AM4.

Σου το ξεκαθάρισα με σχεδιαγράμματα της ίδιας της εταιρίας.

Μετά αλλάζεις κουβέντα το πας στο packaging και πόσες συνδέσεις χωράει ανά μέγεθος το LGA και το PGA .

Η AMD πήρε μια απόφαση να βγάλει το AM4 με PGA γιατί την κάλυπτε σε αυτό που ήθελε να δώσει στο κοινό σε αυτή την πλατφόρμα.

Δεν την κράτησε καμιά υποστήριξη παλαιότερων επεξεργαστών στο νέο Socket για να το κάνει. Οι FX και κανένας άλλος επεξεργαστής ΔΕΝ είναι συμβατός με το AM4. Αρα τι underdog και χαζομάρες λέμε ... που κράτησε το  AM4 σε PGA .....

Μετά μου αραδιάζεις  κάτι για πρόσθετους controllers, λες και αν έδινε τα παραπάνω lanes από το CPU (έστω με LGA τύπου socket) δεν θα χρειαζόταν Promontory chip για να σου δώσει SATA III / USB 3.1 .

Σου έδειξα πως το ίδιο γίνεται και στα μεγάλα socket, ακόμα και στο TR4 με τον Threadripper να δίνει 64 pci-e lanes. Και εκεί τα 4 από αυτά πάνε προς το promontory όπου συνδέονται  lan/ audio/ wifi κ.λ.π. και βγαίνουν οι SATA / USB 3.0 .

Το γεγονός είναι ένα.

Το AM4  με 1331 pins μπορεί να κρατήσει το κόστος χαμηλά  ώστε να είναι ανταγωνιστικό και το πακέτο AMD APU + μητρική . Τα APUS δεν έχουν 32 lanes επάνω τους .

Η AMD λογικά κάνει διαχωρισμό του μεγάλου TR4 σε σχέση με το μικρό AM4 , (ότι κάνει και η Intel δηλαδή με τα 1151 / 2066)

Τώρα αν εσύ θες και τα 32lanes για να βάζεις 2X NVME πάνω στο Soc , ναι και εγώ θα το ήθελα, αλλά μετά ποιο ρόλο θα είχει το TR4 και σε ποιον θα απευθυνόταν ?

δεν θα σου πω τι λέει ο κάθε τυχάρπαστος σχολιαστής , το ίδιο το άρθρο λέει

"The decision to keep AM4 doesn't mean the company's 300-series chipset will be made to stretch over 3 years. The company could release newer chipsets, particularly to address 300-series chipset's main shortcoming, just 6-8 older PCI-Express gen 2.0 general purpose lanes (while Intel chipsets put out up to 24 gen 3.0 lanes)."

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα υποστηρίζονται οι μελλοντικοί επεξεργαστές από το υπάρχον socket και τις υπάρχουσες μητρικές.

Αυτό σημαίνει  πως  εκεί που βλέπεις το X370 Promontory (pci-e HUB) να έχει 8 PCI-E V2.0 μπορεί αύριο να έχει περισσότερες το επερχόμενο chipset (470)..

Κάτι τρέχει στα γύφτικα δηλαδή, λες και αν θα κάνει το hub τις 4X PCI-E  που παίρνει από το SOC (RYZEN) σε 8 lanes ή 38 lanes παίζει κανένα ρόλο ... για την υποστήριξη μελλοντικών επεξεργαστών....

post-239659-0-94301600-1512390035_thumb.gif

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε Γεωργιου, οπως λες κι εσυ, δεν το εκανε... Αλλο "μπορει-ισως"  το κανει, κι αλλο το εκανε!

Και δεν νομιζω να το κανει γιατι ειδε ηδη την ιντελ να τρωει το κραξιμο και μιας και ειναι 2η,  πρεπει να ειναι πιο "γλυκια" απεναντι στον καταναλωτη γιατι αλλιως... το χασε το κορμι πατριωτ........

:-D  :-D  :-D

• Like 4
Δημοσ.

Μολις ξεκινησαν τα κατεβατα δεν διαβασα τιποτα..Αντε 1-2 στην αρχη... Απλα Τακη μια διορθωση.... Το AM4 εχει 1331 pins κια οχι 1366...

Το 1366 ειναι παλιο......πολυ παλιο........ :-)

Συνήθως όταν ψάχνεις στο πόδι λέξεις κλειδιά στο google δεν σου βγάζει πάντα τα αποτελέσματα με βάση τα πιο πρόσφατα γιαυτό   xD

Να ήταν το μόνο άκυρο που έγραφε καλά θα ήταν απο το πρώτο του ποστ προς εμένα (μιας και αναφέρεσαι στα κατεβατά) ήταν εκτός θέματος γιατι δεν μπορούσε να καταλάβει το θέμα (chip packaging) παριστάνοντας ότι καταλαβαίνει τα πάντα (μιλώντας για lane που νόμιζε ότι ξέρει τι ειναι κα επειδή "ξέρει" τι ειναι νόμιζε ότι με PCI lane επικοινωνεί το chipset με τον επεξεργαστή -όποια και αν ειναι η μάρκα άσχετο είναι αυτό- )

μετά αφου άρχισε να επιμένει απλά τον αγνοώ μιας και ετκός ότι λέει ότι νάναi εξ αρχής ήταν ειρωνικός ενω δεν τον παίρνει με τίποτα κάτι τέτοιο (όχι ότι αν τον έπαιρνε να είναι θα ήταν σωστό αλλά όταν μάλιστα δεν τον παίρνει είναι ακόμη πιο εκνευριστικό, χωρίς να εκτιμήσει καν την προσπάθεια μου ευγενικά να του μάθω κάποια πράματα για να τα ξέρει αγνοώντας το ότι με κοροϊδεύει... )

Δημοσ.

Πότε προλάβατε και σπουδάσατε ρε τόσοι νοματαίοι computer-hardware-science;

έλα ντε...

Αν και δεν ειναι τόσο βαθύ θέμα στο επίπεδο που συζητάμε για να χρειάζεται σπουδές θα χρειαζόμασταν σπουδές για να εξηγήσουμε πχ το pin layout του κάθε επεξεργαστή και την τοπολογία εσωτερικά του die (δηλαδή το τι έχει μέσα κάθε πυρήνας και γιατί ειναι στο σημείο που ειναι στον πυρήνα) κτλ.

Προς το παρόν η συζήτηση απαιτεί επίπεδο δυσκολίας τεχνολογικής κατεύθυνσης στο λύκειο ή ΙΕΚ  γιατι μιλάμε για τα κομμάτια σε έναν προσωπικό υπολογιστή και πως επικοινωνούν μεταξύ τους και για βασικές αρχές λειτουργίας αυτών.

Δημοσ.

Συνήθως όταν ψάχνεις στο πόδι λέξεις κλειδιά στο google δεν σου βγάζει πάντα τα αποτελέσματα με βάση τα πιο πρόσφατα γιαυτό   xD

Να ήταν το μόνο άκυρο που έγραφε καλά θα ήταν απο το πρώτο του ποστ προς εμένα (μιας και αναφέρεσαι στα κατεβατά) ήταν εκτός θέματος γιατι δεν μπορούσε να καταλάβει το θέμα (chip packaging) παριστάνοντας ότι καταλαβαίνει τα πάντα (μιλώντας για lane που νόμιζε ότι ξέρει τι ειναι κα επειδή "ξέρει" τι ειναι νόμιζε ότι με PCI lane επικοινωνεί το chipset με τον επεξεργαστή -όποια και αν ειναι η μάρκα άσχετο είναι αυτό- )

μετά αφου άρχισε να επιμένει απλά τον αγνοώ μιας και ετκός ότι λέει ότι νάναi εξ αρχής ήταν ειρωνικός ενω δεν τον παίρνει με τίποτα κάτι τέτοιο (όχι ότι αν τον έπαιρνε να είναι θα ήταν σωστό αλλά όταν μάλιστα δεν τον παίρνει είναι ακόμη πιο εκνευριστικό, χωρίς να εκτιμήσει καν την προσπάθεια μου ευγενικά να του μάθω κάποια πράματα για να τα ξέρει αγνοώντας το ότι με κοροϊδεύει... )

Ξαναγύρισε και διάβασε τίποτα.

Το ποιος διαβάζει στο πόδι , άφησέ το. Μάλλον εσύ που μας λες για Hypertransport και A link στο socket του RYZEN ....

Εγώ σου είπα πως το promontory chip σε κάθε πλατφόρμα παίζει με PCI-E LANES . Πήγαινε να το δεις και μην κάνεις γαργάρα.

B350%20Chipset%20Blog%20Diagram_678x452.

dNyvPKJ.png

Σου είπα πως ο Ryzen βγάζει 24 ΚΑΘΑΡΑ lanes που τα 4 πάνε όπως σε όλες τις πλατφόρμες για την σύνδεση του Promontory.

Σου έχω βάλει 10 διαγράμματα και ακόμα δεν λες να το καταλάβεις.

Δες και το δικό σου.

post-239659-0-61037200-1512395268_thumb.png

Δημοσ.

Εμείς που κάνουμε μια χαρά την δουλειά μας είτε με AMD ( εγω προσωπικά πηρα ryzen 1600 + asus prime plus b350 για 300 ευρά)  είτε με intel πειράζει που δεν καταλαβαίνουμε χριστό απο τις εξειδικευμένες λεπτομέρειες που αναφέρονται;

• Like 1
Δημοσ.

δεν είπες τίποτα και δεν με ενδιαφέρουν οι προσπάθειες με edit σου να σώσεις τα άσωστα.

Tα edit γίνονται για να προστεθούν screens ώστε να καταλάβεις τι λέω.

Πάμε άλλη μια .

Μου ειπες πως το PGA AM4 δεν μπορεί να υποστηρίξει τους Ryzen γιατί είναι αναχρονιστικό.

Μου είπες πως μέσω του socket υπάρχει σύνδεση Hypertransport προς το northbridge. Σου είπα πως δεν υπάρχει και πως το chip που έχει τα 2/3 του I/O συνδέεται απλά με PCI-E lanes. To north στα ryzen είναι μέσα στο SOC δεν βγαίνει κάποια διασύνδεση hyperthransport από το cpu προς την μητρική (chip) μέσω του socket. Αυτά γίνονταν μέχρι το AM3+

Μου είπες πως τα 4 pci-e lanes που βγαίνουν και πάνε στο X370 δεν είναι αληθινά.

Μου είπες πως το PGA δεν μπορει να καλύψει την midrange πλατφόρμα της AMD. Σου δείχνω πως μπορεί να κάνει παραπάνω από τον ανταγωνισμό και μειώνει το κόστος.

Κάνε τον κόπο να μας πεις που βλέπεις Hyperthansport διασύνδεση στο AM4 SOCKET από το CPU στο chipset.

Πες μου που βλέπεις την έλλειψη των 4 pci-e lanes που λες πως δεν είναι ατόφια .

Ισως να μην καταλαβαινόμαστε και να λέμε περίπου τα ίδια .

• Like 1
Δημοσ.

Ίδιο socket με μικρότερη λιθογραφία, πως γενεν αυτο?

χρόνια τώρα από 2008 τουλάχιστον και ΑΜ 2 σοκετ!!  

• Like 2
Δημοσ.

Aκριβως, και στην ιντελ , είχα core 2 duo , δεν θυμάμαι ακριβώς ποιον αλλά ήταν στα 65 NM , μετά έβαλα στην ίδια μητρική με bios update τον core 2 quad 9650 που ήταν στα 45 NM

• Like 1
Δημοσ.

Aκριβως, και στην ιντελ , είχα core 2 duo , δεν θυμάμαι ακριβώς ποιον αλλά ήταν στα 65 NM , μετά έβαλα στην ίδια μητρική με bios update τον core 2 quad 9650 που ήταν στα 45 NM

To είχε εφαρμόσει και η intel από το 965/975 Chipset μέχρι το Χ48  για conroe/penryn ++

Όλη η σειρά S775 που βγήκε υποστήριζε για χρόνια με bios update τις νέες γενιές επεξεργαστών .

• Like 1
Δημοσ.

Tα edit γίνονται για να προστεθούν screens ώστε να καταλάβεις τι λέω.

Πάμε άλλη μια .

Μου ειπες πως το PGA AM4 δεν μπορεί να υποστηρίξει τους Ryzen γιατί είναι αναχρονιστικό.

Μου είπες πως μέσω του socket υπάρχει σύνδεση Hypertransport προς το northbridge. Σου είπα πως δεν υπάρχει και πως το chip που έχει τα 2/3 του I/O συνδέεται απλά με PCI-E lanes. To north στα ryzen είναι μέσα στο SOC δεν βγαίνει κάποια διασύνδεση hyperthransport από το cpu προς την μητρική (chip) μέσω του socket. Αυτά γίνονταν μέχρι το AM3+

Μου είπες πως τα 4 pci-e lanes που βγαίνουν και πάνε στο X370 δεν είναι αληθινά.

Μου είπες πως το PGA δεν μπορει να καλύψει την midrange πλατφόρμα της AMD. Σου δείχνω πως μπορεί να κάνει παραπάνω από τον ανταγωνισμό.

Κάνε τον κόπο να μας πεις που βλέπεις Hyperthansport διασύνδεση στο AM4 SOCKET από το CPU στο chipset.

Πες μου που βλέπεις την έλλειψη των 4 pci-e lanes που λες πως δεν είναι ατόφια .

ωραία φυσικά απάντησες στο μόνο πράγμα που πιστεύεις έχεις την παραμικρή πιθανότητα να βγεις απο πάνω (στο αν δηλαδή άλλαξες τα ποστ σου μέσω edit )

οκ χέστηκα έστω συμφωνώ ότι δεν τα άλλαξες (αν και μονο απο το παράδειγμα που κάνω quote πρόσθεσες καμια 100 νεες λέξεις.. τεσπα)

κάνε τώρα ολόκληρο το ποστ μου quote και εξήγησε μου γιατί πιστεύεις πως το LGA 1151 της intel έχει καμία σχέση με το αν το LGA γενικά σαν μέθοδος packaging είναι κατώτερο απο το PGA...  και γιατί αναφέρθηκες σε intel και amd...

Επίσης εξήγησε μου γιατί γραφείς (αν δεν το έσβησες με edit γιατι βαριέμαι να το τσεκάρω αν και πιστεύω έχω και απο αυτό quote) 

πως τα 4 lanes που βγαίνουν στο southbridge έχουν είναι το μονοπάτι επικοινωνίας μεταξύ του chipset και του επεξεργαστή

που αν ήξερες βασικά πράματα δηλαδή ότι ολοκληρωμένα λέγονται PCI lanes δηλαδή Peripheral Component Interconnect lanes δηλαδή lanes για την διασύνδεση ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ και όχι εσωτερικών κυκλωμάτων όπως είναι το chipset!!!  Απλά απο ντροπή θα σταματούσες να μιλάς.

Τέλος τι δεν καταλαβαίνεις στο ότι το PGA μπλοκάρει την συνδεσιμότητα όταν σου λένε πως ο ryzen έχει 32 lanes και εξαιτίας του pinoutdensity στο PGA βγάζει μόνο 24?? (ενώ όταν είναι σε LGA βγάζει και τα 32!!)

Απλά πράματα δεν καταλαβαίνεις ούτε την σημασία τους ούτε την βαρύτητα τους στο θέμα απο εκει και πέρα λέγε ότι θες  τον εαυτό σου μόνο κοροϊδεύεις κανέναν άλλο.

Δημοσ.

ρε αφήστε τα PGA και τα κουραφέξαλα ΜΠΡΑΒΩ στην AMD και ας μην είναι τόσο* καλή *όπως η αγαπημένη σας INTELα  

PS1) kim πάτα το κουμπί!!!

PS2)AMD μην χαίρεστε  περιμένουμε περισσότερα δεν είμαστε σαν τους ιντελαδες που χαίρονται με ότι τους πασάρεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...