Ihavetheanswers Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Βρε τον Elon. Όλο μάρκετινγκ και βλακείες. Μόλις 2+ φορές πάνω ο Falcon Heavy από όλους τους άλλους πυραύλους που υπάρχουν αυτή την στιγμή στον πλανήτη σε ωφέλιμο φορτίο. Που ο μοναδικός πιο ισχυρός πύραυλος ήταν ο Saturn V που χρησιμοποιήθηκε στα Apollo missions πριν 50 χρόνια! Που βέβαια κατά την διάρκεια του Space Race το ετήσιο budget της NASA ήταν διπλάσιο της συνολικής αξίας της SpaceX. 3
tousername Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Τέλος , όταν μιλάει αυτός ο τύπος πρέπει να ακούς...
grayden Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Επειδή μάλλον κάποιοι δεν έχουν καταλάβει, ο λόγος που δεν βάζουν κανένα rover, δορυφόρο, κτλ είναι γιατί πρόκειται για την πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση και ο πύραυλος είναι πολύ πιθανό να καταστραφεί κατά την εκτόξευση ή ενώ βρίσκεται καθ' οδόν (συν κάτι γραφειοκρατικά ζητήματα). Γι' αυτό τον λόγο δεν υπάρχει περίπτωση να βάλουν κάτι που κοστίζει δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια. Αυτές οι πρώτες εκτοξεύσεις γενικά γίνονται χωρίς φορτίο ή με κάτι αναλώσιμο, Στην δοκιμαστική εκτόξευση του Dragon για παράδειγμα βάλανε αυτό: https://www.space.com/10459-wheel-cheese-launched-space-private-spacecraft.html Λόγω της σημασίας που έχει η πρώτη εκτόξευση του Falcon Heavy και σε συνέχεια του αστείου με την εκτόξευση του Dragon έχει γίνει πολύς χαβαλές στα social media για το φορτίο και ο Musk επέλεξε πέρα από τον χαβαλέ να κάνει και κάτι που θα μείνει στην ιστορία. Καντε και κανενα θεμα για την ariane space ρε παλικαρια, μαλλον πρωτη στο κοσμο σε αυτο που κανει και ειναι και ευρωπαικη. Ειμαι και εγω fan του elon αλλα μονο ποτε πηγαινει τουαλετα δεν μαθαινουμε εδω μεσα. Την παρακολουθώ και εγώ αλλά δυστυχώς οι Ευρωπαίοι τα ξύνουν αγρίως και δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο που ν' αξίζει να γίνει είδηση. 6
LongTom Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δεν ξέρω, αλλά εάν ήμουν σε NASA-ESA θα φρίκαρα τρελά με την προοπτική μια PR μαλακία να έχει πιθανότητα να μολύνει την πιθανή (παλαιό)βιόσφαιρα του Άρη. Μακάρι να είναι μια απλή ηλιοκεντρική τροχιά στην γενική περιοχή του Άρη και όχι πέρασμα ή θου κύριε τροχιά. Επίσης φαντάζομαι το όλο space oddity θα είναι στην φαντασία μας(σε αναμετάδοση στην Γη), διότι δεν πιστεύω να έχει ατμόσφαιρα η καμπίνα του τέσλα ώστε να ακουστεί κάτι μέσα σε αυτό...
DsLmAnIaC Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Ούτως ή άλλως όλα cgi θα είναι. Ας στείλει και τον Μασκ μαζί μπας και γλιτώσουμε από την "ιδιοφυία" του. 1
mader Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 οταν ο άνθρωπος εχει λεφτα για πεταμα... παντως ανταλλάζω το LADA μου με αυτο το μπουρουκι το tesla... περισσότερες πιθανοτητες εχει να επιβιώσει!! 2
kargo130 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Την παρακολουθώ και εγώ αλλά δυστυχώς οι Ευρωπαίοι τα ξύνουν αγρίως και δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο που ν' αξίζει να γίνει είδηση. Δεν αντιλεγω, ετσι και αλλιως η εσωστρεφεια που διαπερνα την ευρωπη αυτην την περιοδο λογικο ειναι να εφτανε και εκει(αν και ετοιμαζουν τον ariane 6), αλλα ενταξει κουραζει λιγο μερα παρα μερα το τι κανει και σκεφτεται ο ελον. Υπαρχει και ο ινδικη διαστημικη υπηρεσια που μαλλον εχουν στοχο να γινουν η ryanair του διαστηματος μιας και ειναι μακραν η πιο φθηνη απο ολους.
Ihavetheanswers Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Πάντως έψαξα λίγο την είδηση και κάποια sites λένε πως μπορεί να τρολάρει (έτσι είπε στο The Verge). Θα το μάθουμε...
grayden Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 [...] ενταξει κουραζει λιγο μερα παρα μερα το τι κανει και σκεφτεται ο ελον. Φέρνει clicks, δεν υπάρχει άλλος λόγος.
bilios40 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Τρωνε λεφτα με τα ''προγραμματα''... και τα παιδια σας τα εχουνε χεσμενα και αν δεν ειναι παιδια σας.. ειναι παιδια μου <το ξερω δεν σας αφορα μονο αν ηταν παιδια σας θα σας ενοιαζε.... <δηλαδη αφου ειναι παιδια σας και μενα δεν ειναι δεν με νοιαζει χεστηκα... ,.... δεν παει ετσι εεεε?? .... >
ELMastas Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Αν όλα πάνε καλά,θα μπορεί να στέλνει και τα πιο εξελιγμένα απο τα φορτηγά Tesla στόν Αρη,που πιθανώς ως τότε μάλλον δεν θα χρειάζονται καν εχτρά πύραυλο για να πηγαίνουν αλλά θα πηγαίνουν μόνα τους με τα γκάζια που θα έχουν 5
anax111 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δεν με ενδιαφέρει με τι θα το φορτώσει, με ενδιαφέρει όμως πολύ το πως θα τα πάει στην πρώτη του δοκιμή ο Falcon Heavy. Είναι πολύ σημαντική δοκιμή. Εάν η δοκιμή είναι επιτυχής έστω και μερικώς τότε η χρηματοδότηση των επενδυτών προς τον Musk δεν θα σταματήσει και ο Falcon Heavy θα γίνει σύντομα πραγματικότητα αλλάζοντας την ιστορία. Εάν αποτύχει θα προκαλέσει καθυστέρηση στο πρόγραμμα αν και δεν πιστεύω ότι θα κάνει τους επενδυτές να αποσυρθούν καθώς πρόκειται για την πρώτη δοκιμή. 28 πυραυλοκινητήρες σε ταυτόχρονη καύση δεν είναι απλή υπόθεση και δεν θυμάμαι να υπάρχει στην ιστορία άλλος πύραυλος με τόσους κινητήρες σε ταυτόχρονη καύση που να έχει επιτύχει. Ο σοβιετικός Ν1 που ήταν ο αντίστοιχος του Cronos V για την ΕΣΣΔ είχε 15 στον πρώτο όροφο και ανατινάχτηκε καθώς δεν στάθηκε δυνατός ο συγχρονισμός τους. Σε περίπτωση επιτυχούς εκτόξευσης δεν θα είναι μια απλή επιτυχία για τον Falcon Heavy αλλά θα σημαίνει ότι οι μηχανικοί της Space X έχουν αναπτύξει τεχνονγωσία που τους επιτρέπει να δέσουν στο ίδιο όχημα φορέα πολλούς πυραυλοκινητήρες! Αυτό θα αλλάξει τελείως όλη την κατάσταση αφού οι κινητήρες ενός πυραύλου θα μπορούν να πολλαπλασιαστούν κατά το δοκούν σχηματίζοντας ακόμα μεγαλύτερους και ισχυρότερους πυραύλους. 8
aris1986 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Να ναι καλά τα παιδιά της θεωριας της επίπεδης γης, εφόσον του είπαν ότι ο πλανήτης Άρης είναι σφαιρικός τότε το έβαλε μπροστά το σχέδιο ο ‘Ελον. χαχχαχαχαχ
panosveto12 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Τρελαθηκε ο Μουσκ . Σε λιγο θα στειλει και αγελαδες στο διαστημα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα