Επισκέπτης Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Μοντάρω δικές μας παραγωγές, βίντεο για youtube, για μικρές επιχειρήσεις κλπ κλπ. Στο προηγούμενο σύστημα που είχα όλα σερνοταν. Μάλιστα πιο "βαριά" βίντεο σε ανάλυση και codec δεν έπαιζαν καθόλου. Σε φάση: Πατούσα play, ακουγα ήχο αλλα το βίντεο καθόλου, τίποτα! Πλέον όλα τρέχουν κανονικά ΕΚΤΟΣ απο το εξης πρόβλημα: Δουλευω σε 2 οθόνες. Η πρωτη ειναι για το μοντάζ και η δευτερη ως reference monitor. Πατάω play, το βίντεο παίζει κανονικά στη βασική οθόνη επάνω στο premiere αλλα η 2η οθόνη παραμένει παγωμένη στο τελευταίο καρέ που βλέπαμε λίγο πριν. Μόλις πατήσω stop, ενημερώνεται η προβολή στη 2η οθόνη. Συν το γεγονός οτι είμαι σίγουρος οτι με μία καλύτερη κάρτα θα εχω εστω και λίγο καλύτερους χρόνους rendering. Το σύστημα μου είναι: Μητρική Gigabyte 970A-UD3P Επεξεργαστής AMD FX-9350 (επιλογή επειδή λεγοταν πως για μοντάζ είναι απο τους καλύτερους, άσχετα με την παλαιότητα του και πράγματι μέχρι τώρα με εχει βγάλει ασπροπρόσωπο) RAM DDR3 16GB Κάρτα γραφικών (το πρόβλημα) NVidia GeForce GT730 Υπάρχουν πάρα παρα πολλές επιλογές στην αγορά αλλα ειλικρινά δε ξερω προς τα που να κοιτάξω. edit: θα μπουν επανω 2 οθόνες HD και πρέπει προφανώς να μοντάρει υλικό HD.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Ποια ακτιβώς κάρτα εχεις μεχρι στιγμης περα το nvidia geforce gt730?? και σε πόσα χρηματα σκεφτεσαι περα οτι, εαν καταλαβα δεν ειναι προτεραιοτητα στην ερωτηση σου
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Ποια ακτιβώς κάρτα εχεις μεχρι στιγμης περα το nvidia geforce gt730?? και σε πόσα χρηματα σκεφτεσαι περα οτι, εαν καταλαβα δεν ειναι προτεραιοτητα στην ερωτηση σου Δεν είχα άλλη κάρτα και δεν εχω άλλη κάρτα. Στο προηγούμενο σύστημα την ίδια είχα. Πέταξα τα πάντα και πήρα κουτι, μητρική, επεξεργαστή, ram, αλλα οχι GPU επειδή εβγαινα εκτός budget. Δε ξέρω για τα χρήματα. Αν πουμε 250€ κάνουμε δουλειά;
zx-spectrum Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Φίλε μου δεν είναι μόνο η κάρτα γραφικών το πρόβλημα σου .... ειναι πολλοί οι παράγοντες.... Μπορείς να πάρεις μια 1060GTX 1050GTX (Ποιο οικονομική) αλλά δε θα σου λυθούν τα χέρια. Εγώ κάνω μοντάζ με κάρτα υποδεέστερη απο την δική σου και δεν αντιμετωπίζω προβλήματα
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Ωχ... Φίλε ZX, φαντάζομαι οτι θα μου πεις για τον επεξεργαστή μου. Θα μου πεις για i7 κλπ. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να παω σε i7 και δεν υπάρχει και λόγος. Δεν ειμαι φανατικός μιας μάρκας και δε κολάω σε τετοια ζητήματα. Φιλος φανατικος του i7 με εχει ζαλίσει να παρω i7 γιατι μπλα μπλα μπλα. Αλλα σε τεστ που εγιναν διπλα διπλα ο amd τον εριξε κάτι δευτερόλεπτα τον i7. Οποτε...
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δεν είχα άλλη κάρτα και δεν εχω άλλη κάρτα. Στο προηγούμενο σύστημα την ίδια είχα. Πέταξα τα πάντα και πήρα κουτι, μητρική, επεξεργαστή, ram, αλλα οχι GPU επειδή εβγαινα εκτός budget. Δε ξέρω για τα χρήματα. Αν πουμε 250€ κάνουμε δουλειά; Άν είναι εργαλείο δουλειάς δώσε και 250. Εγώ προτείνω να το μοιράσεις https://www.skroutz.gr/comparelists/88?compare=5895583%2C9537199 https://www.skroutz.gr/s/10297571/Palit-GeForce-GTX1050-Ti-4GB-StormX-NE5105T018G1F.html μιας και δεν είδα να αναφέρεις πουθενά δίσκο.
ssd93 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Μια χαρά είναι το σύστημα του δεν χρειάζεται να αλλάξει κάτι πέρα από την κάρτα γραφικών. Είναι λογικό αυτό που συμβαίνει επειδή έχεις μικρή VRAM για τις 2 οθόνες, μου κάνει και εμένα ακριβώς το ίδιο. Πάρε μια κάρτα με τουλάχιστον 4 gb vram. Ο κάθε κ@υλ@@@@ος θα σου πει να πάρεις είτε i7 είτε ryzen και μετά θα πέσουν οι άλλοι από κάτω που θα σου λένε να περιμένεις τι επόμενες γενιές και θα σου χέ@@@ν το νήμα. Εννοείται πως θα συμφωνήσω με τον φίλο για το δίσκο αν και πάλι πρέπει να τσεκάρεις σε τι load είναι ο δίσκος τη στιγμή του lag. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Άν είναι εργαλείο δουλειάς δώσε και 250. Εγώ προτείνω να το μοιράσεις https://www.skroutz.gr/comparelists/88?compare=5895583%2C9537199 https://www.skroutz.gr/s/10297571/Palit-GeForce-GTX1050-Ti-4GB-StormX-NE5105T018G1F.html μιας και δεν είδα να αναφέρεις πουθενά δίσκο. Sandisk SSD εχω και τρεχω windows 7 64bit. Δεν εχω θέμα με το δίσκο, πάει σφαίρα. Ειδικά για μοντάζ τι πρεπει να προσέξω στη κάρτα; Βλέπω όρους που δε τους καταλαβαίνω όπως: Memory Bus, Ταχύτητα Επεξεργαστή και Ταχύτητα μνήμης (δυο διαφορετικές ταχύτητες δυο διαφορετικά πράγματα) κλπ Μια χαρά είναι το σύστημα του δεν χρειάζεται να αλλάξει κάτι πέρα από την κάρτα γραφικών. Είναι λογικό αυτό που συμβαίνει επειδή έχεις μικρή VRAM για τις 2 οθόνες, μου κάνει και εμένα ακριβώς το ίδιο. Πάρε μια κάρτα με τουλάχιστον 4 gb vram. Για εγκυκλοπαιδικους λογους, να ρωτήσω: Τι ειναι vram?
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Sandisk SSD εχω και τρεχω windows 7 64bit. Δεν εχω θέμα με το δίσκο, πάει σφαίρα. Ειδικά για μοντάζ τι πρεπει να προσέξω στη κάρτα; Βλέπω όρους που δε τους καταλαβαίνω όπως: Memory Bus, Ταχύτητα Επεξεργαστή και Ταχύτητα μνήμης (δυο διαφορετικές ταχύτητες δυο διαφορετικά πράγματα) κλπ ssd 120άρης;
zx-spectrum Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 @KOSTAS88KG φίλε μου οτι σου λέω δεν είναι απλά απο εμπειρία.... το κάνω επαγγελματικά απο το 2002!!! Πάρε μια 1050GTX αρχικά (εγώ αυτή σου προτείνω με επιφύλαξη του συστήματος σου) ... αλλά δε θα δείς "ασπρη μέρα". Είναι πολλοί οι παράγοντες (το ξαναλέω) !
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 ssd 120άρης; Ναι @KOSTAS88KG φίλε μου οτι σου λέω δεν είναι απλά απο εμπειρία.... το κάνω επαγγελματικά απο το 2002!!! Πάρε μια 1050GTX αρχικά (εγώ αυτή σου προτείνω με επιφύλαξη του συστήματος σου) ... αλλά δε θα δείς "ασπρη μέρα". Είναι πολλοί οι παράγοντες (το ξαναλέω) ! Δε διαφωνώ, αλλα νομιζω πως οι ιντελάκιδες εχουν ερωτα και δε δεχονται ο,τι και να τους πουν. Εγω ξαναλεω δεν εχω καμια προτίμηση. Πες μου λιγο, gtx 1050, ποια απ ολες ομως; https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=gtx+1050
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Ναι Με ότι έχεις ώς τώρα προτείνω αυτές τις αλλαγές, διαφορετικά άσε στον 120άρη μόνο το premiere και windows χωρίς updates μην τον φορτώνεις είναι κι αυτό ένας ακόμη παράγοντας. Άν έχεις aftermarket ψύκτρα κάνε κι ένα λογικό oc. Ο κάθε κ@υλ@@@@ος θα σου πει να πάρεις είτε i7 είτε ryzen και μετά θα πέσουν οι άλλοι από κάτω που θα σου λένε να περιμένεις τι επόμενες γενιές και θα σου χέ@@@ν το νήμα. χαχαχαχα σωστός!
zx-spectrum Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 GTX 1050 Ti 4GB (Gigabyte, MSI, Zotac, Asus)... ολες ειναι καλές αλλά τσέκαρε στο google εαν υπάρχουν τιποτα θέματα συμβατότητας με το mainboard ή την cpu που εχεις πριν το πάρεις. Δεν εχω AMD και δεν μπορώ να σου πώ με ακρίβεια. Για μοντάζ δε θες και περισσότερη μνήμη στην κάρτα γραφικών.... εκτος αν θές να επενδύσεις κια για το μέλλον που λένε κάποιοι...
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Με ότι έχεις ώς τώρα προτείνω αυτές τις αλλαγές, διαφορετικά άσε στον 120άρη μόνο το premiere και windows χωρίς updates μην τον φορτώνεις είναι κι αυτό ένας ακόμη παράγοντας. Άν έχεις aftermarket ψύκτρα κάνε κι ένα λογικό oc. χαχαχαχα σωστός! Μια fanz εχω αν θυμάμαι καλα. Μην ανοιγω κουτί τωρα. Απο θερμοκρασίες ειμαι οκ κι οταν εχω προβλήματα ανοιγω καθαρίζω και καμια φορα αλλάζω πάστα και ολα οκ. GTX 1050 Ti 4GB (Gigabyte, MSI, Zotac, Asus)... ολες ειναι καλές αλλά τσέκαρε στο google εαν υπάρχουν τιποτα θέματα συμβατότητας με το mainboard ή την cpu που εχεις πριν το πάρεις. Δεν εχω AMD και δεν μπορώ να σου πώ με ακρίβεια. Για μοντάζ δε θες και περισσότερη μνήμη στην κάρτα γραφικών.... εκτος αν θές να επενδύσεις κια για το μέλλον που λένε κάποιοι... Αν δε θελω περισσότερη μνήμη απο τα 2GB που ειμαι τώρα, γιατι εχω προβλήματα στην αναπαραγωγή;
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δεν υπάρχει κανένα θέμα με συμβατότητα απλά να ξέρεις οτι χρειάζεται εξάπινο έξτρα τροφοδοσία οπότε κοιτάς το ττροφοδοτικό όχι τη μητρική. Ή θα πάς στην μονού ανεμιστήρα ή εδώ για καλύτερη ψύξη https://www.skroutz.gr/s/10521312/Palit-GeForce-GTX1050-Ti-4GB-Dual-OC-NE5105TS18G1D.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα