geioannou Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Καλημερα. θελω να φτιαξω δυο μηχαμηματα, τα ιδια μεταξυ τους μιας και τα δυο θα κανουν γραμματειακή εργασια και σερφαρισμα (για εργασιακο λογο). Συγγραφή κειμενων, αναγνωση pdf κλπ κλπ. εχω καταλήξει στο επεξεργαστη ο οποιος ειναι ο Intel CPU Core i3 8100 με εξυπηρετεί οικονομικα, σιγουρα με καλυπτει και ειναι και κατι που θα κρατησει σε βαθος χρονο για την δουλεια που το θελουν. Εαν σε καποιον του φανει too much αυτος ο επεξεργαστης για αυτην την χρηση, να πω το πως κατεληξα σε αυτην την επιγολη. πριν απο 1 χρονο ο ιδιος ανθρωπος μου ειχε ζητησει να του φτιαξω αλλο ενα μηχανημα, για την ιδια χρηση απο το οποιο έμεινε απολυτα ευχαριστημενος. Σε εκεινο του ειχα βαλει τον Intel CPU Core i3 6100. Οποτε σε καμια περιπτωση δεν μπορω να κατεβω σε επιδωσεις. οικονομικα λοιπον, αυτην την περιοδο ο 8100 εχει τα ιδια χρηματα με τον 6100. οποτε δεινουμε τα ιδια χρηματα για αγορα του 8100 που ειναι πολυ καλυτερος του αλλου. οποτε με αυτο σαν σταθερα, προχωραω στα παρακατω και εχω μερικα ερωτηματα σχετικα με τα αλλα κοματια. Μητρικη αρχικα την μητρικη. θελω κατι απλο και οικονομικο μιας και οπως ειπα δεν υπαρχουν απαιτησεις. αλλα δεν ξερω και δεν εχω παρακολουθησει την αξιοπιστία που υπαρχει αναμεσα απο τις επιλογες. το να ειναι κατι δοκιμασμενο δηλαδη. στο πλαισιο βρηκα αυτην MSI Motherboard H110M PRO-VH SSD η SATA ? η χωριτικοτητα δεν ειναι κατι που ενδιαφερει τους χρηστες. μιας και μιλαμε για παρα πολλα αρχεια word, pdf τα οποια δεν απαιτούν χωρητικότητα. Ακομα και αν πηγαιναν σε SSD ενας 250αρης νομιζω τους υπερκαλύπτει. Το ερωτημα ειναι, για αυτο το συστημα εχει νοημα και θα φανει για την χρηση που το θελουν η αξια του SSD ? η θα ειναι κατι που θα παει χαμενο μαζι με τα παραπανω 100€ περιπου στο συνολο για τους SSD? Τροφοδοτικο Corsair PSU VS Series 450 W 80+ White VS450 Μνημη RAM κατι στα 8gb στα 2133 (ενδεικτικά) Οθονες 23 ιντσων. Καμια προταση ρε παιδια !!! Και βεβαια το μεγαλο θεμα σχετικα με την επιλογη του κουτιου. παντα ειχα ενα θεμα με αυτο στο να αποφασισω. τωρα πληκτρολογια, ποντικια, printer κλπ δεν τα βαζω μιας και δεν υπαρχει λογος. ναι μεν θα ειναι στο συνολικό κοστος αλλα δεν εχει νοημα. απλα να ξερετε οτι, οτι λεμε ειναι Χ2. οποτε συγκρατημένα γιατι αυτο που λεμε πολλες φορες "να δωσω κατι παραπανω για το κατι καλυτερο" σε αυτην την περιπτωση δεν βολευει. θα προτιμούσα να γινει η αγορα η απο το πλαισιο η απο το e-shop λογο του καλύτερου και πιο αμεσου service, τουλαχιστον για τα κομματια μητρικης και επεξεργαστη (θελω να ελπιζω, αν και απο το πλαισιο δεν ειχα ποτε κανενα παραπονο). Αν και στο πλαισιο νομιζω στις μητρικες που εγω ενδιαφερομαι δεν βρηκα μεγαλη ποικιλια. Ευχαριστω πολυ και περιμενω προτασεις/γνωμες.
tanasen01 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δεν είναι συμβατή η Η110 μητρική με τον 8100. Οι 8100/8400/8600 κτλ. μπαίνουν προς το παρόν μόνο σε Ζ370 μητρικές που η φθηνότερη κάνει 115€ (139€ στο eshop). Μπάτζετ θες κάτω από 500€ ανά πύργο περίπου; Οθόνη φαντάζομαι μέχρι 120-130€; Μόνο e-shop, plaisio; Είναι τα πιο ακριβά μαγαζιά. E-shop τουλάχιστον βλέπω έχει κάτι προσφορές, οπότε πάρε 2 προτάσεις από εκεί: και οθόνες https://www.homelike.gr/eksoplismos-grafeiou/ypologistes/monitors/dell-s2318hn.html ή από e-shop πάλι http://www.e-shop.gr/othoni-lg-24mp58vq-p24-led-full-hd-black-p-PER.170755, 22" http://www.e-shop.gr/othoni-lg-22mp58vq-p22-led-full-hd-black-p-PER.170761 Για γραφείο ο G4600 σε καλύπτει, έχει ίδια ισχύ με τον i3-6100. H 2η πιο ακριβή σύνθεση έχει καλύτερο, τετραπύρηνο επεξεργαστή αλλά ανεβάζει το κόστος η κάρτα γραφικών (δεν έχει ενσωματωμένη αυτή η cpu) 2
geioannou Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 εισαι σιγουρος οτι ο 8100 δεν ταιριαζει με την μητρικη που εγραψα ? γιατι στα τεχνικα χαρακτηριστικα γραφει οτι ειναι για i3 ξεκαθαρα !! το κοστος ανα πυργο θα ηθελα να μην ξεπερναει τα 400€ περιπου. θα κοιταξω καλυτερα τις προτασεις σου γιατι τωρα ειμαι στον δρομο .....
tanasen01 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 εισαι σιγουρος οτι ο 8100 δεν ταιριαζει με την μητρικη που εγραψα ? γιατι στα τεχνικα χαρακτηριστικα γραφει οτι ειναι για i3 ξεκαθαρα !! το κοστος ανα πυργο θα ηθελα να μην ξεπερναει τα 400€ περιπου. θα κοιταξω καλυτερα τις προτασεις σου γιατι τωρα ειμαι στον δρομο ..... Ναι είναι σίγουρο. Δες το και ο ίδιος https://www.msi.com/Motherboard/support/H110M-PRO-VH#support-cpu Οπότε για να μείνεις κοντά στο όριο των 400€ πας στην πρώτη σύνθεση και αλλάζεις το τροφοδοτικό με αυτό της 2ης, και αν δεν χρειάζεσαι DVD-rom το βγάζεις και αυτό.
geioannou Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Ναι είναι σίγουρο. Δες το και ο ίδιος https://www.msi.com/Motherboard/support/H110M-PRO-VH#support-cpu Οπότε για να μείνεις κοντά στο όριο των 400€ πας στην πρώτη σύνθεση και αλλάζεις το τροφοδοτικό με αυτό της 2ης, και αν δεν χρειάζεσαι DVD-rom το βγάζεις και αυτό. οχι οτι σε αμφισβητο, αλλα και στο πλαισιο αλλα και στο e-shop γραφουν οτι η συγκεκριμενη μητρικη υποιστηριζει Celeron / Core i3 / Core i5 / Core i7 / Pentium. εχουν κανει λαθος λαθος εδω ??? εχεις να προτείνεις καποιο αλλο καταταστημα για αγορα, αξιοπιστο στο service ?
tanasen01 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 οχι οτι σε αμφισβητο, αλλα και στο πλαισιο αλλα και στο e-shop γραφουν οτι η συγκεκριμενη μητρικη υποιστηριζει Celeron / Core i3 / Core i5 / Core i7 / Pentium. εχουν κανει λαθος λαθος εδω ??? εχεις να προτείνεις καποιο αλλο καταταστημα για αγορα, αξιοπιστο στο service ? Όλοι οι coffeelake επεξεργαστές i3-8100, i5-8400/8600Κ, i7-8700K μπαίνουν αυτή τη στιγμή μόνο στις Ζ370 μητρικές. Από το νέο έτος και λίγο πιο μετά θα κυκλοφορήσουν και Η130, Η370, Β360 μητρικές. Oι Η110 υποστηρίζουν μέχρι 7ης γενιάς intel cpu με bios update.
geioannou Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 ναι κοιταξα παραπανω και το ειδα. εχεις δικιο. το 8xxx στη σειρα επεξεργαστων σημαινει οτι οτι λες. ετσι λοιπον, επειδη δεν θελω να πεσω, λεω να παω στον 7100 της INTEL οπου παιρνει και την μητρικη οπου αρχικα ειχα επιλεξει. ειμαι δηλαδη και λιγο καλυτερος απο το πρωτο μηχανημα που ειχα φτιαξει στον φιλο κα μενω και στο χαμηλο κοστος. αυτα δηλαδη Intel CPU Core i3 7100 MSI Motherboard H110M PRO-VH το τροφοδοτικο σου το κραταω και συνεχίζω την συνθεση.... πες μου κατι απο μαγαζι. θα πρότεινες αγορα απο καπου αλλου ?
tanasen01 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 ναι κοιταξα παραπανω και το ειδα. εχεις δικιο. το 8xxx στη σειρα επεξεργαστων σημαινει οτι οτι λες. ετσι λοιπον, επειδη δεν θελω να πεσω, λεω να παω στον 7100 της INTEL οπου παιρνει και την μητρικη οπου αρχικα ειχα επιλεξει. ειμαι δηλαδη και λιγο καλυτερος απο το πρωτο μηχανημα που ειχα φτιαξει στον φιλο κα μενω και στο χαμηλο κοστος. αυτα δηλαδη Intel CPU Core i3 7100 MSI Motherboard H110M PRO-VH το τροφοδοτικο σου το κραταω και συνεχίζω την συνθεση.... πες μου κατι απο μαγαζι. θα πρότεινες αγορα απο καπου αλλου ? Δεν θα σου προσφέρει τίποτε παραπάνω ο 7100 από τον G4600. Και οι δύο είναι με την ίδια αρχιτεκτονική, 2πυρήνες + 2 λογικούς πυρήνες και τα ίδια ενσωματωμένα γραφικά. Απλά ο i3-7100 είναι ακριβότερος επειδή είναι στα 3,9ghz ενώ ο G4600 στα 3,6ghz που αυτό σαν πλεονέκτημα δεν αξίζει 30+€, ειδικά για τη δουλειά που προορίζονται τα μηχανήματα. Για αυτά τα κομμάτια που σου έβαλα το e-shop είναι εντάξει από τιμές, αλλά μπορείς να δεις και το mgmanager και το e-gate που είναι αξιόλογα μαγαζιά. 1
dimoskoutr Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Σαφώς g4600 σε σχέση με i3 7100 μην το συζητάς... Τα λεφτά που κερδίζεις σε κάτι άλλο μέσα στο μηχάνημα αν θες ριξτα. Όχι όμως στον 7100... Ούτε 7-8% ταχύτερος δεν είναι από τον g4600... 1
teoqq Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Φίλε μου επειδή και εγώ κάτι τέτοιο έψαχνα και τα παιδιά εδώ στο insomnia μου έκαναν μια σύνθεση που την πήρα Χ2 τελικά ήταν η παρακάτω: Asrock Socket 1151 H110M-HDV R3.0 GLan Audio Intel Pentium G4600 3.6 GHz Dual Core Socket 1151 51W Box (BX80677G4600) AeroCool VS-1 Midi Tower no PSU Black Samsung 250GB 850 Evo MZ-75E250B Solid State Drive SATA III SSD 2.5'' Crucial 8GB DDR4 Non ECC CL15 2400MHz (CT8G4DFS824A) EVGA Power Supply 430W ATX 24 pin 430W Active-PFC Retail (100-W1-0430-K2) Πριν κανένα μήνα μου βγήκε στα 400, έχω παραλάβει το ένα και είναι τοπ και περιμένω το 2ο
countass Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Οτι σου λενε,μην ψαρωνεις με το pentium,τα 300mhz παραπανω ειναι η διαφορα που δεν αξιζει.αφου εισαι σε σφιχτο budget τα 30 ευρω ειναι πολυ χρησιμα.
geioannou Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 τελικα κατεληξα. σας ακουσα με τον PENTIUM τελικα μιας και μαλλον εχεται δικιο. για γραμματειακη δουλεια ο 7100 μαλλον δεν θα ειχε νοημα. καθως επισης ειπα να μην του βαλω και SSD. ο πυργος βγηκε στα 383 απο το e-gate (εννοειτε Χ2) και τρα μου μενει η οθονη, ενα πολυμηχανημα και ενα πολυπριζο ασφαλειας.
tanasen01 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 O ssd συμβάλλει στην γρήγορη λειτουργία όλου του συστήματος. Κατά την άποψή μου είναι πολύ σημαντικός για τη δουλειά που προορίζονται τα pc. Βέβαια βγαίνει +50€ περίπου ανά pc, αλλά αξίζει.
geioannou Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Με την λογική του σερφάρισματος και των αρχείων word, νομίζω ότι ουτε καν δεν θα καταλάβουν οι χρήστες διαφορα. Άλλωστε οι ssd έχει νοημα σε game-ers η χρήστες με βαριές εφαρμογές για να έχει πραγματική και λειτουργική αξία.
anonymous-root Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Για εταιρία είναι τα μηχανήματα; Επαγγελματική χρήση; Λειτουργικό υπάρχει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα