Kadaz Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Tα win 10 γενικά bootαρουν απο παντού χωρίς ιδιαιτερα προβλήματα, αλλά ίσως και να χεις κάποιο θέμα λογω οτι ο m.2 χρειαζεται nvme drivers ενώ ο 840 θα ναι με τους ahci Πιθανοτερο οπως σου πα θεωρώ το o/c που χεις κάνει, γιατί ακόμα και αν απλώς ζεστενεται δεν δικαιολογειται το corruption που λες οτι εχεις, απλά θα ταν πιο αργός, εκτός αν χτυπάει τπτ κατοσταρια οποτε ολα ειναι πιθανα. Οι m.2 συνήθως ειναι ανάμεσα σε 40-50 σε idle χωρις ψύκτρα αναλογα με το airflow του κουτιου σου. Αν τους ζορισεις (benchmark, κλπ) χτυπανε ανετα 75αρια απλως επειδή συνήθως αυτο διαρκει απο μερικα δευτερολεπτα μέχρι 2-3 λεπτα σπανια τις βλεπεις αυτες τις θερμοκρασιες καθως τα προγραμματα συνηθως μετρανε ανα 5λεπτο και οι m.2 συνήθως εχουν ήδη κρυωσει. Σε σένα λογικα επειδή συνέχεια έγγραφε κάποιο προγραμμα γι'αυτο ειχες τετοιες θερμοκρασίες. Λογικά παντως καμιά δεκαριά βαθμούς ένα τέτοιο θα στους ρίξει ευκολα χτυπουσε πανω απο 75 ειδικα το καλοκαιρι με απλο gaming. Οπως σου πα μαλλον οι εγγραφες ειναι απο ταινιες/σειρες δεν νομιζω οτι καποιο προγραμμα εγραφε τοσο μιας και ειχε λιγα πραγματα πανω το pc. Εδω τωρα με 23 βαθμους στο δωματιο ο μπ500 ειναι 50C με 0 bytes γραμμενα, και το case εχει πολυ καλο airflow. τετοιο πηρα περιπου, θα δειξει οταν ερθει το oc μου ειναι πολυ βασικο, [email protected] ο cpu και οι ραμ ειναι το κλασσικο XMP προφιλ που εχουν, δεν εχω πειραξει κατι αλλο. Τα bad blocks που χα πριν λες να ηταν corruption λογω θερμοκρασιας και να τα εκαναν flag τα windows για bad blocks? Γιατι τωρα τον δειχνει μια χαρα αν εξαιρεσεις τεμπ. Επισης πριν το φορματ το hd tune εβγαζε error οταν δοκιμαζα να κανω bench, τωρα το ολοκληρωσε κανονικα.
EddieObscurant Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Oπως σου ειπα, δεν νομιζω οτι ειναι απο τις θερμοκρασίες, αλλά οι δοκιμές σου θα δείξουν. Βεβαιώσου οτι υπολογιστής ειναι σταθερός με prime95 για κανα διωρο και τις μνήμες με το memtest που σου πα πιο πανω για όλο το βράδυ μέχρι να φτασουν στο 400% Αν σου βγάλει έστω και ενα error στις μνήμες, αυτά επειδή γραφονται μετά στο δίσκο με τον καιρο μαζεύονται τα error και γινονται corrupted τα δεδομενα. Ακομα και αν απλως εβαλες τα xmp profile θα σου έλεγα να τις ελέγξεις. Μπορει να θέλουν παραπάνω ρεύμα, διαφορετικα timings ή ακομα και ενεργή ψύξη αν ειναι διπλα διπλα τα dimmακια και ζεστενονται υπερβολικά.
Qless Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Τον έχω τον συγκεκριμένο και οι θερμοκρασίες που βλέπεις είναι απολύτως φυσιολογικές, ειδικά αν λάβεις υπ' όψιν το ηλίθιο σημείο που βρίσκεται πάνω στη μητρική και απορροφά τη ζέστη τόσο από το επάνω μέρος της κάρτας γραφικών όσο και από το σόκετ του επεξεργαστή
kogos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Είναι καλύτερα να είναι πάνω από την vga ή κάτω από την vga από άποψη θερμοκρασιών? Γιατί στην πλειονότητά των b350 και x370 μητρικών αυτές οι 2 θέσεις υπάρχουν ως επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Χίλιες φορές κατά τη γνώμη μου να είναι μεταξύ CPU και GPU παρά χωμένος κάτω από το slot της GPU, γιατί εκεί εγκλωβίζεται η ζέστη του, ενώ στην άλλη θέση όχι. Γενικά βέλτιστο θα ήταν κάτω κάτω κοντά στις συνδέσεις του front panel, αλλά ποιος κατασκευαστής βάζει εκεί το M.2 x4 3.0 ? Αυτός πάντως idle μου βαράει ~25 (με 19-20 στο δωμάτιο), gaming καμιά 35-38ριά, full load (120000 αρχεία να περνάνε) μέχρι 46-48 το έχω δει. Σε πρόγραμμα μέτρησης στιγμιαία πρέπει να έχει πιάσει και 50ρικο. Σιγά τις θερμοκρασίες... Έχει ψύκτρα, εργοσταστιακή όμως.
BlueBlood7 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Είναι καλύτερα να είναι πάνω από την vga ή κάτω από την vga από άποψη θερμοκρασιών? Γιατί στην πλειονότητά των b350 και x370 μητρικών αυτές οι 2 θέσεις υπάρχουν ως επιλογές Όλα τα ίδια σκατά είναι. Μόνο με ψύξη σώζεται η κατάσταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα