Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δες το συνδυαστικά και όχι μόνο σαν ίντσες. 24" για 1080P ειναι μια χαρά για 27 δεν είναι (μεγάλα εικονίδια-pixeliασμα). Αντιθέτως 2Κ αξίζει από >27 .

Στο νετ και να βρεις 27 θα ειναι 1080P υποθέτω.

κατάλαβα. 

εγώ εννοούσα να δω σε νετ αν θα με βολεύει αυτή η απόσταση από την οθόνη.

Εγώ παρατηρώ μια μικρή φοβία με τις ίντσες, οι 27" είναι μια χαρά για γραφείο, αρκεί να μην είναι κανά μαθητικό που έχει βάθος 30-40 πόντους. Σε 70-80 πόντους απόσταση μια χαρά είναι 2Κ @ 27".

@Merijohn Δεν την έχω ακόμα την Vega, παραγγελία σε εκκρεμότητα είναι (και όπως είπα δεν τα λέει καλά το amazon, από 6/12 τώρα είναι αορίστου χρόνου η παράδοση, μπορεί κ να την ακυρώσω, δεν ξέρω ακόμα).

ναι τώρα που το κοιτάω η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι ούτε 70 πόντους από την οθόνη βασικά. είμαι 50 πόντους +-3/4 πόντους ανάλογα πως κάθομαι οπότε ούτε καν 60 πόντους. γι αυτό λέω ότι φοβάμαι μήπως δεν με βολεύει τόσο κοντά για 27". οπότε αν είναι θα βολευτώ με τις 24" που δεν θα έχω πρόβλημα πιστεύω και τη σηκώνει και η τσέπη μου αυτή την οθόνη και το πολύ πολύ μετά από κανα 2 χρόνια αν είναι μπορεί να αλλάξω.

Το ξαναλέω Μην κάνεις το λάθος και πας σε vega και freesync για τόσο μικρή διαφορά από nvidia

γιατί τόσο αρνητικότητα απέναντι στην AMD? εγώ με AMD είμαι κοντά στα 3 χρόνια και δεν είχα κανένα πρόβλημα. γι αυτό και μου είναι δύσκολο να αποφασίσω. 

Δημοσ.

θα κάνω αναβάθμιση στα κοντά σε κάρτα γραφικών και οθόνη 1440p με μεγάλο refresh rate και είμαι μεταξύ αυτών των 2 καρτών. 

οι οθόνες που έχω βάλει στο μάτι είναι 2 όμοιες που απλά η μία έχει τεχνολογία GSync και 165Hz και η άλλη FreeSync και 144Hz. συγκεκριμένα AOC AG241QX και AOC AG241QG και ανάλογα με την κάρτα που θα καταλήξω θα πάρω και την οθόνη.

χρηματικά κάρτα γραφικών και οθόνη μου βγαίνουν σχεδόν το ίδιο με διαφορά +-30€ περίπου ανάλογα και με τα μεταφορικά. 

το ερώτημα μου είναι ποια κάρτα από αυτές τις 2 είναι πιο ικανή για να τρέξει smooth σε 1440p?

το να τρέχουν μονίμως σε 144/165fps ξέρω ότι δεν θα γίνει και δεν με νοιάζει κιόλας η αλήθεια είναι. εγώ απλά θέλω να τρέχει σε solid 60fps και πάνω. θεωρώ ότι και οι 2 κάρτες μπορούν να αποδώσουν εύκολα average 80fps σε αυτή την ανάλυση.

από RX Vega προτιμώ υδρόψυκτη έκδοση γιατί δεν θέλω reference edition, μιας και δεν έχουν κυκλοφορήσει άλλες ακόμα, λόγω μεγάλης θερμοκρασίας και συγχρόνως πολύ θορυβώδες. αν και με φοβίζει λίγο λόγω της διάρκειας ζωής της αντλίας της καθώς μια αερόψυκτη το πολύ πολύ απλά να χαλάσει το ανεμιστηράκι της ενώ η υδρόψυξη της κάποια στιγμή θα πεθάνει πιστεύω (δεν έχω ασχοληθεί με υδρόψυξη, δεν ξέρω πολλά από αυτά)

ενώ από GTX 1080 μπορώ να βολευτώ πιστεύω πολύ καλά με μία Asus ROG Strix ή μια MSI Gaming X. 

το ότι καίει διπλάσιο σχεδόν ρεύμα η RX Vega δεν με νοιάζει καθόλου καθώς έχω ήδη 1200Watt 80Plus Gold τροφοδοτικό.

Είτε RX VEGA 64 με κάποια από τις Custom που θα βγουν.

Είτε με 1080TI .

Εγώ πάντως για 2Κ θα πήγαινα σε μεγαλύτερη από 27" .

Δημοσ.

Δεν είπα πουθενά ότι θα χαλάσει αλλά έχει αρκετά μείον οπως κατανάλωση ενέργειας επιδόσεις και θεωρώ ότι υδρόψυκτη που θέλεις να πάρεις είναι και πιο θορυβώδες

Δημοσ.

Δεν είπα πουθενά ότι θα χαλάσει αλλά έχει αρκετά μείον οπως κατανάλωση ενέργειας επιδόσεις και θεωρώ ότι υδρόψυκτη που θέλεις να πάρεις είναι και πιο θορυβώδες

Η υδροψυκτη θορυβωδης!! Μαλιστα... Το ακουσαμε κι αυτο.

Φιλε μου παρε vega 64 απο μενα.Αλλα ειτε liquid (την εχω κ ειμαι σουπερ ικανοποιημενος-εχει μεφαλη διαφορα στις επιδοσεις απο τις reference) ειτε μια καλη custom. Ειναι πανω απο τη 1080 η συγκεκριμενη πλην λιγων nvidia optimized τιτλων, ειναι φουλ εξοπλισμενη για dx12, εχει hbcc που σημαινει οτι περα των 8gb οριζεις εσυ ποση vram θα χρησιμοποιει καθως δεσμευει απι τη ραμ του συστηματος!!! Κατι το τρομερα futureproof για μενα. Επισης η διαφορα της σε καταναλωση με τη 1080 σε μαξ ειναι πολυ μικροτερη απο οσο θελουν να την παρουσιαζουν ορισμενοι

Δημοσ.

Φυσικά και είναι πιο θορυβώδεις υδρόψυκτη κάρτα  σε κατάσταση χαμηλού φορτίου χωρίς να παίζει παιχνίδια στα Windows....Εκτός άμα το παιδί  δεν σερφάρει καθόλου στο ίντερνετ...κι ανοίγει το PC μόνο για να παίξει και να το κλείσει

λέω κάτι λάθος κάτι παράλογο?

για να είναι πιο οικονομική από την 1080 όπως αναφέρεις θα πρέπει να πειράξεις το ρεύμα???

Δημοσ.

Φυσικά και είναι πιο θορυβώδεις υδρόψυκτη κάρτα σε κατάσταση χαμηλού φορτίου χωρίς να παίζει παιχνίδια στα Windows....Εκτός άμα το παιδί δεν σερφάρει καθόλου στο ίντερνετ...κι ανοίγει το PC μόνο για να παίξει και να το κλείσει

για να είναι πιο οικονομική από την 1080 όπως αναφέρεις θα πρέπει να πειράξεις το ρεύμα???

Ποιά είχες και γράφεις εντυπώσεις;

Δημοσ.

Η υδροψυκτη θορυβωδης!! Μαλιστα... Το ακουσαμε κι αυτο.

Φιλε μου παρε vega 64 απο μενα.Αλλα ειτε liquid (την εχω κ ειμαι σουπερ ικανοποιημενος-εχει μεφαλη διαφορα στις επιδοσεις απο τις reference) ειτε μια καλη custom. Ειναι πανω απο τη 1080 η συγκεκριμενη πλην λιγων nvidia optimized τιτλων, ειναι φουλ εξοπλισμενη για dx12, εχει hbcc που σημαινει οτι περα των 8gb οριζεις εσυ ποση vram θα χρησιμοποιει καθως δεσμευει απι τη ραμ του συστηματος!!! Κατι το τρομερα futureproof για μενα. Επισης η διαφορα της σε καταναλωση με τη 1080 σε μαξ ειναι πολυ μικροτερη απο οσο θελουν να την παρουσιαζουν ορισμενοι

αυτό σκέφτομαι εγώ και με κάνει να θέλω την RX Vega. πιστεύω ότι θα είναι πιο futureproof.

μιας και την έχεις εσύ, από θερμοκρασίες πως πας; γιατί βλέπω καλές θερμοκρασίες σε πύρινα αλλά η υπόλοιπη σαν να είναι λίγο ζεστή. όπως η VRAM της. σύμφωνα με αυτό το review βέβαια:

http://www.tomshardware.com/reviews/amd-radeon-rx-vega-64,5173-18.html

έχεις παρατηρήσει εσύ καθόλου τις θερμοκρασίες σου;

Φυσικά και είναι πιο θορυβώδεις υδρόψυκτη κάρτα  σε κατάσταση χαμηλού φορτίου χωρίς να παίζει παιχνίδια στα Windows....Εκτός άμα το παιδί  δεν σερφάρει καθόλου στο ίντερνετ...κι ανοίγει το PC μόνο για να παίξει και να το κλείσει

παράξενο μου φαίνεται το ότι λες πως είναι πιο θορυβώδη. δεν είχα ποτέ κάτι σχετικό με υδρόψυξη μεν οπότε δεν ξέρω και από προσωπική γνώμη αλλά αυτό δεν το περίμενα. βέβαια ναι σε idle οι τωρινές ποια κάρτες είναι τελείως αθόρυβες με το σύστημα που έχουν να σβήνουν τελείως τα ανεμιστηράκια αλλά και την υδρόψυκτη δεν ξέρω. ειδικά την RX Vega που δεν έχει καν ανεμιστηράκι πάνω στην κάρτα και έχει μόνο την αντλία και είναι ένα 120mm πάνω στο ψυγείο, που που θεωρώ ότι είναι καλών διαστάσεων από θέμα απόδοσης/θορύβου, δεν πιστεύω ότι είναι και τόσο θορυβώδη. δεν έχω βρει και πουθενά όμως για το acoustic θέμα της. κανείς δεν γράφει τίποτα. μόνο για τις επιδόσεις της.

Δημοσ.

κατάλαβα. 

εγώ εννοούσα να δω σε νετ αν θα με βολεύει αυτή η απόσταση από την οθόνη.

ναι τώρα που το κοιτάω η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι ούτε 70 πόντους από την οθόνη βασικά. είμαι 50 πόντους +-3/4 πόντους ανάλογα πως κάθομαι οπότε ούτε καν 60 πόντους. γι αυτό λέω ότι φοβάμαι μήπως δεν με βολεύει τόσο κοντά για 27". οπότε αν είναι θα βολευτώ με τις 24" που δεν θα έχω πρόβλημα πιστεύω και τη σηκώνει και η τσέπη μου αυτή την οθόνη και το πολύ πολύ μετά από κανα 2 χρόνια αν είναι μπορεί να αλλάξω.

γιατί τόσο αρνητικότητα απέναντι στην AMD? εγώ με AMD είμαι κοντά στα 3 χρόνια και δεν είχα κανένα πρόβλημα. γι αυτό και μου είναι δύσκολο να αποφασίσω. 

merijohn εχεις σιγουρεψει οτι ο επεξεργαστης σου δεν θα τρωει μπουκαλι με την καρτα π θες να βαλεις ?

Δημοσ.

merijohn εχεις σιγουρεψει οτι ο επεξεργαστης σου δεν θα τρωει μπουκαλι με την καρτα π θες να βαλεις ?

i7 6700K. ε δεν νομίζω  :P

Δημοσ.

Ο ανεμιστηρας της ειναι εντελως silent σε idle. Αλλα κ σε load ακομη σπανια ακουγεται κι αυτο μονο σε full load(ητοι σε 100%,πραγμα που δε θα το δεις ποτε με αυτη την καρτα) και ανευ vsync. Καμια σχεση με custom. Επισης οι 12αρηδες fan καλης κατασκευης ειδικα παραγουν πολυ πιο χαμηλα db απο 80αρηδες κλπ που φορανε οι υπολοιπες καρτες. Κ να σκεφτεις οτι εχω βαλει κ 2ο φαν για push pull. Απο θερμοκρασιες πραγματικα ειναι φανταστικο αυτο που βλεπω. Με vsync εχω μαξ 37βαθμους!!σε 4κ κα ανευ vsync δε, δεν εχει ξεπερασει ποτε τους 60!!

Δημοσ.

Γιατί δεν θα δει ποτέ full load; Μιλάμε για 2Κ οθόνες κ μάλιστα στα 144Hz, μια χαρά θα τερματίσει η κάρτα. Και καλό είναι να γίνεται αναφορά θερμοκρασιών σε αυτή την κατάσταση και όχι με την κάρτα να δουλεύει στο 40-50% (1080@V-synced 60fps).

Εγώ σήμερα κατάφερα να βγάλω άκρη με το amazon (δεν δεχόταν 2 διαφορετικές κάρτες για την πληρωμή, αλλά έσπασα την πληρωμή στα 2 μέσω Gift Card Balance και το πρόβλημα λύθηκε ως δια μαγείας... CC ftw), όταν με το καλό παραλάβω θα πω εντυπώσεις.

Πάντως επειδή οι τιμές άλλαξαν, η 64LC πλησιάζει τις φθηνότερες υλοποιήσεις από 1080ti πλέον, όπου εκεί δεν υπάρχει σύγκριση, η 1080ti είναι με διαφορά καλύτερη.

• Like 2
Δημοσ.

Γιατί δεν θα δει ποτέ full load; Μιλάμε για 2Κ οθόνες κ μάλιστα στα 144Hz, μια χαρά θα τερματίσει η κάρτα. Και καλό είναι να γίνεται αναφορά θερμοκρασιών σε αυτή την κατάσταση και όχι με την κάρτα να δουλεύει στο 40-50% ([email protected] 60fps).

Εγώ σήμερα κατάφερα να βγάλω άκρη με το amazon (δεν δεχόταν 2 διαφορετικές κάρτες για την πληρωμή, αλλά έσπασα την πληρωμή στα 2 μέσω Gift Card Balance και το πρόβλημα λύθηκε ως δια μαγείας... CC ftw), όταν με το καλό παραλάβω θα πω εντυπώσεις.

Πάντως επειδή οι τιμές άλλαξαν, η 64LC πλησιάζει τις φθηνότερες υλοποιήσεις από 1080ti πλέον, όπου εκεί δεν υπάρχει σύγκριση, η 1080ti είναι με διαφορά καλύτερη.

Εννοω σε 100% fan speed. Εξαρταται τι προφιλ θα δωσεις στο φαν. Εγω το εχω max 65 κ target 60 βαθμους. Η καρτα δεν χτυπαει πανω απο 62 63 βαθμους με την καμια ομως. Θα το δεις οταν την παραλαβεις με το καλο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...