mcrae13 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 ότι έγραψα είναι δεδομένο και δεν έκανα καμιά πρόταση. Οι τιμές είναι αυτές. Ο ts θα αποφασίσει τι τον συμφέρει. Οτιδήποτε άλλο είναι περιττό,καλή συνέχεια 1
kakos84 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Kαι αφού είναι ευκαιρία τα 620€ πάρε από εξωτερικό https://www.amazon.de/ZOTAC-GeForce-1080Ti-Mini-GDDR5X/dp/B072WBS76K/ref=sr_1_2?s=ce-de&ie=UTF8&qid=1512216030&sr=1-2&keywords=gtx+1080ti 700€ παρα 1 https://www.amazon.fr/s/ref=nb_sb_noss?__mk_fr_FR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&url=search-alias%3Daps&field-keywords=Zotac+GeForce+GTX+1080TI+Mini+11GB+GDDR5X kai vega 64 https://www.mindfactory.de/product_info.php/8GB-PowerColor-Radeon-RX-Vega-64-Red-Devil-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_1215727.html
Merijohn Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Προφανώς gtx 1080 καλύτερες επιδόσεις με σχεδόν την μισή κατανάλωση και οικονομικότερη, αν από την άλλη σε παίρνει να δώσεις τα χρήματα που ζητάει μια vega 64 liquid, είναι μονόδρομος η επιλογή και ονομάζεται gtx 1080Ti που δεν έχει σχέση με τις προαναφερόμενες, η 1070Τι προσπαθώ ακόμα να καταλάβω το νόημα της αφού κοστίζει όσο σχεδόν η 1080 με χειρότερες επιδόσεις τόσο όσο,μην τοπάμε στο oc γιατί ουσιαστικά το ίδιο chip (κομμένο ελαφρως) είναι απλά στην 1070Τι υπάρχουν oc limiters που έβαλε η nvidia επίσης και η 1080 κλοκάρεται και μάλιστα πολύ οπότε πάλι πίσω θα είναι σε κάθε περίπτωση Αν από την άλλη θέλεις οπωσδήποτε amd δεν έχει νόημα κανένα το παρόν thread γιατί είναι "προφανώς"; σε επιδόσεις είναι όλη την ώρα μία μπροστά η GTX 1080 μία η Vega 64. και σε καινούριους τίτλους δείχνει να παίρνει το προβάδισμα. επίσης λειτουργεί καλύτερα με Vulcan και DX12. από θέμα χρημάτων μπορώ να τη βρω σε καλύτερη τιμή την Vega από όσο τη βρίσκεις στα καταστήματα του skroutz. για GTX 1070 Ti δεν το συζητώ καν. προτιμώ αν είναι να πάω κατευθείαν σε 1080. δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης για εμένα αυτή η κάρτα. Δεδομένου ότι κατά κανόνα τα μόνιτορ είναι πιο μακροχρόνια "επένδυση" απ'ότι μια κάρτα γραφικών, εγώ θα εστίαζα εκεί πρώτα και αφού διάλεγα το καλύτερο μόνιτορ θα πήγαινα και στην αντίστοιχη κάρτα. Οι διαφορές τους σε επιδόσεις στα 1440p, είναι μικρές σαν μέσος όρος και αισθητές μόνο σε συγκεκριμένους τίτλους για την μια ή την άλλη, αλλά όχι σε βαθμό που να αξίζει να "χάσεις" ένα καλύτερο μόνιτορ. Οι καστομιές από VEGA μεριά εμένα δεν με έχουν πείσει ακόμα, προτίμησα την LC παρότι έχει μια μικρή διαφορά χρηματικά, αν και δεν μου τα λέει καλά το amazon... από θέμα οθόνης, οι 2 που έχω βάλει στο μάτι είναι ακριβώς οι ίδιες απλά η μία με τεχνολογία G-Sync και η άλλη με FreeSync οπότε. "προτίμησα την LC" έχεις στην κατοχή σου εσύ δηλαδή Vega τώρα; Μα το ειπε ο φιλος, ή θα παρει το gsync με nvidia καρτα ή freesync με amd καρτα. Παντως merijohn, τα 24αρια που διαλεξες για το 2018 ειναι λιγο meh.. Ειναι μικρα βασικα. είναι ακριβώς ότι χρειάζομαι λόγω μικρής απόστασης στο γραφείο. δεν έχω πολύ χώρο οπότε αν πήγαινα αμέσως μετά σε 27"-28" πιστεύω θα με ενοχλούσε. 70 πόντους απόσταση το πολύ έχω από την οθόνη μου. όταν παίζω με χειριστήριο καμιά φορά οκ τραβιέμαι πιο πίσω αλλά συνήθως χρησιμοποιώ πληκτρολόγιο οπότε. πιστεύω θα με "ζαλίζει" τέτοιο μέγεθος τόσο κοντά παιδια η vega frontier 16gb ειναι καλυτερη απο την 64 στο gaming? Αφηστε απ εξω την τιμη της Σαν performance ρωταω μπα, δεν θα το 'λεγα Η ερώτηση είναι για συνολικό budget ,gpu μαζί με μία από τις οθόνες που πιθανώς θα αγοράσει αφού θέλει να εκμεταλευτεί οπωσδήποτε είτε το gsync έιτε το freesync αν πάει σε 1080 η φθηνότερη στο σκρουτζ έχει 533 ευρώ https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=gtx+1080&from=autocomplete και 503 έχει η οθόνη που έχει επιλέξει (αν και από σοβαρό μαγαζί έχει 544) https://www.skroutz.gr/s/10553884/AOC-AG241QG.html σύνολο 1036 ευρώ αν πάει σε amd φυσικά και δεν θα πάρει reference αφού είναι θέμα ημερών να κυκλοφορήσουν τα custom μοντέλα που ήδη ανακοινώθηκαν για παράδειγμα η powercolor βγαίνει γύρω στα 580-600 σε ευρωπαικά μαγαζιά..άσε που ήδη πάιζει και σε αγγελίες http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/soundvideocards/1037019-powercolor-radeon-rx-vega-64-red-devil-oc-8gb/ και 375 ευρώ η αντίστοιχη οθόνη https://www.skroutz.gr/s/10121329/AOC-AG241QX.html σύνολο 975 ευρώ Δηλαδή 70 ευρώ πιο φθηνά το σετ οθόνη-gpu με amd freesync. Δεν θα κάνει την ίδια δουλειά πιο φτηνά?? ή τα λεφτά τα έχει για πέταμα? Τις συγκρίσεις με 1070ti και vega 56 ,και τα 30% που περιμένουμε από τους drivers τα αφήνω ασχολίαστα. Και ξαναλέω,και εγώ nvidia θα έπαιρνα στη θέση του πιθανώς,αλλά δεν μπορώ να βλέπω σημαίες και οπαδισμούς χρηματικά μου βγαίνουν το ίδιο εφόσον έχω άτομο να μου φέρει από έξω Vega 64 Liquid στα 700€ συν την οθόνη που skroutz έχει 390€ = 1090€ GTX 1080 επίσης μπορώ να βρω στα 600€ συν την οθόνη που παίζει skroutz στα 500/550€ θα έλεγα = 1100/1150€ οπότε για μια τέτοια διαφορά στη τιμή αν έβλεπα διαφορά στην απόδοση δεν θα έδινα και πολύ σημασία. αλλά διαφορά όμως. όχι να είναι 3-4% καλύτερη και σε όχι όλους τους τίτλους. Kαι αφού είναι ευκαιρία τα 620€ πάρε από εξωτερικό https://www.amazon.de/ZOTAC-GeForce-1080Ti-Mini-GDDR5X/dp/B072WBS76K/ref=sr_1_2?s=ce-de&ie=UTF8&qid=1512216030&sr=1-2&keywords=gtx+1080ti 700€ παρα 1 δεν θα πήγαινα στη συγκεκριμένη. αρκετά ζεστή και λίγο θορυβώδης. αν ήταν έτσι κάθομαι και με το σύστημα που έχω τώρα (R9 390 Crossfire), σχεδόν ίδιες θερμοκρασίες έχω, που αυτό είναι που θέλω να αποφύγω και καλές επιδόσεις σε 1440p που θέλω μπορώ να πω. αλλά δνε θέλω να ζεσταίνεται έτσι όλο το σύστημα μου και να είναι και τόσο θορυβώδης. σκέφτηκα να κάνω custom loop αλλά θα γινόταν κυρίως για τις κάρτες και θα έβγαιναν και αρκετά λεφτά οπότε λέω να πάω καλύτερα σε μία καλή κάρτα να έχω καλές επιδόσεις και θερμοκρασίες και να τελειώνει η υπόθεση. 2
Merijohn Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Αρα πας vegas? Vegas δεν πάω αλλά RX Vega μάλλον θα πάω 2
Qless Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Πουθενα δεν παιρνει κανενα κεφαλι το vega 64 απο καμια 1080 ολη η συζητηση γινεται για το wolfenstein και κανα doom αρκετα με το placebo πολλων "amd γιατι ετσι μας αρεσει" οσο περασε και το ετερο μουλαρι furyx την 980ti που ακομη ραβει απλα 2,5 χρονια μετα βαρεθηκα πραγματικα αν η nvidia ειχε βγαλει αντιστιχα τοσο αποτυχημενο προιον θα γραφατε ολη μερα Κλεινοντας γιατι το παρον θεμα κανενα νοημα δεν ειχε ο θεματοθετης amd θελει και vega θα παρει απλα τρωει τοσο τον χρονο του οσο και τον δικο μας θελοντας να επιβεβαιωσει ακουσει αυτα που του αρεσουν καλη τυχη και τελος απο εμενα με το παρον θεμα 1
Razor333 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 4% πιο γρηγορη η vega64 LC, απο την stock 1080 FE. https://www.techspot.com/review/1476-amd-radeon-vega-64/page13.html Το κακο ειναι οτι ειναι πιο ακριβη η lc και φτανει σχεδον επιπεδα 1080ti, που φυσικα την αφηνει πισω. Το καλο ειναι οτι κερδιζεις πολλα γιατι δεν πληρωνεις το premium τιμης για το gsync (ελεος 500€ για ενα 24αρι 1440p tn panel) Εναλλακτικα αν θελεις κατι αθορυβο που θα δουλευει και ανετα πανω απο 2000 boost χωρις θορυβο και υψηλες θερμοκρασιες δες και αυτη την msi 1080 wc 2
Psycho_Warhead Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Πουθενα δεν παιρνει κανενα κεφαλι το vega 64 απο καμια 1080 ολη η συζητηση γινεται για το wolfenstein και κανα doom αρκετα με το placebo πολλων "amd γιατι ετσι μας αρεσει" οσο περασε και το ετερο μουλαρι furyx την 980ti που ακομη ραβει απλα 2,5 χρονια μετα βαρεθηκα πραγματικα αν η nvidia ειχε βγαλει αντιστιχα τοσο αποτυχημενο προιον θα γραφατε ολη μερα Κλεινοντας γιατι το παρον θεμα κανενα νοημα δεν ειχε ο θεματοθετης amd θελει και vega θα παρει απλα τρωει τοσο τον χρονο του οσο και τον δικο μας θελοντας να επιβεβαιωσει ακουσει αυτα που του αρεσουν καλη τυχη και τελος απο εμενα με το παρον θεμα Καλά με το bug-αρισμένo O/C που έχει η 980Ti, η Fury δεν είχε ποτέ ελπίδες..Εδώ φτάνει να είναι 10% πίσω από OC'ed GTX1080..Κατά τα άλλα μεταξύ των δύο καρτών, πάει ανάλογα με το τι monitor έχεις ή σκοπεύεις να πάρεις. Τα περισσότερα λεφτά που κάνει η Vega 64 τα γλιτώνεις στο Freesync monitor που είναι πιο φτηνό. Στην NV τα σκας για το G-Sync monitor. 4
Merijohn Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Πουθενα δεν παιρνει κανενα κεφαλι το vega 64 απο καμια 1080 ολη η συζητηση γινεται για το wolfenstein και κανα doom αρκετα με το placebo πολλων "amd γιατι ετσι μας αρεσει" οσο περασε και το ετερο μουλαρι furyx την 980ti που ακομη ραβει απλα 2,5 χρονια μετα βαρεθηκα πραγματικα αν η nvidia ειχε βγαλει αντιστιχα τοσο αποτυχημενο προιον θα γραφατε ολη μερα Κλεινοντας γιατι το παρον θεμα κανενα νοημα δεν ειχε ο θεματοθετης amd θελει και vega θα παρει απλα τρωει τοσο τον χρονο του οσο και τον δικο μας θελοντας να επιβεβαιωσει ακουσει αυτα που του αρεσουν καλη τυχη και τελος απο εμενα με το παρον θεμα εντάξει ρε φίλε, γνώμες ζήτησα. και στην τελική δεν σου έβαλα και μαχαίρι στο λαιμό λέγοντας σου δώσε μου απάντηση που σου τρώω και το χρόνο, ηρέμησε λίγο. αν ήθελες απαντούσες. ανοιχτό forum είναι στην τελική 2
gaspazet Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 IMHO Ξανασκέψου τις ιντσες, βρες κάπου να δοκιμάσεις, πολυ δύσκολα έχει ενοχληθεί κόσμος με το 2κ σε 27...συνήθως για το ανάποδο παραπονιούνται(δεν πολύ έχει νόημα στις 24). Με το καλό να αποφασίσεις και να τα χαρείς
BabisTs Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Για 2Κ εννοείται πάει για 27 ίντσες......για 24 ίντσες το ιδανικό είναι τα 1080P.....τώρα για gpu και τι είδους μόνιτορ ( gsync / freesync ) αναλόγως το budjet πάντα.....
Merijohn Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 IMHO Ξανασκέψου τις ιντσες, βρες κάπου να δοκιμάσεις, πολυ δύσκολα έχει ενοχληθεί κόσμος με το 2κ σε 27...συνήθως για το ανάποδο παραπονιούνται(δεν πολύ έχει νόημα στις 24). Με το καλό να αποφασίσεις και να τα χαρείς Για 2Κ εννοείται πάει για 27 ίντσες......για 24 ίντσες το ιδανικό είναι τα 1080P.....τώρα για gpu και τι είδους μόνιτορ ( gsync / freesync ) αναλόγως το budjet πάντα..... τώρα χρησιμοποιώ μία οθόνη 21.5" οπότε θα μου φανεί ήδη καλύτερα να πάω σε 24". θα κοιτάξω όμως σε κανένα νετ μήπως βρω 27" οθόνες να δοκιμάσω γιατί αλλού δεν παίζει να βρω. δεν έχω και κανέναν φίλο με τέτοια οθόνη να πω ότι θα το δικιμάσω
gaspazet Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 τώρα χρησιμοποιώ μία οθόνη 21.5" οπότε θα μου φανεί ήδη καλύτερα να πάω σε 24". θα κοιτάξω όμως σε κανένα νετ μήπως βρω 27" οθόνες να δοκιμάσω γιατί αλλού δεν παίζει να βρω. δεν έχω και κανέναν φίλο με τέτοια οθόνη να πω ότι θα το δικιμάσω Δες το συνδυαστικά και όχι μόνο σαν ίντσες. 24" για 1080P ειναι μια χαρά για 27 δεν είναι (μεγάλα εικονίδια-pixeliασμα). Αντιθέτως 2Κ αξίζει από >27 . Στο νετ και να βρεις 27 θα ειναι 1080P υποθέτω.
Zaknafein Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Εγώ παρατηρώ μια μικρή φοβία με τις ίντσες, οι 27" είναι μια χαρά για γραφείο, αρκεί να μην είναι κανά μαθητικό που έχει βάθος 30-40 πόντους. Σε 70-80 πόντους απόσταση μια χαρά είναι 2Κ @ 27". @Merijohn Δεν την έχω ακόμα την Vega, παραγγελία σε εκκρεμότητα είναι (και όπως είπα δεν τα λέει καλά το amazon, από 6/12 τώρα είναι αορίστου χρόνου η παράδοση, μπορεί κ να την ακυρώσω, δεν ξέρω ακόμα).
birel-motosport Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Το ξαναλέω Μην κάνεις το λάθος και πας σε vega και freesync για τόσο μικρή διαφορά από nvidia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα