Merijohn Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 θα κάνω αναβάθμιση στα κοντά σε κάρτα γραφικών και οθόνη 1440p με μεγάλο refresh rate και είμαι μεταξύ αυτών των 2 καρτών. οι οθόνες που έχω βάλει στο μάτι είναι 2 όμοιες που απλά η μία έχει τεχνολογία GSync και 165Hz και η άλλη FreeSync και 144Hz. συγκεκριμένα AOC AG241QX και AOC AG241QG και ανάλογα με την κάρτα που θα καταλήξω θα πάρω και την οθόνη. χρηματικά κάρτα γραφικών και οθόνη μου βγαίνουν σχεδόν το ίδιο με διαφορά +-30€ περίπου ανάλογα και με τα μεταφορικά. το ερώτημα μου είναι ποια κάρτα από αυτές τις 2 είναι πιο ικανή για να τρέξει smooth σε 1440p? το να τρέχουν μονίμως σε 144/165fps ξέρω ότι δεν θα γίνει και δεν με νοιάζει κιόλας η αλήθεια είναι. εγώ απλά θέλω να τρέχει σε solid 60fps και πάνω. θεωρώ ότι και οι 2 κάρτες μπορούν να αποδώσουν εύκολα average 80fps σε αυτή την ανάλυση. από RX Vega προτιμώ υδρόψυκτη έκδοση γιατί δεν θέλω reference edition, μιας και δεν έχουν κυκλοφορήσει άλλες ακόμα, λόγω μεγάλης θερμοκρασίας και συγχρόνως πολύ θορυβώδες. αν και με φοβίζει λίγο λόγω της διάρκειας ζωής της αντλίας της καθώς μια αερόψυκτη το πολύ πολύ απλά να χαλάσει το ανεμιστηράκι της ενώ η υδρόψυξη της κάποια στιγμή θα πεθάνει πιστεύω (δεν έχω ασχοληθεί με υδρόψυξη, δεν ξέρω πολλά από αυτά) ενώ από GTX 1080 μπορώ να βολευτώ πιστεύω πολύ καλά με μία Asus ROG Strix ή μια MSI Gaming X. το ότι καίει διπλάσιο σχεδόν ρεύμα η RX Vega δεν με νοιάζει καθόλου καθώς έχω ήδη 1200Watt 80Plus Gold τροφοδοτικό. 1
mcrae13 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Με gsync και freesync δεν θα έχεις και κανένα θέμα για το πόσα fps θα παίζεις. Σίγουρα θα είσαι στο range με τέτοια κάρτα. Smooth θα πάιζεις. Εγώ έχω την ίδια με το freesync και πάω για vega. Αν αγόραζα τώρα και οθόνη,κατα 90% θα πήγαινα σε nvidia ,πιο πολύ επειδή κυκλοφορούν περισσότερες επιλογές σε custom μοντέλα.Ίσως θα κοίταζα και την 1070ti. Από την άλλη η vega είναι νεότερη κάρτα,και ίσως σε μελλοντικά games να έχει και λίγο καλύτερες επιδόσεις. Αναμένονται σύντομα και οι custom. Βασικά πάρε όποιο (set) σου αρέσει περισσότερο.Την δουλειά σου θα τη κάνεις με το παραπάνω.
mcrae13 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 ποτε βγαινουν δλδ και οι υπολοιπες vega 64? Ανακοίνωσαν οι gigabyte-asus-xfx-powercolor και αναμένονται εντός δεκέμβρη λογικά,τώρα τι θα γίνει από διαθεσιμότητες,ένας θεός ξέρει..
firepc Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Ανακοίνωσαν οι gigabyte-asus-xfx-powercolor και αναμένονται εντός δεκέμβρη λογικά,τώρα τι θα γίνει από διαθεσιμότητες,ένας θεός ξέρει.. οκ θα εχω το νου μου γτ και γω θελω να τσιμπησω μια λογο 100hz και freesync
Merijohn Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Ανακοίνωσαν οι gigabyte-asus-xfx-powercolor και αναμένονται εντός δεκέμβρη λογικά,τώρα τι θα γίνει από διαθεσιμότητες,ένας θεός ξέρει.. η powercolor βασικά κυκλοφόρησε προχθές κιόλας. υπήρχαν κάτι θέματα με τους drivers και όσοι έκαναν bench δεν είχαν και τόσο καλά αποτελέσματα και δεν έπιανε και τα clock speeds που έπρεπε (όπως και το μοντέλο της Asus). βγήκαν όμως κιόλας driver updates και είπαν να δοκιμάσουν με τους καινούριους. αναμένουμε να δούμε αν και δεν πιστεύω θα υπάρχει καμιά τρομερή διαφορά. από θερμοκρασίες πάντως διάβασα ότι κρατούσε ακατέβατα 62 σε load για πόση ώρα και ότι μόνο στο Gears of War ανέβηκε στους 69-70. η Asus έβγαλε εδώ και κανα μήνα το Rog Strix μοντέλο της αλλά μόνο για reviews. δεν έχει βρεθεί ακόμα πουθενά για αγορά από το κοινό.
Zaknafein Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δεδομένου ότι κατά κανόνα τα μόνιτορ είναι πιο μακροχρόνια "επένδυση" απ'ότι μια κάρτα γραφικών, εγώ θα εστίαζα εκεί πρώτα και αφού διάλεγα το καλύτερο μόνιτορ θα πήγαινα και στην αντίστοιχη κάρτα. Οι διαφορές τους σε επιδόσεις στα 1440p, είναι μικρές σαν μέσος όρος και αισθητές μόνο σε συγκεκριμένους τίτλους για την μια ή την άλλη, αλλά όχι σε βαθμό που να αξίζει να "χάσεις" ένα καλύτερο μόνιτορ. Οι καστομιές από VEGA μεριά εμένα δεν με έχουν πείσει ακόμα, προτίμησα την LC παρότι έχει μια μικρή διαφορά χρηματικά, αν και δεν μου τα λέει καλά το amazon...
birel-motosport Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Εννοείται ότι παίρνεις nvidia και gsync
firepc Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δεδομένου ότι κατά κανόνα τα μόνιτορ είναι πιο μακροχρόνια "επένδυση" απ'ότι μια κάρτα γραφικών, εγώ θα εστίαζα εκεί πρώτα και αφού διάλεγα το καλύτερο μόνιτορ θα πήγαινα και στην αντίστοιχη κάρτα. Οι διαφορές τους σε επιδόσεις στα 1440p, είναι μικρές σαν μέσος όρος και αισθητές μόνο σε συγκεκριμένους τίτλους για την μια ή την άλλη, αλλά όχι σε βαθμό που να αξίζει να "χάσεις" ένα καλύτερο μόνιτορ. Οι καστομιές από VEGA μεριά εμένα δεν με έχουν πείσει ακόμα, προτίμησα την LC παρότι έχει μια μικρή διαφορά χρηματικά, αν και δεν μου τα λέει καλά το amazon... Μα το ειπε ο φιλος, ή θα παρει το gsync με nvidia καρτα ή freesync με amd καρτα. Παντως merijohn, τα 24αρια που διαλεξες για το 2018 ειναι λιγο meh.. Ειναι μικρα βασικα.
Qless Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Προφανώς gtx 1080 καλύτερες επιδόσεις με σχεδόν την μισή κατανάλωση και οικονομικότερη, αν από την άλλη σε παίρνει να δώσεις τα χρήματα που ζητάει μια vega 64 liquid, είναι μονόδρομος η επιλογή και ονομάζεται gtx 1080Ti που δεν έχει σχέση με τις προαναφερόμενες, η 1070Τι προσπαθώ ακόμα να καταλάβω το νόημα της αφού κοστίζει όσο σχεδόν η 1080 με χειρότερες επιδόσεις τόσο όσο,μην τοπάμε στο oc γιατί ουσιαστικά το ίδιο chip (κομμένο ελαφρως) είναι απλά στην 1070Τι υπάρχουν oc limiters που έβαλε η nvidia επίσης και η 1080 κλοκάρεται και μάλιστα πολύ οπότε πάλι πίσω θα είναι σε κάθε περίπτωση Αν από την άλλη θέλεις οπωσδήποτε amd δεν έχει νόημα κανένα το παρόν thread
Zaknafein Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Μα το ειπε ο φιλος, ή θα παρει το gsync με nvidia καρτα ή freesync με amd καρτα. Παντως merijohn, τα 24αρια που διαλεξες για το 2018 ειναι λιγο meh.. Ειναι μικρα βασικα. Ναι, απλά λέω ότι πρώτα διαλέγεις οθόνη κ μετά κάρτα... η οθόνη (συνήθως) μένει για 5-10 χρόνια, η κάρτα στα 2-3 παίρνει πόδι. 1
Qless Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Ενδεικτικά vega 56 η πιο οικονομική από σκρούτζ https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?from=most-popular&keyphrase=vega+56 603€ και η 1070Τι https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?from=catspan&keyphrase=1070ti ελαφρώς γρηγορότερη 456€ Δεν χρειάζεται να πούμε απολύτως τίποτε άλλο αλλά να περμένουμε το update performance pack για download με 30% καλύτερες επιδόσεις από το site της amd
firepc Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 παιδια η vega frontier 16gb ειναι καλυτερη απο την 64 στο gaming? Αφηστε απ εξω την τιμη της Σαν performance ρωταω
mcrae13 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Ενδεικτικά vega 56 η πιο οικονομική από σκρούτζ https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?from=most-popular&keyphrase=vega+56 603€ και η 1070Τι https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?from=catspan&keyphrase=1070ti ελαφρώς γρηγορότερη 456€ Δεν χρειάζεται να πούμε απολύτως τίποτε άλλο αλλά να περμένουμε το update performance pack για download με 30% καλύτερες επιδόσεις από το site της amd Η ερώτηση είναι για συνολικό budget ,gpu μαζί με μία από τις οθόνες που πιθανώς θα αγοράσει αφού θέλει να εκμεταλευτεί οπωσδήποτε είτε το gsync έιτε το freesync αν πάει σε 1080 η φθηνότερη στο σκρουτζ έχει 533 ευρώ https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=gtx+1080&from=autocomplete και 503 έχει η οθόνη που έχει επιλέξει (αν και από σοβαρό μαγαζί έχει 544) https://www.skroutz.gr/s/10553884/AOC-AG241QG.html σύνολο 1036 ευρώ αν πάει σε amd φυσικά και δεν θα πάρει reference αφού είναι θέμα ημερών να κυκλοφορήσουν τα custom μοντέλα που ήδη ανακοινώθηκαν για παράδειγμα η powercolor βγαίνει γύρω στα 580-600 σε ευρωπαικά μαγαζιά..άσε που ήδη πάιζει και σε αγγελίες http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/soundvideocards/1037019-powercolor-radeon-rx-vega-64-red-devil-oc-8gb/ και 375 ευρώ η αντίστοιχη οθόνη https://www.skroutz.gr/s/10121329/AOC-AG241QX.html σύνολο 975 ευρώ Δηλαδή 70 ευρώ πιο φθηνά το σετ οθόνη-gpu με amd freesync. Δεν θα κάνει την ίδια δουλειά πιο φτηνά?? ή τα λεφτά τα έχει για πέταμα? Τις συγκρίσεις με 1070ti και vega 56 ,και τα 30% που περιμένουμε από τους drivers τα αφήνω ασχολίαστα. Και ξαναλέω,και εγώ nvidia θα έπαιρνα στη θέση του πιθανώς,αλλά δεν μπορώ να βλέπω σημαίες και οπαδισμούς Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2017 από SPANK 2
Qless Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Kαι αφού είναι ευκαιρία τα 620€ πάρε από εξωτερικό https://www.amazon.de/ZOTAC-GeForce-1080Ti-Mini-GDDR5X/dp/B072WBS76K/ref=sr_1_2?s=ce-de&ie=UTF8&qid=1512216030&sr=1-2&keywords=gtx+1080ti 700€ παρα 1 Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2017 από SPANK 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα