Par1s* Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Εχω εδω μερικα σχολια Αλλα γενικως ειναι λιγο πολυ ανουσιο να σου δωσουμε σχολια για ενα ετοιμο template. Δεν ειναι οτι το σχεδιασες εσυ, ειναι οτι απλα χρησιμοποιησες ενα template και εστρωσες την αρχικη. Αυτο ειναι το demo του theme σου: http://flatsome3.uxthemes.com/demos/shop-demos/vendor-shop/ Στην ουσια το εκανες εγκατασταση και περασες τα προιοντα. Μια..;; Δυο ωρες δουλειας; Εχει στοιχειωδη λαθη η σελιδα, εκτος του οτι δεν υπαρχει branding και typography πουθενα, εχεις βαλει main accent χρωμα το σκουρο μπλε, ενω τα χρωματα της (υποτιθεμενης) ταυτοτητας ειναι τα 2 χρωματα του λογοτυπου, τα οποια δεν υπαρχουνε πουθενα στη σελιδα. Θα μου πεις ομως.. να γεμισω φουξια τη σελιδα;; Ναι θα ηταν καπως, αλλα σε αυτο "φταιει" ο γραφιστας που δεν εκανε μια σοβαρη ερευνα χρωματων για την εταιρεια. Επισης υπαρχουν ΤΕΣΣΕΡΑ διαφορετικα hover εφε στη σελιδα. WTF!? Παντα ενα η το πολυ 2 πρεπει να εχει για να βγαζει νοημα ο χρηστης σε καθε interaction ετσι ωστε να ξερει τι να περιμενει. 4 ειναι way too much. Γενικως, ολα λιγο αρπα κολλα. Αλλα φανταζομαι το budget θα ηταν περιπου 200-300 euro οποτε τι παραπανω να κανεις; Για το λογότυπο συμφωνω 100% Για την φώτο με τα παιδάκια είναι της εταιρείας που πουλάει την ταπετσαρία, είναι προϊόν που θα μείνει μερικές μέρες στο slider. Γενικά τέτοια σχόλια θέλω. Thank you
zio10 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Εχω εδω μερικα σχολια Αλλα γενικως ειναι λιγο πολυ ανουσιο να σου δωσουμε σχολια για ενα ετοιμο template. Δεν ειναι οτι το σχεδιασες εσυ, ειναι οτι απλα χρησιμοποιησες ενα template και εστρωσες την αρχικη. Αυτο ειναι το demo του theme σου: http://flatsome3.uxthemes.com/demos/shop-demos/vendor-shop/ Στην ουσια το εκανες εγκατασταση και περασες τα προιοντα. Μια..;; Δυο ωρες δουλειας; Εχει στοιχειωδη λαθη η σελιδα, εκτος του οτι δεν υπαρχει branding και typography πουθενα, εχεις βαλει main accent χρωμα το σκουρο μπλε, ενω τα χρωματα της (υποτιθεμενης) ταυτοτητας ειναι τα 2 χρωματα του λογοτυπου, τα οποια δεν υπαρχουνε πουθενα στη σελιδα. Θα μου πεις ομως.. να γεμισω φουξια τη σελιδα;; Ναι θα ηταν καπως, αλλα σε αυτο "φταιει" ο γραφιστας που δεν εκανε μια σοβαρη ερευνα χρωματων για την εταιρεια. Επισης υπαρχουν ΤΕΣΣΕΡΑ διαφορετικα hover εφε στη σελιδα. WTF!? Παντα ενα η το πολυ 2 πρεπει να εχει για να βγαζει νοημα ο χρηστης σε καθε interaction ετσι ωστε να ξερει τι να περιμενει. 4 ειναι way too much. Γενικως, ολα λιγο αρπα κολλα. Αλλα φανταζομαι το budget θα ηταν περιπου 200-300 euro οποτε τι παραπανω να κανεις; Νομίζω ότι επειδή το βλέπεις από την πλευρά του ανθρώπου που φτιάχνει σελίδες (αν δεν κάνω λάθος) βλέπεις και λάθη που δεν φαίνονται ή δεν απασχολούν τον μέσο πελάτη. Το θέμα για τον υποψήφιο πελάτη είναι να υπάρχει μια αξιοπρεπής σελίδα, εύκολη στην πλοήγηση και την αναζήτηση, με ευδιάκριτες κατηγορίες, προϊόντα, τιμές κλπ κι από κει και πέρα διαθεσιμότητα, επικοινωνία, υποστήριξη, τιμές. Εννοώ ότι ποιος που θα ψάχνει να βρει παιδικά έπιπλα θα προσέξει ότι δεν ταιριάζουν τα χρώματα στο logo ή ότι έχει πολλά hover εφέ; Φιλικά εννοείται
dominotrix Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 @zio10 Εχεις απολυτο δικιο, αλλα εδω ειμαστε για να κανουμε κριτικη οπως θελει ο TS για να βελτιωσει προφανως τη δουλεια του. Το να κανω ομως κριτικη σε ενα ετοιμο theme με σχεδον μηδενικες επεξεργασιες αυτου ειναι λιγο ανουσιο. Σιγουρα κανεις μεσος πελατης δε θα παρατηρησει τα χρωματα τα hovers κλπ, αλλα μια παρομοια σελιδα που ειναι προσεγμενη και κοιταζει τετοιες λεπτομεριες να εισαι σιγουρος πως θα κανει μεγαλυτερη αισθηση. Αλλιως ειναι σα να αναιρεις το branding, UX/UI κλπ. Υποσυνειδητα, οι επισκεπτες αισθανονται οτι το look & feel ειναι ανετο και στο ματι αλλα και στην πλοηγηση οταν τους τα προσφερεις. 1
zio10 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 @zio10 Εχεις απολυτο δικιο, αλλα εδω ειμαστε για να κανουμε κριτικη οπως θελει ο TS για να βελτιωσει προφανως τη δουλεια του. Το να κανω ομως κριτικη σε ενα ετοιμο theme με σχεδον μηδενικες επεξεργασιες αυτου ειναι λιγο ανουσιο. Σιγουρα κανεις μεσος πελατης δε θα παρατηρησει τα χρωματα τα hovers κλπ, αλλα μια παρομοια σελιδα που ειναι προσεγμενη και κοιταζει τετοιες λεπτομεριες να εισαι σιγουρος πως θα κανει μεγαλυτερη αισθηση. Αλλιως ειναι σα να αναιρεις το branding, UX/UI κλπ. Υποσυνειδητα, οι επισκεπτες αισθανονται οτι το look & feel ειναι ανετο και στο ματι αλλα και στην πλοηγηση οταν τους τα προσφερεις. Όντως, τώρα που το σκέφτομαι πιο πολύ πρέπει να τον ενδιαφέρουν γνώμες από την πλευρά ανθρώπων που ασχολούνται με σελίδες παρά από την πλευρά των απλών πελατών. Γι'αυτό και μάλλον το έβαλε εδώ και όχι στο μπλα μπλα ας πούμε 1
Crypton-R- Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Αν πήγαινα με βάση το logo, θα έκανα χρωματισμούς σε κάτι σαν τα παρακάτω παραδείγματα: Αλλά δεν θα πήγαινα με αυτό το logo, οπότε για μένα είναι άκυρα και αυτά... 1
Sheogorath Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Ισχύει, βάλτε logo κάτι πιο ουδέτερο, σε μαύρο-μπλέ, μπλε-γαλάζιο, κάτι τέτοιο. Ή μπλε-γκρι.
Par1s* Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Το έχω στα πλάνα μου για το λόγκο, αλλά δεν είναι τσακ μπαμ δουλεία, έτσι το βρήκα στην εταιρεία. @dominotrix και @zio10 Τα σχόλια που ψάχνω στην ουσία είναι του τύπου "Στη σελίδα του προϊόντος η περιγραφή είναι σε λάθος σημείο" ξέρω γω. Ή το site δεν βγάζει εμπιστοσύνη για τον χ λόγο. Κάτι τέλος πάντων που να μην το βλέπει κάποιος που έχει άμεση σχέση με αυτό. Ένας τελείως ουδέτερος και αντικειμενικός και γι αυτό το έβαλα εδώ. Να κάνω λίγο διαφορετικά την ερώτηση μου: Θα αγοράζατε από αυτό το site αν το προϊόν και η τιμή του ήταν αυτό που ψάχνετε; Αν όχι γιατί; 1
Sheogorath Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Εγώ ναι. Δεν φαίνεται ύποπτο για κανένα λόγο.
zio10 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Άνετα κι εγώ. Οι τόνοι στα κεφαλαία είναι κάπως, αλλά το έχω δει σε τόσες πολλές σελίδες που πλέον δεν μου κάνει αίσθηση! Όσα κείμενα διάβασα ήταν σωστά, η πλοήγηση είναι εύκολη, τα tags δουλεύουν, όλα μια χαρά. Θα ήθελα οι τρόποι πληρωμής και αποστολής να είναι σε ξεχωριστό πεδίο και όχι στους όρους χρήσης. Να τους βρίσκει πιο εύκολα κάποιος δηλαδή. Επίσης, κάποιες φωτογραφίες σε explorer δεν φαίνονται. (Θα μου πεις άλλαξε browser βέβαια ). 1
dominotrix Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Οι τονοι στα κεφαλαια ειναι προφανως γιατι ειναι περασμενα με μικρά γραμματα και τόνους αλλα μεσω css (text-transform:uppercase;) γινονται κεφαλαια, αλλα οι τονοι δεν αφαιρουνται.
zio10 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Αν γράψεις μικρά χωρίς τόνους είναι οκ με τη μετατροπή;
Members gsarig Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Members Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Οι τόνοι στα κεφαλαία μπαίνουν συνήθως επειδή το theme χρησιμοποιεί σε συγκεκριμένα σημεία text-transform:uppercase. Είναι ένας κανόνας στο css που μετατρέπει τα πεζά σε κεφαλαία και είναι πρακτικό γιατί μπορείς τον ίδιο τίτλο να τον εισάγεις μία φορά στο backend (σε πεζά) και να τον χρησιμοποιήσεις με διαφορετικούς τρόπους στο frontend - π.χ. κεφαλαία σε ένα σημείο όπου το υπαγορεύει το design και πεζά κάπου αλλού. Το πρόβλημα με τα ελληνικά είναι ότι κάποιοι browsers δεν αφαιρούν τους τόνους (αρχικά από ότι θυμάμαι μόνο ο Firefox το χειριζόταν σωστά και κάποια στιγμή πρέπει να το έφτιαξε και ο Chrome). Κατά τη γνώμη μου, ο καλύτερος τρόπος για να μην έχεις θέμα και να διατηρήσεις παρόλα αυτά τη δυνατότητα είναι να χρησιμοποιείς php στα επίμαχα κείμενα για να αφαιρέσεις τους τόνους (ώστε μετά να εφαρμόσεις χωρίς πρόβλημα το text-transform). Στην περίπτωση έτοιμων theme, όμως, όπου κάτι τέτοιο δεν είναι πρακτικό να γίνει, μια κάπως μπακαλίστικη λύση είναι με javascript - εδώ έχω πακετάρει ένα σχετικό script σε wordpress plugin για όποιον ενδιαφέρεται: https://wordpress.org/plugins/remove-uppercase-accents/ edit: Με πρόλαβε ο dominotrix 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις