Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους.

λίγες μέρες πριν τελειωσα το build μου όπου περιλαμβάνει

asrock ab350m pro4
ddr4 8gb 2400
ryzen 3 1300X

είχα ένα τροφοδοτικό turbox και ένα παλιό sata δίσκο όπου δούλευαν απροβληματιστα στο παλιό build και τα χρησιμοποίησα στο νέο. Έχω περάσει όλα τα drivers (bios-chipsets etc.) και το τελευταίο update τον windows 10. το πρόβλημα μου είναι ότι κάποιες φορες όταν ανοίγω το pc, κολλάει στο asrock logo και όταν μπαίνω στο uefi βλέπω ότι δεν αναγνωρίζει τον δίσκο. με 2-3 restart τον βλέπει και μπαίνει κανονικά. αυτο να αναφέρω δεν το κάνει από restart, μονο από start up.

έχω αλλάξει καλώδια sata όπως επίσης και θύρες, και το κάνει με ότι και να έχει βάλει.

sto hdd sentinel kai health kai performance ειναι 100%. Τι να φταιει? γνωριζω οτι το τροφοδοτικο ειναι η μαρκα οπου προανεφερα, αλλα ειναι 535 watt semi modular 80+ (το εχω περιπου 2 χρονια)

ευχαριστω παρα πολυ.

Δημοσ.

Αφαίρεσε τον σκληρό από το ρεύμα και άνοιξε το PC. Κολλάει πάλι στο logo? Ποια κάρτα γραφικών έχεις?

Το τροφοδοτικό είναι για ανακύκλωση. 

• Like 1
Δημοσ.

η καρτα γραφικων ειναι μια r7 240 2gb (θα αλλαχτει συντομα - την εχω 2 χρονια)

συμφωνω για το τροφοδοτικο.

τωρα αμεσως παω να κανω αυτο οπου μου ειπες και ενημερωνω.

tyvm.

Οσες φορες το ανοιξα χωρις δισκο δεν κολλησε στο logo. Καμια ιδεα? να κοιταξω να παρω πρωτα τροφοδοτικο?o hdd στο sentinel ειναι μια χαρα.

Δημοσ.

Μπορεί να φταίει ο δίσκος, μπορεί και το τροφοδοτικό. Μπορεί να φταίει και κάποιο καλώδιο σατα του τροφοδοτικού (όχι τα sata που συνδέουν τα sata με την μητρική). Δοκίμασε όλα τα sata. Αν μπορείς βρες έναν άλλο σκληρό από κάποιο φίλο/γνωστό σου να δοκιμάσεις.

Μπορείς να τσεκάρεις τον σκληρό και με το HD Regenerator όπου έχει μια παλαιότερη free έκδοσή του το hirens boot cd v10.6. Θα σου πάρει 1-2 ωρίστες ανάλογα πόση είναι η χωρητικότητα του δίσκου.

Το τροφοδοτικό φίλε μου πρέπει να το αλλάξεις φταίει δεν φταίει αυτό. 

• Like 3
Δημοσ.

Μαλιστα, καταλαβαινω.

Απλα ανησυχω μηπως ειναι η μητρικη, οπου ειναι ολοκαινουρια. παιζει κατι τετοιο?

σε ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση ανταποκριση.

Δημοσ.

Σε ευχαριστω παρα πολυ, αυριο κιολας παω να παρω τροφοδοτικο. μακαρι να ληξει εδω το προβλημα.

Δημοσ.

Καλημερα,

Αλλαξα τροφοδοτικο, και μου το ξαναεκανε. απο cold boot κολλουσε στο asrock logo, εκανα πολλα restart και δεν ξεκολλουσε, μεχρι που εβγαλα το ρευμα απο τον δισκο και μπηκε uefi κανονικα. Γινεται να δειχνει ο δισκος 100% υγεια και να περναει και τα τεστ και παρ' ολα' αυτα να εχει θεμα?

ευχαριστω.

Δημοσ.

Ναι μπορεί να έχει θέμα η πλακέτα του σκληρού. Όλα δείχνουν ότι ο σκληρός είναι το πρόβλημα. Άλλους σκληρούς ή ssd ή dvd drive έχεις?

Ανέβασε αν θες screenshot από το HD Sentinel τις καρτέλες Overview και Smart. Επέλεξε την αγγλική γλώσσα.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα και παλι.

οριστε τα screenshot. Επισης παρατηρησα κατι καινουριο, οταν τον ανοιγω (οχι restart) κανει ο δισκος ενα και μονο κλακ? καπως σαν κλακ, αλλα αρκετα δυνατο.

https://imgur.com/E6rIolX

https://imgur.com/e7WRnJN

αυριο ειμαι για δισκο πρωι πρωι. παρακαλαω μονο να μην το ξαναδω γιατι ειναι μεγαλη ξενερα, ολοκαινουριο συστημα. και ημουν με τον φοβο της μητρικης. τι πιστευεις?

δοκιμασα αλλον δισκο δανικο και οσες φορες προσπαθησα μπηκε κανονικα.

Δημοσ.

Ο δίσκος είναι το πρόβλημα. Και κάποια error που υπάρχουν και το ότι δοκίμασες και με 2ο και μπουτάρει κανονικά το επιβεβαιώνει.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω παρα πολυ!θα βαλω σε λιγο στον καινουριο windows και drivers και ευχομαι να ειναι τελια ολα! Να εισαι παντα καλα!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...