Προς το περιεχόμενο

UPS και καλωδια που χρειαζονται...

kavaliotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια το UPS που μαλλον θα παρω απο πισω εχει υποδοχη μονο για πριζες υπολογιστη, ξερει κανεις κανα τροπο να βαλω εκει κανα πολυμπριζο ωστε να συνδεσω το μοντεμ μου, τα ηχεια κτλ????

Δευτερο ερωτημα, επειδη τα 2 PC που θα εχω πανω στο UPS θα εχουν αποσταση απο το UPS περι τα 5 μετρα maximum, ξερει κανεις αν υπαρχουν καλωδια για υπολογιστη 5 μετρων? Εκεινα τα μαυρα εννοω που συνδεουμε πχ το τροφοδοτικο μας με την πριζα...

Δημοσ.

poly apla kobeis ena kalwdio kai sthn akrh tou bidwneis ena polymprizo.twra gia polla metra egw den brhka etoima ki agorasa kalwdia reymatos gia o8onh me arseniko-8yliko visma kai enwsa 2-3 gia na kanw ena megalo

Δημοσ.
poly apla kobeis ena kalwdio kai sthn akrh tou bidwneis ena polymprizo.twra gia polla metra egw den brhka etoima ki agorasa kalwdia reymatos gia o8onh me arseniko-8yliko visma kai enwsa 2-3 gia na kanw ena megalo

Ρε συ το εξηγεις λιγο καλυτερα? Πρωτα απο ολα τα χερια μου δεν πιανουν οποτε αν παω σε εναν ηλεκτρολογο λογικα θα μπορει να κανει την μαγκια με το πολυμπριζο, right? Τωρα οσο αναφορα τα καλωδια, κατσε αρσενικα θυληκα???? Χμμμ... Που τα πουλανε αυτα? Γιατι αρσενικο ομολογω οτι δεν θυμαμαι να εχω δει...Δηλαδη αρσενικο οπως ειναι πχ η εισοδος στο τροφοδοτικο? Και ποσο πανε? Αν ειναι ετσι οπως τα λες, το παραγγελνω τωρα το UPS!!! Απλα να το παρω απο ΠΛΑΙΣΙΟ ή να το παρω απο καποιο μαγαζι που ειναι και καλα αντιπροσωπος? Δινουν τιποτα περισσοτερο εγγυηση?

Δημοσ.

Έχει συζητηθεί ξανά ρε Καβαλιώτη. Το practiker έχει πολύμπριζα που παίρνουν ρεύμα απο τις υποδοχές που περιγράφεις και έχει θέσεις για normal μπρίζες

Δημοσ.

υπάρχει πολύμριζο με μπρίζα υπολογιστή για ρώτα και θα βρείς κάτι

πάντοσ αν γίνεται μετατροπή κανονικού πολύμπριζου ώστε να έχει μπρίζα υπολογιστή ακούγεται καλή φάση

Δημοσ.

Αυτό ή πέρνα από ένα μαγαζί στυλ Ράδιο Κατουμά ή συνοικιακό και μπορείς να ζητήσεις να στο φτιάξουν επιτόπου το καλώδιο αν δεν θες να ασχοληθείς εσύ.

sc

Δημοσ.

loipon. pleon kai toy spanoy ta genia ginontai. alla prosoxi. mhn lete se atoma pou den exoyn piasei pote sthn zoi toys kollitiri, katsabidi kai kofti oti eykoli diadikasia. einai eykolo men alla gia kapoion pou exei kapoia stoixeiodi ejoikeiosi me ta pragmata. opos px gia emena den einai eykolo na bapso mia porta kai gia enan mpogiatzi einai paixnidaki, etsi einai kai gia merikous filoys edo mesa. kai na epishmano kati: PROSOXI ME TO HLEKTRIKO REYMA. KAMIA PAREMBASI SE OTI EXEI SXESI TA 220V APO ATOMA POY DEN GNORIZOYN H GNORIZOYN LIGA PRAGMATA.

exei ginei arketes fores edo mesa. kapoioi lene oti einai eykolo pragma kai kopse duo kalodia kai bale monotiki klp. oxi. an den gnorizoyme den epembainoyme. h parembasi enos asxetoy h hmimathoys tha exei os synepeia thn dhmioyrgia problimaton kai mono, oso apli kai an kougetai h parembasi. tha kostisei poli ligotera se kopo, xrono, xrima an apeythynthei kapoios ston eidiko kai zhthsei thn gnomi toy gia to problima poy antimetopizei. oles oi alles lyseis mono problimata egkymonoyn kai tipota allo.

gia to thema toy kabalioti exo na po oti aytos kathos kai osoi alloi den gnorizoyn gia tis syndeseis aytes, kalo einai na apeythynthoyn se ADEIOYXO HLEKTROLOGO kai na einai bebaioi oti tha exoyn thn kalyteri lysh.

kai na thumaste: OI FTHNES LYSEIS KOSTIZOYN PARA POLY AKRIBA.

Δημοσ.

Ελα ρε παιδια, πηγαινετε σε μαγαζι με ηλεκτρικα και παρτε ενα φις με αυτο το βυσμα (τριπολικο νομιζω λεγεται). Ειναι μονο το φις και συναρμολογειται ωστε να βαλεις εσυ το καλωδιο εξοδου μετα. Ετσι εκανα και εγω και το βγαζω σε κανονικη μπριζα

Δημοσ.
Ελα ρε παιδια, πηγαινετε σε μαγαζι με ηλεκτρικα και παρτε ενα φις με αυτο το βυσμα (τριπολικο νομιζω λεγεται). Ειναι μονο το φις και συναρμολογειται ωστε να βαλεις εσυ το καλωδιο εξοδου μετα. Ετσι εκανα και εγω και το βγαζω σε κανονικη μπριζα

endeiktiko ths nootropias toy neoellina. giati na doso xrimata se kapoion eidiko afoy me ligo peiramatismo tha ta katafero?(etsi nomizei.)

edo den jereis pos legetai to bysma.

an file moy kai kathe file, o kabaliotis pathei hlektroplijia me tis safestates odhgies pou dineis kai se minisei ego tha ertho martyras sto dikasthrio uper toy kabalioti kai toy kathe kabalioti.

to eipa, to leo, kai tha to janapo: MHN PAIZETE ME TA 220V. AFHSTE TOYS EIDIKOYS NA KANOYN SOSTA AYTO POY NOMIZETE OTI ESEIS JERETE.

to oti kapote kataferes na baleis ta kalodia se ena fis soyko den se kanei aytomata kai hlektrologo. opoiadhpote parembasi prepei na ginetai apo adeioyxo hlektrologo kai oxi apo ton filarako poy nomizei oti jerei. se pariptosi somatikis blabis den mporei na isxyristei kaneis oti nomize.

an exete koitajei ta egxeiridia ton syskeyon pou agorazete tha exete dei oti apagoreyoyn opoiadhpote parembasi se aytes apo mh ejousiodothmeno atomo. akomi kai h allagh toy kalodioy se mia apli fainomenika syskeyh opos to hlektriko sidero, mia hlektrikh psistiera, mijer, sesouar, apoxymoti kai den jero kai ego se ti allo, prepei na ginetai gia ton xrono ths egguhshs se ejousiodothmeno katasthma kai gia ton xrono pera ths egguhseos apo adeioyxo hlektrologo. einai tyxaia ola ayta? an htan toso eykolo h kai akindyno den tha se ypoxreone h etaireia na allajeis to kalodio trofodosias se adeioyxo hlektrologo. akomh kai h allagh ths asfaleias den prepei na ginetai apo mh ejoysiodothmeno atomo.

bebaia ayta leei h nomothesia. sthn praji os synithos den threitai h threitai plhmmelos. apotelesma ths mh thrhshs ths nomothesias einai ta atyxhmata, oi thanatoi, katastrofes sykeyon.

den epimeno pano se ayto apo peisma. polla atoma poy mpainoun edo einai mikra se hlikia h den exoyn gnoseis pano se themata asfaleias se sxesi me to hlektriko reyma. xreos exoyn oi gnostes toy antikeimenoy na prostateysoyn ayta akribos ta atoma poy den gnorizoyn tis synepeies toy hl. reymatos.

kai epeidi to hlektriko reyma den proeidopoiei tha po kai to ejhs: einai pleon epibelimeno na yparxei se kathe spiti apo enas antihlektroplhjiakos diakopths o opoios na apomononei sta 30mA. osoi filoi edo mesa den exoyn ston pinaka toy spitioy toys tetoio antihlektroplhjiako diakopth kalo einai (gia emena epiballetai) na promhtheytoyn enan kai na toys ton topothethsei enas adeioyxos hlektrologos. an kapoios filos thelei perissoteres dieykriniseis pano sto thema mporo na ton boithiso.

Δημοσ.

xsterg, δίκιο έχεις μεν με τον τρόπο που επιχειρηματολογείς αλλά εδώ εμείς παρέχουμε γνώσεις/εμπειρίες (όσο μπορούμε). Το τι θα αποφασίσει να κάνει ο άλλος είναι δικό του κουμάντο, όπως & δικιά του ευθύνη.

Σκέψου λίγο ... αν ήταν το forum ένα τεράστιο 192 δεν θα υπήρχε λόγος να συζητάμε/προτείνουμε λύσεις, απλά τηλέφωνα και διευθύνσεις θα ανταλλάσαμε με "κονέ".

Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, ενήλικας και μή, και αν δεν είναι θα γίνει, μαθαίνοντας τιw συνέπειες των πράξεων του με τον δύσκολο...

sc

Δημοσ.

Παιδια δεν ειμαι τοσο ασχετος! Απλα σε οτι εχει σχεση με ηλεκτρολογικα (πριζες, καλωδια κτλ) δεν θελω να εχω σχεση, πως να το πω, δεν μ'αρεσει να ασχολουμαι! Καλυτερα να το παρω ετοιμο ας πουμε! Αν κατσω, θα το φτιαξω, ειπαμε δεν ειμαι ασχετος, απλα αποφευγω να ασχολουμαι. Anyways θα παω μια βολτα απο Praktiker να παρω αυτο που ειπατε πιο πανω που ειναι ετοιμο πολυμπριζο (LL_NEO αν δεν εχει θα σου σπασω τα μουτρα!! :D ). Και μετα αν ειναι θα παω να παραγγειλω και το UPS να τελειωνουμε...2 μερες μου ειπε το ΠΛΑΙΣΙΟ οτι θελει για να ερθει.

Δημοσ.

Για να συνοψίσουμε οι λύσεις είναι πολλές.

(Oι εξής δύο :) )

Αφού δεν θέλεις να ασχοληθείς:

Πάρε ένα παλιό καλώδιο υπολογιστή και πήγαινε το σε έναν ηλεκτρολόγο.

Αυτός θα σου κόψει την άκρη και θα προσθέσει εκεί ένα πολύμπριζο.

Πήγαινε σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών και αγόρασε ένα βύσμα (IEEC κάτι (@αμώτο όλο ξεχνώ το νούμερο) λέγεται) και πήγαινε το σε έναν ηλεκρολόγο όπου θα το προσθέσει σε ένα πολύμπριζο στην θέση της σούκο μπρίζας.

Αφού δεν ασχολήσε με το άθλημα καλύτερα για την ασφάλεια την δική σου και των μηχανημάτων σου απευθύνσου σε έναν ειδικό.

Μην αγχώνεσαι πάντως.

Αγόρασε το ups.

:)

(Αν δεν βγάλεις άκρη πάντως στείλε μου ένα Pm να σου τα φτιάξω εγώ και να σου τα στείλω).

Δημοσ.

εχετε δικιο αλλα εδω βλεπω ατομα με ΠΟΛΛΕΣ γνωσεις στους υπολογιστες και θεωρησα οτι το να φτιαχτει ενα τετοιο πολυμπριζο απο αυτους ειναι αν οχι απλο,παιχνιδακι...οντως με τα 220v δεν κανουμε πειραματα αν δεν ξερουμε τι κανουμε,και διορθονω.το καλωδιο εχει 3 μικροτερα καλωδια μεσα κιτρινο=γειωση παντα και μπλε-καφε=ουδετερος,φαση.αγοραζουμε λοιπον ενα πολυμπριζο χωρις καλωδιο το ανοιγουμε,κοβουμε την μια ακρη του καλωδιου που φευγει απο το ups(αποσυνδεμενο ενοειται!!)και τα βιδωνουμε στο πολυμπριζο..στις αντιστοιχες θεσεις

τωρα για οποιον εχει αμφιβολιες για το αν μπορει να το κανει η οχι καλυτερα να παει να αγορασει ενα ετοιμο αφου υπαρχει.εγω δεν βρηκα και εφτιαξα 6 και για τα 6 ups

που εχω και ειναι μια χαρα.δεν σημενει ομως οτι εχουμε το πολυμπριζο και βαζουμε οτι θελουμε στο ups!!!παντα ισο η καλυτερα λιγοτερο απο το φορτιο που μπορει να σηκωσει για να μην εχουμε προβληματα!!

Δημοσ.

Λοιπον να εμφανιστει εδω ο κυριος LL_NEO και να απολογηθει μην τον παρει και τον σηκωσει!!!!!!!!! Πηγα στο ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ στην Θεσσαλονικη και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ετοιμο αυτο το πολυμπριζο!!!! :( Εψαχνα 500 ωρες εκει και ρωτησα κιολας, κανεις δεν ηξερε τιποτα και λενε οτι ποτε δεν φερανε... Τωρα μαλλον απο οτι φαινεται θα παω σε κανενα μαγαζι με ηλεκτρολογικα και θα τους πω να μου κανουνε, στην τελικη θα το κανω μονος μου... Οσο για UPS, οι θεοι στο ΠΛΑΙΣΙΟ δεν εχουν στοκ και ουτε να παραγγειλουνε μπορουνε γιατι δεν υπαρχει σε κανενα μαγαζι τους... Και ως λυση μου προτειναν να παιρνω καθε Τεταρτη τηλεφωνο για να ρωταω αν εχει ερθει κανενα κομματι... Αυτη ειναι η Ελλαδα του 2004....Να τους παρακαλαω να τους δωσω τα λεφτα μου....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...