Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα Lenovo M93P SFF, το οποίο έχει πάνω του έναν HD500GB που είχε από το εργοστάσιο, έναν SSD που έχω βάλει εγώ για το λειτουργικό και τα προγράμματα και ένα DVD-R. Πρόσφατα ο 500άρης άρχισε να γεμίζει, οπότε πήρα έναν καινούριο δίσκο (Firecuda 2TB) για να τον αντικαταστήσω. Σημειώνω οτι ο SSD παραμένει στο πρώτο SATA και έχει το λειτουργικό. Βγάζω λοιπόν τον παλιό δίσκο, βάζω το νέο και το pc δε βρίσκει λειτουργικό! Φαντάστηκα πως φταίει ο δίσκος. Τον δοκιμάζω σε εξωτερικό κουτί, λειτουργεί κανονικά. Δοκιμάζω αυτόν του του εξωτερικού κουτιού (WD 1TB) στο Lenovo, ξανά το ίδιο πρόβλημα. Βάζω τον 500άρη πάνω, όλα καλά σα να μη συνέβη τίποτα!! Αφήνω πάνω μόνο του τον SSD με το λειτουργικό και ξανά το πρόβλημα εμφανίζεται!!! Δοκίμασα και τα άλλα καλώδια, δεν αλλάζει τίποτα. Έκανα και bios update μήπως υπάρχει κάποιο θέμα, αλλά μάταια. To μηχάνημα φορτώνει κανονικά το λειτουργικό (Win10) μόνο αν μείνουν τα πράγματα στην παλιά θέση. Με οποιαδήποτε αλλαγή, δε βρίσκει λειτουργικό.

Any ideas?

Δημοσ.

Δοκιμασε και αυτο.Παρε αντιγραφο και κανε φορματ.Aπο την αρχη λειτουργικο στον SSD .Με το νεο δισκο επανω 2TB δευτερο.Καποιο κλειδωμα παιζει.Δες και βιος σχετικα

Δημοσ.

Νομίζω απλά έκανες install τα Windows ενώ είχες συνδεδεμένο και τον ssd και τον 500άρη. Κάποια βλακεία έγινε και μάλλον το boot record έχει πάει στον 500άρη. Γι αυτό καλό είναι όταν κάνουμε install windows να είναι συνδεδεμένος μόνο ένας δίσκος.

Αν όντως έχει γίνει αυτό ψάξε online για fix mbr, νομίζω υπάρχει και ένα tool που το κάνει μέσα από windows. Αλλιώς από το installation media των windows ή με repair ή σε command prompt τις 2-3 εντολές που πρέπει να γράψεις. Ψάξε για λεπτομέρειες.

• Like 3
Δημοσ.

Ιδού το αποτέλεσμα. Τώρα δε bootάρει καθόλου.

Update:

Οι "αυτόματες λύσεις" δεν είναι σχεδόν ποτέ καλές. Έτσι κι εδώ. Το προγραμματάκι που διορθώνει το πρόβλημα μέσω windows, δημιούργησε το παραπάνω πρόβλημα. Boot από το DVD Win16, command line και:

• bootrec /fixboot
  • bootrec /fixmbr
  • bootrec /RebuildBCD

Problem solved. 

Ευχαριστώ mindtrapper! 

post-97560-0-43333700-1512144162_thumb.jpg

Δημοσ.

Και εγώ πάντα από cmd το κάνω, απλά ήξερα ότι μερικοί είχαν επιτυχία και με το πρόγραμμα. Sorry για την τρομάρα αλλά τέλος καλό όλα καλά. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...