Προς το περιεχόμενο

Ποιo utility χρησιμοποιείτε για συντήρηση του Mac;

skiabox

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπως λέει και ο τίτλος του thread, ψάχνομαι τώρα τελευταία για κάποιο utility για συντήρηση του mac.

Το onyx θεωρείται καλό;

Ποιες λειτουργίες του μπορώ να τρέξω με ασφάλεια;

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανένα, τουλάχιστον συστηματικά. Μια φορά στο 6άμηνο (αν το θυμηθώ) τρέχω το AVG Cleaner (από Mac App Store). Όχι ότι βλέπω καμμιά διαφορά, περισσότερο ψυχολογικό είναι.

• Like 2

Δεν υπάρχει ανάγκη για τέτοια utilities. To os δεν έχει τα προβλήματα που έχουν τα win με registry κλπ.

Όπως είπε και ο Che παραπάνω, είναι περισσότερο ψυχολογικό.....

Ομολογώ ότι και εγώ το onyx χρησιμοποιώ (μια - δύο φορές το χρόνο) για τους ίδιους ψυχολογικούς λόγους.. Νομίζω ότι είναι το καλύτερα φτιαγμένο για OS X χωρίς όμως «ορατή» αποτελεσματικότητα.

Νομίζω ότι με ένα clean install κάθε δεύτερη αλλαγή λειτουργικού είμαστε οκ.

Πέρα από την αυτοσυντήρηση του macOS, μια εξαιρετική προσέγγιση για διατήρηση ενός "φρέσκου" συστήματος είναι οι δύο  ρουτίνες, που μπορούμε να τις τρέχουμε με ασφάλεια όποτε θελήσουμε·

1. Startup σε safe mode ώστε να τρέξουν διάφορες επισκευαστικές ρουτίνες και να καθαριστούν system cache.

• Ανοίγουμε το μηχάνημα με πατημένο το πλήκτρο shift (⇧), μέχρι να εμφανισθεί το Apple logo.
• Στην οθόνη που θα προκύψει με Safe Boot με κόκκινα γράμματα στην κορυφή, click το μπουτόν Restart για επάνοδο στο σύστημα. Οι ρουτίνες έχουν ήδη τρέξει.

2. Επανεγκατάσταση του λειτουργικού, ώστε να περάσει μια φρέσκια κόπια του τρέχοντος λειτουργικού πάνω από την υφιστάμενη εγκατάσταση. Οι προσωπικές ρυθμίσεις, αρχεία, εφαρμογές δεν θίγονται.

• Startup με πατημένα τα πλήκτρα command-R (⌘-R) μέχρι να εμφανισθεί το Apple logo. Από το interface των macOS Utilities τρέχετε την ρουτίνα Reinstall macOS. 

Πάντως, στα πλαίσια της ασφάλειας όταν επιγράφονται ή διαγράφονται πράγματα, συνιστάται πρωτύτερα η λήψη ενός Time Machine backup.

Όπως και να έχει, δεν είναι καλή ιδέα (κατά τη γνώμη μου είναι περιττή) η χρήση διάφορων cleaners for Mac. Δεν προσφέρουν καμία ουσιαστική υπηρεσία ενώ κάποιοι από από αυτούς μπορεί να αποσταθεροποιήσουν το σύστημα.

✓ Το post έχει την έκταση, μιας και πιθανόν να το διαβάσουν και αρχάριοι. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...