GiorgarasG Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Έχω το Site: CoolermasterStorm Stryker και χάλασε το κουμπί ενεργοποίησης για τα φωτάκια των εργοστασιακών ανεμιστήρων. Αυτό το πλήκτρο είναι το μεσαίο από το fan controller, ακριβώς κάτω από το κουμπί εκκίνησης του υπολογιστή(μπορείτε να το δείτε σε κάποια φωτογραφία από το link). Μάλιστα είχα προσθέσει μια Site: ταινίαled ,καθώς η κατάληξη της καλωδίωσης του κουμπιού έχει 3 θέσεις (2 για τους ανεμιστήρες και μια που περίσσευε). Η ταινία led ήταν για πάνω από ένα χρόνο συνδεδεμένη χωρίς κάποιο πρόβλημα και λειτουργούσε όπως έπρεπε σε κάθε πάτημα του κουμπιού. Έτσι λοιπόν εκτός από τα led στους ανεμιστήρες έκλεινε/άνοιγε και η ταινία led. Ξαφνικά φέτος όταν πρόσθεσα στο FAN CONTROLLER έναν ακόμη ανεμιστήρα, ωστε να ελέγχεται απο τα διπλανά κουμπιά( [-] , [+] ) έσβησαν τα φωτάκια μαζί με την ledοταινια και δεν ξαναάναψαν. Σύνδεσα την ταινία led στο molex και λειτουργεί μια χαρά. Όταν πατάς το κουμπί για τα φωτάκια ακούγεται ένας ήχος. Παρ' όλο που δεν λειτουργεί το κουμπί όπως θα έπρεπε, ο ήχος αυτός ακούγεται. Τι να έχει συμβεί και πώς να μπορώ να το λύσω, επειδή ήταν πολύ βολικό και δεν άλλαζε το design του κουτιού με δεύτερα κουμπάκια να εξέχουν (όπως σκέφτομαι να κάνω τώρα). Υ.Γ. Έχω τα Site: AigoZ6 και λόγο θορύβου (το υπόλοιπο pc είναι dead silent) θέλω να μπορώ με ένα κουμπάκι να σβήνω τους ανεμιστήρες. Έχουν κομπιουτεράκι led για να σβήνουν τα φώτα, αλλά εγώ θέλω να σταματάνε οι ανεμιστήρες για λόγους ησυχίας. Οι ανεμιστήρες συνδέονται με ένα 6pin καλώδιο (φαίνονται πως διαχωρίζουν σε 4+2 ,για το ρεύμα και για τα led ξεχωριστά) στο rgb fan controller που ήταν μέσα στο πακέτο και στη συνέχεια αυτό συνδέεται σε molex. Θα μπορούσα να πάρω ένα καλώδιο molex με διακόπτη πάνω on/off και απλά να το κλείνω; Που μπορώ να βρω κάτι τέτοιο και επίσης θέλω να είναι το κουμπί έξω από το κουτί. Υπάρχει κάποιος κίνδυνος αν κλείνει έτσι απότομα το controller για να καεί ή να δημιουργήσει θέμα στο τροφοδοτικό; Τέλος δεν μπορεί να συνδεθεί(το controller, το οποίο έχει 3 rgb ανεμιστήρες συνδεδεμένους) στο κουμπί που ανέφερα πιο πάνω γιατί εκεί θα δημιουργήσει σίγουρα θέμα, έτσι δεν είναι; Σας ευχαριστώ και συγγνώμη για το μεγάλο θέμα, άλλα νομίζω ότι έπρεπε να είναι ένα θέμα γιατί για την επίλυση του δεύτερου προβλήματος απαιτείται γνώση της όλης κατάστασης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Moderators Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Μάλλον όλα μαζί τράβηξαν παραπάνω ρεύμα από όσα άντεχε τι κύκλωμα της πλακέτας και τα τίναξε μόνη λύση είναι να στείλεις στην coolermaster αν πουλάνε ανταλλακτικο αν είσαι εκτός εγγύησης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiorgarasG Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Μου έστειλε απάντηση η Coolermaster το link από το e-store της, οπού πουλάνε το front panel 20 ευρώ + 25 τα μεταφορικά...Κάποιος άλλος κάποια απάντηση στο θέμα γενικότερα ή τι μπορεί να έχει καεί, μήπως με ψάξιμο μπορέσω να αλλάξω;(λέω μήπως είναι κανένα resistor [τίποτα τέτοιο τέλος πάντων]) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα