Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκανα το λάθος και έβαλα την τελευταία έκδοση του εν λόγω προγράμματος και σε αντίθεση με την παλιά έχει γεμίσει το κάδρο με το υδατογράφημα και δεν με αφήνει να περάσω ξανά την παλιά. Το χρησιμοποιούσα περιστασιακά για να κόβω κομμάτια (μοντάζ) από βίντεο. Υπάρχει αντίστοιχη δωρεάν λύση χωρίς αυτούς τους περιορισμούς;

Πήγα να δοκιμάσω το VirtualDub αλλά δεν μου ανοίγει .mkv αρχεία.

Δημοσ.

Αυτό είναι καλή λύση

https://www.dynacont.net/documentation/linux/Cutting_video_files/

αν μπορείς βρες από τον Θείο την

Freemake Video Converter Gold Pack

έκδοση ή με το Windows Movie Maker

https://windows-movie-maker.org/

μπορείς να κάνεις δουλειά B)

Θα προτιμούσα να αποφύγω θείους!

Το Windows movie maker μου βγάζει αρχείο .wlmp!

Δημοσ.

Ευχαριστώ! Μόλις το είχα κατεβάσει και έκανα δοκιμές. Είναι λίγο πιο σύνθετο από το Freemake αλλά πιστεύω θα βγάλω άκρη, Είναι πολύ χρήσιμος και ο οδηγός.

Δημοσ.

Θα προτιμούσα να αποφύγω θείους!

Εγώ πάντως από το 海盜 bay κατέβασα το Freemake Video Converter Gold Pack κανονικά , πάντως το Avidemux που σου προτείναμε εγώ και ο CheOnWeb κάνει πολύ καλή δουλειά B)

• Like 1
Δημοσ.

[...]

Όσο γι' αυτό, δεν κάνεις αποθήκευση στο wmm αλλά δημοσίευση. Κάνει όμως re-encode και αυτό σημαίνει απώλειες.

Κι εγώ προτείνω το avidemux. Το μόνο μείον είναι ότι δεν μπορείς να κόβεις με ακρίβεια frame χωρίς να κάνεις επανακωδικοποίηση καθώς το πρόγραμμα θα πάει αυτόματα στο  κοντινότερο keyframe (i-frame).

Δημοσ.

Όσο γι' αυτό, δεν κάνεις αποθήκευση στο wmm αλλά δημοσίευση. Κάνει όμως re-encode και αυτό σημαίνει απώλειες.

Κι εγώ προτείνω το avidemux. Το μόνο μείον είναι ότι δεν μπορείς να κόβεις με ακρίβεια frame χωρίς να κάνεις επανακωδικοποίηση καθώς το πρόγραμμα θα πάει αυτόματα στο κοντινότερο keyframe (i-frame).

Εκτός αν το πάω manually στο σημείο που θέλω.

Δημοσ.

Όπως και να πας, το avidemux έχει περιορισμό να κόβει στην αρχή του τμήματος μόνο σε i-frame. Το τέλος δεν έχει σημασία, αλλά η αρχή πρέπει υποχρεωτικά να είναι σε i-frame. Αν σημειώσεις σε άλλο σημείο και αποθηκεύσεις χωρίς συμπίεση, δηλαδή video και audio στο copy, θα σου βγάλει μήνυμα στην αποθήκευση. Οπότε πρέπει να πας σε κοντινό σημείο όπου θέλεις να κόψεις και να κινηθείς μετά με τα πλήκτρα up και down arrows (previous και next intra frame) μέχρι να βρεις κάποιο σημείο που σε βολεύει.

ΑΝ βέβαια πας σε κωδικοποίηση μπορείς να κόψεις όπου ακριβώς θέλεις αλλά θα έχεις απώλειες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...