kitharas Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα, είμαι κάτοχος δύο κλιματιστικών 12k BTU της TOYOTOMI και 9k BTU της Inventor. Και τα δύο όταν δουλεύει ο συμπιεστής κάνουν πολύ θόρυβο ΜΕΣΑ στο σπίτι. Ο θόρυβος προέρχεται από την εξωτερική μονάδα. Πήρα τηλέφωνο τον εγκαταστάτη μου και του είπα ότι το μήκος του σωλήνα είναι μικρότερο απο΄3μ όπως γράφει το manual του Toyotomi και με καθυσήχασε ότι ο θόρυβος δε προέρχεται από αυτό. Πρακτικά το μήκος δε θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερο από αυτό που έχει τώρα (περίπου 1μιση μέτρο) καθώς το κλιματιστικο΄είναι τοποθετημένο πίσω από την εσωτερική μονάδα. Το inventor δεν έχει κάποια απαίτηση στο μήκος σωλήνα. O θόρυβος μου είπε προέρχεται από συντονισμό του τοίχου. Ο τελευταίος είναι διπλός αλλά χωρίς ανδιάμεση μόνωση. Πιστεύεται ότι μπορεί να είναι κάτι τέτοιο; Και αν ναι, πως λύνεται; Τα λάστιχα σινεμπλοκ στη βάση θα βοηθήσουν;
Menelaos83 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Αν βγεις εξω και δεν ακουγεται ιδιαιτερα ενω μεσα ειναι ενοχλητικο τοτε ναι ειναι συντονισμος.Σε ενα lg ειχα το ιδιο προβλημα και εβαλα τα γνωστα λαστιχακια και ειδα τεραστια βελτιωση.Δεν χανεις τπτ να δοκιμασεις.. 1
>>Morpheus>> Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Ο θορυβος ξεκιναει οταν ο συμπιεστης ριξει στροφες και πιασει τοσες, ωστε να προκαλει ταλαντωση του τοιχου, ιδιας συχνοτητας με τον ιδιο. (Το ιδιο συμβαινει και οταν αυξανει στροφες και πλησιαζει σε αρμονικη ταλαντωση με τον τοιχο). Πρεπει να τοποθετησεις silent blocks τα οποια ειναι για τετοιες περιπτωσεις. Οποιοσδηποτε ψυκτικος τεχνικος που σεβεται τον εαυτο του και τον πελατη, τα γνωριζει αυτα. Εαν μενεις Θεσσαλονικη, γνωριζω που να σε στειλω να προμηθευτεις. Με 2 κλειδια, εαν πιανουν τα χερια σου, αφαιρεις 2 βιδες απο τη μια μερια, τοποθετεις σινεμπλοκ και μετα ασχολεισαι με την αλλη μερια της μοναδας, χωρις να παιδευτεις καθολου για να τα τοποθετησεις. Σε μερικες περιπτωσεις, το βουητο, ειναι εντονο τον πρωτο καιρο, μετα, τα στριφονια αποκτουν τζογο στα ουπα, οι βασεις χαλαρωνουν και γενικα μειωνεται ο θορυβος.
anikologr Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα, είμαι κάτοχος δύο κλιματιστικών 12k BTU της TOYOTOMI και 9k BTU της Inventor. Και τα δύο όταν δουλεύει ο συμπιεστής κάνουν πολύ θόρυβο ΜΕΣΑ στο σπίτι. Ο θόρυβος προέρχεται από την εξωτερική μονάδα. Πήρα τηλέφωνο τον εγκαταστάτη μου και του είπα ότι το μήκος του σωλήνα είναι μικρότερο απο΄3μ όπως γράφει το manual του Toyotomi και με καθυσήχασε ότι ο θόρυβος δε προέρχεται από αυτό. Πρακτικά το μήκος δε θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερο από αυτό που έχει τώρα (περίπου 1μιση μέτρο) καθώς το κλιματιστικο΄είναι τοποθετημένο πίσω από την εσωτερική μονάδα. Το inventor δεν έχει κάποια απαίτηση στο μήκος σωλήνα. O θόρυβος μου είπε προέρχεται από συντονισμό του τοίχου. Ο τελευταίος είναι διπλός αλλά χωρίς ανδιάμεση μόνωση. Πιστεύεται ότι μπορεί να είναι κάτι τέτοιο; Και αν ναι, πως λύνεται; Τα λάστιχα σινεμπλοκ στη βάση θα βοηθήσουν; Έπρεπε να κάνει ένα κύκλο την σωλήνα στην εξωτερική μονάδα για να έχει τα ελάχιστα απαιτούμενα 3 μέτρα.. Απλά δεν ήθελε να πληρώνει τον χαλκό.. Απαράδεκτο πάντως.. 1
kitharas Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Έπρεπε να κάνει ένα κύκλο την σωλήνα στην εξωτερική μονάδα για να έχει τα ελάχιστα απαιτούμενα 3 μέτρα.. Απλά δεν ήθελε να πληρώνει τον χαλκό.. Απαράδεκτο πάντως.. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ο θόρυβος προέρχεται από συντονισμό καθώς οι τοίχοι είναι αρκετά λεπτοί. Πιστεύω με τα σινεμπλοκ να φτιάξει. Πάντως, ελάχιστοι τεχνικοί βάζουν τα απαιτούμενα μέτρα χαλκού απ όσο έχω δει
ParhsG Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Έπρεπε να κάνει ένα κύκλο την σωλήνα στην εξωτερική μονάδα για να έχει τα ελάχιστα απαιτούμενα 3 μέτρα.. Απλά δεν ήθελε να πληρώνει τον χαλκό.. Απαράδεκτο πάντως.. Εμενα ελεγε κατι τετοιο 2 η 3 μετρα ελαχιστο και μου εβαλε 0,80. Του το ειπα επι τοπου οτι το γραφει το μανουαλ οτι απαγορευεται και μου ειπε οτι αποκλειεται να γραφει τετοιο πραγμα και οτι δεν ισχυει κατι τετοιο Βεβαια εκανε τρελο θορυβο κρακ κρακ και μερικες φορες κολουσε αλλα δε ξερω αν εχει σχεση. Η βλακια ειναι οτι για 9ρι δε δροσιζε αρκετα ουτε ζεστενε το δωματιο και ηταν samsung ακριβό και κατι μουφες των 300ευρω ηταν πιο αθορυβα και αποδοτικα. Δυστυχως ειχε δωσει κοντα στα 3 χιλιαρικα για κλιματιστικα ο πατερας μου τοτε και τα ειχε βαλει ο ιδιος και λογω θορυβου δεν τα αντεχουν και παιζουν με σομπες ηλεκτρικες τελικα. 1
anikologr Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Εμενα ελεγε κατι τετοιο 2 η 3 μετρα ελαχιστο και μου εβαλε 0,80. Του το ειπα επι τοπου οτι το γραφει το μανουαλ οτι απαγορευεται και μου ειπε οτι αποκλειεται να γραφει τετοιο πραγμα και οτι δεν ισχυει κατι τετοιο Βεβαια εκανε τρελο θορυβο κρακ κρακ και μερικες φορες κολουσε αλλα δε ξερω αν εχει σχεση. Η βλακια ειναι οτι για 9ρι δε δροσιζε αρκετα ουτε ζεστενε το δωματιο και ηταν samsung ακριβό και κατι μουφες των 300ευρω ηταν πιο αθορυβα και αποδοτικα. Δυστυχως ειχε δωσει κοντα στα 3 χιλιαρικα για κλιματιστικα ο πατερας μου τοτε και τα ειχε βαλει ο ιδιος και λογω θορυβου δεν τα αντεχουν και παιζουν με σομπες ηλεκτρικες τελικα. Δυστυχώς αν αφήσεις τα μαστόρια τα κάνουν μπάχαλο.. Τι μόνο που κοιτάνε είναι η τσέπη τους.. 1
lexusr450 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Τα 3 μετρα χρειαζονται στην τοποθετηση σε ολα τα κλιματιστικα για να γινει σωστη εκτονωση του φρεον, αν δεν υπαρχει αυτο εχεις θορυβο αλλα το χειροτερο εχεις και κακη αποδοση του κλιματιστικου . Ουσιαστικα μικροτερη αποδοση 1
Dare-Devil Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ο θόρυβος προέρχεται από συντονισμό καθώς οι τοίχοι είναι αρκετά λεπτοί. Πιστεύω με τα σινεμπλοκ να φτιάξει. Πάντως, ελάχιστοι τεχνικοί βάζουν τα απαιτούμενα μέτρα χαλκού απ όσο έχω δει Προφανώς και ελάχιστοι . Αρχικά μερικοί άρχισαν να χαλάνε την πιάτσα προσπαθώντας να μειώσουν τα κόστη τοποθέτησης (κάνοντας εγκατάσταση χωρίς τα προαπαιτούμενα ελάχιστα μέτρα χαλκοσωλήνων, χωρίς να βάλουν silentblocks κ.α) έτσι ώστε να μπορέσουν να έχουν πιο ανταγωνιστικά πακέτα τιμών τοποθέτησης απο άλλους και να γαμ..ουν στα φράγκα . Επίσης προκειμένου το "μεροκάματο" να είναι αυξημένο όσο γίνεται μείωσαν και το χρόνο τοποθέτησης μιας μονάδας . Χαρακτηριστικό παράδειγμα να μην χρησιμοποιούν αντλία κενου που ανάλογα την αντλία κενού και το κλιματιστικό μοντέλο για μια εγκατάσταση θέλουν απο +15 λεπτά και πάνω με χρήση αντλία κενού. Έτσι καταφέρνουν να εξυπηρετούν περισσότερα άτομα την ημέρα άρα και αυξημένο κέρδος . Όσον αφορά τον θόρυβο που λες . Οποιοδήποτε κλιματιστικό θέλει τουλάχιστον 2.5μ- 3μ σωληνώσεις για να μειωθούν οι θόρυβοι που μεταφέρονται καθώς και για να αυξηθεί η μακροζωία του συμπιεστή του κλιματιστικου. Μικρές σωληνώσεις ζορίζουν τον συμπιεστή. Η τοποθέτηση κλιματιστικού σε βάσεις πάνω στον τοίχο αυξάνει τον θόρυβο που μεταφέρεται μέσα στον χώρο σου . Είναι μια Ελληνική νοοτροπία να τα τοποθετούμε στον τοίχο και δεν το συνιστά κανένας σοβαρός επαγγελματίας. Επίσης το να μην τοποθετούνται αντικραδασμικά είναι επίσης μία αιτία συντονισμού και μεταφοράς θορύβου. Τέλος ανάλογα τα υλικά και το πάχος της τοιχοποιίας σου είναι φυσιολογικό να χεις μεταφορά θορύβου. Όλα τα παραπάνω ισχύουν σε όλα τα κλιματιστικά . Αν είσαι ψυκτικός τα ξέρεις απο τότε που βγήκες απο την σχολή . Δεν χρειάζεται να στα πει κανένας κατασκευαστής κλιματιστικών . 1
Bourdoulas Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Οπότε το καλύτερο είναι να τοποθετούνται στο πάτωμα;
Dare-Devil Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Οπότε το καλύτερο είναι να τοποθετούνται στο πάτωμα; Το ιδανικό είναι . Αν δεν είναι εφικτό αυτό λόγο χωροταξικού προβλήματος τότε δεν γίνεται διαφορετικά. Στο τοίχο με αντικραδασμικες βάσεις. Υ.Γ Η υπογραφή σου ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !!
Gary_Kokkin Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Η πολεοδομία τα τελευταία χρόνια απαγορεύει την τοποθέτιση κλιματιστικών εκτός δαπέδου. Δεν τηρείται ,αλλά αν υπάρξει καταγγελία για κάποιο λόγο ,ο κάτοχος έχει πρόστιμο ,και υποχρέωση να το βγάλει. 2
kitharas Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Και αν δεν υπάρχει χώρος για να τοποθετηθεί στο δάπεδο; Εν πάση περιπτώσει, όπως έγινε η εγκατάσταση νομίζω ότι τα silent block θα κάνουν δουλειά και θα μειώσουν τον θόρυβο (ελπίζω αισθητά). Φαντάζομαι η διαδικασία για να γίνει επέκταση των σωλήνων είναι δύσκολη;
Dare-Devil Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Και αν δεν υπάρχει χώρος για να τοποθετηθεί στο δάπεδο; Εν πάση περιπτώσει, όπως έγινε η εγκατάσταση νομίζω ότι τα silent block θα κάνουν δουλειά και θα μειώσουν τον θόρυβο (ελπίζω αισθητά). Φαντάζομαι η διαδικασία για να γίνει επέκταση των σωλήνων είναι δύσκολη; http://www.michanikos.gr/topic/30749-nok-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%BF%CF%85%CF%82/
Diskimpex Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Ρωτατε σε μαγαζι με κλιματιστικα καθενας .Θα ξερουν και τους νομους . Και τι ειναι σωστο για το σπιτι . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα