Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να την πουν σε επιχειρηματία που είναι αναγκασμένος όλα πλέον από μισθοδοσία μέχρι έξοδα να τα κάνει τραπεζικά γιατί έχει υψηλότερο από το ελάχιστο. Για να είμαστε ακριβείς, αν δεν έχει τα περισσότερα αν όχι όλα τα έξοδα του σε τράπεζα έχει θέμα και δε θα του τα αναγνωρίσουν σε έλεγχο.

Επίσης υπάρχει και η ανάλωση κεφαλαίου προηγούμενων ετών.

Σαφώς.

Οκ ελάχιστο 1600€

Αν έχεις κάνει πχ 4000€ πειράζει; Πέφτει πέλεκυς;

Όχι, αρκεί να μην ξεπερνάνε το έσοδα!  :)

• Απαντ. 466
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό που γράφει η Alpha είναι αυτά που χρειάζονται για το αφορολόγιτο οι μισθωτοί. Καμία σχέση με αυτό που ρωτάει ο Στέλιος (που δεν έχει αφορολόγιτο και πληρώνει φόρο από 1€).

Στέλιο, γενικός καλά είναι να μην "βγάζουν μάτι" οι ηλεκτρονικές και γενικά οι αγορές σου. Να συμβαδίζουν γενικός με τις εισπράξεις σου για να μην χτυπάνε τυχόν καμπανάκια που μπορεί να έχουν βάλει (δεν ξέρω αν υπάρχουν ή αν θα μπουν στο μέλλον). Ακόμα, να μπορείς να τα εξηγήσεις σε τυχόν έλεγχο.

Μπορεί πχ να είναι μεγαλύτερες ακόμα και από τα καθαρά έσοδα αν πληρώνεις έξοδα του επαγγέλματος που τα έχεις δηλώσει.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που γράφει η Alpha είναι αυτά που χρειάζονται για το αφορολόγιτο οι μισθωτοί. Καμία σχέση με αυτό που ρωτάει ο Στέλιος (που δεν έχει αφορολόγιτο και πληρώνει φόρο από 1€).

Στέλιο, γενικός καλά είναι να μην "βγάζουν μάτι" οι ηλεκτρονικές και γενικά οι αγορές σου. Να συμβαδίζουν γενικός με τις εισπράξεις σου για να μην χτυπάνε τυχόν καμπανάκια που μπορεί να έχουν βάλει (δεν ξέρω αν υπάρχουν ή αν θα μπουν στο μέλλον). Ακόμα, να μπορείς να τα εξηγήσεις σε τυχόν έλεγχο.

Μπορεί πχ να είναι μεγαλύτερες ακόμα και από τα καθαρά έσοδα αν πληρώνεις έξοδα του επαγγέλματος που τα έχεις δηλώσει.

Σωστό, δεν πρόσεξα το ελ. επαγγελματίας (και είμαι κι εγώ!  :-) )

*γενικώς

Δημοσ.

Δεν υπάρχει κάτι αυτόματο, αλλά αν δηλώνεις εισόδημα 10000€ και έχεις συναλλαγές 50000€ ε κάτι θα μυριστουν.

Σκεψου να είναι και τεκμαρτο αυτό το 10ρι...

Δημοσ.

Σκεψου να είναι και τεκμαρτο αυτό το 10ρι...

Nαι αλλα πως επιβαλλουν σε καποιον με τεκμηριο και μηδενικο εισοδημα να κανει ηλεκτρονικες αγορες,και μαλωνουν αμα περασεις το οριο?Δηλαδη αν εγω εχω 0 εισοδημα και τεκμηριο 3000,μου ζητανε ηλεκτρονικες συναλλαγες 300 ευρω.Αμα κανω 3300 ομως μου βαζουν χερι,που τα βρηκα δηλαδη.Ε τα βρηκα εκει που βρηκα και τα 300 που μου ζητατε με μηδεν εισοδημα που εχω..Δυο μετρα και δυο σταθμα με μια φραση.

Δημοσ.

Nαι αλλα πως επιβαλλουν σε καποιον με τεκμηριο και μηδενικο εισοδημα να κανει ηλεκτρονικες αγορες,και μαλωνουν αμα περασεις το οριο?Δηλαδη αν εγω εχω 0 εισοδημα και τεκμηριο 3000,μου ζητανε ηλεκτρονικες συναλλαγες 300 ευρω.Αμα κανω 3300 ομως μου βαζουν χερι,που τα βρηκα δηλαδη.Ε τα βρηκα εκει που βρηκα και τα 300 που μου ζητατε με μηδεν εισοδημα που εχω..Δυο μετρα και δυο σταθμα με μια φραση.

Δεν ζητάνε ηλεκτρονικές αποδείξεις για τεκμαρτό 9500 και κάτω.

Δημοσ.

Δεν ζητάνε ηλεκτρονικές αποδείξεις για τεκμαρτό 9500 και κάτω.

Α μπαρντον,αλλα απο οτι διαβαζω στην νομοθεσια εξακολουθουν να εχουν υποχρεωση προσκομισης χειρογραφων αποδειξεων.Βεβαια δεν ελεγχεται αν το ξεπερνας το οριο αγορων αλλα και παλι..

Δημοσ.

Α μπαρντον,αλλα απο οτι διαβαζω στην νομοθεσια εξακολουθουν να εχουν υποχρεωση προσκομισης χειρογραφων αποδειξεων.Βεβαια δεν ελεγχεται αν το ξεπερνας το οριο αγορων αλλα και παλι..

Ναι φυσικά, αλλα (όπως είπες) για να καλέσουν για έλεγχο κάποιον με τέτοιο τεκμαρτό, ή είναι υπερβολικά άτυχος ή κατι πολυ περίεργο παίζει.

• Like 1
Δημοσ.

Πρέπει να μπεις στην εφαρμογή του ταξις για να δεις αν έχεις κερδίσει; είχα πει θα σταλεί email.

Δημοσ.

Δεν καταλαβαινεις τι σου λεω γιατι εχεις την πεπλανημενη και 100% Ελληνικη εντυπωση (εσυ και αυτος που ανεφερε οριακο συντελεστη φορολογησης νωριτερα) οτι η αποδοση φορου προς το κρατος ειναι προαιρετικη και αποτελεσμα καθημερινης διαπραγματευσης μεταξυ των πολιτων. Δεν ειναι.Τελος.

Εχω εξηγησει επαρκως το θεμα, για οποιαδηποτε περαιτερω απορια μπορεις να ανατρεξεις στις προτασεις του συνολου των συστημικων τραπεζων τετοια εποχη περυσι (η στις φορολογικες πρακτικες κρατων του πρωτου κοσμου γενικοτερα)

12 σελίδες θέμα σχετικά με τις κληρώσεις που γίνονται από το κράτος για την επιβράβευση των ηλεκτρονικών συναλλαγών

Άνθρωποι γράφουν την άποψή τους κροτάσεις για εναλλακτικούς τρόπους που θα μπορούσε να εισάγει το κράτος για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής 

Λες και εσύ την ιδέα σου, σου εξηγούνε ότι δε δουλεύει, και το καταληκτικό σου post είναι ότι

"η απόδοση φόρου δεν αποτελεί προϊόν διαπραγμάτευσης αλλά υποχρέωσή μας"

Σε ευχαριστούμε που μας υποδεικνύεις τα αυτονόητα τα οποία μάλλον μας διαφεύγουν καθώς προφανώς κανείς δε μπορεί να φτάσει το επίπεδο της δικής σου (κατα)νόησης

30574a79b8.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Σε ευχαριστούμε που μας υποδεικνύεις τα αυτονόητα τα οποία μάλλον μας διαφεύγουν καθώς προφανώς κανείς δε μπορεί να φτάσει το επίπεδο της δικής σου (κατα)νόησης

Παρακαλω, ειναι αυτονοητο για οποιον δεν ειναι κλεφτης. Το οτι δεν σου φαινεται περιεργο να θες να φορολογεισαι λιγοτερο απο οταν κλεβεις το κρατος και να μην μπαινεις φυλακη εξηγει την καθε παρεξηγηση μεταξυ μας. Free shit crowd, σε καθε post, σε καθε thread

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Nαι αλλα πως επιβαλλουν σε καποιον με τεκμηριο και μηδενικο εισοδημα να κανει ηλεκτρονικες αγορες,και μαλωνουν αμα περασεις το οριο?Δηλαδη αν εγω εχω 0 εισοδημα και τεκμηριο 3000,μου ζητανε ηλεκτρονικες συναλλαγες 300 ευρω.Αμα κανω 3300 ομως μου βαζουν χερι,που τα βρηκα δηλαδή.

Δε νομιζω οτι σε μαλωνουν αν περασεις το οριο. Δεν ασχολουνται βασικα, εκτος αν μιλαμε για εκατομμύρια.

Σου εβαλαν ποτε χερι 'που τα βρηκες'? Εγω τα τελευταια χρονια εχω παντα μεγαλυτερα εξοδα και τεκμήρια από το πραγματικο εισοδημα μου.

Δημοσ.

Δε νομιζω οτι σε μαλωνουν αν περασεις το οριο. Δεν ασχολουνται βασικα, εκτος αν μιλαμε για εκατομμύρια.

Σου εβαλαν ποτε χερι 'που τα βρηκες'? Εγω τα τελευταια χρονια εχω παντα μεγαλυτερα εξοδα και τεκμήρια από το πραγματικο εισοδημα μου.

Τα έξοδα ηταν μεγαλύτερα και απο τα τεκμήρια ή μονο απο τα πραγματικά έσοδα;

Δημοσ.

Θεωρητικη ηταν η απορια μου,εξαλλου πρωτη φορα θα εφαρμοστει το σύστημα με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.Με τις χαρτινες αποδειξεις μπορούσες να ξοδεψεις 10χ το εισόδημα σου αλλα να μην διασταυρωνεται απο πουθενα.Εγω πιστευω οτι αν καποιος δηλώνει καθαρα 5000 και εχει ηλεκτρονικες συναλλαγες 10000 ισως τον ψαξουν.Υπαρχει και η αναλωση κεφαλαίου αλλα αν το υπουργείο θελει να εισπραξει δεν θα παει τοσο βαθια.Θα δείξει.
Δημοσ.

Τα έξοδα ηταν μεγαλύτερα και απο τα τεκμήρια ή μονο απο τα πραγματικά έσοδα;

Ειπα ότι εχω τεκμήρια πανω απ το εισοδημα, όχι εξοδα πανω απ τα τεκμήρια.

Η πληρωμη στεγαστικου δανειου τι θεωρειται, εξοδο ή τεκμηριο?  :wacko:

Είναι καμποσα χιλιαρικα το χρονο.

Θεωρητικη ηταν η απορια μου,εξαλλου πρωτη φορα θα εφαρμοστει το σύστημα με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.Με τις χαρτινες αποδειξεις μπορούσες να ξοδεψεις 10χ το εισόδημα σου αλλα να μην διασταυρωνεται απο πουθενα.Εγω πιστευω οτι αν καποιος δηλώνει καθαρα 5000 και εχει ηλεκτρονικες συναλλαγες 10000 ισως τον ψαξουν.Υπαρχει και η αναλωση κεφαλαίου αλλα αν το υπουργείο θελει να εισπραξει δεν θα παει τοσο βαθια.Θα δείξει.

Για να ψαχνουν τέτοιες περιπτωσεις ολιγων χιλιαδων θα επρεπε να ειχαν χιλιαδες υπαλληλους. Οι υπαρχοντες υπαλληλοι εχουν να ψαξουν πολύ σοβαροτερες περιπτώσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...