Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Αγόρασα samsung 850 EVO για να αλλάξω τον σκληρό στο λαπτοπ. Αφαίρεσα τον παλιό δίσκο και ξεκίνησα να κάνω clean install στον SSD. Όταν μπήκα στα bios παρατήρησα ότι ο SSD εμφανήζεται κανονικά στο σύστημα αλλα όταν η εγκατάσταση προχωράει μου λέει οτι χρειάζονται κάποιοι drivers. Δοκίμασα να βάλω τον ssd σε caddy στην θύρα που βρισκόταν το cd drive και να μπώ κανονικά στα windows απο τον παλιό σκληρό δίσκο και τον διάβαζε κανονικά. Επίσης δοκίμασα κάποιες εντολές με το πάτημα shift+f10 κατα την διάρκεια της εγκατάστασης αλλά τίποτα. Ξέρει κανείς τι παίζει?

Οι εντολές που δικίμασα ήταν :

1. list disk
  2. select disk 0
  3. clean
  4. create partition primary
  5. select partition 1
  6. active
  7. format fs=ntfs quick
  8. exit

Δημοσ.

αρχικά έχεις bios η uefi;

σου ζητάει κάτι σε GPT η οχι;

αν οχι τότε, στο bios αλλάζεις την επιλογή στο sata type απο achi σε ide. Εκεί θα σε αφήσει να περάσεις windows και τα συναφή και έπειτα

https://www.neowin.net/forum/topic/987378-how-to-switch-from-ide-to-ahci-without-repairingreinstalling-windows/

αλλιώς,κατεβάζεις σε ενα στικάκι και αποσυμπιέζεις τον chipset driver και όταν σου πει για driver του δείχνεις το .inf αρχείο που υπάρχει στον driver που κατέβασες και αποσυμπίεσες.

ακόμα και σε exe να είναι οταν το τρέξεις σε άλλον υπολογιστή το πιθανότερο θα σου ζητήσει κάπου να κάνει εξαγωγή τα αρχεία.

• Like 2
Δημοσ.

αρχικά έχεις bios η uefi;

σου ζητάει κάτι σε GPT η οχι;

αν οχι τότε, στο bios αλλάζεις την επιλογή στο sata type απο achi σε ide. Εκεί θα σε αφήσει να περάσεις windows και τα συναφή και έπειτα

https://www.neowin.net/forum/topic/987378-how-to-switch-from-ide-to-ahci-without-repairingreinstalling-windows/

αλλιώς,κατεβάζεις σε ενα στικάκι και αποσυμπιέζεις τον chipset driver και όταν σου πει για driver του δείχνεις το .inf αρχείο που υπάρχει στον driver που κατέβασες και αποσυμπίεσες.

ακόμα και σε exe να είναι οταν το τρέξεις σε άλλον υπολογιστή το πιθανότερο θα σου ζητήσει κάπου να κάνει εξαγωγή τα αρχεία.

Δεν ξέρω αν απαντάω σε αυτό που με ρώτησες αλλα στο bios μέσα έχει την επιλογή uefi  και μπορείς να το κάνεις enabled η  disabled το δοκίμασα και με τα δυο αλλα δεν. Θα δοκιμάσω πρώτα αυτο με το chipset driver και αν δεν γίνει θα το γυρίσω σε ide. 

Ευχαριστώ.

Η εγκατάσταση των drivers του chipset δεν βοήθησε , το γύρισα απο achi σε ide και παλι τίποτα. Μήπως να κάνω cloning  με το software της samsung και αν δω οτι μπένω κανονικά στα windows δοκιμάσω να κάνω clean install απο εκέι?

Δημοσ.

Για να μην παιδεύεσαι κανε *clone το παλιο στον νεο και μετα επελεξε απο τις ρυθμισεις των windows [ ενημερωση/ασφαλεια --> αποκατασταση ---> επαναφορα και δεν κρατας τιποτα ]

*clone με τοο acronis [ http://dl2.acronis.com/u/AcronisTrueImage2018_10410.iso ] με το Xboot σε θσβ  

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ ολους για τις απαντησεις σας τελικα εκανα cloning τον παλιο. Οταν προσπαθησα να κανω clean install μετα παλι δεν με αφησε αλλα τελικα το προβλημα δεν ηταν ο ssd αλλα οτι ειχα βαλει το φλασακι με τα windows σε θυρα usb 3 η οποια ηθελα drivers για να παιξει ενω μολις το εβαλα στην usb 2 προχωρησε κακονικα.

Δημοσ.

να σε ρωτησω με ποιο προγραμμα εκανες cloning ...? 

αν έχεισ ssd samsung δίνει δικό της λογισμικό.

σε διαφορετική περίπτωση χρησιμοποιήσε το aomei backupper.

Δημοσ.

καλησπέρα, εχω ένα ssd m2 evo 850 120gb και τον εχω σε m2 της μητρικης, θελω να τον βάλω σε καρτα pcie τι καρτα μπορω να βάλω πια κάνει για ssd m2 θελω να δοκιμασω να δω διαφορές στο συστημα asrock z270m itx/ac

Δημοσ.

να σε ρωτησω με ποιο προγραμμα εκανες cloning ...? 

Εμενα με εχει σωσει το Acronis True Image 2018  http://dl2.acronis.com/u/AcronisTrueImage2018_10410.iso

Το χωνεις σε ενα usb stick με το XBootv1.0beta14 και ολα καλα .

Με αυτο κρατω και backup του συστηματος

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Να ξεθάψω λίγο...

Επειδη δεν εχει τύχει να χρησιμοποιήσω το Αcronis...

Μπορεί να κάνει clone απο μεγαλύτερο δίσκο σε μικρότερο; πχ έχω σε 500ρη το λειτουργικο με 100 GB δεσμευμένα και θέλω να τον κάνω clone σε 250ρη.

Δημοσ.

Ευχαριστώ παίδες. Ψάχνω να το "βρω".

Εγγυημένα λειτουργει άψογα ή δε θα γλυτώσω το clean install;

Υ.Γ. θα πάω από Ssd σε m2.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...