Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρειάζομαι περισσότερο χώρο σε ένα λαπτοπάκι Lenovo Ideapad Flex 10 N2840, 4GB ram, windows 10.

Το λάπτοπ δέχεται δίσκο μέχρι 7mm ύψος. Ο τωρινός είναι 320GB 5400 rpm και ψάχνοντας για κάποιον μεγαλύτερο 7200 rpm ανακάλυψα (ναι δεν γνώριζα καν ότι υπήρχαν) τους υβριδικούς SSHD.

Κατέληξα λοιπόν στον Firecuda SSHD 2TB και ήθελα να ρωτήσω αν όντως υπάρχει διαφορά στην ταχύτητα με τους συμβατικούς HDD και ιδίως με τους 7200 rpm μιας και αυτός είναι 5400 rpm.

Το partition του δίσκου γίνεται με τον κλασικό τρόπο δίχως πρόβλημα στους SSHD; Θέλω ένα μικρό μέρος για το λειτουργικό και το υπόλοιπο για αποθήκη αρχείων.

Επειδή θέλω τουλάχιστον 1 TB δίσκο, αποκλείω την αγορά SSD λόγω τιμής.

Δημοσ.

αν θες τόσο μεγάλης χωρητικότητας δίσκο , τότε η λύση που κοιτάζεις είναι "εύλογη" αλλά είναι ημίμετρο και έχεις αργό υπολογιστή για να κάνεις ημίμετρα.

προσωπικά είμαι της λογικής ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς και θα σου έλεγα να αγοράσεις 

ssd 240-250GB με 70-80 ευρώ και εξωτερικό δίσκο 1ΤΒ για αποθήκη

ή ssd 480-525 με 130-140ευρώ και να αγοράσεις  θήκη των 10ευρώ ώστε να μετατρέψεις τον 500αρη που έχεις σε εξωτερικό.

Δημοσ.

Το ιδανικό θα ήταν ένας SSD 1TB αλλά η τιμή είναι απαγορευτική και επίσης δεν θέλω να μπλέξω με εξωτερικούς δίσκους.

Η ταχύτητα ενός SSHD 5400rpm είναι σημαντικά μεγαλύτερη από έναν HDD 7200rpm;

Δημοσ.

Καλή σκέψη αλλά δεν έχει. Netbook 10 ιντσών είναι και ακριβώς λόγω μεγέθους με βολεύει τόσο.

Και με εξωτερικό δίσκο χάνω την φορητότητα που θέλω.

Δημοσ.

να υποθεσω δεν εχει ουτε m.2 slot?

μπορεις να κανεις αλλη πατεντα.

να βαλεις μια πολυ μεγαλη SD card μονιμα στον card reader :P

Δημοσ.

αφού διάβασα όλα αυτά , προσωπικά θα έκανα μια υπερβαση και θα αγόραζα τον φθηνότερο 960-1000GB ssd

η θα έκανα συμβιβασμό στην χωρητικότητα με τον crucial 525GB που είναι και φθηνός.

Δημοσ.

Ntinaras δεν έχει card reader ή κάποιο άλλο slot πέρα από usb 2.0 και usb 3.0. Είχα σκεφτεί μήπως να έβαζα πάνω μόνιμα κάποιο usb pendrive αλλά εκτός από άβολο είναι και οικονομικά ασύμφορο.

Φίλε μου jgeorgiou όπως είπα και πιο πάνω μακάρι να μπορούσα να πάω σε SSD 1ΤΒ και όλα θα ήταν πολύ πιο εύκολα για μένα,

Λιγότερος χώρος από 1ΤΒ επίσης είναι αδιαπραγμάτευτος.

Οπότε η επιλογή του SSHD είναι μονόδρομος. Απλά ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει δοκιμάσει τέτοιο δίσκο και πόση διαφορά είδε στο σύστημά του.

Δημοσ.

η ταχύτητα είναι "ανάμεσα" σε HD & SSD 

εγώ δεν τους προτείνω λόγω αξιοπιστίας , έχεις διπλάσιες-τριπλάσιες πιθανότητες να σου σκάσει κάποιο υποσύστημα από το να αγόραζες "κανονικό" ssd ή HD. Δυσανάλογα πολλοί κλαίνε τα αρχεία τους από τους ελάχιστους χρησιμοποιούμενους SSHD.

• Like 1
Δημοσ.

Πράγματι διαβάζοντας διάφορες γνώμες είδα πως όντως έχουν αρκετά σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας οι SSHD.

Επομένως θα πάω για απλό HDD 2TB και η αναβάθμιση θα γίνει μόνο στον αποθηκευτικό χώρο που χρειάζομαι οπωσδήποτε.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Δημοσ.

τον έχω τον συγκεκριμένο δίσκο σε λάπτοπ ένα εξάμηνο αλλά όχι για για το λειτουργικό (έχω SSD). Μέχρι τώρα μια χαρά δουλεύει και αν θυμάμαι καλά λίγο που το είχα ψάξει δεν βγάζει προβλήματα που έβγαζαν οι SSHD στο παρελθόν και έχει και 5 χρόνια εγγύηση.  Δεν έχω δοκιμάσει 2,5 αρη στις 7200 στρ/λ για να σου πω διαφορές. Σε μεταφορά μεγάλων αρχείων (από και προς άλλον δίσκο) κυμαίνεται από 100 έως 130Mb/s. Σίγουρα SSD σκέτο καλύτερα για λειτουργικό αλλά στην περίπτωση σου πιστεύω ο συγκεκριμένος θα έχει διαφορά προς το καλύτερο σε σχέση με κάποιον άλλον στις 5400 όσον αφορά το λειτουργικό και την εκκίνηση.

Δημοσ.

samtwo παρρήγειλα τελικά τον "απλό" Seagate 2Tb 2.5'' 5400rpm 7mm.

Δεν αντιλέγω ότι ίσως να μη μου έβγαζε σφάλματα ο SSHD, αλλά τα αρκετά αρνητικά reviews που διάβασα με προβλημάτισαν.

Το λαπτοπάκι όντως κάνει αρκετή ώρα για reboot, κάτι όμως που γίνεται εξαιρετικά σπάνια και κυρίως σε update του λειτουργικού μιας και το κλείνω πάντα σε Αδρανοποίηση. Από την Αδρανοποίηση επανέρχεται σε no time σαν SSD... :-D

Στα προγράμματα όντως θα είχα όφελος αλλά πήρα τον "απλό" με κριτήριο τον μεγαλύτερο χώρο και όταν αργότερα πέσουν οι τιμές των (μεγάλης χωρητικότητας) SSD πάμε γι' άλλα κρατώντας αυτόν ως αποθήκη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...