Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Εχει μία φιλη ενα macbookpro 11,1 late 2014 me ssd 128gb θελει να αλλαξει διακο να βαλει ποιο μεγαλο.

Γινεται; και αν ναι ποιο δίσκο πρεπει να παρει;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλημέρα.

Εχει μία φιλη ενα macbookpro 11,1 late 2014 me ssd 128gb θελει να αλλαξει διακο να βαλει ποιο μεγαλο.

Γινεται; και αν ναι ποιο δίσκο πρεπει να παρει;

Ευχαριστώ

1) Τα MackBooks Pro του 2014 είναι mid. Δεν υπάρχει late.

2) Δεν υπάρχει 11". Μόνο 13" και 15".

3) Ο δίσκος αλλάζει και στα δύο.

Δες μερικές τιμές.

post-460402-0-40682000-1512041905_thumb.png

Δημοσ.

1) Τα MackBooks Pro του 2014 είναι mid. Δεν υπάρχει late.

2) Δεν υπάρχει 11". Μόνο 13" και 15".

3) Ο δίσκος αλλάζει και στα δύο.

Δες μερικές τιμές.

attachicon.gif Screen Shot 2017-11-30 at 13.35.29.png

11,1 εννοεί το Model Identifier και όντως είναι Mid. Λογικά είναι το 13άρι, αφού μόνο αυτό έβγαινε με 128.

Δημοσ.

Κατά την γνώμη μου πρόκειται τουλάχιστον για μια ακριβή προσέγγιση.

Στη θέση της θα έπαιρνα έναν εξωτερικό USB μηχανικό δίσκο (πολύ καλοί είναι της
Western Digital) και θα μετέφερα σ' αυτόν τις ογκώδεις βιβλιοθήκες όπως του Photos
και του iMovie, με διαγραφή τους στον Macintosh HD.

Θα φρόντιζα βέβαια ώστε ο δίσκος να ενταχθεί στο Time Machine backup.
  • Like 1
Δημοσ.

Κατά την γνώμη μου πρόκειται τουλάχιστον για μια ακριβή προσέγγιση.

Στη θέση της θα έπαιρνα έναν εξωτερικό USB μηχανικό δίσκο (πολύ καλοί είναι της
Western Digital) και θα μετέφερα σ' αυτόν τις ογκώδεις βιβλιοθήκες όπως του Photos
και του iMovie, με διαγραφή τους στον Macintosh HD.

Θα φρόντιζα βέβαια ώστε ο δίσκος να ενταχθεί στο Time Machine backup.

Αρκεί να μην είναι αυτοί με τον controller κολλημένο στον δίσκο, που αν χαλάσει πετάς και τον δίσκο.

Τα "προσωπικά" μου στατιστικά λένε Seagate.

https://www.skroutz.gr/s/7092520/Seagate-Expansion-Portable-2TB-STEA2000400.html#reviews

• Like 1
Δημοσ.

Αρκεί να μην είναι αυτοί με τον controller κολλημένο στον δίσκο, που αν χαλάσει πετάς και τον δίσκο.

Τα "προσωπικά" μου στατιστικά λένε Seagate.

https://www.skroutz.gr/s/7092520/Seagate-Expansion-Portable-2TB-STEA2000400.html#reviews

Καμία αντίρρηση, γνώμες εκφράζουμε. :)

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα

Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Αρα μονο OWC η υπαρχει και κατι σε αλλη μαρκα;

Με δίσκο εξωτερικό δεν βολεύει γιατι δεν εχει πολλες γνώσεις και θα εχουμε θεμα. Και τις πληροφορίες μου τις ειπε η ιδια για το macbook, και εμένα δεν μου κολλούσαν κάποια πράγματα αλλα δεν το ειχα μπροστά μου.

Δημοσ.

Καλημέρα

Με δίσκο εξωτερικό δεν βολεύει γιατι δεν εχει πολλες γνώσεις και θα εχουμε θεμα. Και τις πληροφορίες μου τις ειπε η ιδια για το macbook, και εμένα δεν μου κολλούσαν κάποια πράγματα αλλα δεν το ειχα μπροστά μου.

Εντάξει, άνθρωποι είμαστε αν ξεφύγει και κάτι δεν έγινε και τίποτα. Και εμένα με μπέρδεψε το late και το 11.1. Σωστή και η επισήμανση του φίλου CheOnWeb.

Θα συμφωνήσω και με την άποψη του φίλου ozelot αλλά αφού λες ότι θα είναι μπέρδεμα ΟΚ.

Σε OWC εγώ βρίσκω.

Δημοσ.

Καλημέρα

Αναμφίβολα οι δίσκοι της OWC είναι κορυφαίας ποιότητας, ενώ το upgrade διασφαλίζει την εγγενή λειτουργικότητα του μηχανήματος. Αν λοιπόν δεν τίθεται θέμα χρημάτων, η πρόταση του φίλου CryptoCSM01 είναι η συνιστώμενη επιλογή. Δίσκους μπορεί να βρει και εδώ, ή σε συνεννόηση με το service εφ' όσον αναθέσει σε αυτό την παρέμβαση.  

Διαφορετικά θα ήθελα να διευκρινίσω την πρόταση μου, μιας και είμαι της άποψης ότι δεν θα υπάρξει κάποιο θέμα. 

1. Αν δεν το έχει ήδη κάνει θα πρέπει να ενεργοποιήσει το Time Machine backup, τον life saver.

2. Θα την καθοδηγήσουμε λοιπόν πως να μεταφέρει τα αρχεία της στον εξωτερικό δίσκο και πως να τον ρυθμίσει ώστε να συμπεριλαμβάνεται στα backups. Πρόκειται για απλούστατες διαδικασίες, που δεν απαιτούν κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις.

Πάντως εφ' όσον χρειάζεται τα αρχεία της και εκτός σπιτιού, θα πρέπει να συμβιβαστεί με το "κουβάλημα" του δίσκου. ΄

Όπως και να έχει, η απόφαση είναι δική της. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...