BlueBlood7 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Με ένα σύντομο ψάξιμο για xeon (ενώ έχει πολύ καλές επιδόσεις) είδα ότι έχει tdp 95 ή 120 w (ανάλογα το μοντέλο) οπότε λογικά θα θέλει και άλλη ψύκτρα και πιθανόν άλλο τροφοδοτικό (η τωρινή μου cpu έχει μόλις 65w). Δηλαδή ακόμα και να δουλέψει με αλλαγή του bios (έχω κάνει 1 φορά αλλαγή bios πριν πολλά χρόνια για να δει o τότε H/Y έναν pentium 4 HT) λογικά θα θέλει να βάλω το χέρι στην τσέπη για ψύκτρα και ίσως τροφοδοτικό. Λογικά σκεπτόμενος νομίζω πως μια αναβάθμιση σε 4πύρηνο με τα ίδια watt δε θα χρειαστεί κάτι επιπλέον, οπότε το κόστος της αναβάθμισης θα είναι 100% γνωστό από πριν. Άλλωστε για τη χρήση που κάνω ίσως να είναι και κάτι παραπάνω από επαρκής. Επίσης είναι και το θέμα της οικονομίας, 55w διαφορά για 1 συσκευή που είναι ανοιχτή πολλές ώρες κάθε μέρα δεν είναι κάτι αμελητέο αν το δεις σε βάθος ετών... ειδικά αν τις επιπλέον δυνατότητες της ενεργοβόρας cpu δεν πρόκειται να τις αξιοποιήσω για τη χρήση που κάνω. Με το σύντομο ψάξιμο είσαι λάθος. 95Watt TDP έχουν οι κλασικοί 4πυρηνοι σχεδόν όλοι τους εκτός από δύο. Τον Q8400S και τον Q9505s που είναι στα 65 TDP. Από αυτούς τους δύο θα χρειαστεί η μητρική να έχει το BIOS P1.80. Με τον άλλον δεν θα χρειαστείς να κάνεις τίποτα. Κάποιοι 4πύρηνοι έχουν και 105 TDP. Πάμε στους ΧΕΟΝ. Μπορείς να βάλεις 3 ειδών. α) Την σειρά Χ π.χ Χ5460 στα 120 TDP β) Την σειρά Ε π.χ. Ε5440, Ε5450 στα 80 TDP γ) Την σειρά L. π.χ L5420, L5430 στα 50 TDP Από αυτούς προτείνω την σειρά Ε ή τον L5430. Τον L5430 βέβαια είναι λίγο δύσκολο να τον βρεις έτοιμο στην Ελλάδα. Πάμε στο TDP. Το TDP δεν έχει σχέση με την κατανάλωση με την έννοια ότι είναι 80 TDP θα έχει και 80 Watt κατανάλωση. Μπορεί να έχει προς τα πάνω μπορεί να έχει και προς τα κάτω. Προς τα πάνω από όσα έχουν δει τα μάτια αφορούν τους κλασικούς 4πύρηνους και προς τα κάτω τους ΧΕΟΝ. Οι 4πύρηνοι έχουν πολύ μεγαλύτεροι κατανάλωση. Ενδεικτικά ένας 4πύρηνος μπορεί να σε πάει και πάνω από 100W ενώ ένας ΧΕΟΝ και κάτω από 80. Σκέψου λοιπόν αυτά που έγραψες περί νέου τροφοδοτικού και νέας ψύκτρας. Επίσης αυτό που γράφεις για 55W για μια συσκευή έχεις υπολογίσει πόσο κοστίζει το μήνα? Εαν ο υπολογιστής σου καταναλώνει 80W και τον έχεις ανοιχτό κάθε μέρα επί 15 ημέρες ανάθεμα και αν καταναλώνει 5-7 ευρώ τον μήνα. Χοντρικά τα γράφω έτσι? Αν θέλεις ακριβώς να υπολογίσεις την κατανάλωση πάρε έναν μετρητή κατανάλωσης. Αυτό θα σου δείξει πόσα watt θα καταναλώνεις την μέρα ή τον μήνα. Βρες από τον λογαριασμό της ΔΕΗ πόσο κοστίζει η kwh και υπολόγισε το κόστος για 1 μήνα. Με ένα ΧΕΟΝ υπολόγισε από 12-20W την ημέρα παραπάνω από ότι είσαι τώρα. Εξάλλου είναι και το τι κάνεις. Μπορεί την μισές ημέρες του μήνα να ζορίζεις το μηχάνημα και τις άλλες μισές όχι. Τα Watt δεν είναι σταθερά αλλά κυμαίνονται ανάλογα με την χρήση. Και μιας και μιλάμε για Watt γράψε και ποια κάρτα γραφικών έχεις εκτός αν χρησιμοποιείς την onboard. Επίσης γράψε και ποιο τροφοδοτικό έχεις. 1
doctorScien Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 ΛΟΙΠΌΝ ας υποθέσουμε ότι επιλέγει τον πιο προσιτο Ε5440 ΓΙΑΤΙ Χ5460 δύσκολα θα βρέι ... κα σε τι τιμή και κάνουμε μια σύγκριση με τον q9550 που τον είδα πριν μερικές μέρες να πουλιέται στο site εδώ κανένα 40αρι http://cpuboss.com/cpus/Intel-Xeon-E5440-vs-Intel-Core2-Quad-Q9550 νομίζω δεν υπάρχουν διαφορές μάλλον πρέπει να είναι και ο ίδιος πυρήνας.... και απλά πράγματα κουμπωνει ένα νεο επεξεργαστή και παίζει κατευθείαν.... Μην πάμε να ξεζουμίσουμε μηχανήματα 10ετιας... Βέβαια αν ο φίλος είναι οπαδός του OC ας το δοκιμάσει.. ΓΕΝΙΚΑ κάπου πρέπει να υπάρχει και ένας λόγος απόδοσης/ευκολια-πολυπλοκοτητα... για να μην πολυλογούμε εγώ έχω ένα τέτοιο συστηματακι με 8gb ddr3 OC 3,8GHZ και ειναι με win10 64bit.. 1
life is music Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Γεια σας. Έχω ένα παλιό pc με τα εξής βασικά χαρακτηριστικά μητρική ashrock g31m-s cpu pentium dual core e6300 2.8 ghz 3gb ddr2 ram ( ένα 2άρι και ένα του 1 gb, σύνολο 3 gb στα 667mhz) κάρτα ATI radeon 4350 (αν θυμάμαι καλά από τα αποτελέσματα του cpu z) με 1 gb μνήμη και έναν σκληρό δίσκο wd περίπου 450 gb Έχω dual boot με windows home premium 10 32 bit και ubuntu 16.04 32 bit Δεν με ενδιαφέρει να παίζω παιχνίδια, ο υπολογιστής είναι για σερφάρισμα,ταινίες,μουσική,skype,παρουσιάσεις- κείμενα και χρήση μιας παλιάς έκδοσης του photoshop. Μέχρι στιγμής τα πάει μια χαρά. Με δεδομένο ότι οι ddr2 Μνήμες είναι πανάκριβες και οι ssd με αξιοπρεπή χώρο (240gb+) ξεκινούν από τα 90 ευρώ περίπου, σκέφτομαι να αναβαθμίσω τη cpu. Οι επεξεργαστές που υποστηρίζει η μητρική μου είναι εδώ http://www.asrock.com/mb/intel/g31m-s/#CPU Έχω τα εξής ερωτήματα: 1) αξίζει να πάω σε core2quad ώστε να έχω 4 πυρήνες αντί για 2 ώστε στο άμεσο μέλλον να μπορώ να τρέχω αξιοπρεπώς νέες εφαρμογές; Θα δω κάποια διαφορά για τη χρήση που κάνω αυτό το διάστημα; 2) να πάω σε cpu με 65 ή 95 tdp; Στη δεύτερη περίπτωση μήπως θα έχω και έξοδα για νέο τροφοδοτικό και νέα ψύκτρα; Αν ναι τότε τα 65 tdp είναι μονόδρομος. 3) Αν πρέπει να πάω σε 65 dtp cpu με λίγο πάνω από 20 ευρώ αγοράζω μεταχειρισμένο Core 2 Quad Q8400S 2.66GHz Quad-Core , αξίζει η αγορά του σε αυτά τα λεφτά; Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. ειδάλλως μπορεις να βαλεις εναν q6600 στα 15 εαν τον βρεις, αυξανεις και την ραμ σου και τελος βαζεις και εναν φθηνω 120ρι ssd μεσα απο το σιte και εισαι μπομπα
doctorScien Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 ειδα αυτη την αγγρλια για xeon ..... εαν ενδιαφερεται ο TS http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/cpu/742085-xeon-e5440-quad-core-283-ghz-12mb-cache-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%83-%CE%B1%CF%80%CE%BF-q9550-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-775-33/
fotaras76 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Blueblood7 έχεις δίκιο για την κατανάλωση των xeon. To τροφοδοτικό δεν θυμάμαι ποιο είναι, όταν ανοίξω τον πύργο του Η/Υ θα το δώ. Κάρτα γραφικών έχω την ΑTI RADEON 4300 1GB,υποστηρίζει directx 10.1. Έχω συσκευή που μετρά κατανάλωση ρεύματος. Λοιπόν, έχω βρει στα 20 ευρώ κομπλέ τον xeon L5410 με 50 w tdp από τον χρήστη drone για τον οποίο γράφουν όλοι τα καλύτερα. Λέω να τον παραγγείλω γιατί είμαι σίγουρος ότι δε θα χρειαστώ άλλη ψύκτρα και πιστεύω πως είναι πολύ ανώτερος από τον E6300 που έχω τώρα.Υπάρχει και ο L5430 που είναι στα 2.66 αντί στα 2.33 που είναι ο 5410 και στοιχίζει 30 ευρώ.Αν έχει κάποιος ένσταση για τη cpu ας με ενημερώσει. Ο ssd που λέτε θα είναι η επόμενη κίνηση όταν θα υπάρχει το χρήμα
BlueBlood7 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Όποιον ΧΕΟΝ και να πάρεις είναι αναβάθμιση αλλά αν μπορείς πάρε τον L5430. Κοίτα μόνο να είναι έτοιμοι. Να μην χρειαστείς να κάνεις κάτι εσύ παρά μόνο το BIOS update. Ο Drove είναι εγγύηση. 1
fotaras76 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Μόλις έκανα παραγγελία τον L5430 από τον drove. Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή, όταν τον περάσω στον Η/Υ με το καλό θα επανέλθω να σας πω εντυπώσεις. 2
dpolal Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Δεν σηκώνει έως 8, το g31 έχει όριο 4. Η Asrock αναφέρει ότι σηκώνει 8giga http://www.asrock.com/mb/intel/g31m-s/
fotaras76 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Η Asrock αναφέρει ότι σηκώνει 8giga http://www.asrock.com/mb/intel/g31m-s/ Ναι το αναφέρει αλλά αν ψάξει κάποιος στο web θα βρει πολλές περιπτώσεις χρηστών που έβαλαν 2 4άρια πάνω σε αυτή τη μητρική και δε δούλεψαν.Αν αναλογιστείς το κόστος τους αυτή τη στιγμή (2 4άρια ddr2),το συνδυάσεις με την αβεβαιότητα της συμβατότητας με τη μητρική όπως και με το γεγονός πως για έναν μελλοντικό Η/Υ θα είναι άχρηστες τότε είναι μια επένδυση που δεν αξίζει.Ειδικά στην περίπτωση μου όπου δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια, δεν έχει τύχει ποτέ να γεμίσω τα 3 gb που έχω αυτή τη στιγμή ώστε να αρχίσει να βαράει υπερωρίες ο δίσκος. Αν τύχει και βρώ από κανά φίλο κανα μεταχειρισμένο 2άρι τσιπάκι θα αναβαθμίσω τη ram στα 4 gb συνολικά, αλλά δεν πιστεύω πως θα δω καμία ουσιαστική διαφορά. Η επόμενη κίνηση μετά τη cpu θα είναι ένας ssd, όπως άλλωστε μου προτείνατε πολλοί.
Sheogorath Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Η Asrock αναφέρει ότι σηκώνει 8giga http://www.asrock.com/mb/intel/g31m-s/Η Intel που έφτιαξε το τσιπάκι λέει όριο 4 όμως. Σιγά μην έκανε μαγικά η asrock. Απλα yoloαραν το support list. 1
fotaras76 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Ξεθάβω το θέμα καθώς εδώ και λίγο καιρό έχω περάσει τον XEON L5430 ο οποίος δουλεύει άψογα. O drove άψογος επίσης. Παράλληλα πήγα την μνήμη ram στα 4 gb και άλλαξα την κάρτα γραφικών με την GT 1030 (τελικά θέλει ο γιος να παίζει και κανα παιχνιδάκι οπότε έπρεπε να γίνει κ αυτό). Επίσης αναβάθμισα τροφοδοτικό (seasonic 360 watt gold) και ψύκτρα (deepcool gammaxx 200t). Όλα μαζί μου στοίχισαν γύρω στα 200 ευρώ. Ο υπολογιστής πάει πολύ καλά σε καθημερινή χρήση ενώ από παιχνίδια μέχρι τώρα έχω δοκιμάσει το PES 2017 που το τρέχει σφαίρα. Είναι αξιοσημείωτο πως ένας παλιός Η/Υ μετά από αυτές τις αναβαθμίσεις πήρε ζωή και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από έναν νέo σε καθημερινή χρήση γραφείου και σε πρόσφατα games που φυσικά δεν έχουν τρελές απαιτήσεις σε hardware όπως το pes 2017. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα