fotaras76 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Γεια σας. Έχω ένα παλιό pc με τα εξής βασικά χαρακτηριστικά μητρική ashrock g31m-s cpu pentium dual core e6300 2.8 ghz 3gb ddr2 ram ( ένα 2άρι και ένα του 1 gb, σύνολο 3 gb στα 667mhz) κάρτα ATI radeon 4350 (αν θυμάμαι καλά από τα αποτελέσματα του cpu z) με 1 gb μνήμη και έναν σκληρό δίσκο wd περίπου 450 gb Έχω dual boot με windows home premium 10 32 bit και ubuntu 16.04 32 bit Δεν με ενδιαφέρει να παίζω παιχνίδια, ο υπολογιστής είναι για σερφάρισμα,ταινίες,μουσική,skype,παρουσιάσεις- κείμενα και χρήση μιας παλιάς έκδοσης του photoshop. Μέχρι στιγμής τα πάει μια χαρά. Με δεδομένο ότι οι ddr2 Μνήμες είναι πανάκριβες και οι ssd με αξιοπρεπή χώρο (240gb+) ξεκινούν από τα 90 ευρώ περίπου, σκέφτομαι να αναβαθμίσω τη cpu. Οι επεξεργαστές που υποστηρίζει η μητρική μου είναι εδώ http://www.asrock.com/mb/intel/g31m-s/#CPU Έχω τα εξής ερωτήματα: 1) αξίζει να πάω σε core2quad ώστε να έχω 4 πυρήνες αντί για 2 ώστε στο άμεσο μέλλον να μπορώ να τρέχω αξιοπρεπώς νέες εφαρμογές; Θα δω κάποια διαφορά για τη χρήση που κάνω αυτό το διάστημα; 2) να πάω σε cpu με 65 ή 95 tdp; Στη δεύτερη περίπτωση μήπως θα έχω και έξοδα για νέο τροφοδοτικό και νέα ψύκτρα; Αν ναι τότε τα 65 tdp είναι μονόδρομος. 3) Αν πρέπει να πάω σε 65 dtp cpu με λίγο πάνω από 20 ευρώ αγοράζω μεταχειρισμένο Core 2 Quad Q8400S 2.66GHz Quad-Core , αξίζει η αγορά του σε αυτά τα λεφτά; Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Qless Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Ναί αξίζει σίγουρα ένας quad core η μητρική υποστηρίζει κανονικά yorkfield 45nm οπότε με ένα 20 άρικο είναι μια χαρά αναβάθμιση 1
BlueBlood7 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Το όλο θέμα με την αναβάθμιση s775 έχει συζητηθεί άπειρες φορές. Σε ΧΕΟΝ θα πας. Παίρνεις από εδώ στο φόρουμ έναν ΧΕΟΝ Ε5450 ή Ε5440. Θα τον πάρεις έτοιμο. Το μόνο που πρέπει να κάνεις έναι να περάσεις modded BIOS. Δυστυχώς φίλε μου οι ssd μπορεί να είναι πιο ακριβοί (παλιότερα ήταν απλησίαστοι) αλά είναι απαραίτητοι. Απογειώνουν το μηχάνημα 5
doctorScien Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Το όλο θέμα με την αναβάθμιση s775 έχει συζητηθεί άπειρες φορές. Σε ΧΕΟΝ θα πας. Παίρνεις από εδώ στο φόρουμ έναν ΧΕΟΝ Ε5450 ή Ε5440. Θα τον πάρεις έτοιμο. Το μόνο που πρέπει να κάνεις έναι να περάσεις modded BIOS. Δυστυχώς φίλε μου οι ssd μπορεί να είναι πιο ακριβοί (παλιότερα ήταν απλησίαστοι) αλά είναι απαραίτητοι. Απογειώνουν το μηχάνημα αν υπάρχει για το συγκεκριμενο chopset modified bios+ μετατροπές που πρεπει να γίνουν στο socket για να μπει ο xeon (σε κάποια pin...) Ασε τον άνθρωπο να βτει από εδω΄έναν q9550 q9450... τα υπολοιπα θέλουν γνωσεις (κάτι παραπανω απο το βγάζω -βάζω cpu...) ΥΠΕΡΧΡΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΕΤΑ ΣΤΑ 3.8GHZ... Και θα ειναι οκ...
dpolal Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Με 3giga RAM και παλιό μηχανικό δίσκο ότι επεξεργαστή και να βάλει δεν πρόκειτε να δεί διαφορές στην καθημερινή χρήση. Πολύ ανώτερες επιδόσεις θα έχει αν βάλει refurbished DDR2 RAM από κατάστημα με 15ευρώ τα 2Gb (θα έχει και την εγγύηση για 1 χρόνο) και να πάει το σύστημα του στα 4γίγα συνολικά. (ή αν κοιτάξει στις αγγελίες εδώ) Σηκώνει μέχρι 8 το μπόρντ του αλλά έχει μόνο 2 θέσεις RAM και δεν είναι εύκολο να βρείς ddr2 στα 4Gb πλέον. Επίσης μπορεί να βάλει έναν απλό 120ρι ssd για λειτουργικό και εφαρμογές (βρίσκεις πάλι στις αγγελίες εδώ) , δεν είναι ανάγκη να πάει σε μεγαλύτερο. Θα είναι παρπάνω τα χρήματα σε σχέση με την αγορά ενώς 4core αλλά οι διαφορές πολύ μεγαλύτερες και άμεσα ορατές.
Sheogorath Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δεν σηκώνει έως 8, το g31 έχει όριο 4. Πωλούνται σκαλισμένου Xeon συν σου δίνουν κάποιοι και το bios έτοιμο. Προτεινω τον drove, δυο φορές πήρα μέσα σε 2 χρόνια, μόνο τα καλύτερα έχω να πω, όπως και καμία 20αρια φίλοι που έχω στείλει. 3
BlueBlood7 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 αν υπάρχει για το συγκεκριμενο chopset modified bios+ μετατροπές που πρεπει να γίνουν στο socket για να μπει ο xeon (σε κάποια pin...) Ασε τον άνθρωπο να βτει από εδω΄έναν q9550 q9450... τα υπολοιπα θέλουν γνωσεις (κάτι παραπανω απο το βγάζω -βάζω cpu...) ΥΠΕΡΧΡΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΕΤΑ ΣΤΑ 3.8GHZ... Και θα ειναι οκ... Άστο γιατρέ μου. Μην χαλάς την ώρα σου και γεμίζεις με άνοστα post. Βρες κάτι άλλο να ασχοληθείς.
fotaras76 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Αναβάθμιση ram νομίζω πως δε συμφέρει καθώς τα 4άρια ddr2 είναι απλησίαστα (με βάση τα specs της μητρικής σηκώνει 2 4άρια) και άχρηστα για ένα μελλοντικό μηχάνημα.Το πολύ πολύ να άλλαζα τη μνήμη του 1 gb με μια 2άρα ώστε να πάω στα 4 gb σύνολο αλλά τότε πρέπει να πάω και σε 64 bit λειτουργικά συστήματα ώστε να τη βλέπει ο Η/Υ ολόκληρη. Με δεδομένο όμως πως τα 64μπιτα λειτουργικά απαιτούν πιο πολύ μνήμη το κέρδος μου θα είναι μάλλον μηδαμινό. Για τον Xeon θα ψάξω να δω αν είναι μεγάλη μανούρα να τον βάλω και θα αποφασίσω ανάλογα. Για ssd νομίζω πως θα περιμένω λίγο ακόμα μήπως πέσουν οι τιμές.
Sheogorath Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Για τυπογραφικό λάθος κόβω εξαλλου τα 8 μαξ.
BlueBlood7 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Αναβάθμιση ram νομίζω πως δε συμφέρει καθώς τα 4άρια ddr2 είναι απλησίαστα (με βάση τα specs της μητρικής σηκώνει 2 4άρια) και άχρηστα για ένα μελλοντικό μηχάνημα.Το πολύ πολύ να άλλαζα τη μνήμη του 1 gb με μια 2άρα ώστε να πάω στα 4 gb σύνολο αλλά τότε πρέπει να πάω και σε 64 bit λειτουργικά συστήματα ώστε να τη βλέπει ο Η/Υ ολόκληρη. Με δεδομένο όμως πως τα 64μπιτα λειτουργικά απαιτούν πιο πολύ μνήμη το κέρδος μου θα είναι μάλλον μηδαμινό. Για τον Xeon θα ψάξω να δω αν είναι μεγάλη μανούρα να τον βάλω και θα αποφασίσω ανάλογα. Για ssd νομίζω πως θα περιμένω λίγο ακόμα μήπως πέσουν οι τιμές. Τον ΧΕΟΝ τον παίρνεις έτοιμο. Δεν κάνεις κάτι ούτε σε αυτόν ούτε στην μητρική. Απλά τον αλλάζεις με αυτόν που έχεις. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι αν περάσεις νέο BIOS. Οι τιμές των ssd πάνω κάτω είναι αυτές εδώ και 2 χρόνια. Μη περιμένεις να πέσουν. Μάλιστα για ένα διάσημα είχαν ανέβει περίπου 10-15 ευρώ. Δες και στα μεταχειρισμένα για κάποια καλή περίπτωση κοντά στα 75 ευρώ.
doctorScien Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Άστο γιατρέ μου. Μην χαλάς την ώρα σου και γεμίζεις με άνοστα post. Βρες κάτι άλλο να ασχοληθείς. Φίλε μου γραφεις για Xeon modified bios ...σε κάποιον που μόλις έκανε το πρώτο του Post ΣΗΜΕΡΑ KAI γράφθηκε στο site πριν δύο μερες.. χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι δεν έχει γνώσεις.. Ανοστα post θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και τα δικά σου..... αν θες να το παμε σε προσωπικο επίπεδο.... και δεν σου είπα κάτι απλά σου είπα να μην τον χώνεις στα βαθεια.... για καμιά ταινία τον θέλει τον υπολογιστή ..... 1
Sheogorath Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Φίλε μου γραφεις για Xeon modified bios ...σε κάποιον που μόλις έκανε το πρώτο του Post ΣΗΜΕΡΑ KAI γράφθηκε στο site πριν δύο μερες.. χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι δεν έχει γνώσεις.. Ανοστα post θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και τα δικά σου..... αν θες να το παμε σε προσωπικο επίπεδο.... και δεν σου είπα κάτι απλά σου είπα να μην τον χώνεις στα βαθεια.... για καμιά ταινία τον θέλει τον υπολογιστή ..... Σωστό, αλλά υπάρχουν έτοιμοι σκαλισμένοι και μόνο το bios πρέπει να περάσεις.
fotaras76 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Με ένα σύντομο ψάξιμο για xeon (ενώ έχει πολύ καλές επιδόσεις) είδα ότι έχει tdp 95 ή 120 w (ανάλογα το μοντέλο) οπότε λογικά θα θέλει και άλλη ψύκτρα και πιθανόν άλλο τροφοδοτικό (η τωρινή μου cpu έχει μόλις 65w). Δηλαδή ακόμα και να δουλέψει με αλλαγή του bios (έχω κάνει 1 φορά αλλαγή bios πριν πολλά χρόνια για να δει o τότε H/Y έναν pentium 4 HT) λογικά θα θέλει να βάλω το χέρι στην τσέπη για ψύκτρα και ίσως τροφοδοτικό. Λογικά σκεπτόμενος νομίζω πως μια αναβάθμιση σε 4πύρηνο με τα ίδια watt δε θα χρειαστεί κάτι επιπλέον, οπότε το κόστος της αναβάθμισης θα είναι 100% γνωστό από πριν. Άλλωστε για τη χρήση που κάνω ίσως να είναι και κάτι παραπάνω από επαρκής. Επίσης είναι και το θέμα της οικονομίας, 55w διαφορά για 1 συσκευή που είναι ανοιχτή πολλές ώρες κάθε μέρα δεν είναι κάτι αμελητέο αν το δεις σε βάθος ετών... ειδικά αν τις επιπλέον δυνατότητες της ενεργοβόρας cpu δεν πρόκειται να τις αξιοποιήσω για τη χρήση που κάνω.
Sheogorath Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δες κάποιον L5420 ή κάποιον Ε5450. Είναι 50 και 80watt αντίστοιχα.
chios Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιον επεξεργαστή και να βάλεις δεν θα δεις καμία μα καμία διαφορά στην καθημερινή σου χρήση . μόνο με ssd θα δεις το μηχάνημα να απογειώνετε .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα