SherlockShackleton Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Καλησπερα παιδες. Καλημερα τετοια ωρα βασικα. Περιμενω απο μερα σε μερα να μου ερθει Ιντερνετ στο σπιτι, αλλα σκεφτομαι και λιγο πιο μπροστα για την ωρα. Το σπιτι ειναι φτιαγμενο λιγο περιεργο. Εχει μονο 1 πριζα RJ11 και ειναι σε δωματιο που με χωριζουν 7 μετρα και 3 τοιχοι απο το δικο μου που σκοπευω να εχω το ρουτερ. Καλωδιο τηλεφωνικο αν βαλω στα 7 μετρα θα πιανω με το ζορι Dial up εδω. Οποτε σκεφτομαι να βαλω Cat5, εξης ομως θεμα: Πως μπορω να κανω την μετατροπη RJ45 σε κλιψακι RJ11, βρισκω guides πολλα στο νετ για color codes και αυτα, αλλα κανεις δεν μου εξηγει πως θα χωρεσω 8 καλωδια σε κλιψακι που περνει 4 συνδεσεις. Και αλλη μια ιδεα, επειδη ξερω οτι το σπιτι ειναι προπολεμικο και η καλωδιωση του ειναι μια τα ιδια, θελω καποιες αποψεις. Υπαρχει καμια περιπτωση να συμφωνηθω τιποτα με τον τεχνικο της ΟΤΕ να με αφησει να τραβηξω το Cat5 απευθειας απο το κουτι του OTE?
corsair04 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Καλησπερα παιδες. Καλημερα τετοια ωρα βασικα. Περιμενω απο μερα σε μερα να μου ερθει Ιντερνετ στο σπιτι, αλλα σκεφτομαι και λιγο πιο μπροστα για την ωρα. Το σπιτι ειναι φτιαγμενο λιγο περιεργο. Εχει μονο 1 πριζα RJ11 και ειναι σε δωματιο που με χωριζουν 7 μετρα και 3 τοιχοι απο το δικο μου που σκοπευω να εχω το ρουτερ. Καλωδιο τηλεφωνικο αν βαλω στα 7 μετρα θα πιανω με το ζορι Dial up εδω. Οποτε σκεφτομαι να βαλω Cat5, εξης ομως θεμα: Πως μπορω να κανω την μετατροπη RJ45 σε κλιψακι RJ11, βρισκω guides πολλα στο νετ για color codes και αυτα, αλλα κανεις δεν μου εξηγει πως θα χωρεσω 8 καλωδια σε κλιψακι που περνει 4 συνδεσεις. Και αλλη μια ιδεα, επειδη ξερω οτι το σπιτι ειναι προπολεμικο και η καλωδιωση του ειναι μια τα ιδια, θελω καποιες αποψεις. Υπαρχει καμια περιπτωση να συμφωνηθω τιποτα με τον τεχνικο της ΟΤΕ να με αφησει να τραβηξω το Cat5 απευθειας απο το κουτι του OTE? θα διαλέξει απλά τα δυο όποια θες εσύ και θα βάλεις στις θέσεις 2-3 του rj11
SherlockShackleton Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 θα διαλέξει απλά τα δυο όποια θες εσύ και θα βάλεις στις θέσεις 2-3 του rj11 Αν δεν εχω εργαλειο να πρεσαρω το φις, τι αλλο μπορω να χρησιμοποιησω?
corsair04 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Αν δεν εχω εργαλειο να πρεσαρω το φις, τι αλλο μπορω να χρησιμοποιησω? δεν γίνεται .... πήγαινε σε ένα κατάστημα με ηλεκτρολογικό υλικό και πάρε τηλεφωνικό καλώδιο με θωράκιση και ζήτα να σου προσαρμόσει και τα βύσματα
BlueBlood7 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Περίεργο που φαίνεται όχι να έχει μία πρόζα rj11 αλλά να την έχει στο δωμάτιο. Συνήθως μπαίνει σε κεντρικό σημείο.
SherlockShackleton Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Περίεργο που φαίνεται όχι να έχει μία πρόζα rj11 αλλά να την έχει στο δωμάτιο. Συνήθως μπαίνει σε κεντρικό σημείο. Και εγω εκει παραξενευομαι. Συνηθως Στα σπιτια που εχω μεινει τουλαχιστον ειναι η καπου στο χωλ η εχει 2 και το ενα ειναι στην κουζινα και το αλλο στον κομβο σαλονι/δωματια.
BlueBlood7 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Ναι έτσι είναι. Η κεντρική θα είναι είτε στο χωλ είτε σε κουζίνα. Δεν αν έχει κάπου θέση να σου ανοίξει μία ο ηλεκτρολόγος ή εσύ αν σου πιάνουν τα χέρια ή ρώτα τον ηλεκτρολόγο τι μπορεί να κάνει.
SherlockShackleton Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Ναι έτσι είναι. Η κεντρική θα είναι είτε στο χωλ είτε σε κουζίνα. Δεν αν έχει κάπου θέση να σου ανοίξει μία ο ηλεκτρολόγος ή εσύ αν σου πιάνουν τα χέρια ή ρώτα τον ηλεκτρολόγο τι μπορεί να κάνει. Επειδη ειμαι στον πρωτο οροφο, λεω αν ειναι να ανοιξει καινουριες γραμμες μαλακιες, να το παω κατευθειαν με ροκα απο το χειλος των μπαλκονιων δευτερου οροφου και να το κατεβασω απο την τρυπα που μπαινει στο δωματιο το coax της τηλεορασης.
BlueBlood7 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Όπως νομίζεις. Κάνε αυτό που θα έχει τη λιγότερη φασαρία. Μόνο ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη αν μένεις με ενοίκιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα