Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια. 

Θα ηθελα να ρωτήσω ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να ανοίξω πόρτες στο router για ένα παιχνίδι για το ps4 το Battlefield 1. 

To δίκτυό μου είναι ως εξής:

Το modem/router έχει την ip  192.168.1.1  (άρα όλες οι συσκευές παίρνουν ip 192.168.1.κατι )

To modem/router αυτό συνδέετε με ethernet σε άλλο χώρο με ένα router το οποίο μου μοιράζει internet σε εκείνο τον χώρο. Ουσιαστικά είναι ένα access point με ip  192.168.0.1 (άρα όλες οι συσκευές παίρνουν ip 192.168.0.κατι )

Που πρέπει να ανοίξω τις πόρτες μου για να είμαι σωστός? Σε ποιο router? Και τι static ip δηλώνω για την πόρτα??? Αυτήν την στιγμή το ps4 έχει ip 192.168.0.50  γιατί παίρνει από το access point. 

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Είναι router ή ΑΡ η άλλη συσκευή; Έχει σημασία!

Αν είναι router, στο πρώτο κάνεις port forward προς την διεύθυνση που έχει το 2ο στην WAN θύρα στο ίδιο υποδίκτυο και κατόπιν αντίστοιχο κανόνα στον 2ο προς την ΙΡ που θέλεις.

Αν είναι ΑΡ κακώς το έχεις βάλει σε άλλο υποδίκτυο και με ανοικτό DHCP, καθώς τα ΑΡ δεν έχουν δυνατότητες routing.

Δημοσ.

Με επιφύλαξη ότι πω,και ευχαρίστως περιμένω διορθώσεις.

Αρχικά,νομίζω ότι πρέπει να αλλάξεις στο "2o router",την ip δικτύου(192.168.1.2 πχ) για να μπορέσει να επικοινωνήσει,και με ρύθμιση ως AP. εκτός αν έχεις το πρώτο σε bringing mode και παίρνεις ip απ το δεύτερο.δεν μπορώ να καταλάβω για game γτ χρειάζεσαι port forward αλλά όπως και να έχει,πρέπει να γίνει στο ρουτερ που συγχρονίζει,αφού με αυτό "βγαίνεις" στο δίκτυο. συγνώμη,ο μόνος λόγος που έχω χρησιμοποιήσει κάτι τέτοιο είναι λόγω security cams

Δημοσ.

Από όσο ξέρω είναι router είναι το TP-Link     TL-WR841N

Ναι πολλές φορές τα online παιχνίδια θέλουν porto forward επειδή έχουν καλύτερη σύνδεση με τους servers. 

Άρα τι κάνω?

Δημοσ.

Αν είναι το WR841 τότε είναι router, άρα μπορείς να τα αφήσεις όπως είναι και τα 2 και να παίξεις με κανόνες port forwarding.

Καταρχήν για να παίξουν σωστά, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η WAN θύρα του 841 να έχει σταθερή διεύθυνση στο ίδιο υποδίκτυο με το αρχικό modem/router.

Σταθερή ΙΡ επίσης θα έχει και το PC για το οποίο θα προορίζεται το Port forwarding, αλλά αυτή την φορά στο ίδιο υποδίκτυο με του 841.

Φτιάχνεις λοιπόν ένα κανόνα στο αρχικό modem/router, ανοίγοντας την πόρτα προς την ΙΡ που έχει η WAN θύρα του 841.

Μετά φτιάχνεις στο 841, έναν ίδιο κανόνα για την ίδια πόρτα, προς την ΙΡ του PC. Είσαι έτοιμος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...