Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Καταρχήν το ερώτημα είναι πως μπορώ να παίξω 4Κ ταινίες στην τηλεόραση και ο ήχος να ακούγεται πολυκάναλος από το Home Cinema!

Μέχρι σήμερα συνέδεα τον εξωτερικό σκληρό δίσκο μέσω USB στο Home Cinema Samsung HT-H5550 για συντόμευση HC) και το HC με HDMI στην TV. Το HC παίζει αν όχι όλα, τα περισσότερα format ήχου και εικόνας με εξωτερικούς srt υπότιτλους χωρίς πρόβλημα. Οι ταινίες έπαιζαν στην TV σε 1080p και ο ήχος έπαιζε σε 5.1.

Το "πρόβλημα" ξεκινάει από την πρόσφατη αγορά της Samsung UE55MU8002. Η εν λόγω τηλεόραση παίζει 4K βίντεο, το HC μου όμως δεν υποστηρίζει 4K αρχεία.

Έχετε κάποια ιδέα για το πως θα παίξω 4K αρχεία στην τηλεόραση και πολυκάναλο ήχο από το HC;

Σκέφτηκα αρχικά να ενώσω τον εξωτερικό σκληρό στην τηλεόραση και μέσω HDMI ARC να γυρίσω τον ήχο στο HC για να παίξει από τα ηχεία. Η ταινία και οι υπότιτλοι παίζουν κανονικά, όμως κατά την επιστροφή του ήχου από την TV στο HC, ο ήχος παίζει stereo και όχι 5.1 (το αρχείο του βίντεο είναι 5.1 / 7.1 / Atmos - τα δοκίμασα όλα!). Τα βίντεο παίζουν απροβλημάτιστα, ο ήχος όμως στερεοφωνικός. Έχετε κάποια άποψη επι αυτού;;;

Η άλλη επιλογή είναι κάποια αγορά media player? Ρωτάω διότι δεν είχα ποτέ μου και δεν ξέρω πως δουλεύουν.

Ο περιορισμός του HC είναι ότι έχει μόνο μια έξοδο HDMI. Οπότε (σκέφτομαι ότι) αν προμηθευτώ έναν media player θα πρέπει να τον συνδέσω με HDMI στην TV και με οπτική ίνα στο HC. Θα παίζει όμως η ταινία σε 4κ και ο ήχος σε μορφή 5.1 από το HC; Υπάρχει περίπτωση να έχω θέμα καθυστέρησης του ήχου;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και τις ιδέες σας!

Δημοσ.

Θα συνδεσεις τον εξωτερικο σκληρο στην τηλεοραση στην usb εισοδο για να χρησιμοποιησεις τον ενσωματωμενο player και να βλέπεις σε 4κ.

Ακολουθως θα συνδεσεις τον ενισχυτή με την τηλεοραση μεσω hdmi or optical.(καλυτερο το hdmi φυσικα).

Δηλαδη θα συνδεσεις ένα hdmi outpout της τηλεόρασης με ένα hdmi input στον ενισχυτή.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΑ ΝΕΑ ΗΧΗΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΩΔΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ 1.4.

Επισης θα πρεπει να μπεις στο menu της τηλεόρασης και να ρυθμισεις στην εξοδο ηχου να βγαζει πολυκαναλο ηχο στο hdmi.

Το ARC λειτουργει μονο στις ιδιες μαρκες ενισχυτή και τηλεόρασης.

Δημοσ.

Αυτο για το arc ΔΕΝ ισχυει... αν ισχυει δεν θα ειχαν arc οι ενισχυτες των yamaha,denon, marantz κτλ...

Οπως τα χεις απλα στις ρυθμισεις ηχου/εξοδος ηχου βαλε hdmi passthrough, bitstream, αυτοματο η οπως αλλιως το λεει και θα εισαι κομπλε.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο για το arc ΔΕΝ ισχυει... αν ισχυει δεν θα ειχαν arc οι ενισχυτες των yamaha,denon, marantz κτλ...

Οπως τα χεις απλα στις ρυθμισεις ηχου/εξοδος ηχου βαλε hdmi passthrough, bitstream, αυτοματο η οπως αλλιως το λεει και θα εισαι κομπλε.

Λες να είναι δηλαδή θέμα ρυθμίσεων; Θα το ψάξω και θα σας πω!

Το καλώδιο HDMI που έχω είναι αυτό.

Δημοσ.

Σιγουρα ειναι αυτο. Προσοχη δεν μπορεις να περασεις σημα dd hd, dts master audio, atmos, vision, dts x με αυτον τον τροπο (Μονο κατι φετινες oled το κανουν αυτο προς το παρον).

Το καλωδιο ειναι μια χαρα.

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Καταρχήν το ερώτημα είναι πως μπορώ να παίξω 4Κ ταινίες στην τηλεόραση και ο ήχος να ακούγεται πολυκάναλος από το Home Cinema!

Μέχρι σήμερα συνέδεα τον εξωτερικό σκληρό δίσκο μέσω USB στο Home Cinema Samsung HT-H5550 για συντόμευση HC) και το HC με HDMI στην TV. Το HC παίζει αν όχι όλα, τα περισσότερα format ήχου και εικόνας με εξωτερικούς srt υπότιτλους χωρίς πρόβλημα. Οι ταινίες έπαιζαν στην TV σε 1080p και ο ήχος έπαιζε σε 5.1.

Το "πρόβλημα" ξεκινάει από την πρόσφατη αγορά της Samsung UE55MU8002. Η εν λόγω τηλεόραση παίζει 4K βίντεο, το HC μου όμως δεν υποστηρίζει 4K αρχεία.

Έχετε κάποια ιδέα για το πως θα παίξω 4K αρχεία στην τηλεόραση και πολυκάναλο ήχο από το HC;

Σκέφτηκα αρχικά να ενώσω τον εξωτερικό σκληρό στην τηλεόραση και μέσω HDMI ARC να γυρίσω τον ήχο στο HC για να παίξει από τα ηχεία. Η ταινία και οι υπότιτλοι παίζουν κανονικά, όμως κατά την επιστροφή του ήχου από την TV στο HC, ο ήχος παίζει stereo και όχι 5.1 (το αρχείο του βίντεο είναι 5.1 / 7.1 / Atmos - τα δοκίμασα όλα!). Τα βίντεο παίζουν απροβλημάτιστα, ο ήχος όμως στερεοφωνικός. Έχετε κάποια άποψη επι αυτού;;;

Η άλλη επιλογή είναι κάποια αγορά media player? Ρωτάω διότι δεν είχα ποτέ μου και δεν ξέρω πως δουλεύουν.

Ο περιορισμός του HC είναι ότι έχει μόνο μια έξοδο HDMI. Οπότε (σκέφτομαι ότι) αν προμηθευτώ έναν media player θα πρέπει να τον συνδέσω με HDMI στην TV και με οπτική ίνα στο HC. Θα παίζει όμως η ταινία σε 4κ και ο ήχος σε μορφή 5.1 από το HC; Υπάρχει περίπτωση να έχω θέμα καθυστέρησης του ήχου;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και τις ιδέες σας!

Το Hdmi στο ΗΤ ειναι μονο Out,αρα δε γινεται

δοκιμασε firmware update και στα 2, αλλα αμφιβαλλω αν θα εχει τη δυνατοτητα η τηλεοραση να στελνει  dts-hd πισω στον ενισχυτη

Δημοσ.

Το Hdmi στο ΗΤ ειναι μονο Out,αρα δε γινεται

δοκιμασε firmware update και στα 2, αλλα αμφιβαλλω αν θα εχει τη δυνατοτητα η τηλεοραση να στελνει  dts-hd πισω στον ενισχυτη

Όχι είναι και in στο HC. Βασικά η θύρα HDMI είναι ARC δοκιμασμένο!

Σιγουρα ειναι αυτο. Προσοχη δεν μπορεις να περασεις σημα dd hd, dts master audio, atmos, vision, dts x με αυτον τον τροπο (Μονο κατι φετινες oled το κανουν αυτο προς το παρον).

Το καλωδιο ειναι μια χαρα.

Και η 55MU8002 είναι φετινό μοντέλο.

Από το επισυναπτόμενο βλέπετε κάτι;;; Γιατί ακόμα δεν μπορώ να την συνδέσω να κάνω τα τεστ μου...

Audio.pdf

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους!

Βρήκα τελικά λύση...

Συνέδεσα τον σκληρό στην τηλεόραση και με hdmi μέσω ARC μετέφερα τον ήχο ασυμπίεστα στο HC.

Έπρεπε να πάω στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης και στο audio output να αλλάξω την επιλογή εξόδου από PCM σε Dolby Digital.

Μειώθηκε η ένταση του ήχου αλλά ο ήχος μοιράστηκε σωστά και στα 5 ηχεία. Δοκίμασα και αρχείο βίντεο που είναι για να τεστάρεις το ηχοσύστημά σου από εδώ πχ και δουλεύουν μια χαρά!!!

Σας ευχαριστώ όλους και σας εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...