Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω απολύτως. Δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι θα έχουν πρόβλημα, αλλά το μπλέξιμο με την εγγύηση είναι όντως μεγάλο θέμα...

Δημοσ.

Πιθανώς, ναι, αφού πλέον τα cores έχουν αυξηθεί... Δεν νομίζω ότι είναι μόνο τόση η διαφορά, πρέπει να ξαναδώ benchmarks, αλλά όντως η διαφορά στην τιμή είναι μεγάλη.

Έχει δει κανείς τα Xiaomi στην ελληνική αγορά;

δεν μιλουσα για τα επισημα benchmarks, αυτα δινουν διαφορα της ταξεως του +20, το αρθρο ομως ανεφερε ρητα οτι σε everyday & real life χρηση ειναι κατω απο 10%...

http://laptopmedia.com/comparisons/intel-core-i5-8250u-vs-core-i7-8550u-core-i5-vs-i7-a-never-ending-dispute/

Δημοσ.

Παιδες η διαφορα στο Cinebench δηλαδη +27% αντικατοπτριζει: τι στην
πραγματικοτητα συμβαινει ως αποτελεσμα, οταν σφιξουνε τα γαλατα! :P
Τετοιες διαφορες συναντουσαμε ενιοτε και σε
i3-i5, οπου ~αντιστοιχως,
θα μπορουσε να γινει παρομοια συζητηση: αν "αξιζει" ευρω διαφορα! :mrgreen:

Δημοσ.

Ντάξει, δεν νομίζω πως το Cinebench είναι ακριβώς real world. Ναι, μπορεί να απομυζεί την τελευταία ρανίδα ισχύος, αλλά νομίζω σαφώς πιο ρεαλιστικό για τους περισσότερους θα ήταν να δεις fps σε κανένα Wolfenstein.

...να πούμε και για 7700HQ? :D

Δημοσ.

Κι ομως στην πραξη γινεται συχνοτατα real world: δηλαδη αν δοκιμασεις encoding x264, x265 κ.λπ.,
θα δεις αμεσα οτι, το Cinebench, σε εχει ενημερωσει απολυτως ολοσωστα -> για το τι να περιμενεις!
:devil:

Εν ολιγοις -και ας ειναι καπως/λιγο "χοντροκομμενος ορισμος"(sic)- με Cinebench >= 7.5, διαμενεις
στο αρχονταρικι
= δεν χρειαζεσαι διολου να σκεφτεις μετα/ενδεχομενως καποιον αλλο επεξεργαστη!
B)   

Δημοσ.

Με το 'real world' εννοούσα συνηθισμένες καταστάσεις. Προφανώς το Cinebench εξομοιώνει τέτοιες, αλλά κάθε άλλο παρά συνηθισμένο είναι να κάνεις hevc encoding ;)

Δημοσ.

πριν μια βδομαδα αγορασα το ACER ASPIRE 5 A515-51G-82WK με τον ι7 8550u.

εβγαλα το μηχανικο δισκο κιολας που ειχε μεσα,τον εκανα εξωτερικο, και τοποθετησα εναν samsung evo 850 250gb.

το λαπτοπ φυσαει πραγματικα και για τα λεφτα που μου βγηκε συνολικα μαζι με τον ssd πιστευω ειναι σουπερ.

απο αποψη κατασκευης ειναι πολυ ωραιο με το πανω κομματι να ειναι απο αλουμινιο και ολο το αλλο πλαστικο.

στα αρνητικα βαζω την οθονη του που περιμενα περισσοτερα και ειναι απλα οκ.

επισης το touchpad για το οποιο δνε ξερω τι drivers να βαλω, δεν εχει καλη αισθηση.

Δημοσ.

Παιδια κατ αρχην καλοριζικο σε οσους το πηραν.

Επειδη ψηνομαι, ποιο να διαλεξω για νορμαλ χρηση ιντερνετ, ταινιες και μουσικη?

Ειμαι με ενα σκουπιδι celeron τωρα και δεν την παλευω αλλο ...μου εσπασαν τα νευρα.

Και κατι αλλο οι επεξεργαστες αυτοι δεν ειναι οι coffee lake? Επισης ολα εχουν 2ο σλοτ μνημης ? γιατι διαβαζω και τα αλλα θεματα και αναφερεται και για μονο σλοτ.

Δημοσ.

@manosj : καλορίζικο :)

@buuren : ε για τέτοια απλή χρήση δεν χρειάζεσαι κάτι το ιδιαίτερο... δίνεις όσα αντέχεις με το βλέμμα στο να σου κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Ένας i5 της προηγούμενης γεννιάς με 8GB και SSD νομίζω θα σε βγάλει κάμποσο.

Νομίζω όλοι προς το παρόν είναι kaby lake και, όχι, δεν έχουν όλοι επεκτάσιμη μνήμη.

• Like 1
Δημοσ.

το acer που πηρα εχει και επεκτασιμη μνημη καθως και m2 slot.

το συγκεκριμενο μοντελο βγαινει ακριβως με τα ιδια χαρακτηριστικα και με τον ι5 8250u.

• Like 1
Δημοσ.

ετρεξα ενα geekbench απο περιεργια να δω τι νουμερα θα βγαλω για να τα συγκρινω με αυτα των reviews του συγκεκριμενου επεξεργαστη και προσ εκπληξη μου  εβγαλα 2500 στο single core και 8600  στο multi

, τι στιγμη που στα reviews βγαζουν τα διπλα.εκανα κατι λαθος στις ρυθμισεις που το ετρεξα?δεν γινεται να χει τοσο τεραστια αποκλιση.θυμιζω ι7 8550υ 

Δημοσ.

ετρεξα ενα geekbench απο περιεργια να δω τι νουμερα θα βγαλω για να τα συγκρινω με αυτα των reviews του συγκεκριμενου επεξεργαστη και προσ εκπληξη μου  εβγαλα 2500 στο single core και 8600  στο multi

, τι στιγμη που στα reviews βγαζουν τα διπλα.εκανα κατι λαθος στις ρυθμισεις που το ετρεξα?δεν γινεται να χει τοσο τεραστια αποκλιση.θυμιζω ι7 8550υ 

μηπως θελει ξεκλειδωμα η cpu... καπου ειχα διαβασει οτι για να δωσει το μαξ πρεπει να αλλαξεις το προφιλ διαχειρισης ισχυος και να δημιουργησεις καινουριο, ωστε να βρεις τη ρυθμιση "βελτιστη ισχυς" η κατι τετοιο τεσπα... δε το θυμαμαι και καλα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...