gfdimopo Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα παιδιά, Εχω αγοράσει πρόσφατα ένα synology nas 115J το οποίο το χρησιμοποιώ για backup των αρχείων μου. Εχει μόνο ένα δίσκο το NAS και σκέφτηκα μέσω του cloud sync να το συγχρονίζω αυτόματα με το one drive για ασφάλεια. Οπότε ότι αρχείο μπαίνει στο nas θα ανεβαίνει αυτόματα και στο one drive. Το θέμα μου είναι ότι αμα χαλάσει ο δίσκος ή αν με κάποιο τρόπο χαθούν τα αρχεία απο το nas θα διαγραφούν και απο το one drive? Ξέρει κάνείς?
CheOnWeb Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα παιδιά, Εχω αγοράσει πρόσφατα ένα synology nas 115J το οποίο το χρησιμοποιώ για backup των αρχείων μου. Εχει μόνο ένα δίσκο το NAS και σκέφτηκα μέσω του cloud sync να το συγχρονίζω αυτόματα με το one drive για ασφάλεια. Οπότε ότι αρχείο μπαίνει στο nas θα ανεβαίνει αυτόματα και στο one drive. Το θέμα μου είναι ότι αμα χαλάσει ο δίσκος ή αν με κάποιο τρόπο χαθούν τα αρχεία απο το nas θα διαγραφούν και απο το one drive? Ξέρει κάνείς? Αν χαλάσει ο δίσκος, λογικά το One Drive δεν θα βρει να συγχρονίσει και θα μείνει ως έχει. Αν χαθούν απλώς τα αρχεία, λογικά και πάλι, θα σβηστούν και απ' το One Drive. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν είναι ασφαλές. Γενικά το sync αρχείων ΔΕΝ είναι backup και μάλιστα σε περιπτώσεις σαν την παραπάνω είναι ακριβώς το αντίθετο! Καλύτερα θα ήταν να μπορούσες να βάλεις ένα πρόγραμμα backup (τύπου Acronis) να κάνει backup το NAS στο One Drive. Αυτό απαιτεί να κάνεις Map Network Drive το One Drive ώστε το backup να πηγαίνει κατ' ευθείαν στον server. Αλλιώς χρειάζεσαι άλλον έναν δίσκο για να σώζεις το backup που θα ανεβαίνει στο One Drive αλλά τότε θα έχεις ήδη backup και το μόνο που θα κερδίσεις θα είναι η ασφάλεια των αρχείων σε περίπτωση που συμβεί κάτι (φωτιά, πλημμύρα, κλοπή) στον χώρο που έχεις τους δίσκους, συν φυσικά την ταχύτητα τού Restore από Local Drive και όχι από Internet. Map Network Drive το One Drive: https://thetechl33t.com/2014/03/14/how-to-mount-your-onedrive-as-a-local-mapped-drive/
gfdimopo Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Μάλιστα απλά το σκέφτηκα έτσι σαν τρόπο , γιατί να αγοράζεις σκληρούς για διπλά αντίγραφα είναι ακρίβο.
CheOnWeb Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Μάλιστα απλά το σκέφτηκα έτσι σαν τρόπο , γιατί να αγοράζεις σκληρούς για διπλά αντίγραφα είναι ακριβό. Εξαρτάται απ' την αξία των αρχείων! Δοκίμασε αν θες το Map Network Drive σε συνδυασμό με ένα free πρόγραμμα για Backup, μήπως δουλέψει τσαμπέ το όλο πράγμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα