Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Ψάχνω μιια μικρή βοήθεια σχετικά με το εξής:

Έχω το παρακάτω

$duedate=date("d F Y",$duedatetime); το οποίο μου επιστρέφει την ημερομηνία στη μορφή 11 September 2017. Το ερώτημα μου είναι πως μπορώ να δηλώσω το F ώστε στο αποτέλεσμα να μου επιστρέψει το μήνα στα ελληνικά.

Δημοσ.

Για δες εδώ μια function που μετατρέπει την ημερομηνία σε Ελληνικά.
Δεν έχει κάτι ανάλογο από μόνη της η PHP

function GreekDate($time){

$greekMonths = array('Ιανουαρίου','Φεβρουαρίου','Μαρτίου','Απριλίου','Μαΐου','Ιουνίου','Ιουλίου','Αυγούστου','Σεπτεμβρίου','Οκτωβρίου','Νοεμβρίου','Δεκεμβρίου');
        $greekdays = array('Δευτέρα','Τρίτη','Τετάρτη','Πέμπτη','Παρασκευή','Σάββατο','Κυριακή');

$newformat = date('Y-m-d',$time);

return $greekdays[date('N', strtotime($newformat))-1].' '. date('j', strtotime($newformat)).' '.$greekMonths[date('m', strtotime($newformat))-1]. ' '. date('Y', strtotime($newformat));

}
Δημοσ.

Ναι σε wp βρίσκεται το php αρχείο που δουλεύω.

Παλεύω να δώ πως μπορώ να ενσωματώσω κάπως το παράδειγμα του @exarhis γιατί φαντάζομαι πρέπει να δηλώσω ένα array για τη μετατροπή.

Δημοσ.

Βρήκα λύση στο πρόβλημα μου με την εξής function

$duedate=date("d F Y",$duedatetime);

$phrase  = date("d F Y",$duedatetime);
$months = array("January", "February", "March", "April", "May", "June", "July", "August", "September", "October", "November", "December");
$monthsgr   = array("Ιανουαρίου", "Φεβρουαρίου", "Μαρτίου", "Απριλίου", "Μαΐου", "Ιουνίου", "Ιουλίου", "Αυγούστου", "Σεπτεμβρίου", "Οκτωβρίου", "Νοεμβρίου", "Δεκεμβρίου");

$newphrase = str_replace($months, $monthsgr, $phrase);

Ημερομηνία:'.$newphrase.'

Ευχαριστώ για τη συνδρομή

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...