Προς το περιεχόμενο

Σημαντικό πρόβλημα ασφαλείας στο macOS δίνει πλήρη πρόσβαση στο σύστημα [Ενημέρωση]

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενταξει αφου θα patchαριστει μεσα στο μηνα πως κανετε ετσι; Στα windows & android θα εκανε 10-12 μηνες.

Mπραβο στην apple που θα το patchαρει.

Tόσο σοβαρό security issue θα έκανε 10-12 μήνες σε windows και linux. Νταξ, πέρασες το fanboy test με άριστα..

• Like 27
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Γελοιότητες. Όταν ένα μικρό παιδί μπορεί να το κάνει στο laptop σου/σας  και δεν χρειάζεται κάποιος να είναι χακεράς, φτάνουμε σε άλλα επίπεδα. Για design μόνο οι κύριοι. Και ατέλειωτο marketing.. 

• Like 2

Τα mac είναι άσχημα, στην δουλειά αναγκαζόμουν να χρησιμοποιώ mac. Γύρναγα σπίτι ανοιγα το πισακι μου με τα ζεστα μου WINDOWS και απολαμβανα την ζωη.

Σε καταλαβαίνω, έτσι κρύο και ξένο το νιώθω κι εγώ. Με τα windows έχεις μια οικειότητα :D

• Like 1

Αυτό το κενό υπάρχει μόνο στο macOS High Sierra.

Αυτό μαζί με το iOS11 είναι τα χειρότερα λειτουργικά της Apple από την εποχή των PowerPC...

Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν παλαιότερο software & hardware της εταιρείας, τότε που ήταν ασφαλή και επαγγελματικά προϊόντα με ποιότητα κατασκευής και πραγματικό έλεγχο ΠΡΙΝ την κυκλοφορία.

Αυτό σταμάτησε να συμβαίνει λίγο μετά τον θάνατο του Steve Jobs.

Η Apple από "κίνημα" έγινε "brand", μόδα και όπως όλες οι μόδες, περνάνε.

Κρίμα.

• Like 1

Μόλις το δοκίμασα και ισχύει (σε High Sierra)! Εμένα, βέβαια, με ρώτησε μόνο μία φορά και ξεκλείδωσε απευθείας.

Πραγματικά, μεγάλη γκάφα. Αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι όλα τα λειτουργικά είναι "γήινα" και το βασικό πρόβλημα είναι ότι υπάρχει κόσμος που θεωρεί ότι κάποια είναι σούπερ-ντούπερ λειτουργικά που έχουν... θεϊκή υπόσταση.

Τρέχω 10.11.6 και το bug δεν δουλεύει, δεν έχω αλλάξει κωδικούς στον root και δεν έχω κάνει ποτέ login με τον root στο macbook. O guest είναι enabled αλλά παρόλα αυτά δεν δουλεύει.

Είναι μόνο για 10.12.* ?

Τρέχω 10.11.6 και το bug δεν δουλεύει, δεν έχω αλλάξει κωδικούς στον root και δεν έχω κάνει ποτέ login με τον root στο macbook. O guest είναι enabled αλλά παρόλα αυτά δεν δουλεύει.

Είναι μόνο για 10.12.* ?

10.13.

Κατι λεγανε για το πιο ασφαλες συστημα στο πλανητη?

---

Μη λεμε χαζομαρες ομως.

Ειναι καλυτερο απο τα Windows.

Ειναι πιο ευχρηστο απο τα Linux.

---

Τιποτα δεν ειναι μη παραβιασιμο.

---

Εχει θεοποιηθει αρκετα η apple.

---

"People will see ...Even a God-King can bleed..."

Απο πότε ήταν "God-King" η apple? λολ

Μια ζωή

Δευτεράντζα μετά την microsoft στις πωλήσεις

Δευτεράντζα μετά τα linux στην τεχνολογία και ασφάλεια (και σε κάποια πράματα τριτάντζα μετά και απο τα windows).

Ειναι απλά όμορφα και κομψά και ελκύουν κυρίως μη εξοικειωμένα με την τεχνολογία άτομα ως αγορά είδους πολυτελείας...

Ποτέ η apple δεν αντιπροσώπευε την αιχμή της τεχνολογίας (ίσως κάπως με τα Apple II πριν καμιά 40ριά χρόνια) πάντα ήταν περισσότερο cool πλινγκπλινγκ κατηγορίας τα προϊόντα της.

• Like 1

ακομα και οι καλυτερες οικογενειες εχουν τα προβληματα τους ,μετα τον μακαριτη ομως πολυ με χαλασε η εταιρια αυτη, αφαιρεσε θυρες απο δω απο κει,προκλητικες δηλωσεις και λαθη πανω σε λαθη ,στο τελος ομως ξυριζουν το γαμπρο....

• Like 1

O βασικος λογος που τα apple ηταν ασφαλη ειναι οτι κανενας δεν ειχε σκοπο να ασχοληθει μαζι τους. ΚΑΜΙΑ εταιρια δεν τα χρησιμοποιει περα απο ελαχιστες εξαιρεσεις και κανενας δεν θα μπει στην διαδικασια να χακαρει γραφιστες και σπιτικους users. 

Εδω ακομα και τα Linux ειχαν εγκληματικο bug που αν παταγες 89 φορες backspace σε εκανε Login ποσο γελοιο

Μάλιστα..καμία εταιρία, μόνο γραφίστες και home users. Να υποθέσω ότι η επαφή σου με μεγάλες εταιρίες είναι μόνο στο Ελλαδιστάν? Να υποθέσω ακόμα ότι η χρήση που κάνεις στο PC σου είναι gaming, facebook & media streaming? 

Είμαι προγραμματιστής και στον κλάδο μου το μερίδιο του macOS είναι της τάξεως του 50% (give or take ανάλογα με το αντικείμενο). Δουλεύω για Ελληνική εταιρία στο Dubai με 48 εργαζόμενους, όλοι με MacBook. Έχω επισκευθεί/δουλέψει σε αρκετά μεγάλες εταιρίες και πίστεψε με είναι εξαιρετικά σπάνιο να δεις Windows σε εταιρικό περιβάλλον. Εάν η εταιρία είναι ΙΤ, δεν θα δεις ούτε ένα. Ρίξε μια ματιά και στους παρακάτω συνδέσμους που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα μου.

https://www.computerworld.com/article/3177371/apple-mac/apple-s-enterprise-success-mac-and-ios-usage-is-climbing-fast.html

https://9to5mac.com/2016/03/18/os-x-versus-linux-developers/

• Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...