Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Εχω στο PC της υπογραφης μητρικη ASUS P5Q Deluxe, η οποια εχει 2 gigabit ethernet ports.

Το θεμα μου ειναι οτι και τα 2 δουλευουν σε ταχυτητες 100mbit, και μου ειναι bottleneck στη μεταφορα μεγαλων αρχειων σε κονσολα, μεσω filezilla.

Δοκιμασα να περασω τα drivers απο το site της asus, αλλα δεν με αφηνει λογω Win10.

Επισης δοκιμασα να κανω update driver μεσα απο το device manager, αλλα μου λεει the latest driver is already installed.

Στο device manager η μεγαλυτερη επιλογη ειναι 100mbits duplex.

Κοιταξα και στο bios, αλλα δεν ειδα να εχει κανενα setting.

Καμια ιδεα?

post-200597-0-87617400-1511951557_thumb.png

post-200597-0-84752400-1511951593_thumb.png

Δημοσ.

Το ρουτερ ειναι αυτο που δινει η forthnet με συνδεση vdsl(ZTE ZXHN-H168N),

το οποιο απ οσο καταλαβαινω ειναι στα 300mbits.

Αλλα και αυτο να ειναι το θεμα, δεν θα επρεπε να εχω επιλογη gigabit στα windows? 

• Super Moderators
Δημοσ.

300Mbps είναι το θεωρητικό του WiFi. Οι LAN ports είναι 100Mbps...

Αλλα και αυτο να ειναι το θεμα, δεν θα επρεπε να εχω επιλογη gigabit στα windows?

Δεν είμαι σίγουρος αλλά μπορεί να κρύβει την επιλογή για 1000αρι αυτόματα όταν ανιχνεύεται ότι το switch/router είναι 100αρι.

Δημοσ.

Αληθεια? Εγω νομιζα οτι και τα Lan port ειναι 300...

Αλλα το προβλημα παραμενει. Συνδεσα την κονσολα κατευθειαν πανω στο 2ο port της μητρικης και κανω μεταφορα τωρα με filezilla, και εχω τις ιδιες ταχυτητες. Χωρις ρουτερ.

Η κονσολα ειναι PS3, και υποτιθεται οτι εχει gigabit lan(ασχετα που δεν θα πιασει πανω απο 30-40mbps λογω του 5400rpm hdd).

Αρα αυτη την στιγμη, εχω και στις 2 ακρες του καλωδιου gigabit ports. Αλλα οι ταχυτητες ειναι ακομα οι ιδιες..

Δημοσ.

Για να το δει gigabit πρέπει και το ρουτερ να έχει αντίστοιχη θύρα με την σαβούρα ΖΤΕ μην περιμένεις τέτοια πράγματα.

Τι καλώδιο σου έχει και τους 8 ακροδέκτες πάνω;;

Δημοσ.

Αν κοιτάξεις τα specifications στο παρακάτω link, γράφει οτι με wifi πιάνει εως 300 και με lan εως 100.

Αρα η ethnernet κάρτα σου θα παιζει στα 100 για λογους συμβατοτητας.

http://wwwen.zte.com.cn/en/products/access/cpe/201405/t20140522_424147.html

• Super Moderators
Δημοσ.

Αληθεια? Εγω νομιζα οτι και τα Lan port ειναι 300...

Δεν υπάρχει 300 στα Lan ports, 10/100/1000/10000 είναι...

Δημοσ.

Για να το δει gigabit πρέπει και το ρουτερ να έχει αντίστοιχη θύρα με την σαβούρα ΖΤΕ μην περιμένεις τέτοια πράγματα.

Τι καλώδιο σου έχει και τους 8 ακροδέκτες πάνω;;

φανταζομαι πως αυτο σημαινει 8 καλωδια? ναι.

Αν κοιτάξεις τα specifications στο παρακάτω link, γράφει οτι με wifi πιάνει εως 300 και με lan εως 100.

Αρα η ethnernet κάρτα σου θα παιζει στα 100 για λογους συμβατοτητας.

http://wwwen.zte.com.cn/en/products/access/cpe/201405/t20140522_424147.html

ναι με ενημερωσε και ο Thresh. νομιζα πως ειναι 300 και τα ethernet ports...

αλλα και χωρις το ρουτερ εχω τις ιδιες ταχυτητες.

το συνδεσα στο 2ο port της μητρικης, το ps3 πηρε private ip και εκανα αντιγραφη τα ιδια αρχεια, με τις ιδιες ταχυτητες

• Super Moderators
Δημοσ.

φανταζομαι πως αυτο σημαινει 8 καλωδια? ναι.

Αν είναι Cat5e και Cat6 υποστηρίζει 1000, αν είναι Cat5 πάει μέχρι 100...

Δημοσ.

δοκιμασε αλλο καλωδιο

αν και πιστευω πως το προβλημα ειναι drivers

κατεβασε απο εδω  τους τελευταιους, και παιρνα τους χειροκινητα, κι ας γραφουν win7

Δημοσ.

Δεν νομίζω να είναι cat5 το καλώδιο, δεν κυκλοφορούν πλέον στην αγορά. Συνήθως και αυτά που γράφουν cat5 εννούν cat5e (πχ turbo x).

Πάρε ένα φθηνό gigabit switch αν θέλεις να έχεις 1000mbps, έχει ορισμένα που κοστίζουν 8-10 ευρώ.

Δημοσ.

Drivers όπως είπα, πάω να τους περάσω χειροκίνητα και μου λέει the latest driver is already installed. Ακόμα και αν κάνω uninstall, και στο καπάκι ξαναπροσπαθησω.

Το καλώδιο νομίζω πως είναι παλιό. Και το γεγονός ότι δεν γράφει πάνω τπτ, με κάνει να πιστεύω ότι είναι cat5.

Και switch να πάρω δεν νομίζω να έχει διαφορά, γιατί όπως είπα πριν το συνδεσα πάνω στη μητρική, χωρίς ρουτερ και είχα ίδιες ταχύτητες. Για αυτό επιμένω ότι το θέμα είναι software.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...