geioannou Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 στην συνδεση φορητου με εξωτερικη οθονη, στην οθονη φαινεται και το BIOS ? το ρωταω μιας και εγω δεν μπορω να το δω στο δικο μου. η ξαδελφη μου ειχε ενα λοπτοπ που της εσπασε η οθονη. της το συνεδεσα με μια εξωτερικη οθονη και επαιζε κανονικα χωρις προβλημα εδω και καιρο. ξαφνικα της εβγαλε ενα μηνυμα το οποιο δεν το διαβασε και απο τοτε δεν δειχνει στην οθονη. φανταζομαι οτι ισως με καποιο τροπο αλλαξε την αναλυση και ετσι η οθονη που δεν την υποστηριζει, δεν παιζει. ετσι λοιπον, εχει εγκλωβιστει η κατασταση μιας και αναβει μεν το λαπτοπ αλλα δεν μπορεις να κανεις τιποτα. σκεφτομουν λοιπον εαν το BIOS φαινοταν στην οθονη να προχωρουσα σε επανεγκατασταση του λειτουργικου ! Υ.Γ. μπα, αυτο πυ ειπ δεν δουλευει μιας και το BIOS ειναι πριν το OS που συμαινει οτι εαν εδιχνε, θα μου το ειχε κανει !!!!! οποτε, τι κανω ??? εχει κανεις καμια ιδεα ??
nik0laus Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Νομίζω οχι αν είναι συνδεδεμένη η κανονική του οθονη . Τα καλώδια είναι σωστά τοποθετημενα , μηπως έχει κουνηθει καποιο βυσμα και δεν κανει επαφη? Μπορει να δοκιμαστεί ο υπολογιστής σε άλλη οθονη? Αν συνδεσεις αλλον υπολογιστή η οθόνη δειχνει? Με Fn+F5 , Fn+F6 (συνηθως αυτά ειναι τα πλήκτρα εναλλαγής οθονών) κάνει τίποτα ? Ποιο είναι το λαπτοπ (μαρκα - μοντελο) ? Δειχνει να φορτωνει το λειτουργικό (από το λαμπακι εργασίας του δισκου) ? Δοκίμασε να αποσυνδεσεις το βυσμα της οθονης του λαπτοπ (αν το ψιλοκατεχεις το θέμα ανοιγμα του λαπτοπ -κατσαβιδακια κλπ) Μπορεί να τα έχει παίξει η κάρτα γραφικών ... -Γιατρε μου έχω έναν πόνο εδώ δεξιά... τι λέτε να είναι ? -Ε , τι να σας πω... μπορει να είναι χολή Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2017 από nik0laus
geioannou Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 το φορητα ειναι ενα sony vaio. το λειτουργικο δουλευει μια χαρα. φαινεται μια λεπτη γραμμη απο τα δεξια της οθονης του μεσα στην οποια μπορεις να δεις μονο το σημα του start των windows οπου απο εκει μπορεις να κανεις και shutdown. το εχω παρει στο σπιτι μου και το δοκιμασα και με την δικη μου οθονη κια με την TV χωρις καποιο αποτελεσμα. τα Fn+F5 , Fn+F6 τα εχω δοκιμασει μιας και φαινονται τα συμβολα απο το πληκρολογιο.
nik0laus Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Μολις τον αναβεις , από εκεινη τη λεπτή γραμμή μπορεις να δεις bios ? Δοκίμασε να μπουτάρεις με καποιο δισκακι λαιβ λίνουξ μπας και δουλεψουν τα κουμπια εναλλαγης οθονης .... αλλά μαλλον χαιρετησε η GPU Σε περιπτωση που δεν φορτώνει αφαιρεσε το δισκο ωστε να φορτώσει από το cd/dvd rom (σε περιπτωση που δεν είναι πρωτο στη σειρα ... μιας και δεν μπορεις να δεις καλά το μενου του bios ωστε να την αλλαξεις)
geioannou Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Μολις τον αναβεις , από εκεινη τη λεπτή γραμμή μπορεις να δεις bios ? ναι. προλαβαινω και βλεπω τον κερσορα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα