Dragonlordcv2002 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Καλημέρα σε όλους, Έχω το παρακάτω σύστημα PHENOM II 960T BE, GIGABYTE GA-880GA-UD3H, 10GB KINGSTON DDR3, 1XSEAGATE 500 (OS), 2X1TB WD GREEN, MSI GT630, HAF932 και το χρησιμοποιώ κυρίως για διαμοιρασμό αρχείων και για να βλέπω Ταινίες(βρίσκεται στο σαλόνι). Αποφάσισα να δοκιμάσω τα win server 2012 r2 και προς το παρόν οι green είναι σε software raid 1. Μέσα στα Χριστούγεννα θα αλλάξω τροφοδοτικό (για να έχω το κεφάλι μου σίγουρο) και θα προσθέσω 2x8 ΤΒ western digital red (για αρχή) επίσης σε raid 1 (λογικά hardware - αφου θα γίνει μια εσωτερική ανακατάταξη). Επειδή δεν έχω "παιξει" με μεγάλες χωρητικότητες ακόμα (το σύστημα δεν έχει uefi) το μόνο που θα χρειαστεί είναι gpt σύστημα αρχείων σωστά (δεν θα είναι boot)? Υπάρχει κανένας περιορισμός απο την μητρική μου? (non uefi) Τα storage spaces αξίζει να τα σκεφτώ ως εναλλακτική του raid? Αν χρειαστεί να διαβαστούν οι σκληροί σε άλλο σύστημα αργότερα δεν θα έχω θέμα με τα raid (θα αναγνωριστούν αυτόματα?). Τα windows 7 στο ιδιο σύστημα δεν το βλέπουν το raid πάντως... Σας ευχαριστώ ! υ.γ. αν πρέπει να προσέξω κάτι άλλο που μου διαφεύγει παρακαλώ πείτε μου.
EddieObscurant Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 αν και η μητρική σου ειναι σχετικά παλιά λογικα θα υποστήρίζει ο controller του chipset 3tb+ δίσκους Αν οχι στο bios θα σου φαινεται μικροτερος απο 2tb και δεν θα μπορείς να κάνεις σωστά hardware raid. Στα windows σε καθε περιπτωση με σωστους drivers δεν θα χεις θεμα, αν και δεν ξέρω αν ενα software raid αναγνωριζεται παντα σε αλλο συστημα αν βγαλεις τους δισκους. Μου φαινεται ναι, αν τους κανεις import απο το disk management, αλλα δεν ξερω αν συμβαινει παντα και με διαφορετικα λειτουργικά. Αν θέλεις partition πανω απο 2tb ο δισκος πρεπει να χει gpt partition table και οχι mbr. Gpt δισκοι bootαρουν μονο απο uefi και όχι απο bios, αλλά φαντάζομαι θα χεις άλλο δισκο για λειτουργικό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα