Porcupina Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Υπάρχει τρόπος να βελτιωθεί κάπως η κατάσταση χωρίς να χρειαστεί να πάω το λάπτοπ σε ειδικό για uninstall και επανεγκατάσταση; Το θέμα μου είναι ότι δεν υπάρχει επαγγελματίας στην περιοχή και για θέματα ΙΤ απευθύνομαι σε ένα παιδί που είναι αυτοδίδακτος και συνήθως δεν μου παίρνει λεφτά. Και βρίσκομαι σε δύσκολη θέση να τον πρήζω όλη την ώρα.Είχα τα Windows τα οποία δουλεύανε ΟΚ, αλλά ήταν κάπως αργά κι όταν πριν μήνες το λάπτοπ τα έπαιξε, το πήγα στο παιδί και του ζήτησα να βάλει τα 10. Μέσα σε δύο μέρες μάλλον δεν πήρε σωστά μια ενημέρωση (ίσως φταίει ότι το ίντερνετ εδώ κατά καιρούς χάνεται ή είναι αργό) και τα έπαιξε και του το ξαναπήγα και τα ξαναέβαλε από την αρχή. Από τότε που και που έβγαζε blue screen κι έκανε επανεκκίνηση, αλλά τελευταία το κάνει πολύ συχνά και μου έχει σπάσει τα νεύρα.Έριξα μια ματιά στο official support των Windows αλλά ζητάνε να τους στείλεις πράγματα που εμένα μου είναι ακαταλαβίστικα. Υπάρχει κανένα tip απλό να δοκιμάσω εγώ που είμαι άσχετη και χωρίς γνώσεις προγραμματισμού;Μηνύματα που μου βγάζει κατά καιρούς:SYSTEM SERVICE EXCEPTIONKMODE EXCEPTION NOT HANDLEDCRITICAL PROGRESS DIEDMEMORY MANAGEMENTBAD OBJECT HEADERKERNEL SECURITY CHECK FAILUREPAGE FAULT IN NON PAGED AREAIRQL NON LESS OR EQUALPFN LIST CORRUPTTo laptop είναι HP, συμβατό με τα 10. Να σημειώσω ότι συνήθως απλά χαζολογάω στο internet, δεν κάνω κάποια ιδιαίτερα βαριά χρήση (νομίζω). Επειδή την πρώτη φορά που τα έπαιξε μέσα σε δύο μέρες, είχα κατεβάσει Google Chrome και κάποιο Ad Blocker, είπα να μην το ρισκάρω και χρησιμοποιώ απλά το Microsoft Edge χωρίς κάποιο ad blocker μέχρι να βρω κάποιον πιο ειδικό να με συμβουλεύσει...Καμια ιδέα;Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
isay Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Οπως το περιγράφεις η μονη επιλογη που εχεις ειναι να μαθεις και εσυ πως γινεται η δουλεια. Το καλύτερο ειναι να ζητήσεις επ'αμοιβη απο τον αυτοδιδακτο να κάνετε μαζι 2-3 εγκαταστάσεις (οχι μονο στο δικο σου μηχανημα) και μετα να ασχοληθεις μονος σου με βοηθεια τους απειρους οδηγους που βρισκονται στο internet και youtube. Με δυο λογια μάθε να ψαρευεις. Σαν γρήγορη λύση μπορεις να κανεις επαναφορα των windows, που ειναι μια λειτουργεία των windows 10 που σβηνονται τα πάντα και εχεις φρεσκα windows. Εννοειται εχεις πάρει backup των αρχείων σου και μετα θα πρεπει να ασχοληθεις π.ως μπαινουν τα προγραμματα που θες. Δυο ακομα γενικα σχολια: Α,Για τις μπλε οθονες Οι μπλε οθόνες μπορουν να προέρθουν απο δεκάδες αιτίες με τις κυριότερες να ειναι (τυχαία σειρα) -προβληματικο hardware -Λάθος ή προβληματικοι drivers -Προβληματικο software που μπαινει μετα τη φρέσκια εγκατάσταση. Αν πχ με φρεσκα καθαρα windows δεν εχεις blue screen και αφου βάλεις 2-3 προγραμματα αρχίσει το χάος, κάτι κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια Β.Για τους επαγγελματίες Ο επαγγελματίας δε θα προσέξει ποτε τις λεπτομέριες όσο ένας αυτοδιδακτος. Αν το κανει (ο επαγγελματίας) θα πρεπει να σε χρεώσει οσο 5 εγκαταστάσεις γιατί οι λεπτομέριες ειναι πάντα πολύ χρονοβόρες ΣΥΝ οτι αν σκαλίστουν οι λεπτομέριες, το μηχανημα δυσκολα θα βγαλει προβλημα (σε συντομο διάστημα) αρα αραίωση επισκεψεων στον τεχνικό, αρα χαμένο εισοδημα. Στα δικά τους βέβαια μηχανήματα κάνουν πολύ περισσότερη δουλεια (γιατί ξέρουν). Προσωπικά που είμαι "αυτοδιδακτος" μου παιρνει μιση-μια ώρα να περάσω τα windows (χωρίς τα updates) και τουλάχιστον 5 εργατώρες να περάσω το επιπλεον αναγκαιο λογισμικο και τις λεπτομέριες (σταθεροτητας, ασφαλειας, κλπ). Στο 5ωρο δεν υπολογιζω το χρονο των download και install των updates Στην περιοχη μου εχω αρκετους επαγγελματίες, εναν εκω των οποίων τον εμπιστευομαι οτι κάνει ψιλοσοβαρή δουλεια και του εχω στειλει κόσμο (που εγω δε θελω να χασω χρόνο ή δεν τους εχω υποχρεωση). Μάλιστα του εστειλα και δικο μου μηχανημα γιατί δεν ειχα χρόνο. Σε ολες τις περιπτώσεις που εκανα followup το μηχανημα ειχε στηθεί καλα, ζητησε λογικά λεφτα αλλά σε καμία περιπτωση δεν ειχε γίνει το "final touch". Windows χωρις updates, drivers με προγραμμα παράδοση στον πελάτη.
Porcupina Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 isay καταλαβαίνω τι θες να μου πεις κι ευχαριστώ για τον χρόνο σου. 1
Zaytsev Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Θα σου έλεγα ως πρώτη δοκιμή, να δοκιμάσεις να τρέξεις ένα test στη μνήμη. Δεύτερον, να ελέγξεις θερμοκρασίες. https://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html Μπορείς να κατεβάσεις το ZIP και να το τρέξεις χωρίς εγκατάσταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα