Dinoel Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 ναι όντως τότε δεν το έχουν ενεργοποιήσει. Στο δικό μου είναι ενεργοποιημένο,δοκίμασα και εγώ στο Modulation έβγαλα το vector και έπεσε η γραμμή. Q4 17 είναι το Κιλκίς. Δυστυχώς εγώ λόγο απόστασης οριακά αν πιάσω τα 100 και εκείνο με interleave(θέλω fastpath). 11+ line attenuation έχω.
pp6210 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Δεν νομίζω καν να ανέβεις άλλο αλλά έτσι και αλλιώς ανούσιο είναι. Με τέτοια stats και σε fastpath να το γυρίσεις πιάνεις τα 100. Επίσης είσαι σίγουρος ότι δεν ενεργοποιήθηκε ακόμα το vectoring? Έτσι και αλλιώς στο speedport i2 δεν το γράφει-αναφέρει πουθενά και ας είναι ενεργοποιημένο. pp6210 αυτά τα errors σε πόσο uptime είναι? Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που σου δημιουργούν error. Π.χ. αν επιστρέφεις τηλεφωνία από το ίδιο καλώδιο είναι ένας λόγος, επίσης αν το κάνεις αυτό μπορεί να φταίει και η τηλεφωνική σου συσκευή. Αν έχεις αρκετό uptime δεν υπάρχει πρόβλημα θα είναι σε λογικά πλαίσια. σε περίπου 35 ώρες αν θυμάμαι καλά, με attainable 4996/49999 και noise margin 31,1u / 15,7 d, θα ανεβάσω εικόνα το βράδυ από το σπίτι. Το θέμα είναι οτι έχω ακόμα αφημένο το adsl splitter στην πρίζα ΟΤΕ γιατί πριν είχα adsl+pstn telephony ενώ από 1/12 γύρισα σε vdsl+voip, θέλει λίγο χρόνο να το βγάλω η κεντρική πρίζα είναι μέσα σε ντουλάπι που πρέπει να αδειάσω! Να βάλω ένα vdsl filter που είχε το κουτί ή να βάλω κατευθείαν το καλώδιο τηλ του ρούτερ; Το δεύτερο περίεργο είναι οτι από τις δοκιμές ταχύτητας sppedtest με ΟΤΕ server, με λαπτοπ και καλώδιο πιάνω 48d/4,9u, με sony z3 συνδεδεμένο σε 5ghz wifi πιάνω 44d/4,9u και με το J5 σε 2,4ghz wifi πιάνω 29-32u/ 4,3-4,5u. Στο 2,4 παίζω μόνος μου στο κανάλι 9 άρα δεν είναι παρεμβολές άλλων wifi, άρα τι είνια αυτό που δίνει τόση διακύμανση στις ταχύτητες μέσω wifi?
Dinoel Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Καταρχήν σε αυτήν την πρίζα που λες έχεις το splitter, έχεις δυνδεδεμένο τηλέφωνο? Εξαρτάται πως έχεις συνδεδεμένο όλο το σπίτι για να παίζει σωστά. Αλλά αν δεν έχεις πρόβλημα μην το ψάχνεις πολύ. Το καλύτερο είναι να πηγαίνει καθαρή γραμμή απευθείας στο router χωρίς να έχεις έξτρα πρίζες επάνω στο καλώδιο(ακόμα και αυτές που δεν έχεις τηλέφωνο επάνω). Αλλά δεν έχεις πρόβλημα οπότε μην το ψάχνεις καν. Το 2,4Ghz το έχεις στα 40Mhz? Στο wifi παίζουν πολλά ρόλο, παίζει και αν είναι καθαρό το κανάλι όπως είπες αλλά παίζει ρόλο και ο πομπός και ο δέκτης. Θεωριτικά στο 5Ghz θα έπιανες φουλ πάντως.
pp6210 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Καταρχήν σε αυτήν την πρίζα που λες έχεις το splitter, έχεις δυνδεδεμένο τηλέφωνο? Εξαρτάται πως έχεις συνδεδεμένο όλο το σπίτι για να παίζει σωστά. Αλλά αν δεν έχεις πρόβλημα μην το ψάχνεις πολύ. Το καλύτερο είναι να πηγαίνει καθαρή γραμμή απευθείας στο router χωρίς να έχεις έξτρα πρίζες επάνω στο καλώδιο(ακόμα και αυτές που δεν έχεις τηλέφωνο επάνω). Αλλά δεν έχεις πρόβλημα οπότε μην το ψάχνεις καν. Το 2,4Ghz το έχεις στα 40Mhz? Στο wifi παίζουν πολλά ρόλο, παίζει και αν είναι καθαρό το κανάλι όπως είπες αλλά παίζει ρόλο και ο πομπός και ο δέκτης. Θεωριτικά στο 5Ghz θα έπιανες φουλ πάντως. ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου, υπάρχει το καλώδιο τηλεφώνου επάνω στο splitter αλλά δεν έχει τηλέφωνο συνδεδεμένο επάνω - όπως και να έχει θα βρω το χρόνο να αφαιρέσω το adsl splitter άμεσα, εξάλου από τα 6 που έπιανα με το ζόρι πριν, δεν παραπονιέμαι με το 30 - 45 που πιάνω τώρα! Απλά αναρωτιέμαι αν δημιουργείται θόρυβος και errors Τις ρυθμίσεις του 2,4 δεν τις πρόσεξα, αν έχει τέτοια ρύθμιση τι διαλέγω, το 40Mhz;
Heatspreader Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Εγώ από εκεί που είχα 80+ έχει πέσει κοντά στο 60. Δεν ξέρω τι γίνεται με τον καιρό.
Dinoel Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 α δεν πιάνεις φουλ 50άρα? γιατί πριν είπες ότι έχεις παρόμοια στατιστικά με τον @ThReSh. Ανέβασε τα στατιστικά όταν μπορέσεις να το δούμε. Επίσης όταν τα ανεβάσεις πες αν παίρνεις από καμπίνα. Το wifi θέλει δοκιμές. Το 40Mhz θεωρητικά είναι καλύτερα αρκεί να μην έχεις γειτονικά wifi. Κατέβασε ένα πρόγραμμα στο κινητό και δες τι wifi πιάνει. Αν δεν πιάνει σχεδόν τίποτα τότε πας σε 40Mhz. Επίσης με ένα τέτοιο πρόγραμμα μπορείς να δεις και ποιο κανάλι είναι καλύτερο να έχεις. Επίσης πρέπει να το υποστηρίζει και ο δέκτης. Αν το 6ή11 είναι άδειο καλύτερα να πας εκεί αντι το 9 που είπες. Επίσης δοκίμασε με μία μόνο συσκευή συνδεδεμένη. Να υποστηρίζει /n σίγουρα. Εγώ από εκεί που είχα 80+ έχει πέσει κοντά στο 60. Δεν ξέρω τι γίνεται με τον καιρό. Είναι αναμενόμενο να πέφτουν, πόσο μάλλον αν δεν έχει ενεργοποιηθεί το vectoring. Όσο συνδέονται περισσότεροι χρήστες, τόσο θα πέφτουν λόγο cross talk.
skiabox Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 To actual είναι αυτό που πιάνεις στην πραγματικότητα και το attainable είναι αυτό που θα έπρεπε να πιάνεις;
divnt Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 To actual είναι αυτό που πιάνεις στην πραγματικότητα και το attainable είναι αυτό που θα έπρεπε να πιάνεις; Το Actual Rate ειναι η τιμη με την οποια συγχρονίζει το router εκείνη τη στιγμη. Το Attainable Rate ειναι θεωρητικά μέχρι ποσα Mbps μπορει να πιάσει η γραμμή σου. Μπορει πχ εσυ να εχεις VDSL 50Mbps. Τοτε, το Actual Rate θα ειναι 50000kBit/s και το Attainable Rate να ειναι 100000kBit/s. (Τυχαία νούμερα).
Cyxer Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Παιδιά στο router έχω αυτά: Έχω 24αρι ίντερνετ. γιατι λεει 9 στο router; Actual Rate(Up/Down) 946/9014 kbps Attainable Rate(Up/Down) 939/8452 kbps
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Γιατί η γραμμή δεν την παλεύει για πιο πάνω...
Cyxer Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, ThReSh είπε Γιατί η γραμμή δεν την παλεύει για πιο πάνω... Δεν επρεπε να λεει 24000? αλλα να πιανει οσο δινη η γραμμη ;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Όχι, είναι διαφορετικό από τις παραπάνω περιπτώσεις που είναι VDSL...
Cyxer Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, ThReSh είπε Όχι, είναι διαφορετικό από τις παραπάνω περιπτώσεις που είναι VDSL... Υπαρχει πιθανοτητα να μου κανουν την γραμμη vdsl για να εχω τα 24?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 7 minutes ago, divo said: Κρατα μικρο καλαθι... Προφανώς, τα έχουμε πει και στο pm 😛 15 minutes ago, Cyxer said: Υπαρχει πιθανοτητα να μου κανουν την γραμμη vdsl για να εχω τα 24? Υπάρχει πιθανότητα αν στην περιοχή σου έχει αλλάξει τα ΚΑΦΑΟ ο ΟΤΕ κι είσαι συνδρομητής στον ΟΤΕ. 1
heros Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 29/11/2017 στις 5:11 ΠΜ, Karamay είπε Καλημέρα σας, εδώ και μερικά χρόνια η σύνδεση μου είναι 30mb down (με ελάχιστη διακύμανση), αν και attainable μου δείχνει γύρω στα 95 συνήθως. Νόμιζα ότι ήταν λογικό, αλλά από όσους έχω δει που ανεβάζουν τα στατιστικά τους εδώ, το actual και attainable rate είναι σχεδόν παντα πολύ κοντά. Κάνω κάτι λάθος; Προφαμως εχεος προγραμμα vdsl30.. αλλιως δεν δικαιολογήται..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα