Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Έχω το παρακάτω σύστημα:

ASUS P5K (LGA775)

Intel Core 2 Duo E6750 @ 2.66GHz

512MB NVIDIA GeForce 9600 GT Albatron

Ram Cellshoc v2 2x1gb ddr800

κάνω πολύ απλή χρήση,  95% ιντερνετ και σπάνια να παίξω λίγο total war rome τελευταία όμως καμιά φορά κολλάει ακόμη και στο youtube

σκεφτόμουν μήπως αξίζει να αγοράσω περισσότερη/μεγαλύτερη μνήμη;

επίσης ενώ η μνήμη στα χαρτιά είναι ddr800 στο piriform speccy την έχει ως:

2,00GB Dual-Channel DDR2 @ 333MHz (5-5-5-15)

Δημοσ.

Καλησπέρα! Έχω το παρακάτω σύστημα:

ASUS P5K (LGA775)

Intel Core 2 Duo E6750 @ 2.66GHz

512MB NVIDIA GeForce 9600 GT Albatron

Ram Cellshoc v2 2x1gb ddr800

κάνω πολύ απλή χρήση,  95% ιντερνετ και σπάνια να παίξω λίγο total war rome τελευταία όμως καμιά φορά κολλάει ακόμη και στο youtube

σκεφτόμουν μήπως αξίζει να αγοράσω περισσότερη/μεγαλύτερη μνήμη;

επίσης ενώ η μνήμη στα χαρτιά είναι ddr800 στο piriform speccy την έχει ως:

2,00GB Dual-Channel DDR2 @ 333MHz (5-5-5-15)

Δεν αξίζει η επένδυση.

Βάλε το πολύ άλλα 2GB RAM και τέλος.

Ο επεξεργαστής σου είναι παλαιός και αργός πολύ .

Η μητρική είναι ενα από τα μεγαλύτερα fail μαζί με μαι ASUS M3A της ίδιας περιόδου... της ASUS.

Όλο προβλήματα. Ελλειψη AHCI για SSD , θέματα με 4 ντιμ μνήμες κ.λ.π.

Έχω καμιά 10αριά P5K σπίτι για κορνίζα ....

• Like 2
Δημοσ.

Σε τι λειτουργικό τρέχεις; Έτσι όπως είσαι λογικό να κολλάει σε 64bit λειτουργικό, ίσως με 32bit να είσαι καλύτερα. Μπορεί επίσης να φταίει ο δίσκος σου. Με έναν ssd θα είσαι πολύ καλύτερα. (άκυρο αν δεν έχει AHCI υποστήριξη)

Για την ταχύτητα που ρώτησες ψάξε στο bios ρυθμίσεις DRAM configuration και εκεί που δείχνει την ταχύτητα από 333 επέλεξε 400mhz (που είναι 800mhz λόγω ddr)

H μητρική που έχεις είναι καλή (τουλάχιστον στα χαρτιά :P) πάντως και παίρνει μέχρι και 8gb ddr2 και όλους τους core2quad επεξεργαστές. Οπότε μπορείς να προσθέσεις και 2x2gb ddr2-800 και αν έχεις πάλι πρόβλημα κοίτα κάποιον τετραπύρηνο π.χ. Q8400 από τις αγγελίες.

Δημοσ.

H μητρική που έχεις είναι καλή (τουλάχιστον στα χαρτιά :P) πάντως και παίρνει μέχρι και 8gb ddr2 και όλους τους core2quad επεξεργαστές. Οπότε μπορείς να προσθέσεις και 2x2gb ddr2-800 και αν έχεις πάλι πρόβλημα κοίτα κάποιον τετραπύρηνο π.χ. Q8400 από τις αγγελίες.

Είναι η χειρότερη 775, χειρότερη και από κάτι VIA που έπαιρναν Conroe ....

Πίστεψέ με την έχω δουλέψει.

Κάποτε το πλαίσιο τις είχε βγάλει σε προσφορά στα 7€ ........ στο στοκατζίδικό του για να φύγουν .....

• Like 1
Δημοσ.

Είναι η χειρότερη 775, χειρότερη και από κάτι VIA που έπαιρναν Conroe ....

Πίστεψέ με την έχω δουλέψει.

Κάποτε το πλαίσιο τις είχε βγάλει σε προσφορά στα 7€ ........ στο στοκατζίδικό του για να φύγουν .....

Oκ σε πιστεύω... Εγώ θυμάμαι είχα δουλέψει 2-3 της P5Q σειράς χωρίς προβλήματα. Όχι Κ.

Δημοσ.

Oκ σε πιστεύω... Εγώ θυμάμαι είχα δουλέψει 2-3 της P5Q σειράς χωρίς προβλήματα. Όχι Κ.

Αλλο η Q , ήταν μια χαρά. Μεσαίας κατηγορίας που δούλευε κομπλέ χωρίς πολλά πολλά .

Δημοσ.

Λογισμικό έχω Windows 7 Ultimate 32-bit SP1 θα γίνει format και θα μπει το ίδιο κάποια στιγμή

Οκ οι μνήμες τις ρύθμισα απτο bios τώρα είναι  400MHz (5-6-6-18) timing τα άφησα στο αυτόματο

οπότε να ψαχτώ για 2χ 1gb ddr800 ή να πάω σε νέες μνήμες ddr2 1066 2χ 2gb η κάτι τέτοιο αν βρω φτηνές;

Μνήμες σε τι τιμές παίζουν;Αυτές εδώ αξίζουν;

https://www.ebay.co.uk/itm/2-GB-2x1GB-PC2-6400-von-GEIL-DDR2-800MHz/152805682628?hash=item2393edadc4:g:elUAAOSw6VRaFhvI

http://www.ebay.co.uk/itm/1GB-Corsair-DDR2-800-XMS2-RAM-PC2-6400U-CL5-CM2X1024-6400-Heatspreader-Memory/272910430912?epid=62244338&hash=item3f8abab2c0:g:7j0AAOSwZB9Z-aqt

Δημοσ.

Στα 800mhz κοιτάς.

Δες οι μνήμες που θα πάρεις κατά JEDEC να ταιριάζουν με τις μνήμες που έχεις .

Να τρέχουν στην ίδια τάση , να έχουν παρόμοια timings.

Δημοσ.

Στα 800mhz κοιτάς.

Δες οι μνήμες που θα πάρεις κατά JEDEC να ταιριάζουν με τις μνήμες που έχεις .

Να τρέχουν στην ίδια τάση , να έχουν παρόμοια timings.

τι τιμές παίζουν;

jedec είναι μάρκα;κάποια απο αυτά που έβαλα πριν η το επόμενο ταιριάζουν με τα δικά μου;

https://www.ebay.co.uk/itm/Ddr2-ram-4gb-6400/202125699466?hash=item2f0fa1698a:g:zz0AAOSwuhFaGs35

Δημοσ.

Θα δεις διαφορα στην χρηση που θες αν ανεβεις

απ΄τα δυο RAM στα τεσσερα.

Καλο θα ηταν ομως να κοιταξεις πρωτα το Software

κανοντας πχ ενα φορμαρισμα και βαζοντας Win 32 bit

ή χρησιμοποιωντας μια διανομη Linux 32 bit.

Αν καταλαβεις μετα απο καμια βδομαδα οτι με

τις παραπανω ενεργειες το μηχανημα ΔΕΝ κολλαει

τοτε αγορασε ΠΡΩΤΑ μνημη και ΜΕΤΑ προχωρα σε νεο

τετραπυρηνο επεξεργαστη.

Τι σκληρο δισκο εχεις;

Δημοσ.

Eγω αγόρασα 2x2gb στα 12€ απο aliexpress και μέχρι στιγμης λειτουργουν μια χαρά.    https://www.aliexpress.com/item/4GB-2pcs-2GB-DDR2-PC2-6400U-800Mhz-memory-for-AMD-mainboard-ONLY-Free-Shipping/32222020106.html

Κανε και ενα overclock το cpu στα 3+Ghz είναι πολύ εύκολο.

Εγω τον Intel Core 2 Duo Ε8400 τον πηγα στα 3.6GHz με την stock ψύκτρα και λειτουργεί σταθερά χωρίς μεγάλη διαφορά στην θερμοκρασία.

Και μην ξεχάσεις να βάλεις 64bit λειτουργικό γιατι το 32bit χρησιμοποιεί μόνο τα 3gb.

Δημοσ.

Λογισμικό έχω Windows 7 Ultimate 32-bit SP1 θα γίνει format και θα μπει το ίδιο κάποια στιγμή

όταν λες το ίδιο εννοείς 32bit? γιατι με 32bit θα βλέπει μέχρι 3gb ram. για 4 θες 64bit λειτουργικό.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...