george991 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα στο φόρουμ, έχω ένα θέμα κ δεν μπορώ με τίποτα να κάνω OC τη cpu μου. Mobo: gigabyte z87x-ud3h Cpu: 4770k Πάω λοιπόν στο bios κ αλλάζω Cpu freq multiplier: x44 Cpu VRIN override ...: Extreme Cpu VRIN Voltage: 1.8V Vcore: 1.25V Ring Voltage: 1.16V PWM Phase Control: eXm Perf C1E, C3, C6/C7: disabled Τέλος πάντων το πρόβλημα δεν είναι στις ρυθμίσεις (προς το παρόν) αλλά στο γεγονός ότι δεν λειτουργούν οι ρυθμίσεις. Κ τι εννοώ με αυτό. Μέσα στο bios τα βλέπω όλα κανονικά να εφαρμόζονται, ακόμα κ η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 42 βαθμούς. Bootαρω λοιπόν στο OS κ τίποτα. CPU clock στα 3,5 σαν να μην πέρασε μια μέρα! Κάνω μικροαλλαγές στις ρυθμίσεις κ τίποτα πάλι. Κοιτάω μετά καλύτερα κ βλέπω ότι έχει κάτι κουμπάκια On/Off δίπλα από τις ρυθμίσεις. Τα βάζω στο On κ apply (νωρίτερα αναρωτιόμουν γιατί δεν ανάβει το apply να το πατήσω.. ). Κ με το apply πάλι τίποτα. Bootαρω κ είναι στα 3,5 πάλι. Να διευκρινίσω ότι φαίνεται να έχει πάρει τις ρυθμίσεις cpu freq mult αλλά στα voltage controls δεν αποθηκεύονται με τίποτα κ κάθε φορά που μπαίνω στο bios είναι στα defaults. Γιατί συμβαίνει αυτό μπορεί να μου πει κάποιος? Είναι κάτι που κάνω λάθος? Να διευκρινίσω ότι δεν έχω Windows να δω με CPUz κτλ τι γίνεται αλλά linux κ hackintosh κ τα βλέπω από το terminal τα αποτελέσματα. Επίσης θα εκτιμούσα λύσεις που δεν περιλαμβάνουν update του firmware της mobo γιατί βαριέμαι κ δεν θυμάμαι όλα τα presets για να δουλεύουν τα hackintosh. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα