Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!!

Αγόρασα την προηγούμενη εβδομάδα καινούργια κάρτα γραφικών, την MSI Nvidia GeForce 1060 στα 6GB, την απλή έκδοση όχι την gaming.

H εγκατάσταση της πραγματοποιήθηκε ομαλά σε win10 αν και με παίδεψε λίγο (λόγω του γνωστού προβλήματος απ' ότι έψαξα των win10 με την εγκατάσταση drivers των gpu) και χρειάστηκε 2 φορές εγκατάσταση (driver κουτιού και internet) για να αναγνωριστεί από το σύστημα η ακριβής ονομασία του προϊόντος. Τεχνικά δεν είχα κάποιο άλλο πρόβλημα με την επικοινωνία της κάρτας με το σύστημα. 

Το πρόβλημα παρουσιάζεται λογικά στην επικοινωνία με ένα παλιό monitor που έχω για οθόνη. Είναι μια παλιά samsung tv monitor του 2010 στα full HD 1080 και υποδοχές vga hdmi. Αφού στάθηκε αδύνατη η επικοινωνία vga με κάρτας (καθώς το βύσμα της κάρτας είναι dvi με το νέο σύστημα και τέτοιος adaptor δεν υπάρχει στην αγορά) το συνέδεσα με HDMI. Η οθόνη επίσης άργησε να αναγνωριστεί από το σύστημα και μόνο με driver από την επίσημη της samsung κατάφερε να συνδεθεί και να καταλάβει μόνο τη σειρά του μοντέλου και όχι το μοντέλο ακριβώς. (Το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και παλιά με win7 και την παλιά κάρτα όμως δούλεψε σωστά. 

Η σύνδεση όμως και μετά από εγκατάσταση των drivers, η οθόνη δε μου δείχνει επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι άκρες των γραμμάτων αλλά και των παραθύρων αφήνουν γραμμούλες και strokes που φαίνονται αισθητά αλλά καταντούν ενοχλητικά από καποια στιγμή και μετά. Έκανα ρυθμίσεις από την κάρτα αλλά και τον πίνακα ελέγχου και προσπάθησα να τα φέρω σε συνδυασμό με την αλλαγή γραμματοσειρών αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται. Το ίδιο ψάχνω και από την οθόνη την ίδια μέσω του menu αλλά παρόλες τις ρυθμίσεις είχα ελάχιστη βελτίωση, Τέλος μετά από προφύλαξη οθόνης, το auto adjust της οθόνης χαλάει με το 16:9 και χρειάζεται κάθε φορά να βάζω την ρύθμιση fit in.

Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος; Είχατε πρόβλημα παρόμοιας φύσης; Αν χρειάζεται μπορώ να παραθέσω και prinscreens.

Δημοσ.

Δεν ξέρω να σε βοηθήσω με το HDMI απλά ήθελα να ενημερώσω πως υπάρχουν αντάπτορες που να μπορείς να συνδέσεις την κάρτα αυτή σε VGA θύρα. Είναι λίγο πιο εξειδικευμένοι και κοστίζουν λίγο παραπάνω (γύρω στα 15 ευρώ) γιατί κάνουν κάποια επεξεργασία από ψηφιακό σήμα σε αναλογικό ή κάτι τέτοιο. Εγώ έχω πάρει ένα τέτοιο, συνδέεται με καλωδιάκι στο HDMI και καταλήγει σε ένα μικρό κουτάκι που μπαίνει το VGA βύσμα της οθόνης. Το χρησιμοποιώ για να συνδέσω την 1060 σε ένα παλιό CRT monitor σαν δεύτερη screen και λειτουργεί καλά εδώ και πολύ καιρό, χωρίς παραμορφώσεις κλπ.

Δημοσ.

Δεν ξέρω να σε βοηθήσω με το HDMI απλά ήθελα να ενημερώσω πως υπάρχουν αντάπτορες που να μπορείς να συνδέσεις την κάρτα αυτή σε VGA θύρα. Είναι λίγο πιο εξειδικευμένοι και κοστίζουν λίγο παραπάνω (γύρω στα 15 ευρώ) γιατί κάνουν κάποια επεξεργασία από ψηφιακό σήμα σε αναλογικό ή κάτι τέτοιο. Εγώ έχω πάρει ένα τέτοιο, συνδέεται με καλωδιάκι στο HDMI και καταλήγει σε ένα μικρό κουτάκι που μπαίνει το VGA βύσμα της οθόνης. Το χρησιμοποιώ για να συνδέσω την 1060 σε ένα παλιό CRT monitor σαν δεύτερη screen και λειτουργεί καλά εδώ και πολύ καιρό, χωρίς παραμορφώσεις κλπ.

Ναι μου πρότεινε το πλαίσιο μια τέτοια περίπτωση όμως μου διαβεβαίωσε ότι η ποιότητα θα είναι χειρότερη του HDMI. Γι αυτό πήγα απευθείας προς τα εκεί. Όμως έχω πρόβλημα ακόμη στην αναλογία εικόνας  που τη ρυθμίζω 16:10 και με πετάει ξανά 16:9 κάθε 20 λεπτά σαν να κρατάει ρολόι να κάνει πάλι default τις ρυθμίσεις αλλά και τα χρώματα. 

Ευχαριστώ για την απάντηση! 

• Moderators
Δημοσ.

Ναι μου πρότεινε το πλαίσιο μια τέτοια περίπτωση όμως μου διαβεβαίωσε ότι η ποιότητα θα είναι χειρότερη του HDMI. Γι αυτό πήγα απευθείας προς τα εκεί. Όμως έχω πρόβλημα ακόμη στην αναλογία εικόνας που τη ρυθμίζω 16:10 και με πετάει ξανά 16:9 κάθε 20 λεπτά σαν να κρατάει ρολόι να κάνει πάλι default τις ρυθμίσεις αλλά και τα χρώματα.

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Για πιο λόγο ρυθμίζεις 16:10? Η full HD ανάλυση (1920*1080) έχει αναλογία 16:9

Δημοσ.

αν εχεις περάσει fall creators update στα 10αρια ο driver του κουτιού δεν παίζει να λειτουργήσει σωστά μιας και είχε βγει νεότερος driver για αυτον τον σκοπό.

θα περάσεις απ ευθείας τον τελευταίο που δίνει η Nvidia.

Δημοσ.

Για πιο λόγο ρυθμίζεις 16:10? Η full HD ανάλυση (1920*1080) έχει αναλογία 16:9

Δεν επρεπε να γραψω 16:10, σε πλήρη οθόνη ήθελα να γραψω. Το γυρναω δλδ σε σε πληρη οθόνη και μου γυρνάει σε default καθε συγκεκριμένη ωρα

αν εχεις περάσει fall creators update στα 10αρια ο driver του κουτιού δεν παίζει να λειτουργήσει σωστά μιας και είχε βγει νεότερος driver για αυτον τον σκοπό.

θα περάσεις απ ευθείας τον τελευταίο που δίνει η Nvidia.

Δεν πέρασα κατι τετοιο έχω κλείσει κάθε είδους update και πέρασα της μαμάς από το site. 

Δημοσ.

Δεν επρεπε να γραψω 16:10, σε πλήρη οθόνη ήθελα να γραψω. Το γυρναω δλδ σε σε πληρη οθόνη και μου γυρνάει σε default καθε συγκεκριμένη ωρα

Δεν πέρασα κατι τετοιο έχω κλείσει κάθε είδους update και πέρασα της μαμάς από το site.

εαν εχεις κατεβάσει την έκδοση που δίνει η microsoft σίγουρα έχεις το falls creator update που βγήκε,δεν χρειάζεται να το περάσεις.

Δεν δίνει η MS παλαιότερες εκδόσεις των windows 10.

πατώντας win+r και γράφοντας winver αν δεις να γράφει 1709 στην εκδοση εχεις FC Update.

Δημοσ.

εαν εχεις κατεβάσει την έκδοση που δίνει η microsoft σίγουρα έχεις το falls creator update που βγήκε,δεν χρειάζεται να το περάσεις.

Δεν δίνει η MS παλαιότερες εκδόσεις των windows 10.

πατώντας win+r και γράφοντας winver αν δεις να γράφει 1709 στην εκδοση εχεις FC Update.

Θα το κοιτάξω φιλε ευχαριστώ για την απάντηση!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...