adtakhs Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Έκανες μια από τις χειρότερες αγορές φίλε μου. Πολλά χρήματα για λίγες επιδόσεις, αλλά και εκεί θα έλεγα πως είναι το μικρότερο κακό. Αναφέρεις πως την πλατφόρμα την φτιάχνεις με ορίζοντα 10ετιας. Το μεγαλύτερο fail , είναι το γεγονός πως επενδυσες σε μια πλατφόρμα η οποία δεν θα είναι για καιρό στην αγορα. Όταν στήνουμε συστήματα με ορίζοντα 10ετιας αυτό που κοιτάμε είναι ποια πλατφόρμα θα είναι για χρόνια στην αγορά ώστε να βρισκουμε εξαρτήματα σε περίπτωση προβλήματος στην πλατφόρμα.
Dispistos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Έκανες μια από τις χειρότερες αγορές φίλε μου. Πολλά χρήματα για λίγες επιδόσεις, αλλά και εκεί θα έλεγα πως είναι το μικρότερο κακό. Αναφέρεις πως την πλατφόρμα την φτιάχνεις με ορίζοντα 10ετιας. Το μεγαλύτερο fail , είναι το γεγονός πως επενδυσες σε μια πλατφόρμα η οποία δεν θα είναι για καιρό στην αγορα. Όταν στήνουμε συστήματα με ορίζοντα 10ετιας αυτό που κοιτάμε είναι ποια πλατφόρμα θα είναι για χρόνια στην αγορά ώστε να βρισκουμε εξαρτήματα σε περίπτωση προβλήματος στην πλατφόρμα. Ο προηγουμενος υπολογιστης μου αντεξε 10 χρονια κ μεχρι κ τωρα που την επαιξε η μητρικη ήμουν ικανοποιημένος(εχω αλλάξει μόνο 1 φορα σκληρο δίσκο). Οταν λέω 10ετίας(λόγου χάρη) εννοώ οτι και μετα απο αρκετά χρόνια να είναι ικανοποιητικά γρηγορος και λειτουργικός.. Γι' αυτό σκέφτηκα μήπως να πάρω ακόμα καλύτερο επεξεργαστή.. Επειδή εδώ που είμαι έχω πολλά προβλήματα με την ΔΕΗ(γι αυτό πιστευω την έπαιξε και η μητρική).. Αυτός είναι και ο λόγος που θα βάλω UPS αυτή τη φορά.. Απο την άλλη έχω ένα λάπτοπ AMD προς το παρόν, που είναι 5ετίας και ενώ έχει δουλέψει ελάχιστα και δεν είναι καθόλου φορτωμένο (1 πρόγραμμα του έχω βάλει όλο κι όλο) δουλευει διακεκομμένα . Παρ'όλα αυτα δεν μου είπες ποιό πράγμα δεν θα είναι για καιρό στην αγορά??
cabdik Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Παρ'όλα αυτα δεν μου είπες ποιό πράγμα δεν θα είναι για καιρό στην αγορά?? εννοει το Soket 1151 που επελεξες, με το Z370 chipset. εννοει οτι η Intel εχει την συνηθεια να αλλαζει καθε 2 χρονια περιπου σοκετ. εννοει οτι σε 4-5 χρονια αν θελησεις να αναβαθμισεις επεξεργαστη, θα πρεπει να αλλαξεις παλι μητρικη. εννοει οτι ολα αυτα με την AM4, ΔΕΝ θα τα ειχες, ΑΝ επελεγες να πας προς τα εκει. καθως εχει ανακοινωσει εξ΄αρχης οτι για τουλαχιστον 4 χρονια θα εχει Support, και ολοι οι νεοι επεξεργαστες θα μπαινουν στις ιδιες μητρικες. οσο για το λαπτοπ AMD, η αληθεια ειναι οτι τα τελευταια 5 χρονια, δεν ειχε καθολου καλους mobile CPU η AMD. για αυτο εισαι και απογοητηευμενος, και σωστα εισαι. αλλα τωρα εχουν αλλαξει τα πραγματα ΑΡΔΗΝ...!!!
dimips Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Πλέον τίποτα δεν είναι για καιρό στην αγορά. Φτιάξε το pc σου όπως το σκέφτηκες αφού έχεις πάρει τα κομμάτια κι ας μη διυλίζουμε τον κώνωπα με το τι θα μπορούσες να κανεις. Σωστά το σκέφτηκες να βάλεις UPS για να κανεις τη δουλειά σου για χρόνια χωρίς να καεί τίποτα λόγο ΔΕΗ. Σε ότι αφορά τον επεξεργαστή μπορείς να πάρεις οποιονδήποτε, κι ένας i3 θα σου είναι αρκετός, αλλά αν θες, για ψυχολογικούς λόγους πάνε σε i5, ο i7 είναι υπερβολή. Μπορείς αργότερα να αναβαθμίσεις από τα μεταχειρισμένα εδώ με κάποιον i7 που θα ταιριάζει στη μητρική. Αν θες βρες και κάποιο κουτί που να μη μπαίνει σκόνη και διαφορά αλλά λόγο του ότι είσαι σε συνεργείο. Εκτός κι αν θα είναι σε κάποιο γραφείο εκτός του συνεργείου. 2
Dispistos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Έχετε δίκιο. Βασικός λόγος που αλλάζω τον υπολογιστή είναι οτι η μητρική μου πλέον ή δεν υπάρχει ή είναι πανάκριβη..10 χρόνια ήταν αξιοπρεπέστατος και ο επεξεργαστής μου ήταν τετραπύρηνος 2.5Ghz. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που σκέφτομαι μήπως δώσω απο τώρα κάποια παραπάνω χρήματα σε επεξεργαστή για να γλιτώσω την μελλοντική αναβάθμιση και το ότι δέν θα υπάρχει τότε που ΙΣΩΣ χρειαστεί.. Με καλύψατε όμως με το ότι είναι υπερβολή για την χρήση που τον θέλω ο i7.. Ο υπολογιστής θα είναι σε ξεχωριστό γραφείο απο το υπόλοιπο συνεργείο οπότε απο σκόνες θα έχει λελάχιστες παραπάνω απο ένα σπίτι.. 1
cabdik Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 φιλε και τον I3 8100 αν βρεις, που ειναι και αυτος πραγματικος 4core, και οχι 2c/4t, θα σε καλυψει για πολλα χρονια. πλεον η εξελιξη δεν τρεχει οπως ετρεχε πριν 10-15 χρονια.
Dispistos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Συμφωνώ απλά τα 70 που έχουν διαφορά δεν είναι πολλά οπότε μπορώ να τα διαθέσω έστω κ για ψυχολογικούς λόγους.. Με τις RAM ξέρει κανείς να μου πεί τι παίζει και παίρνουν τόσο απάνω οι τιμές?? Σαν το BITCOIN ενα πράγμα..!!! Που θα φτάσει αυτό το κακό και γιατί συμβαίνει? Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση?
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Συμφωνώ απλά τα 70 που έχουν διαφορά δεν είναι πολλά οπότε μπορώ να τα διαθέσω έστω κ για ψυχολογικούς λόγους.. Με τις RAM ξέρει κανείς να μου πεί τι παίζει και παίρνουν τόσο απάνω οι τιμές?? Σαν το BITCOIN ενα πράγμα..!!! Που θα φτάσει αυτό το κακό και γιατί συμβαίνει? Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση? Δεν χρειαζεσαι 16gb για κανενα λογο αλλα εφοσον σκεφτεσαι δεκαετια https://www.skroutz.gr/comparelists/56?compare=11387683%2C11128367%2C11777365 κι ας περιμενεις κανενα δεκαημερο. Παραπανω μη δωσεις διαφορα στην τσεπη σου μονο θα καταλαβεις! Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2017 από Επισκέπτης
Dispistos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Ξερετε καμια άκρη για ετοιμοπαράδοτο τον επεξεργαστή i-5 8400??
Dr_73 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 εννοει το Soket 1151 που επελεξες, με το Z370 chipset. εννοει οτι η Intel εχει την συνηθεια να αλλαζει καθε 2 χρονια περιπου σοκετ. εννοει οτι σε 4-5 χρονια αν θελησεις να αναβαθμισεις επεξεργαστη, θα πρεπει να αλλαξεις παλι μητρικη. Θα μπορεί να βάλει έναν i7 8700K μεταχειρισμένο . Όπως μπορούν να βάλουν έναν i7 4790K μτχ αυτοί που είχαν πάρει πριν 3,5 χρόνια σύστημα socket 1150 και να τους βγάλει χρόνια ακόμη ! Ενώ όσοι είχαν πάρει FX ... 1
adtakhs Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 εννοει το Soket 1151 που επελεξες, με το Z370 chipset. εννοει οτι η Intel εχει την συνηθεια να αλλαζει καθε 2 χρονια περιπου σοκετ. εννοει οτι σε 4-5 χρονια αν θελησεις να αναβαθμισεις επεξεργαστη, θα πρεπει να αλλαξεις παλι μητρικη. εννοει οτι ολα αυτα με την AM4, ΔΕΝ θα τα ειχες, ΑΝ επελεγες να πας προς τα εκει. καθως εχει ανακοινωσει εξ΄αρχης οτι για τουλαχιστον 4 χρονια θα εχει Support, και ολοι οι νεοι επεξεργαστες θα μπαινουν στις ιδιες μητρικες. οσο για το λαπτοπ AMD, η αληθεια ειναι οτι τα τελευταια 5 χρονια, δεν ειχε καθολου καλους mobile CPU η AMD. για αυτο εισαι και απογοητηευμενος, και σωστα εισαι. αλλα τωρα εχουν αλλαξει τα πραγματα ΑΡΔΗΝ...!!! Εννοώ πως αν χαλάσει η μητρικη, όπως συμβαίνει σε κάτι 1366 socket και κάτι 1155 , δεν θα βρίσκει μητρική ούτε στα μεταχειρισμένα. Σε αντίθεση με αυτό, επειδή το socket AM4 θα μείνει μέχρι το 2020 στην αγορά σαν ενεργό, μέχρι να εξαφανιστεί από την αγορά θα έχουμε πιάσει 2022 ! Μεχρι το 2022 λοιπόν μπορείς να βρεις ανταλλακτικά να βάλεις ότι και να χαλάσει και καινούρια με εγγύηση. Το ίδιο και αν χαλάσει CPU ή αν θες να αναβαθμίσεις CPU , αλλά εκεί τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά. Επεξεργαστές βρίσκεις στα μεταχειρισμένα σε κάθε πλατφόρμα. Σε διπλανό φόρουμ άτομο με ΕΓΓΥΗΣΗ ακόμα στην μητρική, αναγκάζεται να αναβαθμίσει όλο το σύστημα γιατί δεν υπάρχει μητρική στο ίδιο socket για να αγοράσει που του χάλασε .... Ενα πιστωτικό πήρε για την μητρική, αλλά σύστημα που να δουλεύει δεν έχει .... Αυτό εννοώ. Αν λοιπόν έκανες αγορά για χρόνια, έκανες την χειρότερη αγορά. Και υπερκοστολογημένη είναι η πλατφόρμα Και δεν σου δίνει το δικαίωμα της μακροβιότητας αν κάτι πάει μελλοντικά στραβά.
Dispistos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Τον υπολογιστή που αλλάζω τον αλλάζω όντως για μητρική επειδή δεν υπάρχει.. Η μητρική μου όμως έχει αντέξει τουλάχιστον 1000 διακοπές ρεύματος και άλλες τόσες πτώσεις τάσης στα 10 χρόνια. Οπότε πιστεύω ότι με το ups δεν θα το έχω αυτό το πρόβλημα.. Ο βασικός λόγος που είμαι σε δίλημμα με τον επεξεργαστή είναι αυτός.. Αν δλδ αξιζει να δώσω τώρα περισσότερα χρήματα για να μην το έχω στο μυαλό μου για το μέλλον(μιας και οι intell επεξεργαστές συνήθως είναι αθάνατοι.. Επίσης μπορώ μετά από 1-2 Χρόνια να πάρω μια μητρική καβατζα που θα έχει με 50 ευρώ.
cabdik Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Τον υπολογιστή που αλλάζω τον αλλάζω όντως για μητρική επειδή δεν υπάρχει.. Η μητρική μου όμως έχει αντέξει τουλάχιστον 1000 διακοπές ρεύματος και άλλες τόσες πτώσεις τάσης στα 10 χρόνια. Οπότε πιστεύω ότι με το ups δεν θα το έχω αυτό το πρόβλημα.. αυτο δεν ειναι θεμα ΙΝΤΕΛ - AMD, αλλα ποιοτητας μητρικης. θα μπορουσες να εχεις αλλο κομματι της ιδιας μητρικης, και στις πρωτες δεκα διακοπες ρευματος, να τα ειχε τιναξει. Και οταν εχεις θεματα με το ρευμα, το ΠΡΩΤΟ που βαζεις σε ενα συστημα ειναι το UPS...!!!! Ο βασικός λόγος που είμαι σε δίλημμα με τον επεξεργαστή είναι αυτός.. Αν δλδ αξιζει να δώσω τώρα περισσότερα χρήματα για να μην το έχω στο μυαλό μου για το μέλλον(μιας και οι intell επεξεργαστές συνήθως είναι αθάνατοι .. αυτα, συγνωμη..., αλλα ειναι μπουρδες. εχω συστημα με S754 και SEMPRON 3400+ που λειτουργει ακομα. τι παει να πει αυτο οτι ειναι αθανατοι οi Sempron..? ολα ειναι θεμα ποιοτητας κομματιων και συντηρησης..!! ειδικα οι επεξεργαστες ειναι τα πιο δυσκολα κομματια να παθουν κατι. πιο πιθανο ειναι να τα τιναξει η μητρικη, η καρτα γραφικων, το τροφοδοτικο, οι δισκοι, παρα οι επεξεργαστες. Επίσης μπορώ μετά από 1-2 Χρόνια να πάρω μια μητρική καβατζα που θα έχει με 50 ευρώ. αν εχεις υποψη σου να τον κρατησεις τοσα χρονια, δεν ειναι ασχημη η σκεψη σου. 1
Dispistos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Φυσικά και είναι θέμα ποιότητας μητρικής. Γι' αυτό και είπα οτι δεν θα έχω θέμα για μια δεκαετία απο πλευρά αντοχής γιατί θεωρώ σαν δεδομένο(ίσως να κάνω λάθος) πως απο την στιγμή που η πρώτη άντεξε τόση κακουχία σίγουρα η δεύτερη αν έχει και UPS δεν θα μου δημιουργήσει θέμα..Αυτός είναι και ο λόγος που πήρα ξανά μητρική Asus που την θεωρώ κορυφή(κρίνοντας απο την προηγούμενη)
BlueBlood7 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Εννοώ πως αν χαλάσει η μητρικη, όπως συμβαίνει σε κάτι 1366 socket και κάτι 1155 , δεν θα βρίσκει μητρική ούτε στα μεταχειρισμένα. Σε αντίθεση με αυτό, επειδή το socket AM4 θα μείνει μέχρι το 2020 στην αγορά σαν ενεργό, μέχρι να εξαφανιστεί από την αγορά θα έχουμε πιάσει 2022 ! Μεχρι το 2022 λοιπόν μπορείς να βρεις ανταλλακτικά να βάλεις ότι και να χαλάσει και καινούρια με εγγύηση. Το ίδιο και αν χαλάσει CPU ή αν θες να αναβαθμίσεις CPU , αλλά εκεί τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά. Επεξεργαστές βρίσκεις στα μεταχειρισμένα σε κάθε πλατφόρμα. Σε διπλανό φόρουμ άτομο με ΕΓΓΥΗΣΗ ακόμα στην μητρική, αναγκάζεται να αναβαθμίσει όλο το σύστημα γιατί δεν υπάρχει μητρική στο ίδιο socket για να αγοράσει που του χάλασε .... Ενα πιστωτικό πήρε για την μητρική, αλλά σύστημα που να δουλεύει δεν έχει .... Αυτό εννοώ. Αν λοιπόν έκανες αγορά για χρόνια, έκανες την χειρότερη αγορά. Και υπερκοστολογημένη είναι η πλατφόρμα Και δεν σου δίνει το δικαίωμα της μακροβιότητας αν κάτι πάει μελλοντικά στραβά. Το υπογραμμισμένο δεν ισχύει σε καμία των περιπτώσεων. Προς τον ts. Φίλε μου ρίχνεις πολλά χρήματα για καθόλου απαιτητική χρήση. Ακόμα και ο 8100 είναι υπερβολή. Πόσο μάλλον η σκέψη σου για i5 και i7. Οκ καταννοώ ότι θες να αντέξει στον χρόνο αλλά σε 5-10 χρόνια δεν ξέρεις τι μας ξημερώνει (τεχνολογικά). Να μην αναφέρω τα 16 giga ram και το 750 Watt τροφοδοτικό που είναι η υπερβολή της υπερβολής ω η υπερβολή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα