Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, άρχισα να φτιάχνω από την αρχή ένα pc και μιας και μου φάνηκαν καλές 2 προσφορές από το eshop τσίμπησα έως τώρα τα εξής:

1. Mobo: https://www.asrock.c...SLIac/index.asp

2. SDD: http://www.e-shop.gr...me-p-PER.325715

Τώρα σε καμιά 10αρια μέρες είναι να κατέβω Αθήνα και λέω να πάρω από κοντά έναν Ryzen 1600 και μνήμες. Σκέφτομαι για 2*4gb και κάποια στιγμή στο μέλλον θα προσθέσω κι άλλα 8gb.

Οι ερωτήσεις είναι οι εξής:

1. επειδή βλέπω ότι η mobo έχει ήδη κάρτα γραφικών λέω να το τραινάρω κι αυτό για το μέλλον μιας και το μόνο game που παίζω (προς το παρόν είναι το Heroes of Newerth). Πιστεύετε ότι η intergrated κάρτα θα με καλύπτει - τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι που θα έχω περισσότερο χρόνο να ασχοληθώ με gmaes (πάρτε υπόψη ότι ακόμη είμαι με έναν παλιό core2duo + radeon 4800 HD και την ψιλοπαλεύω με το HON);

2. Έχω από το παλιό μου pc ένα τροφοδοτικό corsair 450W VX. Θα με καλύψει για αρχή (τουλάχιστον μέχρι να αγοράσω και μια κάρτα γραφικών);

3. Τέλος ποιες μνήμες θα μου προτείνατε να πάρω; Κάποιες που βρήκα δεν υπήρχαν μέσα στο manual της μητρικής και με έβαλαν σε σκέψεις.

Ευχαριστώ και ελπίζω να μη σας κούρασα.

Δημοσ.

η μητρική δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά, αλλά ο επεξεργαστής και συγκεκριμένα οι am4 apus  ( όχι οι ryzen ).

τροφοδοτικό θα σε καλύψει, ανάλογα με το τι θα αποτελείτε το σύστημα που θα κάνεις.

Δημοσ.

Αααα μάλιστα, δεν είχα ιδέα. Plan b λοιπόν μπορώ να χρησιμοποιήσω προσωρινά την παλιά μου κάρτα γραφικών (radeon 4800 HD);

Δημοσ.

Αααα μάλιστα, δεν είχα ιδέα. Plan b λοιπόν μπορώ να χρησιμοποιήσω προσωρινά την παλιά μου κάρτα γραφικών (radeon 4800 HD);

Nαι δεν υπάρχει πρόβλημα, προσωρινά σε καλύπτει.

2. Έχω από το παλιό μου pc ένα τροφοδοτικό corsair 450W VX. Θα με καλύψει για αρχή (τουλάχιστον μέχρι να αγοράσω και μια κάρτα γραφικών);

Ναι επίσης σε καλύπτει.

3. Τέλος ποιες μνήμες θα μου προτείνατε να πάρω; Κάποιες που βρήκα δεν υπήρχαν μέσα στο manual της μητρικής και με έβαλαν σε σκέψεις.

Μνήμες πάρε αυτές https://www.skroutz.gr/s/7528619/Corsair-Vengeance-LPX-8GB-DDR4-3000MHz-CMK8GX4M2B3000C15.html

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα σας.. Είμαι καινούργιος εδώ και έχω κάποιες απορίες σχετικά με ένα pc που θέλω να φτιάξω.. Νομιζω πως σε αυτό το ποστ ταιριάζει...

Ξεκίνησα να σκέφτομαι να φτιάξω ένα pc για την δουλειά μου(συνεργείο αυτοκινήτων) καμία σχέση με πολύ απαιτητικά προγράμματα παρ' όλα αυτά θέλω να φτιάξω κάτι που να είναι για μια δεκαετία(λέμε τωρα). Ξεκίνησα λοιπόν με την λογική να πάω κάτι οικονομικό βλέποντας τον καινούριο i3 8100 στα 127€. Μ

Ξεκίνησα παίρνοντας την μητρικη Asus z370 TUF με 195€(είχα κάτι κουπόνια 200€ για αγορές από κάποιο κατάστημα κ είχε μόνο αυτη).

Από την στιγμή που έδωσα αυτά τα λεφτά για μητρική αποφάσισα να βάλω κάτι παραπάνω κ να πάρω τον i5 8600 με 70€ περισσότερα ο οποίος είναι σαφώς καλύτερος.

Εδώ και 1 μήνα που είμαι σε αναμονή καθώς έχει έλλειψη έχω αρχίσει να σκέφτομαι μήπως αξίζει να ανέβω και άλλο πηγαίνοντας στον i7 8700 η είναι πεταμένα λεφτά(με την έννοια ότι δεν παίζω κάποιο απαιτητικό παιχνιδι)?

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά! 

Όταν θα γίνει η αναβάθμιση και της κάρτας γραφικών θα ξαναχρειαστώ τις γνώσεις σας :)

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα σας.. Είμαι καινούργιος εδώ και έχω κάποιες απορίες σχετικά με ένα pc που θέλω να φτιάξω.. Νομιζω πως σε αυτό το ποστ ταιριάζει...

Ξεκίνησα να σκέφτομαι να φτιάξω ένα pc για την δουλειά μου(συνεργείο αυτοκινήτων) καμία σχέση με πολύ απαιτητικά προγράμματα παρ' όλα αυτά θέλω να φτιάξω κάτι που να είναι για μια δεκαετία(λέμε τωρα). Ξεκίνησα λοιπόν με την λογική να πάω κάτι οικονομικό βλέποντας τον καινούριο i3 8100 στα 127€. Μ

Ξεκίνησα παίρνοντας την μητρικη Asus z370 TUF με 195€(είχα κάτι κουπόνια 200€ για αγορές από κάποιο κατάστημα κ είχε μόνο αυτη).

Από την στιγμή που έδωσα αυτά τα λεφτά για μητρική αποφάσισα να βάλω κάτι παραπάνω κ να πάρω τον i5 8600 με 70€ περισσότερα ο οποίος είναι σαφώς καλύτερος.

Εδώ και 1 μήνα που είμαι σε αναμονή καθώς έχει έλλειψη έχω αρχίσει να σκέφτομαι μήπως αξίζει να ανέβω και άλλο πηγαίνοντας στον i7 8700 η είναι πεταμένα λεφτά(με την έννοια ότι δεν παίζω κάποιο απαιτητικό παιχνιδι)?

ανοιξε δικο σου θεμα και μην κανεις hijack το θεμα του αλλου. 

ο λογος ειναι απλος.  θα μπερδευτουν οι απαντησεις, γιατι ο καθενας σας εχει ξεχωριστες απαιτησεις..!!   

Δημοσ.

ανοιξε δικο σου θεμα και μην κανεις hijack το θεμα του αλλου. 

ο λογος ειναι απλος.  θα μπερδευτουν οι απαντησεις, γιατι ο καθενας σας εχει ξεχωριστες απαιτησεις..!!   

ok.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έφτασε η ώρα να αγοράσω και την κάρτα γραφικών και λέω να τσιμπήσω αυτήν:

https://xcite.gr/shop/hlektronikoi-ipologistes-pc/hardware/kartes-grafikon/gainward-geforce-gtx-1060-geforce-gtx-1060-6gb-gddr5-4260183363712/?ref=bestprice.gr

Λέτε χρειάζομαι και καινούριο τροφοδοτικό; γιατί είμαι ακόμη με αυτό που αναφέρω στο 1ο post (corsair 450W VX)

Αν ναι λέω να χτυπήσω ένα από τα bundles που έχει η EVGA στο site της αν και δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να περιμένω λίγο ακόμη μπας και σκάσει καμιά χριστουγεννιάτικη προσφορά...

Επεξ/σία από hajimike
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πόσα χρόνια το έχεις; Αν δεν κάνω λάθος είναι μοντέλο του 2007. Άνοιξέ το, καθάρισέ το (ξεσκόνισμα με πινέλο+φύσημα με αέρα και ψέκασέ το με contact cleaner) και δες αν έχει φουσκώσει κανένας πυκνωτής. Αν έχεις κλείσει 10ετία καθημερινής χρήσης πάντως νομίζω ήρθε η ώρα να το αλλάξεις.

Επεξ/σία από tanasen01
Δημοσ.

Ναι νομίζω είμαι κοντά στη 10ετια. Αν θυμάμαι καλά το 2009 το πήρα. Πάντως είναι σκυλί και ποτέ δεν είχα θέμα. Λέω να προχωρήσω στην αγορά της κάρτας και σε δεύτερο χρόνο σε αλλαγή τροφοδοτικού.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...