ELMastas Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Στήν ουσία υπάρχουν θετικά και αρνητικά στο κάθε τι,στα Βασικά θετικά,είναι σίγουρα η τεράστια ευκολία στήν τηλε-επικοινωνία και την πολύ γρήγορη μετάδοση της πληροφορίας σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες,όμως δυστυχώς υπάρχει στήν παρούσα και την καινούργια γενιά που μεγαλώνει με τις οθόνες στό χέρι και στο στο πρόσωπο,μια τεράστια κοινωνική και φυσική αποξένωση,απο αληθινές δραστηριότητες,με παρέες, πραγματικό παιχνίδι και διάφορες φυσικές δραστηριότητες που ήταν και είναι απαραίτητες για να μεγαλώσει σωστά ένα παιδί. Δράττομαι της ευκαιρίας του άρθρου και των παραπάνω σχολίων για μια "γενική" τοποθέτηση Οπωσδήποτε το σπίτι και οι γονείς παίζουν τον πρώτο και σημαντικότερο ρόλο και μετά έρχεται το σχολείο και οι παρέες των παιδιών. Οι γονείς τρέχουν και αυτοί δυστυχώς πανικόβλητοι να προλάβουν τις διάφορες υποχρεώσεις,και τις περισσότερες φορές αφήνουν τα παιδιά μόνα μπροστά σε μια οθόνη και χωρίς έλενχο,γιά πάρα,πολλές ώρες πράγμα που θα έχει αργά η γρήγορα σίγουρα πολλά αρνητικά επακόλουθα καθώς μεγαλώνουν,πλέον τα παιδιά "απο όταν γίνουν μερικών ετών και πάνε σχολείο,χάνουν σχεδόν απο 1/3 εώς και τόν μισό χρόνο της ημέρας και πιθανώς και της υπόλειπης ζωής τους καθώς μεγαλώνουν,μπροστά σε μια οθόνη ! (κινητό,PC τηλεόραση..),πιστεύω πως Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία,μπορούν να αντιληφθούν πιο εύκολά αυτή την εξέλιξη ιδιαίτερα,εφόσον γνωρίζουν απο εμπειρία το πως μεγάλωναν οι ίδιοι η οι προηγούμενες γενιές και Με την τεράστια διαφορά που υπάρχει,δυστυχώς είναι δύσκολη η αντίσταση όμως οχι αδύνατη,ζούμε πλέον όλοι μέσα στο άνχος που κάποιοι μας έχουν βάλει λόγο οικονομικών και άλλων παραγόντων και παραμένοντας θεατές στην ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας δυστυχώς τις περισσότερες φορές χωρίς να υπάρχει χρόνος να προσαρμοστούμε και να αναλογιστούμε το τι συμβαίνει και το γιατί η το τι είναι τελικά απαραίτητο η καλύτερο για μας,αλλά και να αντιληφθούμε πως υπάρχει ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη,χωρίς όμως να εξελισσόμαστε ανάλογα και σε πνευματικό και κοινωνικόπολιτικό επίπεδο συνολικά. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2017 από ELMastas 2
paul_v1 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Διπλα μου καθετε μια μουν.....ρα και με καρφωνει και εγω γραφω σχολια στο Insomnia . Συμβαίνει τωρα . Μάλλον δεν είναι τόσο μ...άρα
morgan21 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Η αλήθεια βρίσκεται κάπου ανάμεσα στην πλήρη εθισμό και την απαξίωση των κοινωνικών δικτύων.Επισης το 31% αύξηση δεν μου λέει κατι, χρειαζόμαστε αριθμό ατόμων. Πιστεύω ότι, όταν ένας άνθρωπος απασχολείται, έχει δηλ μια εργασία, αμέσως τα ποσοστά μειώνονται, ενώ όταν δεν είναι απασχολημένος είναι λογικό να βρίσκει διέξοδο στα κοινωνικά δίκτυα, γιατί απλα θέλει με κάτι να ασχοληθεί. Στην έρευνα αναφέρονται νεαρά άτομα τα οποία όπως περάσαμε όλοι μας, στην σχολική ανιαρή και χωρίς ενδιαφέροντα μαθητική ζωή, παρά μονο διάβασμα, στον ελεύθερο χρόνο ζητούν διεξοδα όπως games, social media, ακόμη και εθιστικες ουσίες. Νεαρά άτομα που μετά το σχολείο, αθλουνται και μετά διαβάζουν, τα ποσοστά μειώνονται δραστικά σχετικά μετην εξάρτηση τους από κινητά, λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου. Αρα ολα είναι σχετικά και η ψυχολογία κάθε φορά διαφορετική. Δεν σου λεει κατι το 31% + πεθαινω για τετοια σχολια. Ναι τα κινητά μας φταινε. Εγω, χωρίς ιδέα απο εφηβική ψυχολογία μπορώ να σκεφτώ 5-10 λογους που ενα νεο παιδι πεφτει στην καταθλιψη. Ας δούμε μερικούς λόγους (προφανώς δεν αναφέρομαι σε χώρες όπως η Συρία όπου το θέμα που εχουν ειναι το αν το απόγευμα θα ζούνε ή αν θα φάνε κανα πύραυλο στα μούτρα). Νέοι σε χώρες οπως ο Ευρωπαικός νότος έχουν λογους να ειναι καταθλιπτικοί. Ανεργία, κανένα μέλλον. Εχουν να επιλέξουν μεταξύ της χώρας τους, των φίλων τους, των συγγενών τους αλλά μια μιζερη ζωη ή μια (σχετικα) καλή ζωή μακριά απ΄ολους. Νέοι σε χώρες οπως οι ΗΠΑ ή η Αγγλία έχουν λόγους να είναι καταθλιπτικοί. Μπορεί να είναι το γεγονός πως στα 22 τους θα βγούνε σε μια αγορά εργασίας που θα πληρώνει ελάχιστα (με βάση το τι θα ζητάει), θα απαιτει 10 χρονια προυπηρεσια απο εναν 22χρονο, ο οποίος θα χρωστάει για όλη του τη ζωή ενα δάνειο που πήρε για να μπορέσει να σπουδάσει. Μπορώ να γράψω και για αλλες χώρες. Αλλά οχι δεν φταινε τα κινητά. Φταίει το γεγονός πως η ανθρωπότητα έχει καταντήσει ενα απύθμενο βαρέλι, μέσα στο οποίο πετάμε τα ονειρα και τις ελπίδες νέων παιδιών σε μια προσπάθεια να τα ξεζουμίσουμε ή να φτιάξουμε το επόμενο κύμα προπαγανδισμένων μυαλών τα οποία πρέπει να μισούν τον συνανθρωπό τους επειδή ειναι λευκός/μαύρος/κιτρινος/χριστιανος/μουσουλμάνος/αθεος/ψηλος/κοντος/χοντρος/λεπτος και γενικά επειδή υπάρχει Ξεχασες να πεις για τα παιδια στην αφρικη και το παιδι του γειτονα που ο πατερας του ειναι αλκοολικος. Το μονο σιγουρο ειναι η ερευνα λαθος. Αγαπητοι αναλυτες δωστε και στο παιδι πιο πανω εναν αριθμο νεκρων γιατι με το συν 31% δεν μπορει να βγαλει σωστα συμπερασματα
ChimairaX Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Αν ποτέ κανείς δει 27άρα G-Sync οθόνη πακέτο με SLI 1080Ti δεν θα τον ξαναπιάσει καμία μελαγχολία όσο κοιτάει αυτήν την οθόνη. 4
valkon Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Ναι τα κινητά μας φταινε. Εγω, χωρίς ιδέα απο εφηβική ψυχολογία μπορώ να σκεφτώ 5-10 λογους που ενα νεο παιδι πεφτει στην καταθλιψη. Ας δούμε μερικούς λόγους (προφανώς δεν αναφέρομαι σε χώρες όπως η Συρία όπου το θέμα που εχουν ειναι το αν το απόγευμα θα ζούνε ή αν θα φάνε κανα πύραυλο στα μούτρα). Νέοι σε χώρες οπως ο Ευρωπαικός νότος έχουν λογους να ειναι καταθλιπτικοί. Ανεργία, κανένα μέλλον. Εχουν να επιλέξουν μεταξύ της χώρας τους, των φίλων τους, των συγγενών τους αλλά μια μιζερη ζωη ή μια (σχετικα) καλή ζωή μακριά απ΄ολους. Νέοι σε χώρες οπως οι ΗΠΑ ή η Αγγλία έχουν λόγους να είναι καταθλιπτικοί. Μπορεί να είναι το γεγονός πως στα 22 τους θα βγούνε σε μια αγορά εργασίας που θα πληρώνει ελάχιστα (με βάση το τι θα ζητάει), θα απαιτει 10 χρονια προυπηρεσια απο εναν 22χρονο, ο οποίος θα χρωστάει για όλη του τη ζωή ενα δάνειο που πήρε για να μπορέσει να σπουδάσει. Μπορώ να γράψω και για αλλες χώρες. Αλλά οχι δεν φταινε τα κινητά. Φταίει το γεγονός πως η ανθρωπότητα έχει καταντήσει ενα απύθμενο βαρέλι, μέσα στο οποίο πετάμε τα ονειρα και τις ελπίδες νέων παιδιών σε μια προσπάθεια να τα ξεζουμίσουμε ή να φτιάξουμε το επόμενο κύμα προπαγανδισμένων μυαλών τα οποία πρέπει να μισούν τον συνανθρωπό τους επειδή ειναι λευκός/μαύρος/κιτρινος/χριστιανος/μουσουλμάνος/αθεος/ψηλος/κοντος/χοντρος/λεπτος και γενικά επειδή υπάρχει Έχεις δίκιο σε όλα, αλλά δεν μιλάει για 22αχρονους το άρθρο. Στα 14-15 κανείς δεν σκεφτόταν αυτά που λες. Την καυλάντα τους κάνουν όλη μερα με τα κινητά τα παιδιά. Στο pc που καιγόμασταν/ε τουλάχιστον γίνεσαι παραγωγικός, στο κινητό πως πέρα από του να διαβάσεις κάτι; Μόνο instagram και facebook είναι μη το πάτε πολύ μακριά.
Hatsos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Εγώ πάντως όταν θα έχω παιδί θα αργήσω να του πάρω smartphone. Θα ξεκινήσει με ένα 3310 για να εξελιχθεί σωστά και να μάθει να μην είναι ένας μικρός μικρός ψεύτικος σταρ των Social. Κατά 99% όταν μεγαλώσει θα μου λέει και ευχαριστώ
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Έχεις δίκιο σε όλα, αλλά δεν μιλάει για 22αχρονους το άρθρο. Στα 14-15 κανείς δεν σκεφτόταν αυτά που λες. Την καυλάντα τους κάνουν όλη μερα με τα κινητά τα παιδιά. Στο pc που καιγόμασταν/ε τουλάχιστον γίνεσαι παραγωγικός, στο κινητό πως πέρα από του να διαβάσεις κάτι; Μόνο instagram και facebook είναι μη το πάτε πολύ μακριά. Εγω πάντως θυμαμαι το μισο μου σχολείο να λιώνει στο SNES και στο Playstation. Επίσης θυμαμαι αργοτερα το μισο πλανητη να λιώνει στο Myspace και στο Hi5. Πάντα συνεβαινε αυτο που γραφει στο αρθρο. Απλά τώρα ειναι πιο εμφανές
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Η αλήθεια βρίσκεται κάπου ανάμεσα στην πλήρη εθισμό και την απαξίωση των κοινωνικών δικτύων.Επισης το 31% αύξηση δεν μου λέει κατι, χρειαζόμαστε αριθμό ατόμων. Πιστεύω ότι, όταν ένας άνθρωπος απασχολείται, έχει δηλ μια εργασία, αμέσως τα ποσοστά μειώνονται, ενώ όταν δεν είναι απασχολημένος είναι λογικό να βρίσκει διέξοδο στα κοινωνικά δίκτυα, γιατί απλα θέλει με κάτι να ασχοληθεί. Στην έρευνα αναφέρονται νεαρά άτομα τα οποία όπως περάσαμε όλοι μας, στην σχολική ανιαρή και χωρίς ενδιαφέροντα μαθητική ζωή, παρά μονο διάβασμα, στον ελεύθερο χρόνο ζητούν διεξοδα όπως games, social media, ακόμη και εθιστικες ουσίες. Νεαρά άτομα που μετά το σχολείο, αθλουνται και μετά διαβάζουν, τα ποσοστά μειώνονται δραστικά σχετικά μετην εξάρτηση τους από κινητά, λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου. Αρα ολα είναι σχετικά και η ψυχολογία κάθε φορά διαφορετική. Χωρίς να θέλω να μειώσω το ζήτημα, σύμφωνα με τα μαθηματικά: Αν είχαμε χ αυτοκτονίες τότε: 1,31*χ πρέπει να είναι ακέραιος αριθμός. Αν βάλουμε ένα περιθώριο στρογγυλοποίησης 0.1: initial=3.05344 final=4 initial=16.0305 final=21 initial=19.084 final=25 initial=29.0076 final=38 initial=32.0611 final=42 initial=45.0382 final=59 initial=48.0916 final=63 initial=58.0153 final=76 initial=61.0687 final=80 initial=74.0458 final=97 initial=77.0992 final=101 initial=87.0229 final=114 initial=90.0763 final=118 Το πιο πιθανό: από 3 -> 4
johnnieinlab Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Όπως αναφέρει ο νόμος του Betteridge για τις επικεφαλίδες των ειδήσεων: "Κάθε επικεφαλίδα είδησης που τελειώνει με ερωτηματικό μπορεί να απαντηθεί με όχι " https://en.wikipedia.org/wiki/Betteridge%27s_law_of_headlines
Suzumebachi Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Έχεις δίκιο σε όλα, αλλά δεν μιλάει για 22αχρονους το άρθρο. Στα 14-15 κανείς δεν σκεφτόταν αυτά που λες. Την καυλάντα τους κάνουν όλη μερα με τα κινητά τα παιδιά. Στο pc που καιγόμασταν/ε τουλάχιστον γίνεσαι παραγωγικός, στο κινητό πως πέρα από του να διαβάσεις κάτι; Μόνο instagram και facebook είναι μη το πάτε πολύ μακριά. Μιλα σε παρακαλω για τον εαυτο σου, εγω ΠΟΤΕ δεν ημουν παραγωγικος οταν καθομουν στο pc, ΜΟΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ !!! Και συνεχιζω.... 1
Suzumebachi Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Εγω πάντως θυμαμαι το μισο μου σχολείο να λιώνει στο SNES και στο Playstation. Επίσης θυμαμαι αργοτερα το μισο πλανητη να λιώνει στο Myspace και στο Hi5. Πάντα συνεβαινε αυτο που γραφει στο αρθρο. Απλά τώρα ειναι πιο εμφανές Αυτο γενικα συμβαινει αλλα λιγοι το συνειδητοποιουν....πχ μας ερχονται πιο συχνα πλεον ειδησεις και πλανα απο σεισμους κλπ και λενε ολοι "πωπω τελευταια πολυ κακο στον κοσμο" ...ενω ειναι αυτο που ειπες.
pabcore Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 πολλα απο αυτα που γραφει το αρθρο ισχυουν.τα social media σημερα εχουν χασει το σκοπο τους.ολοι και ολες κανουν add ατομα μονο και μονο για τα likes και τους ''ακολουθους''.θυμαμαι παλια στις καλες εποχες των social 07-10 οτι ατομο καναμε add κατα πασα πιθανοτητα το γνωριζαμε απο κοντα.και δε μιλαω μονο για γκομενες.ειχα κανει πολλους φιλους μεσω νετ.σημερα δεν υπαρχει κανενα νοημα.ποσες φορες εχετε ανταρει ή σας εχει ανταρει ατομο και απλα δεν εχετε μιλησει ποτε ? παλια το like σημαινε κατι εκρυβε καποιο νοημα απο πισω.σημερα τιποτα.ολα στο βωμο της μοστρας και της ποζεριας πλεον.οι γκομενες την εχουν δει καπως,οι αντρες εχουν γινει φλωροι και δεν υπαρχει καμια επαφη ποια.2000 και 3000 friends γκλαμουρια και επαφη με κανεναν.βγαινεις με παρεα και ολα τα μαλακισμενα να ειναι στις οθονες τους απ την αρχη ως το τελος και να κοιτανε ποιος/ποια τους εκανε like.και γω ο μαλακας να κοιταω το ταβανι να μην εχω να πω τιποτα με κανεναν γιατι ειναι αποβλακωμενα ολα.σκατα στα 2010's η χειροτερη δεκαετια για τις ανθρωπινες σχεσεις,απλα σιχενομαι που ζω σε αυτα τα χρονια. 1
Regulus Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Απορώ γιατί τα λένε "κοινωνικά δίκτυα" αφού η συμπεριφορά είναι τελείως αντικοινωνική (όπως στην φωτογραφία).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα