Junior22 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Καλησπερα παιδια. Αγορασα λοιπον το λαπτοπ που γραφω στον τιτλο και ενω περιμενα πως με 750 ευρω θα επαιρνα κατι αρκετα καλο (για νορμαλ χρηση), εχω απογοητευτει πληρως. Οποιαδηποτε εργασια και να προσπαθησω να κανω κολλαει και κανει παρα πολλη ωρα να φορτωσει το οτιδηποτε. Δεν εχω εγκαταστησει κατι ιδιαιτερο (office, media player, μtorrent και καποια ακομα μικρα προγραμματα) και δεν μπορω να καταλαβω αμα ειναι ελαττωματικο ή οντως ειναι τοσο αργο γενικα. Για παραδειγμα παταω να ανοιξει εναν φακελο με λιγα αρχεια και θελει 3-4 δευτερολεπτα και μετα πανω απο 5 για να ανοιξει ενα σχετικα μικρο pdf. Θελω να ανοιξω ενα tab στο chrome και κανει παλι ποση ωρα. Ειναι φυσιολογικο να αργει τοσο πολυ ή να το στειλω πισω για service?
Mr_Terror Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Τσεκαρε την υγεια του δισκου με το hd sentinel. 2
Junior22 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Excellent status λεει και πραγματικα απορω πως το βγαζει αυτο το συμπερασμα οταν δοκιμασα 5 φορες να το κατεβασω απο το λαπτοπ, εχανε τη συνδεση στο download καθε φορα (εντωμεταξυ ανοιγα καινουρια σελιδα για να δω αμα οντως χανει το σημα και προφανως ΔΕΝ το εχανε) και επισης αργουσε παλι ποση ωρα μεχρι να ξεκινησει το setup για το HD sentinel. Καμια αλλη ιδεα πριν φυγει απο το παραθυρο?Υ.Γ. Να σημειωθει πως το λαπτοπ δεν το εχω ουτε εναν μηνα και πως δεν εχει χτυπησει καπου και ουτε εχει ιους. Απο την πρωτη στιγμη κολλαει.
mphxths Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Αρχικα πες μας την συνθεση του...δεν υπαρχει ενα configuration ανα μοντελο και ουτε τα ξερουμε ολα απεξω Δευτερον η παρακατω προταση ειναι ο ορισμος της αντιφασης "Δεν εχω εγκαταστησει κατι ιδιαιτερο (office, media player, μtorrent και καποια ακομα μικρα προγραμματα)" Που να ειχες εγκαταστησει και τιποτα ιδιαιτερο δηλ...Αν αυτα τα μικρα προγραμματα δεν ξερουμε τι ειναι...αν ειναι νομιμα ή εχουν τιποτα cracks που μπορει να σου περασαν τιποτα...διαγνωση δεν βγαινει. Αν μιλαμε για μηχανικο δισκο ...τοτε βαζεις και ενα ποσοστο καθυστερησης και απο κει. Αν υπαρχει προεγκατεστημενη σαβουρα απο την εταιρια και αλλο ποσοστο.. Αν υπαρχουν πολλες διεργασιες στο background και αλλο ποσοστο... Αν εχεις λιγη μνημη Αν , αν , αν Δωσε πληροφοριες συγκεκριμενες , δεν ειναι το μαντειο των Δελφων εδω περα 1
Junior22 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Το λαπτοπ ειναι αυτο ακριβως: https://www.ebw.gr/lenovo-ideapad-700-15isk-15-6-i5-6300hq-4gb-1tb-win10-gtx950m-aspro#tab-product-view2Το office, το μtorrent, το bsplayer και adobe reader δηλαδη ειναι αρκετα για να κανουν ενα λαπτοπ ολοκαινουριο να αργει απελπιστικα πολυ? Δεν νομιζω πως φταινε τα προγραμματα. Τα προγραμματα δεν ειναι παρανομα καθως το λαπτοπ αγοραστηκε για εργασιες κυριως και για καμια ταινια, συνεπως οτι προγραμμα εχω κατεβασει ουτε εχει βαρυνει ιδιαιτερα τον δισκο ουτε εχει ιους γιατι εκανα και scan.Ο δισκος ναι ειναι μηχανικος αλλα και παλι, σε συγκριση με "χειροτερα' και παλαιοτερα λαπτοπ γνωστων μου, που εχουν επισης μηχανικο δισκο, θα επρεπε αν οχι να ειναι πιο γρηγορο το δικο μου, να ειναι τουλαχιστον οσο γρηγορα ειναι τα αλλα τα οποια ξαναλεω με βαση τα χαρακτηριστικα ειναι κατωτερα.Στο background δεν νομιζω οτι εχει καποια διεργασια που να τρωει τοσο πολλη μνημη, εχω ελαχιστοποιησει τα προγραμματα που ανοιγουν στο startup και ξαναλεω πως το λαπτοπ αργουσε απο την πρωτη στιγμη που το πηρα.Στη φωτο ειναι η λιστα με τα προγραμματα που υπαρχουν στον υπολογιστη. Τα της Lenovo τα απεγκατεστησα εκτος απο καποια τα οποια δεν νομιζω πως πρεπει. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2017 από Junior22
mphxths Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Τετοιο μηχανημα δεν θα πρεπε να σερνεται.Βεβαια πως το εννοει το "σερνομαι" ο καθενας. Απο κει και περα αν ενα μηχανημα "σερνεται" τοτε τα εξης παρακατω , λογικα συμβαινουν..ενα απο αυτα ή συνδυασμος : 1.Καποιο προγραμμα/διεργασια εχει κολησει/μαλακιστει/εχει σχεδιαστει (ιος/malware) και καταναλωνει επι μεγαλου χρονικου διαστηματος αρκετη επεξεργαστικη ισχυ. 2.ο δισκος ειναι παν-αργος ή/και εχει προβληματα (προφανως οχι στην περιπτωση σου αν και μηχανικος). 3.Η ραμ εχει θεματα αλλα σε αυτην την περιπτωση θα εβλεπες χρωματιστες οθονες (μπλε , πρασινες ή ο,τι χρωμα γουσταρει η microsoft). 4.Λιγη ραμ , 4γιγα δεν τα λες πολλα αλλα ουτε και λιγα για να ευθυνονται για σημαντικες καθυστερησεις.Aρα Χ και σε αυτο. Απο ολα αυτα το #1 φαινεται το πιο πιθανο...οποτε αυτο που προτεινω ειναι οταν αρχιζει να σερνεται ανοιξε task manager και δες τι παιζει...που βρισκεται ο επεξεργαστης..η ραμ , το pagefile κλπ... Τελος αν σου σπασει πολυ τα νευρα , εχω μια γωνια εδω στο δωματιο μου οπου μπορω να το φιλοξενησω 1
Junior22 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Οποιοδήποτε πρόγραμμα και να ανοίξω, το Anti-Malware service executable τρώει πολλη μνήμη και επίσης όταν ανοίγω το Chrome μου βγάζει το 60-70% της μνήμης "απασχολημένο" με το Chrome. Το ξέρω ότι γενικά τρώει χώρο από τη ram αλλά είναι δυνατόν να πιάνει 60-70% αν το ανοίγω ή ανοίγω κάποιο tab? Σε περίπτωση που κάνω clean install τα windows για να καθαρίσει όσο το δυνατόν γίνεται το λαπτοπ, το windows key από τα προεγκατεστημενα win10 υπάρχει τρόπος να το βρω?
Xristaras12 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Σε περίπτωση που κάνω clean install τα windows για να καθαρίσει όσο το δυνατόν γίνεται το λαπτοπ, το windows key από τα προεγκατεστημενα win10 υπάρχει τρόπος να το βρω? περνώντας την ίδια ακριβώς έκδοση πχ 10αρια Home θα σου τα ενεργοποιήσει αυτόματα. το κλειδί βρίσκεται στο bios. 1
mphxths Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 O chrome ειναι μαλακας Απλα και ομορφα. Τρωει την μνημη λες και ειναι πατατακια. Στην ερωτηση σου , τα καινουργια φορητα με τα 10αρια προεγκατεστημενα συνηθως εχουν αποθηκευμενο τον σειριακο στο bios. Εκτος και αν εχει αυτοκολλητο απο κατω με τον σειριακο.Οπως και να χει αφου ηταν προεγκατεστημενα , αν βαλεις την ιδια εκδοση 10αριων αυτα θα ενεργοποιηθουν αυτοματα. Η λιστα με τα εγκατεστημενα προγραμματα ειναι νορμαλ αν εξαιρεσουμε οτι το hdd sentinel PRO δεν ειναι και τοσο νομιμο εκτος και αν εισαι κουβαρντας και το πληρωσες τοτε παω πασο και τα προγραμματακια της nvidia ειναι στα πολωνικα...απο που και ως που ? Θα μου πεις ρε φιλε αυτα φταινε?Ισως οχι ...ισως και ναι ...δεν εχω ιδεα Αν δεν δεις τι κανει ο επεξεργαστης την ωρα της "κρισης" ακρη δεν θα βγει. Ααα επισης με το anti-malware..δεν βρισκω λογο να υπαρχει...ενα antivirus αρκει..αν θεωρησεις οτι μπορει να εχεις κολλησει κατι τρεχεις on-demand καποιο anti-malware..δεν χρειαζεται να τρεχει συνεχως. Το antivirus/anti-malware που ειναι στην παραπανω λιστα?Σιγουρα μας τα εδειξες ολα ? Δεν χρειαζεσαι 2 τετοια προγραμματα να τσεκαρουν τα παντα real time ..λογικο ειναι να καθυστερουν διαφορες διεργασιες μεχρι να γινουν ολοι αυτοι οι ελεγχοι..οπως ειπα..ενα απλο antivirus ειναι αρκετο.
Junior22 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δεν χρειάζεται δηλαδή το product key? Βολικό αυτό. Υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνω φoρματ χωρίς φλασακι ή cd γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι από τα παραπάνω εύκαιρο? O chrome ειναι μαλακας Απλα και ομορφα. Τρωει την μνημη λες και ειναι πατατακια. Στην ερωτηση σου , τα καινουργια φορητα με τα 10αρια προεγκατεστημενα συνηθως εχουν αποθηκευμενο τον σειριακο στο bios. Εκτος και αν εχει αυτοκολλητο απο κατω με τον σειριακο.Οπως και να χει αφου ηταν προεγκατεστημενα , αν βαλεις την ιδια εκδοση 10αριων αυτα θα ενεργοποιηθουν αυτοματα. Η λιστα με τα εγκατεστημενα προγραμματα ειναι νορμαλ αν εξαιρεσουμε οτι το hdd sentinel PRO δεν ειναι και τοσο νομιμο εκτος και αν εισαι κουβαρντας και το πληρωσες τοτε παω πασο και τα προγραμματακια της nvidia ειναι στα πολωνικα...απο που και ως που ? Θα μου πεις ρε φιλε αυτα φταινε?Ισως οχι ...ισως και ναι ...δεν εχω ιδεα Αν δεν δεις τι κανει ο επεξεργαστης την ωρα της "κρισης" ακρη δεν θα βγει. Ααα επισης με το anti-malware..δεν βρισκω λογο να υπαρχει...ενα antivirus αρκει..αν θεωρησεις οτι μπορει να εχεις κολλησει κατι τρεχεις on-demand καποιο anti-malware..δεν χρειαζεται να τρεχει συνεχως. Το antivirus/anti-malware που ειναι στην παραπανω λιστα?Σιγουρα μας τα εδειξες ολα ? Δεν χρειαζεσαι 2 τετοια προγραμματα να τσεκαρουν τα παντα real time ..λογικο ειναι να καθυστερουν διαφορες διεργασιες μεχρι να γινουν ολοι αυτοι οι ελεγχοι..οπως ειπα..ενα απλο antivirus ειναι αρκετο. To hdd sentinel pro το εγκατεστησα πριν λιγο και συνεπως δεν ευθυνεται αυτο που κολλουσε μεχρι και πριν 1 ωρα. Τα προγραμματα της nvidia οπως και το λαπτοπ οταν το πρωτοεκανα reboot ηταν στα πολωνικα. Και σε γνωστη μου ετυχε να ειναι στα πολωνικα. Ο επεξεργαστης οπως προειπα για καποιο λογο τρωει σκαλωματα σε οτιδηποτε και να κανω, και το Anti-Malware service executable το οποιο φανταζομαι ειναι απο τα windows defender και δεν το εγκατεστησα εγω, υπηρχε απο πριν. Δεν εχω κατεβασει εγω προσωπικα καποιο antimalware/antivirus γιατι το antivirus των windows 10 μου φτανει. Και τελος ναι σιγουρα εδειξα ολα τα προγραμματα, δεν νομιζω οτι θελω να φαω τον χρονο ουτε το δικο σας ουτε το δικο μου παιζοντας κρυφτο με τα προγραμματα μου.
mphxths Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Ο επεξεργαστης οπως προειπα για καποιο λογο τρωει σκαλωματα σε οτιδηποτε και να κανω, και το Anti-Malware service executable το οποιο φανταζομαι ειναι απο τα windows defender και δεν το εγκατεστησα εγω, υπηρχε απο πριν. Δεν εχω κατεβασει εγω προσωπικα καποιο antimalware/antivirus γιατι το antivirus των windows 10 μου φτανει. Ναι σιγουρα Απενεργοποιησε το , βαλε καποιο free antivirus π.χ. avast/avg ενημερωσε το και αστο να τρεχει. Εχε και ενα anti-malware στην ακρη να υπαρχει και να το τρεχεις μια φορα το μηνα ξερωγω... Στα windows ποτε δεν ειχα θεμα ιων με το παραπανω στησιμο που περιγραφω..προφανως προσεχα που εμπαινα , τι popup κλικαριζα κλπ κλπ.Γνωστα πραγματα μην πλατιασουμε.. Ενα πραμα ειναι σιγουρο.. το antivirus των windows 10 δεν σου φτανει
Junior22 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Και εγω εδώ και 2 χρόνια με τα win10 στο σταθερό έχω το antivirus των Windows, έχω malwarebytes που το τρέχω μια φορά στις 2 βδομάδες και δεν έχει τίποτα. Και ξαναλέω, πως ακόμα και κάποιος ιός να είναι, δεν δικαιολογειται να κολλάει από την πρώτη στιγμή. Για αυτό ρωτάω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει φορματ χωρίς φλασακι καθώς τώρα δεν υπάρχει κάποιο διαθέσιμο.
sraros Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Έχει η κοπέλα μου ένα αντίστοιχο lenovo. Έψαχνα από δω κι από κει τι μπορεί να φταίει και τελικά όσο κι αν ακούγεται απίθανο... το μόνο που ήθελε ήταν αλλαγή τα settings στην επίδοση! Άλλο laptop από το balanced στο full. Επίσης το είδος των κολλημάτων, φαινόταν ότι κάτι δεν πάει καλά στο δίσκο... Πήγαινε στον task manager στο performance και άνοιξε το resource monitor. Κοίταξε εκεί ποια σου τρώνε cpu και disk use.. αν είναι κάτι περιττό kill και disable on startup στο msconfig. Ας πούμε κάτι services του office... παιρνάν απαρατήρητα αλλά κρατάν το δίσκο συνεχώς λίγο απασχολημένο, το οποίο συμβάλει κάτι ψιλά κι αυτό στο άνοιγμα φακέλων, αρχείων, κτλ
Junior22 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δοκιμασα να το βαλω στο full αλλα η αληθεια ειναι πως δεν ειδα καποια ιδιαιτερη διαφορα. Οταν κανω το φορματ θα ενημερωσω αν οντως υπηρξε διαφορα ή τελικα θα κλαιω τα λεφτα μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα