Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Έχει λίγους μήνες που πήρα ένα καινούριο λαπτοπ και αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα. Τα μάτια μου κουράζονται πολύ γρήγορα. Είχα ψάξει λύσεις και βρήκα το πρόβλημα με τα θολά γράμματα σε Windows 10 σε υπολογιστές με HD οθόνες που δημιουργεί το DPI scaling. Το διόρθωσα, αλλά τα μάτια μου εξακολουθούν να κουράζονται. Θα πρέπει να αλλάξω κάποια ρύθμιση;; φταίει η οθόνη;; έχω τσεκάρει και τη ρύθμιση για πιο ευκρινή γράμματα παρεμπιπτόντως. Η ανάλυση οθόνης είναι στο max και το refresh rate είναι κλειδωμένο στα 60hz

Το laptop είναι το παρακάτω:

LENOVO IdeaPad 310 Laptop 15.6" i7-7500U 8 GB 1 TB nVidia Geforce 920MX

https://www.electroholic.gr/gr/computer/ypologistes/laptop/comlen00625/laptop-lenovo-ideapad-310-15-6-1920x1080-i7-7500u8gb1tbgforce-920mx-2gbdosblack

Δημοσ.

η αληθεια ειναι οτι με φθηνα panels με πονανε κ εμενα τα ματια .

περασα απο samsung και lg , σε μια dell U-series και εξαφανιστηκαν οι 'πονοι' και τα ενωχληματα.

σωστο το flux , αλλα αν συνεχισει η κατασταση πρεπει να πας σε καποιο οφθαλμιατρο να κανεις μια εξεταση

Δημοσ.

Και εμενα το flux με βοηθαει απειρα,αρα δοκιμασε το και δεν θα χασεις ;Ρ

Οταν καθεσαι στον υπολογιστη πως ειναι ο χωρος γυρω; Σ'εμενα η κουραση των ματιων σταματησε οταν αρχισα να αναβω τα φωτα στο δωματιο.Επισης καθε 45λεπτο-1 ωρα φευγω απο την οθονη για 1-2 λεπτα και κοιταω καναν τοιχο ή εξω απο το παραθυρο για να ξεκουραστει το ματι.Δεν ξερω κατα ποσο ειναι placebo ή οχι αλλα κανει δουλεια.

(Προφανως αν δε σταματησει πηγαινε σε οφθαλμιατρο)

• Like 1
Δημοσ.

Δουλεύεις σε σκοτεινό περιβάλλον; Πολλούς τους επιρεάζει αρνητικά και αυτό. Αν ναι, δικίμασε αν με μια λάμπα γραφείου βελτιώνεται η κατάσταση.

Δημοσ.

αρχικα

βεβαιωσου οτι η αναλυση της οθονης του λαπτοπ ειναι οντως 1920Χ1080

και οτι στο scale and layout εχεις 100% και οχι παραπανω, γιατι θολωνει πολυ τις γραμματοσειρες

Δημοσ.

Αρχικά πήγαινε σε έναν οφθαλμίατρο και πες το πρόβλημα σου. Μπορεί να λυθεί με γυαλιά η και με δάκρυα τα οποία βοηθάνε πολύ. Όχι κολλύριο που κάνει 1-2ε, φυσικά δάκρυα.

Δημοσ.

Συμφωνω με αυτους που σου ειπαν αρχικα να πας σε εναν οφθλμιατρο, δευτερον αν καθεσαι στο γραφειο με το λαπτοπ μπορεις να βαλεις πισω απο το λαπτοπ ενα φωτιστικο γραφειου μικρο και το φως να χτυπαει τον τοιχο (αν βλεπει σε τοιχο το γραφειο) και μετα το ρυθμιζεις οπως σε βολευει απλα φροντισε να μην ειναι πολυ δυνατο το φως της λαμπας.

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά οκ για τον οφθαλμίατρο αλλά ακόμη δεν μας έχει πεί αν έχει θέμα με άλλη οθόνη.

Και εγώ όταν βάζω στο mac στην εξωτερική με κουράζουν τα μάτια , αλλά με τα windows , με την οθόνη του μακ και με τις 2 οθόνες στη δουλειά δεν έχω θέμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω επεμβει σε ολες  της  δυνατες  ρυθμισεις  τησ οθονης μου

και μετα αυτο..

post-356521-0-45241400-1511938367_thumb.jpg

Επεξ/σία από Alexlooker
Δημοσ.

Αντίθεση , φωτεινότητα κτλ σε τι ρυθμίσεις είναι ;

Αν είναι 100% σε στραβώνουν . Το ελάχιστο που δεν σου φαίνεται σκοτεινό . 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά σας παιδιά. Λοιπόν. Είμαι ο αδερφός του poster, που έκανε την αρχική ανάρτηση (για το δικό μου πρόβλημα, γιατί δεν ήμουν μέλος στο insomnia)

Το πρόβλημα εμφανίστηκε στο συγκεκριμένο λάπτοπ. Στο προηγούμενο HP g6 series δεν είχα κανένα πρόβλημα, ακόμα και αν καθόμουν για ώρες μπροστά στην οθόνη, είτε είχα φως αναμμένο, είτε ήταν σβηστό, πάντα η φωτεινότητα στο max. Με το Lenovo με το οποίο έχω και το πρόβλημα, εξ αρχής κατάλαβα ότι η φωτεινότητα της οθόνης είναι πολύ έντονη και το δούλευα πάντα στο 80% περίπου 'η και λιγότερο αρκετές φορές. Μετά από αρκετές δοκιμές και παρατήρηση, καταλήγω στο ότι μάλλον φταίει ο φωτισμός του δωματίου, γιατί έχω αλλάξει δωμάτιο.

Το f.lux που προτείνατε το δοκίμασα καμιά βδομάδα, μου δημιούργησε όμως ένα μεγαλύτερο πρόβλημα. Η οθόνη τρεμοπαίζει σε διάφορες στιγμές. Δεν υπάρχει κάποιο μοτίβο σε αυτό, ούτε στη συχνότητα, ούτε στη διάρκεια αλλά ούτε στην ένταση που γίνεται. Έψαξα και βρήκα αυτό:

One of my monitors is flickering - it shows white and then orange quite frequently. What should I do?
(This answer is PC and Mac when used with non-Apple monitors) Look in the On-Screen Display (OSD) and see if you can turn off DDC/CI (the monitor configuration protocol). Some older monitors did not handle color changes well and would reset to white before accepting new settings. This is fine if you change settings once a month, but not so good if you do it more often like f.lux does.

είναι από τις συχνές ερωτήσεις του προγράμματος και νομίζω ότι σχετίζεται με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Δεν ξέρω πως να βρω αυτές τις ρυθμίσεις που προτείνει.. (ddc/ci κτλ)

Μέχρι τώρα, έχω καταργήσει το πρόγραμμα, αναβάθμισα τον ένα display driver, για τον άλλο γράφει ότι δεν υπάρχει κάποια αναβάθμιση, έκανα system restore σε σημείο πριν την εγκατάσταση του flux, χωρίς αποτέλεσμα ακόμα. Μετά δοκίμασα να ξαναεγκατασήσω το πρόγραμμα, αλλά παρ'όλα αυτά το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει...

Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να κάνω καινούριο thread για το νέο πρόβλημα..

Έχω ήδη κλείσει ραντεβού με οφθαλμίατρο.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

edit:

Έκανα και calibrate την οθόνη. Ούτε αυτό δούλεψε..

Επεξ/σία από thanakari

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...