Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρω ότι θα με κραξετε αλλά το πρόβλημα είναι η ατιμωρησία που υπάρχει και τίποτα άλλο.. απλά δεν υπάρχουν νόμοι με σοβαρες επιπτώσεις....! στα Εμιρατα όλοι είναι καλοί άνθρωποι η έχουν  Μεγαλώσει σωστά; προφανώς όχι αλλά ξέρουν ότι αν κάνουν κάτι αυτό θα τους κοστισει γιαυτο και αν έχουν τόσους ξένους όλα πηγαίνουν ρολόι...  Όταν ο άλλος ξέρει ότι θα έχει σοβαρές επιπτώσεις ούτε βιάζει ούτε σκοτώνει και αν το κάνει δεν θα υπάρξει αύριο για εκείνον.....

Μπορείτε να κραξετε άνετα....

• Like 15
  • Thanks 1
  • Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Βία παντού.Εικονες βίας παντού.Αιματα ,χτυπήματα ,πόλεμοι.

Κάποτε οι 30+ έβλεπαν τους Ντάλτον να πυροβολούνται και να μπαίνουν 'σώοι' φυλακή , τον Αστερίξ να 'δέρνει' χωρίς ανοιγμένοι ρουθουνι.Αλλες εικόνες ενηλικίωσης.

Μέθοδοι διαπαιδαγώγησης όπως σωστά αναφέρθηκαν : οικογένεια,σχολειο,αναμορφωτηριο,φυλακη (με την σειρά που τα γράφω) .Λειτουργούν? Από ότι βλέπουμε σε άλλους ναι σε άλλους όχι.

μέθοδοι συναιτισης: τιμωρία,χρηματικο πρόστιμο, στέρηση δικαιωμάτων (ελευθερίας κ.α) , θανάτωση . Λειτουργούν?

Επιβάλλονται? 

Θα αλλάξει κάτι αν επιβληθούν? Για εκείνους? Για την υπόλοιπη κοινωνία? 

Ποιος ο λόγος να της επιβάλλεις οτιδήποτε (άχρηστο ή επικίνδυνο ή  οτιδήποτε άλλο) ?

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, alet είπε

Παιδιά δεν διαφωνώ σε οτι λέτε.
Απλά μου φαινεται περίεργο να διαβάζω για "ποδιές και κατηχητικά" και "που βαδίζει η νεολαία μας γιατι δεν σηκώνεται απο το λεωφορείο να κάτσει ο παππούς" λες και αυτό είναι το μειζών πρόβλημα γύρω μας .

Ανταλλάσσω εικόνα 16χρονου αραχτό σε κάθισμα λεωφορείου και εναν ηλικιωμένο όρθιο,με τον 50αρη που πάρκαρε για μια ακόμα φορά π.χ στην αναπηρική θέση στο πολυκατάστημα 

Εντάξει, προφανώς δεν ασχολούμαστε καν με ατάκες του στύλ " παμε πισω στις ποδιες, στις ξυλιες και στα κατηχητικα".

Καλά κάνεις και ανταλλάσεις εικόνες, εγώ αυτο που είπα ειναι οτι οι 2 εικόνες που έχεις ειναι άρρηκτα συνδεδεμένες δεν είπα "εμπρός, πίσω".

Δημοσ.

Η βία η προστυχιά το πορνο οι ύβρεις οι απάτες τα εγκλήματα είναι πλέον άμεσα προσβάσιμα από όλους μέσω του ίντερνετ και των social. 

Παίζει κι αυτό το ρόλο του. 

Οι βαριές τιμωρίες πρέπει να υπάρχουν αλλά θα παίξουν ρόλο μόνο στους έχοντες στοιχειώδες μυαλό. Σε ψυχοπαθείς δολοφόνους ανωμάλους κλπ δε θα κάνουν κάτι. Εκεί πρέπει να υπάρξει η πρόληψη από ελέγχους από το κράτος και εγκλεισμό 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Rebelos2018 είπε

Η τακτική είναι γνωστή από πάρα πολύ παλιά. Και είναι η τακτική του διαίρει και βασίλευε. 

Πρώτος παράγων αυτής της τακτικής είναι τα ΜΜΕ, χέρι χέρι με την εκάστοτε κυβέρνηση. 

Δημιουργούν δίπολα, ή τα αναδεικνύουν, ή τα μεγεθύνουν. 

Πολλές φορές, κατασκευάζουν και θέματα, κατά το δοκούν.

Για να εξυπηρετήσουν αυτό τον σκοπό, της διαίρεσης, του φανατισμού.

Ένας σιχαμένος χώρος, όπως εξελίχθηκε, αυτός του ελληνικού ποδοσφαίρου, εξυπηρετεί άριστα αυτό τον σκοπό. 

Στημένα ματς, στημένες αντιδράσεις, στημένες δηλώσεις από τους υψηλά ιστάμενους αυτού του χώρου. Με σκοπό τι; Τον φανατισμό του ανόητου κόσμου, του φοβισμένου κόσμου, του κόσμου που βρίσκει διέξοδο στον χώρο του του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ. Για να ξεχάσει τα προβλήματα του, για να έχει με κάτι να γεμίσει την Κυριακή του, την καθημερινότητα του. 

Μουφα πέναλτι, μαϊμού πέναλτι. Και τα media, δίπλα, χεράκι χεράκι. "Αλητεία, δεν έχει συμβεί ξανά ποτέ αυτό, συμμορία" 

Δεκαπέντε ντέρμπι τον χρόνο. Για να έχει να ασχολείται ο κόσμος. Να ξεχνιέται. 

Από την Κυριακή, της σφαγής, μέχρι και την Τετάρτη, έχει να ασχοληθεί ο κόσμος, ο ανόητος, ο φοβισμένος. Ο αδιέξοδος. 

Από Πέμπτη, ήδη σκέφτεται το επόμενο ντέρμπι. Που είναι σε τρεις μέρες. 

Στο μεσοδιάστημα, τα ΜΜΕ, θα δημιουργήσουν και άλλα δίπολα, ή θα τα αναδείξουν, ή θα τα μεγεθύνουν. 

Γάμος ομοφυλόφιλων, εμβολιασμένοι και μη. 

Μετά, έχουμε τα εγκλήματα. 

Πηχυαίοι τίτλοι. 

Σκότωσε την μάνα του, εξέδιδε τον γιό του, σκότωσε την σύντροφό του. Δολοφόνησε τα τρία της παιδιά. 

Σοκ, ασελγούσε σε παιδιά, ο διευθυντής της κοινωνικής δομής. 

Φυλακή ο πάτερ. 

Χρησιμοποιούν βαρύγδουπες λέξεις, για να εντυπωθούν στην μνήμη μας και στη συνείδηση μας πιο εύκολα. 

Σοκ, αποτροπιασμός, βία, βία, βία, βία παντού. 

Οι ειδήσεις που γεννάνε ένα χαμόγελο, μία ελπίδα, που έχουν μία νότα αισιοδοξίας, στα τάρταρα των δελτίων και των sites. 

Πάμε ύστερα και στις σειρές και στις ταινίες. 

Βία, ξύλο, θλίψη, μιζέρια, παντού. 

Άμα δει κάποιος, πως συμπεριφέρονται στις γυναίκες, σε αυτές τις σειρές, θα φρίξει. 

Λεκτική βία, σωματική βία, βιασμοί. 

Καμμένα πρόσωπα. 

Πουθενά δεν υπάρχει ένα ισορροπημένο πρότυπο οικογένειας. Αγάπης. 

Λείπει η αγάπη από παντού. 

Ψάχνεις στην τηλεόραση, να δεις ένα ζευγάρι να αγαπιέται και να είναι ευτυχισμένο, δεν βλέπεις πουθενά κανένα. 

Όλοι έχουν απατήσει τους συντρόφους τους. Κέρατα, ξύλα, βία ξανά. Και όσους δεν τους απάτησαν, τους σκότωσαν. 

Αποθεώνουν οι κριτικοί. 

Γράφουν. "Επιτέλους, μία σειρά που αντικατόπτριζει την σημερινή σαθρή εικόνα της Ελλάδας. Στηλιτεύει την οπισθοδρομικότητα  και την υποκρισία της κοινωνίας. Εύγε, κάποιος βρέθηκε επιτέλους να τα πει όπως είναι." 

Πουθενά η αγάπη. Δεν υπάρχει πουθενά. Εξαφανισμένη. Επίτηδες. 

Δεν βοηθάει η αγάπη. Η βία είναι αυτή που χρειάζονται, η βία είναι ο θεμέλιος λίθος της κοινωνίας που θέλουν. 

Οι σημερινοί 30αρηδες και λίγο παραπάνω, αυτοί που θα σκεφτόντουσαν να δημιουργήσουν μία οικογένεια, με τον άνθρωπο που αγαπούν, βλέπουν αυτά και σου λένε "Σε τι κόσμο θα μεγαλώσω το παιδί μου. Καλύτερα σκύλος." 

Και αναφέρομαι σε αυτούς που έχουν και μία σχετική ωριμότητα, όχι σε αυτούς που έχουν συνδρομή σε έξι στοιχηματικές, για να παίξουν το επόμενο ντέρμπι. Αυτές που διαφημίζονται ολημερίς στην τηλεόραση. Όλη μέρα και όλη νύχτα. 

Σε μία χώρα, που αντιμετωπίζει ένα τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα όλα αυτά. 

Και τι απέμεινε; 

Κάποιοι, ελάχιστοι, που προσπαθούν να επιβιώσουν, σε αυτή την δυστοπία, που έφτιαξαν, που ανέδειξαν, που μεγέθυναν. Κάποιοι ήρωες, οι ήρωες της διπλανής πόρτας, που προσπαθούν μέσα στον οχετό αυτόν, να κάνουν την διαφορά.

Η εργαζόμενη μητέρα, που κάνει δύο δουλειές, για να θρέψει το παιδί της.

Ο πατέρας που λείπει όλη μέρα από το σπίτι, για να καταφέρει να δώσει αυτά που χρειάζονται.

Το νέο ζευγάρι, ερωτευμένο, που αποφασίζει να χαράξει μία κοινή πορεία, να συγκατοικήσει. Όλοι εκείνοι που προσπαθούν να εμφυσήσουν στα παιδιά τους, τις σωστές αρχές, την αγάπη. Τον σεβασμό. Την αξία του διαβάσματος. Την αξία της μουσικής. Αυτοί είναι οι ήρωες πια. 

Θα το συνεχίσουν μέχρι τέλους. Να το ξέρετε. Μέχρι να μη μείνει καμία αξία, καμία συνοχή.

Παγκοσμιοποίηση σε όλα, στα πάντα. 

Όχι μόνο να αγοράζεις σκατά από το temu. 

Βλέπεις τα αγόρια στην εφηβεία, και αηδιάζεις μόνο που τους βλέπεις. Όχι να τους μιλάς. Ούτε να τους συναναστρέφεσαι. 

Εθισμένα στο πορνό, εθισμένα στο μπάφο. 

Κοψιά ραψια, το κούρεμα του τραπερ, φόρμα που δένει στον αστράγαλο, φρασεολογία και λεξιλόγιο των 35 λέξεων. 

Αυριανοί εγκληματίες. Το θέμα είναι αν θα είναι μικρο- ή σκέτο. 

Και ξανά, φανατισμός από τα ΜΜΕ. Προς εξυπηρέτηση, της μεγάλης ιδέας. 

Έτσι ακριβώς.. Το τι ερεθίσματα έχει ένα παιδί από μικρός παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο μετέπειτα... δεν είναι τυχαίο που βλέπουν youtube και θέλουν στην συνέχεια να γίνουν youtuber, τραπερς κτλ κτλ.

Δεν έχω ιδέα τι παίζει τα τελευταία χρόνια στην τηλεόραση πάνω από 20 χρόνια δεν παρακολουθώ, μόλις μιλήσω με κάποιον (συνταξιούχο συνήθως) που βλέπει ειδήσεις είναι λες είναι σε άλλον κόσμο.... Οι νέοι που έχουν κάνει παιδιά είναι αναγκασμένοι να εργάζονται 12++ ώρες την ημέρα για τα βγάλουν πέρα... και έτσι το παιδί μεγαλώνει στην ουσία μόνο του.

• Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, filip123go είπε

Ο σεβασμός κερδίζεται, δεν χαρίζεται. Και έχοντας υπόψη ότι η προηγούμενη γενια έχει καταστρέψει τις επόμενες 4, εγώ προσωπικά δεν τους κατηγορώ. 

Είναι θέμα σεβασμού στο συνάνθρωπο, τίποτα άλλο.

Σέβεσαι το γήρας του, την αδυναμία λόγω ηλικίας να πάει μια διαδρομή όρθιος, κάτι που τον δυνατό νέο δε θα πειράξει ποτέ. Αντίστοιχα το ίδιο κάνεις σε μια έγκυο, σε κάποιον με προβλήματα κινητικά κλπ, δεν δικάζουμε αν είναι καλός άνθρωπος.

Η λογική του μηδενισμού και οτι αυτός είναι ένας από αυτούς πως βελτιώνει το σύστημα;

Κλέβω το σύστημα γιατί με κλέβει κι αυτό...

πετάω σκουπίδια στο δρόμο γιατί το κάνει κι ο διπλανός...

χρησιμοποιώ τα κονέ για ρουσφέτι γιατί όποιος δε το κάνει είναι χαμένος...

γιατί να το κάνω αυτό εγώ; εγώ θα σώσω τον πλανήτη;

γιατί να μην κλέψω, από μένα έγινε φτωχή η χώρα;

Δεν οδηγεί πουθενά αυτή η λογική, αποδεδειγμένα πλέον.

Αυτή είναι η έλλειψη παιδείας...

Να κρύβεις τα προβλήματά σου στα προβλήματα των άλλων...

• Like 7
Δημοσ.
24 minutes ago, vasilllis said:

Κάποτε οι 30+ έβλεπαν τους Ντάλτον να πυροβολούνται και να μπαίνουν 'σώοι' φυλακή , τον Αστερίξ να 'δέρνει' χωρίς ανοιγμένοι ρουθουνι.Αλλες εικόνες ενηλικίωσης.

Spoiler

Ναι, και μετά πήγαιναν και αποκεφάλισαν κόσμο στο M.K και πατούσαν περαστικούς στο crazy taxi...

1 minute ago, nickol-us said:

Είναι θέμα σεβασμού στο συνάνθρωπο, τίποτα άλλο.

Σέβεσαι το γήρας του, την αδυναμία λόγω ηλικίας να πάει μια διαδρομή όρθιος, κάτι που τον δυνατό νέο δε θα πειράξει ποτέ. Αντίστοιχα το ίδιο κάνεις σε μια έγκυο, σε κάποιον με προβλήματα κινητικά κλπ, δεν δικάζουμε αν είναι καλός άνθρωπος.

Η λογική του μηδενισμού και οτι αυτός είναι ένας από αυτούς πως βελτιώνει το σύστημα;

Κλέβω το σύστημα γιατί με κλέβει κι αυτό...

πετάω σκουπίδια στο δρόμο γιατί το κάνει κι ο διπλανός...

χρησιμοποιώ τα κονέ για ρουσφέτι γιατί όποιος δε το κάνει είναι χαμένος...

γιατί να το κάνω αυτό εγώ; εγώ θα σώσω τον πλανήτη;

γιατί να μην κλέψω, από μένα έγινε φτωχή η χώρα;

Δεν οδηγεί πουθενά αυτή η λογική, αποδεδειγμένα πλέον.

Αυτή είναι η έλλειψη παιδείας...

Να κρύβεις τα προβλήματά σου στα προβλήματα των άλλων...

Spoiler

Διάβασε το επόμενο post μου. Δεν το επικροτω. Απλά το αναφέρω.

Επίσης οι 2 τελευταίες γενιές νοιάζονται χίλιες φορές περισσότερο για τον πλανήτη, απ' ότι οι προηγούμενες.

Κατά τα άλλα συμφωνώ, ότι αυτή η λογική δεν οδηγεί πουθενά...

• Like 2
Δημοσ.

Αρα προτείνεις (και διαφημίζεις) ένα ΚΤΕΟ ανθρώπων που ελέγχουν και θα μαντρώνουν τους «παλαβούς», εγώ μαζί σου.
Αρκεί να ξεκινήσουν από τους ψυχοπαθείς φιλάθλους που βρίζουν επαγγελματίες προπονητές και τους ψυχοπαθείς οδηγούς που παραβιάζουν το όριο ταχύτητας

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μακάρι να ίσχυε η θανατική ποινή για κάθε απόβρασμα που αναμφίβολα έχει βλάψει σόβαρα κάποιον συνάνθρωπο μας.
Η τελευταία θανατική καταδίκη στην Ελλάδα ήταν για κάποιον που έκαψε τα παιδιά και τη γυναίκα του (Βασίλης Λυμπέρης).
Ένα τέτοιο σκουπίδι τη σήμερον ημέρα θα το ταϊζαμε και μετά από λίγα χρόνια θα έβγαινε έξω 😡

Επεξ/σία από Gatoskylo8
  • Like 6
  • Sad 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε

Μακάρι να ίσχυε η θανατική ποινή για κάθε απόβρασμα που αναμφίβολα έχει βλάψει σόβαρα κάποιον συνάνθρωπο μας.
Η τελευταία θανατική καταδίκη στην Ελλάδα ήταν για κάποιον που έκαψε τα παιδιά και τη γυναίκα του (Βασίλης Λυμπέρης).
Ένα τέτοιο σκουπίδι τη σήμερον ημέρα θα το ταϊζαμε και μετά από λίγα χρόνια θα έβγαινε έξω 😡

Γιατί κάτι ανθρώποι είναι σκουπίδια και από τα σκουπίδια πρέπει να απαλλαγουμε όχι να τα φυλάμε στην ντουλάπα

• Like 3
Δημοσ.

Αν και σαν άνθρωπος δεν μπορώ ούτε να παρατηρώ τον θάνατο οποιουδήποτε όντος (ζω 30 χρόνια από τα 50ήντα μου σε χωριό και δεν έχω σφάξει ούτε κότα) ωστόσο για βιαστές μικρών παιδιών και για δολοφόνους σε ειδεχθή βαθμό θα πρότεινα την μεσαιωνική λύση μετά την εκτέλεση τους τρεις μέρες το πτώμα σε κοινή θέα, γιατί αλλιώς δεν βάζουμε μυαλό.

Προφανώς και υπερθεματίζω αλλά σε κάποια εγκλήματα η θανατική ποινή πρέπει να επανέλθει και για να έχει αποτέλεσμα αποτρεπτικό για τους άλλους όταν τα στοιχεία για την ενοχή είναι συντριπτικά θα πρέπει να εκτελείται άμεσα, και όχι σε 20 χρόνια όπως στις Η.Π.Α γιατί τότε η ποινή χάνει τον αποτρεπτικό της για άλλα τέτοια επίδοξα καθάρματα. 

• Like 2
Δημοσ.
6 hours ago, Macosj said:

Πρέπει να γυρίσουμε ξανά στα κατηχητικά, σε αυστηρούς κανόνες, ποδιά στα σχολεία και τιμωρίες από τους δασκάλους. Οι δάσκαλοι πλέον δουλεύουν για να περάσουν γνώσεις και όχι να μορφώνουν, που το δεύτερο είναι πολύ πιο σημαντικό. Βέβαια, οι γονείς είναι το πρόβλημα, δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ο άνθρωπος γίνεται μέσα από τις αντιξοοτητες και όχι μέσα από τις ανέσεις και την αποδοχή. Φυσικά σημαντική είναι η στοργή, αλλά με μέτρο. Εγώ βλέπω ότι οι καλύτεροι άνθρωποι έχουν βγει μέσα από υγιείς και πιστές οικογένειες, και εννοώ καλύτερος όχι μόνο ως προς τους τρόπους συμπεριφοράς αλλά και ως προς την βοήθεια προς τον συνάνθρωπο κτλ. Η νέα γενεά είναι εγωιστική και ατομοκεντρική διότι έτσι έμαθαν από τις διαλυμένες οικογένειες τους 

Ο μακάρος σε ποιο κατηχητικό πήγε;  για έναν φίλο ρωτάω.

pswmiadisrasoforos-400x225.jpg

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Ο μακάρος σε ποιο κατηχητικό πήγε;  για έναν φίλο ρωτάω.

Έχεις ακούσει ποτέ την φράση "Η εξαίρεση επιβεβαιώνει τον κανόνα"?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ducatista είπε

Ξέρω ότι θα με κραξετε αλλά το πρόβλημα είναι η ατιμωρησία που υπάρχει και τίποτα άλλο.. απλά δεν υπάρχουν νόμοι με σοβαρες επιπτώσεις....! στα Εμιρατα όλοι είναι καλοί άνθρωποι η έχουν  Μεγαλώσει σωστά; προφανώς όχι αλλά ξέρουν ότι αν κάνουν κάτι αυτό θα τους κοστισει γιαυτο και αν έχουν τόσους ξένους όλα πηγαίνουν ρολόι...  Όταν ο άλλος ξέρει ότι θα έχει σοβαρές επιπτώσεις ούτε βιάζει ούτε σκοτώνει και αν το κάνει δεν θα υπάρξει αύριο για εκείνον.....

Μπορείτε να κραξετε άνετα....

Δεν αντιλέγω, αλλά δεν θα προέβαλα και τα Εμιράτα ως πρότυπο κράτους.

Ναι ο φόβος αποτρέπει σε κάποιο βαθμό την εγκληματική συμπεριφορά, αλλά δεν θα ήθελα να ζω σε μια άκρως αυταρχική, αντιδημοκρατική, ρατσιστική, μεσαιωνική και θρησκευτικά φονταμενταλιστικη χώρα στην οποία η γυναίκα είναι ιδιοκτησιακό αντικείμενο του άνδρα, και ο εργαζόμενος σκλαβος χωρίς κανένα δικαίωμα, ακόμα κι αν αισθανόμουν "ασφαλής".

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Macosj είπε

Πρέπει να γυρίσουμε ξανά στα κατηχητικά, σε αυστηρούς κανόνες, ποδιά στα σχολεία και τιμωρίες από τους δασκάλους. Οι δάσκαλοι πλέον δουλεύουν για να περάσουν γνώσεις και όχι να μορφώνουν, που το δεύτερο είναι πολύ πιο σημαντικό. Βέβαια, οι γονείς είναι το πρόβλημα, δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ο άνθρωπος γίνεται μέσα από τις αντιξοοτητες και όχι μέσα από τις ανέσεις και την αποδοχή. Φυσικά σημαντική είναι η στοργή, αλλά με μέτρο. Εγώ βλέπω ότι οι καλύτεροι άνθρωποι έχουν βγει μέσα από υγιείς και πιστές οικογένειες, και εννοώ καλύτερος όχι μόνο ως προς τους τρόπους συμπεριφοράς αλλά και ως προς την βοήθεια προς τον συνάνθρωπο κτλ. Η νέα γενεά είναι εγωιστική και ατομοκεντρική διότι έτσι έμαθαν από τις διαλυμένες οικογένειες τους 

Η θρησκεία δεν  έκανε ποτέ καλό άνθρωπο κάποιον  αν θες την άποψη μου  νομίζω ότι είναι πηγαίο αυτο τουλάχιστον από αυτά που έχω δει εγώ... Και όσο  για την Τιμωρία που λες από τους δασκάλους  εγώ λέω ότι προσωπικά δεν θα βάλει κανείς τα παιδιά μου τιμωρία εκτός από εμένα και μάλιστα τιμωρία που να εμπεριέχει βία με οποιονδήποτε τρόπο δεν το ανέχομαι απο κανένα..  είμαι ο πιο ευγενικός άνθρωπος γενικά  αλλά αν πάρω κάτι τέτοιο χαμπάρι από κανένα δάσκαλο δεν θα έχει καθόλου καλή εξέλιξη

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...