Arkin Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, filip123go είπε Ο σεβασμός κερδίζεται, δεν χαρίζεται. Και έχοντας υπόψη ότι η προηγούμενη γενια έχει καταστρέψει τις επόμενες 4, εγώ προσωπικά δεν τους κατηγορώ. Πως θες να κερδισει τον σεβασμο ενας αγνωστος 70χρονος σε ενα λεωφορειο? Η ειναι σωστο που δεν εχει σεβασμο ο 15χρονος επειδη μπορει αυτος ο 70χρονος να ηταν ενας απο αυτους τους "μαζι τα φαγαμε".
leolipop Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, Bitbit είπε έχετε φαγωθεί με τα σχολεία. Τα παιδιά πηγαίνουν ήδη ρεμάλια στα σχολεία. Κι αν τολμήσει κανείς δάσκαλος-καθηγητής να πει τίποτα την άλλη μέρα έρχονται οι γονείς έτοιμοι για καυγά που ο τιποτένιος δασκαλάκος τόλμησε να κάνει παρατήρηση στα αγγελούδια τους. Οπότε γιατί να ασχοληθεί ο άλλος; Αυτο ακριβως.Δεν μπορουν οι εκπαιδευτικοι να κανουν τιποτα.Εχω κοντραριστει με τη δασκαλα επειδη γινεται χαμος απο φασαρια στο μαθημα (μιλαμε για ταξη 11 παιδιων!!) επειδη της ειπα , αφου καποιος δεν συμμορφωνεται , δεν ακουει , αγνοει τη δασκαλα , βγαλτον εξω να κανουν μαθημα οσοι θελουν... Περα απο το σχολειο οπου δεν υπαρχει καμια πειθαρχεια , υπαρχει πολυ ατιμωρησια που και στη κοινωνια γενικα για εμενα ειναι ο νο1 λογος που ζουμε οπως ζουμε.Δε θελω να το παω στο αλλο ακρο σε ολοκληρωτικα καθεστωτα , Βορεια Κορεα αλλα για δειτε εκει τι γινεται . 1
filip123go Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 2 minutes ago, Arkin said: Πως θες να κερδισει τον σεβασμο ενας αγνωστος 70χρονος σε ενα λεωφορειο? Η ειναι σωστο που δεν εχει σεβασμο ο 15χρονος επειδη μπορει αυτος ο 70χρονος να ηταν ενας απο αυτους τους "μαζι τα φαγαμε". I am not saying that I approve, I am saying that I understand. Γενικώς αν έχεις επαφή με παιδια σε αυτή την ηλικία, θα δεις ότι είναι απίστευτα θυμωμένα. ΑΚόμα και σε μεγαλύτερες ηλικίες αν πάμε , πχ 22-23, δεν σέβονται κανέναν. Όχι μόνο μεγαλύτερους. Και στη δουλειά , πχ, παλαιότερους υπαλληλους, δεν τους υπολογίζουν καν. 1 minute ago, leolipop said: Αυτο ακριβως.Δεν μπορουν οι εκπαιδευτικοι να κανουν τιποτα. Καλά οι εκπαιδευτικοι δεν μπορούν να κάνουν άλλα, πολύ πιο βασικά πράγματα. Σιγά μην ασχοληθούν και με την διαπαιδαγώγηση των παιδιών... 1
Arkin Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, filip123go είπε I am not saying that I approve, I am saying that I understand. Γενικώς αν έχεις επαφή με παιδια σε αυτή την ηλικία, θα δεις ότι είναι απίστευτα θυμωμένα. ΑΚόμα και σε μεγαλύτερες ηλικίες αν πάμε , πχ 22-23, δεν σέβονται κανέναν. Όχι μόνο μεγαλύτερους. Και στη δουλειά , πχ, παλαιότερους υπαλληλους, δεν τους υπολογίζουν καν. Ετσι ειναι. Ειναι θυμωμενα γιατι πρωτον δεν τα εχουν βρει με τον εαυτο τους επειδη βλεπουν ολους τους αχρηστους σε καθε insta tik tok που και καλα ζουν τις ζωες που δειχνουν οτι ζουν και ας ειναι τερμα fake τους τρωει το δικιο γιατι και αυτοι δεν μπορουν να ζησουν αυτες τις ζωες. Πετανε λιγο στη φαντασια τους και οτι στη ζωη πρεπει ολα να σου ερχονται ετοιμα και επειδη δεν ερχονται καθονται θυμωμενα κοπροσκυλα και απαιτουν πραγματα χωρις να κανουν τιποτα. Η γενια μετα του 2000-2005 ειναι οτι χειροτερο. Εγω ειμαι του 1990 μεγαλωσαμε πολυ διαφορετικα οχι οτι δεν τα ειχαμε ολα, ολα τα ειχαμε απλα μαθαμε να σεβομαστε οταν υπαρχει σεβασμος και απο τον αλλον. Και αυτοι ειναι το μελλον του κοσμου μας τωρα. 2
filip123go Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, Arkin said: Ειναι θυμωμενα γιατι πρωτον δεν τα εχουν βρει με τον εαυτο τους επειδη βλεπουν ολους τους αχρηστους σε καθε insta tik tok που και καλα ζουν τις ζωες που δειχνουν οτι ζουν και ας ειναι τερμα fake τους τρωει το δικιο γιατι και αυτοι δεν μπορουν να ζησουν αυτες τις ζωες. Πετανε λιγο στη φαντασια τους και οτι στη ζωη πρεπει ολα να σου ερχονται ετοιμα και επειδη δεν ερχονται καθονται θυμωμενα κοπροσκυλα και απαιτουν πραγματα χωρις να κανουν τιποτα. Spoiler Δεν νομίζω να είναι τόσο χαζά τα παιδια σήμερα.... Δηλαδή δεν νομίζω ότι ο μέσος 15ρης πιστεύει ότι αυτά που βλέπει στο insta , νομίζει ότι είναι αληθινά .... Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια... Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2023 από filip123go
Arkin Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, filip123go είπε Απόκρυψη περιεχομένων Δεν νομίζω να είναι τόσο χαζά τα παιδια σήμερα.... Δηλαδή δεν νομίζω ότι ο μέσος 15ρης πιστεύει ότι αυτά που βλέπει στο insta , νομίζει ότι είναι αληθινά .... Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια... Οχι μονο ειναι χαζα δεν εχουν ιδεα για τιποτα. Ουτε απο γεωγραφια ουτε απο ιστορια ειναι τοσο χαζα οσο δεν φανταζεσαι. Ξερουν απο insta και tik tok βεβαια και ψαχνουν την ευκολη ζωη μην κανουν καμια δυσκολη δουλεια και παθουν τιποτα. Δεν ειναι εξυπνα. 2
filip123go Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 2 minutes ago, Arkin said: Οχι μονο ειναι χαζα δεν εχουν ιδεα για τιποτα. Ουτε απο γεωγραφια ουτε απο ιστορια ειναι τοσο χαζα οσο δεν φανταζεσαι. Ξερουν απο insta και tik tok βεβαια και ψαχνουν την ευκολη ζωη μην κανουν καμια δυσκολη δουλεια και παθουν τιποτα. Δεν ειναι εξυπνα. Κοίτα, το τι γνώσεις έχεις, με το πόσο έξυπνος είσαι, δεν έχουν σχέση. Γιατί να ξέρουν απ έξω , τα βουνά , η τα ποτάμια της Ελλάδας πχ, όταν με 2 κλικς μπορουν να τα έχουν στην οθόνη τους; Δεν έχει λογική... Και δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις επειδή ψάχνουν την εύκολη ζωή ρε συ, ειδικά απο τη στιγμή που αυτό που θέλουν, είναι νόμιμο. Είναι σαν να σου λέω εγώ, "ορίστε οι αριθμοί από το πρωτοχρονιάτικο λαχείο" και να μου λες εσύ "οοοοοοοχι φίλε, δεν τους θέλω, εγώ θα δουλέψω μέχρι τα 85 μου για ζήσω." Spoiler Μην το παίρνεις προσωπικά, δεν σου κάνω επίθεση η κάτι τέτοιο. Απλά πιστεύω ότι οποιοσδήποτε θα ήθελε να κάνει εύκολη ζωή. Η δική μου γνώμη είναι : απο τη στιγμή που δεν είναι παράνομο, by all means, go for it. 2
leolipop Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Arkin είπε Οχι μονο ειναι χαζα δεν εχουν ιδεα για τιποτα. Ουτε απο γεωγραφια ουτε απο ιστορια ειναι τοσο χαζα οσο δεν φανταζεσαι. Ξερουν απο insta και tik tok βεβαια και ψαχνουν την ευκολη ζωη μην κανουν καμια δυσκολη δουλεια και παθουν τιποτα. Δεν ειναι εξυπνα. Αλλο γνωση , αλλο ευφυια. Τωρα που τελειωνει ο γιος το δημοτικο πραγματικα αναρωτιεμαι γιατι τρωνε ωρες μαθηματος για ιστορια 5000 χρονια πισω ή γεωγραφια με τοση εξειδικευση , δε λεμε να μην ξερουν που βρισκεται η χωρα στον παγκοσμιο χαρτη ή οι μεγαλες πολεις και που ανοικουν τα νησια , αλλα το να μαθαινεις ποταμια , βουνα και αλλες τετοιες λεπτομεριες μονο αν σκοπευεις να πας στο The chase , πιστευω θα φανουν αμεσα χρησιμα. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2023 από leolipop 2
Arkin Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, filip123go είπε Κοίτα, το τι γνώσεις έχεις, με το πόσο έξυπνος είσαι, δεν έχουν σχέση. Γιατί να ξέρουν απ έξω , τα βουνά , η τα ποτάμια της Ελλάδας πχ, όταν με 2 κλικς μπορουν να τα έχουν στην οθόνη τους; Δεν έχει λογική... Και δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις επειδή ψάχνουν την εύκολη ζωή ρε συ, ειδικά απο τη στιγμή που αυτό που θέλουν, είναι νόμιμο. Είναι σαν να σου λέω εγώ, "ορίστε οι αριθμοί από το πρωτοχρονιάτικο λαχείο" και να μου λες εσύ "οοοοοοοχι φίλε, δεν τους θέλω, εγώ θα δουλέψω μέχρι τα 85 μου για ζήσω." Απόκρυψη περιεχομένων Μην το παίρνεις προσωπικά, δεν σου κάνω επίθεση η κάτι τέτοιο. Απλά πιστεύω ότι οποιοσδήποτε θα ήθελε να κάνει εύκολη ζωή. Η δική μου γνώμη είναι : απο τη στιγμή που δεν είναι παράνομο, by all means, go for it. Υπαρχουν καποια στανταρ πραγματα που καλο ειναι να γνωριζουμε σε αυτη τη ζωη. Η ευκολια του να μπεις στο google και να ψαξεις καλο ειναι να υπαρχει αλλα οχι να γινεται για το παραμικρο. Χωρις βασεις και ψαχνοντας μονο την ευκολη ζωη δεν ερχεται τιποτα. Θα ερθει για ενα 1% που γινονται ψευτικοι infuencers μοστραρωντας τους κωλους τους γινοντας ταυτοχρονα οι ιδιοι προϊον που πουλανε οι εταιριες στα αμυαλα νεαρα μυαλα πιστευοντας οτι θα γινουν και αυτοι πλουσιοι κανοντας το ιδιο. Συμβαινει κατι παρομοιο και στο ποδοσφαιρο πουλανε φρουδες ελπιδες και μετα τρεχουν και δεν φτανουν. Και αλλο το λαχειο αλλο να ξεπουλιεσε και να σε περνει ματι ο καθε ανωμαλος. Δεν περνω τιποτα προσωπικα δεν ειμαι σε ηλικια για να παρω κατι προσωπικα. Μια ευκολη ζωη χωρις να κοπιασεις για τιποτα δεν εχει νοημα γιατι οταν τα εχεις ολα δεν χαιρεσαι για τιποτα οταν σου ερθει. Δεν εχεις κατι να λαχταρας. Για αυτο ειναι θυμωμενα σημερα ολα τα μικρα μεχρι 20-25 max γιατι τα εχουν ολα και νομιζουν οτι θα τα εχουν ολα και στο μελλον. Δεν παει ετσι η ζωη. Η ζωη εχει νοημα γιατι για να ευχαριστηθεις κατι πρεπει να δουλεψεις μονο τοτε εχει αξια κατι. Και το λαχειο εχει νοημα σε εναν που εχει δουλεψει στη ζωη του σε αυτον αξιζει και θα πιασει τοπο και θα το χαρει. Ενας που τα εχει ηδη ολα ειναι τελειως αχρηστο. Περισσοτερο αναρωτιεμαι με την επομενη γενια που θα μεγαλωσει με τους ανθρωπους που γεννηθηκαν 2000-2010 τι πραγματικα θα γινει.
godfather0991 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 Να σημειωθεί πάντως ότι στις τελευταίες ειδήσεις που παιδιά έγιναν πατροκτονοι είχαν λόγο. Οι πατεράδες τους ήταν εγκληματίες, βιαιοι άνθρωποι και ζούσαν μια κόλαση. Οπότε πριν πούμε για την νέα γενιά ας κάνουμε την αυτοκριτική μας, πως ένας γονέας έπραττε ότι έπραττε χρόνια τώρα και κάνεις δεν μίλησε και το κράτος σιωπούσε. Η νέα γενιά θα έχει σίγουρα τα θέματα της στο μέλλον αλλά και οι δικές μας γενιές δημιούργησαν και συνεχιζουν να δημιουργουν τέρατα, είμαστε όλοι υπεύθυνοι για το τι θα παραδώσουμε. Όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα στο εξωτερικό συμβαίνουν κάθε μέρα άλλο αν εδώ δεν καλύπτονται γιατί προφανώς δεν θα δώσει κλικς ένα συμβάν στην π.χ. Γαλλία άλλο το ντόπιο. Υπάρχει γενικά μια τάση τα τελευταία χρόνια να δημιουργηθεί ένας φόβος και να δώσουν ευθύνες στα παιδιά λες και αυτά έχουν την οποιαδήποτε δύναμη και κυβερνούν. Βολεύει τους κυβερνώντες να μην υπάρχει παιδεία, ασφάλεια, αλλα ασυδοσία, έτσι μπορούν να δημιουργούν ότι κλίμα θέλουν για το μέλλον με τον κόσμο φοβισμένο. 6
leolipop Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 8 λεπτά πριν, godfather0991 είπε Οι πατεράδες τους ήταν εγκληματίες, βιαιοι άνθρωποι και ζούσαν μια κόλαση. Οριστε η ατιμωρισια που ανεφερα προηγουμενως.Γιατι δεν ειναι πισω απο τα σιδερα ολοι αυτοι ; Εδω ο αλλος περασε 15 κοκκινα πηγαινε αναποδα και απο θαυμα δε σκοτωθηκε κανεις , και πηρε προστιμο και φυσικα ποινη με αναστολη.Αυτη η αναστολη ειναι βουτυρο στο ψωμι πια.Ξερεις οτι δεν προκειται να υπαρξει ουσιαστικη τιμωρια οποτε απο φοβο μετα σιωπαινουν τα θυματα ,οικογενειακης βιας πχ.
alet Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 Αυτό το οτι το πρόβλημα είναι οι κακοκομαθημένοι 16-17-18-19 που "δεν σεβονται" εγω προσωπικά δεν το έχω αντιληφθεί. Αντίθετα αντιλαμβάνομαι καθημερινά γύρω μου μια αδιανόητη καφρίλα και αντικοινωνικότητα τύπου "είμαι το κέντρο του κόσμου" απο ενηλικές 40+ μέχρι και μπαρμπάδια με το ενα πόδι στον τάφο. 4
filip123go Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 47 minutes ago, alet said: Αντίθετα αντιλαμβάνομαι καθημερινά γύρω μου μια αδιανόητη καφρίλα και αντικοινωνικότητα τύπου "είμαι το κέντρο του κόσμου" απο ενηλικές 40+ μέχρι και μπαρμπάδια με το ενα πόδι στον τάφο. Spoiler Εχεις ένα point σ'αυτό. Το "ξέρεις ποιος είμαι γω" mentality είναι χαρακτηριστικό αυτών των ηλικιών.... Ε, σκέψου αυτούς, να μεγαλώνουν παιδιά. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2023 από filip123go 1
TasosPk Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, alet είπε Αυτό το οτι το πρόβλημα είναι οι κακοκομαθημένοι 16-17-18-19 που "δεν σεβονται" εγω προσωπικά δεν το έχω αντιληφθεί. Αντίθετα αντιλαμβάνομαι καθημερινά γύρω μου μια αδιανόητη καφρίλα και αντικοινωνικότητα τύπου "είμαι το κέντρο του κόσμου" απο ενηλικές 40+ μέχρι και μπαρμπάδια με το ενα πόδι στον τάφο. Aν το καλοσκεφτείς οι 40+ που λές, ειναι οι γονείς των κακομαθημένων που αναφέρθηκαν παραπάνω. Δυστηχώς οι περισσότεροι άνθρωποι οι οποίοι ειναι ικανοι να μεγαλώσουν παιδία με αρχές το σκεφτονταί 100 φορές πριν κάνουν παιδία απλα για να κάνουν(σε σχέση με τους παραπάνω), και πολλοί ενω θα ήθελαν καταλήγουν να μην κάνουν λογω της αβεβαιότητας που υπάρχει σε αυτή τη χώρα. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2023 από TasosPk 3
alet Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 13 λεπτά πριν, filip123go είπε Απόκρυψη περιεχομένων Εχεις ένα point αυτό. Το "ξέρεις ποιος είμαι γω" mentality είναι χαρακτηριστικό αυτών των ηλικιών.... Ε, σκέψου αυτούς, να μεγαλώνουν παιδιά. 1 λεπτό πριν, TasosPk είπε Aν το καλοσκεφτείς οι 40+ που λές, ειναι οι γονείς τον κακομαθημένων που αναφέρθηκαν παραπάνω. Δυστηχώς οι περισσότεροι άνθρωποι οι οποίοι ειναι ικανοι να μεγαλώσουν παιδία με αρχές το σκεφτονταί 100 φορές πριν κάνουν παιδία απλα για να κάνουν(σε σχέση με τους παραπάνω), και πολλοί ενω θα ήθελαν καταλήγουν να μην κάνουν λογω της αβεβαιότητας που υπάρχει σε αυτή τη χώρα. Παιδιά δεν διαφωνώ σε οτι λέτε. Απλά μου φαινεται περίεργο να διαβάζω για "ποδιές και κατηχητικά" και "που βαδίζει η νεολαία μας γιατι δεν σηκώνεται απο το λεωφορείο να κάτσει ο παππούς" λες και αυτό είναι το μειζών πρόβλημα γύρω μας . Ανταλλάσσω εικόνα 16χρονου αραχτό σε κάθισμα λεωφορείου και εναν ηλικιωμένο όρθιο,με τον 50αρη που πάρκαρε για μια ακόμα φορά π.χ στην αναπηρική θέση στο πολυκατάστημα
Προτεινόμενες αναρτήσεις