Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτές τις μέρες όλο ακούμε για ιδιαίτερα βάναυσα εγκλήματα. Θυμίζω την υπόθεση της Δώρας όπου χωρίς ιδιαίτερο λόγο (για ένα κινητό) δολοφονήθηκε και μάλιστα με απίστευτη βαρβαρότητα. Την πιο πρόσφατη υπόθεση με τον πατέρα που έβαλε φωτιά στο σπίτι και έκαψε σκόπιμα εκτός του εαυτού του και τα δίδυμα παιδιά του και έγραψε στον τοίχο σας βαρέθηκα όλους. Την ακόμα πιο πρόσφατη υπόθεση με τον 21χρονο φοιτητή στην Κάλυμνο που πόνεσε πραγματικά η ψυχή μου όταν έμαθα ότι βρέθηκε νεκρός. Επίσης την υπόθεση Γιακουμάκη που ακόμα στοιχειώνει τα Γιάννενα και δικαιοσύνη δεν έχει αποδοθεί. Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Από το πουθενά, φοβερά βάρβαρα εγκλήματα. Να φοβάσαι για τον εαυτό σου καια τους άλλους. Και επίσης, οι άνθρωποι που ασχολούνται με όλα αυτά πως αντέχουν; Οι αστυνομικοί; Και ιδιαίτερα ο ιατροδικαστής. Εγω προσωπικά δεν θα άντεχα να έβλεπα τόσους νεκρούς και μάλιστα νέους και σε αυτή την κατάσταση. Δεν ξέρω τι άλλο να πω, σαν άνθρωπος νιώθω φρίκη για όλα αυτά.

• Like 1
  • Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πάντα υπήρχαν σοβαρά εγκλήματα, η διαφορά είναι ότι τωρα τα μαθαίνουμε κατευθείαν λόγω του ιντερνετ και δίνεται και η ανάλογη βάση.

Ρατσισμός (περίπτωση μικρου Άλεξ) εκφοβισμός (περίπτωση Γιακουμάκη), ναρκωτικά, οικονομικά προβλήματα, ψυχασθενείς και μια κοινωνία που γενικά (συμβαίνει στις περισσότερες χωρες του δυτικου κόσμου), ακούει αλλά δεν μιλάει ποτέ.

Το τελευταίο είναι το χειρότερο κατά την άποψή μου.

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.

Πάντως κ εγώ θεωρώ πως πλέον για κάποιους η ανθρώπινη ζωη δεν έχει καμία σημασία. Σκοτώνουν για πλάκα, βασανίζουν ( ηλικιωμένη στην Κυψέλη που την βασάνιζαν με καυτό σίδερο), βιάζουν, κακοποιουν βρέφη γενικά το θέμα έχει ξεφύγει τελείως. Δείτε για παράδειγμα τι έγινε στην Αίγυπτο με 305 νεκρούς... Τρομακτική αδιαφορία για το ύψιστο αγαθό κάθε ανθρώπου

Δημοσ.

Πάντως κ εγώ θεωρώ πως πλέον για κάποιους η ανθρώπινη ζωη δεν έχει καμία σημασία. Σκοτώνουν για πλάκα, βασανίζουν ( ηλικιωμένη στην Κυψέλη που την βασάνιζαν με καυτό σίδερο), βιάζουν, κακοποιουν βρέφη γενικά το θέμα έχει ξεφύγει τελείως. Δείτε για παράδειγμα τι έγινε στην Αίγυπτο με 305 νεκρούς... Τρομακτική αδιαφορία για το ύψιστο αγαθό κάθε ανθρώπου

Δεν υπάρχει κάποια περίοδος στην ανθρώπινη ιστορία που να υπήρχε αυτός ο σεβασμός και η ηρεμία.

Ίσα ίσα που η περίοδος που διανύουμε είναι μακράν η καλύτερη. Φυσικά μιλάω για τις δυτικές χώρες. Στις υπόλοιπες η κατάσταση είναι απελπιστική.

• Like 7
Δημοσ.

Στην Ελλαδα η τελευταια 15ετια θεωρω* οτι ειναι αρκετα χειροτερη απο την προηγουμενη. Νομιζω και στις περισσοτερες δυτικες χωρες.

*Βασει στοιχειων εγκληματικοτητας που εχει παρει το ματι μου κατα καιρους, αλλα θες αρκετο digging να τα βρεις.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει κάποια περίοδος στην ανθρώπινη ιστορία που να υπήρχε αυτός ο σεβασμός και η ηρεμία.

Ίσα ίσα που η περίοδος που διανύουμε είναι μακράν η καλύτερη. Φυσικά μιλάω για τις δυτικές χώρες. Στις υπόλοιπες η κατάσταση είναι απελπιστική.

H συχνότητα στην Ελλάδα έχει αυξηθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό τα τελευταία 20 χρόνια. Πάντα υπήρχε έγκλημα και

τρομερά περιστατικά αλλά όχι σε τέτοια συχνότητα. Κάποτε γινόταν προτωσέλιδο μια σκληρη δολοφονία. Σήμερα ειναι καθημερινότητα.

Το οτι "κοιμόμασταν με ανοιχτά παράθυρα" αποτελεί πραγματικότητα. Πραγματικότητα η οποία ειχε δυσάρεστη

κατάληξη για το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων της Ελλάδας που δεν ηταν προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει

μια τέτοια σκληρή πραγματικότητα.

Λόγοι αυξησης της εγκληματικότητας

1. Αποσυμφόρηση των φυλακών και η απελευθέρωση εκατοντάδων σκληρων εγκληματιών

2. Εισσροή μεταναστών από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης με ξεκάθαρο σκοπό το έγκλημα

3. Αύξηση του ρατσισμού και κοινοβουλευτική εκπροσώπισή του (κάποιοι ακομα θεωρουν ηρωική τη περίπτωση της

online χειροδικίας γνωστής πολιτικού)

4. Μείωση του ανθρωπινου δυναμικού στα σώματα ασφαλείας το οποίο πολλές φορές περιορίζεται σε

δυνάμεις καταστολής και φύλαξη vip

5. Ατιμωρησία ή ποινές που δεν έχουν σκοπό να σωφρονίσουν. Γενικά το σοφρωνιστικό μας συστημα έχει τρομακτικές

παθογένειες

6. Οικονομική κρίση και ψυχολογία (η ανεργία μπορει να οδηγήσει σε πολλές τρελές πράξεις)

7. Ανυπαρξία κοινωνικού ελέγχου, ο οποίος λειτουργεί μονο σε περίπτωση παραβάσεων που έχουν οικονομικό πρόστιμο

8. Εξωραισμός του εγκλήματος απο τα ΜΜΕ

9. Η απόλυτη ελευθερία έκφρασης μέσω της ανωνυμίας που προσφέρει το ιντερνετ και οι εκφράσεις μισους

που γίνονται ακομα και απο επώνυμα πολιτικά προσωπα

Και πολλά ακομα που δε μπορω να σκεφτώ. Ειδικά τα τελευταία 7 χρόνια έχει παραγίνει το κακό

• Like 1
Δημοσ.

Εχω και ενα ακόμα ερώτημα.. φαντάζομαι ιατροδικαστής δεν θα υπάρχει αλλά κάποιος γιατρός/νοσηλευτής ίσως μπορεί να πει μια γνώμη .. πως αντέχουν οι ιατροδικαστές και εξετάζουν τα πτώματα; είναι πάντα ψύχραιμοι σαν να κάνουν απλά μια δουλειά; δεν τους κυνηγάει λίγο σε όλη τους τη ζωή το επάγγελμά τους; Δε το λέω για κακό, ίσα ίσα είναι λειτούργημα αλλά δεν είναι πολύ ψυχοφθόρο; Στη σχολή μου έχω παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια τοξικολογίας τα οποία κλασικά αρέσαν σε όλους μας και λέμε αα τι ενδιαφέρον και θέλω να ασχοληθώ κτλ.. αλλά συνειδητοποιώ ότι είναι τελειώς άλλο να παίρνεις ένα δείγμα από κάποιον που στο δίνει χωρίς να έχεις επαφή με το πτώμα και να δουλεύεις με ένα eppendorf που έχει μέσα DNA και άλλο να έχεις έναν νεκρό μπροστά σου και να δουλεύεις για ώρες (δεν ξέρω και πόσο κρατάνε αυτά τα πραγματα).

Δημοσ.

Εχω και ενα ακόμα ερώτημα.. φαντάζομαι ιατροδικαστής δεν θα υπάρχει αλλά κάποιος γιατρός/νοσηλευτής ίσως μπορεί να πει μια γνώμη .. πως αντέχουν οι ιατροδικαστές και εξετάζουν τα πτώματα; είναι πάντα ψύχραιμοι σαν να κάνουν απλά μια δουλειά; δεν τους κυνηγάει λίγο σε όλη τους τη ζωή το επάγγελμά τους; Δε το λέω για κακό, ίσα ίσα είναι λειτούργημα αλλά δεν είναι πολύ ψυχοφθόρο; Στη σχολή μου έχω παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια τοξικολογίας τα οποία κλασικά αρέσαν σε όλους μας και λέμε αα τι ενδιαφέρον και θέλω να ασχοληθώ κτλ.. αλλά συνειδητοποιώ ότι είναι τελειώς άλλο να παίρνεις ένα δείγμα από κάποιον που στο δίνει χωρίς να έχεις επαφή με το πτώμα και να δουλεύεις με ένα eppendorf που έχει μέσα DNA και άλλο να έχεις έναν νεκρό μπροστά σου και να δουλεύεις για ώρες (δεν ξέρω και πόσο κρατάνε αυτά τα πραγματα).

Η το αντεχεις και το κανεις ειτε πας νοσηλευτικη.

Δε σημαινει φυσικα οτι αυτοι που το αντεχουν δεν αλλαζουν καπως χαρακτηρα με τον καιρο..

• 6 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Τις τελευταίες μέρες ακούμε να σκοτώνουν γιους αδέρφια πατεράδες κλπ 

Η εγκληματικότητα και η βία έχει φτάσει στα δημοτικά σχολεία. 

Υπάρχει κράτος να επέμβει κάπου? Και τι μπορεί να κάνει το κράτος πέρα από την πρόληψη που ούτε αυτή κάνει ? 

Παιδιά 16-18 ετών θα πάνε φυλακή και τι θα γίνουν πέρα από χειρότεροι εγκληματίες? 

Χρειάζονται φυλακή, νοσηλεία, θεραπεία?

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, adi32 είπε

Υπάρχει κράτος να επέμβει κάπου? Και τι μπορεί να κάνει το κράτος πέρα από την πρόληψη που ούτε αυτή κάνει ? 

Παιδιά 16-18 ετών θα πάνε φυλακή και τι θα γίνουν πέρα από χειρότεροι εγκληματίες? 

Είναι μην ανοίξεις ειδήσεις σε 1 ώρα θάβουν καμιά 10αρια κάθε μέρα. Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι η κατάσταση φαίνεται να ειναι ανεξέλεγκτη. Δεν υπάρχει παιδεία σε κανένα τομέα. Εγκληματίες μπαίνουν φυλακή ισόβια βγαίνουν σε 2 χρόνια και ξανά κάνουν χειρότερα εγκλήματα. Η κοινωνία είναι πια τόσο σκαρτη που φοβάσαι να φέρεις παιδιά σε ένα τέτοιο κόσμο. Σε κάθε στροφή δεν ξέρεις πραγματικά τι θα συναντήσεις. 

• Like 5
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, adi32 είπε

Προσωπική μου άποψη.

Για να φτάσει στο σημείο ένα 16χρονο σε αυτό το σημείο το πρόβλημα ξεκινάει από το σπίτι και τους γονείς και από την έλλειψη πειθαρχίας στο σχολείο, για το οποίο πάλι φταίει το σπίτι και οι γονείς.

Δυστυχώς, είτε μας αρέσει είτε όχι, έτσι έχουν τα πράγματα γατί η παραβατική συμπεριφορά των παιδιών δεν εμφανίζεται από τη μία μέρα στην άλλη. Αν δεν υπάρχει σωστή διαπαιδαγώγηση και καθοδήγηση από το σπίτι στην ευαίσθητη ηλικία των 8 με 12 ετών και παρακολούθηση της εξέλιξης του και συμβουλευτικά από τα 12 μέχρι τα 15. Μετά δεν μπορεί να γίνει τίποτα και το παιδί θα πάρει την καθοδήγηση και διαπαιδαγώγηση από την παρέα του ή θα δημιουργήσει δικιά του κοσμοθεωρία, με ότι κι αν επιφέρει αυτό.

• Like 9
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, adi32 είπε

Έχει να κάνει με τα πρότυπα και τους γονείς τους.... δεν βλέπεις που όλα είναι κουρεμένα/στυλ το ίδιο; Μικρά τραπάκια έχουν γίνει ψάχνοντας το εύκολο χρήμα.

• Like 2
Δημοσ.

Φυσικά από το σπίτι ξεκινάνε όλα. 

Το θέμα είναι ότι πρέπει να υπάρχει πρόνοια από το κράτος γι αυτές τις περιπτώσεις. 

Όταν αδιαφορούν οι συγγενείς και οι γείτονες που τα ακούνε. 

Ή κι αν καλούν το κράτος να επέμβει αδιαφορεί κι αυτό δεν υπάρχει σωτηρία. 

Από εκεί και πέρα υπάρχει κάποια ελπίδα για τέτοια παιδιά ή είναι χαμένη υπόθεση η υπόλοιπη ζωή τους?

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...